حضور داچیا در صنعت خودروهای برقی، بسیار غیر منتظره است. این برند رومانیایی تحت مالکیت رنو فعالیت می کند و تاکنون صرفا محصولاتی در کلاس خودروهای اقتصادی داشت؛ به همین دلیل ساخت مدل های برقی که عمدتا گران تر از نمونه های بنزینی هستند، گامی بزرگ و تاریخ ساز برای داچیا است.
داچیا از نخستین خودروی تمام الکتریکی خود با نام اسپرینگ الکتریک (Spring Electric) در کنفرانس رنو eWays پرده برداری کرد. این خودرو در حقیقت نسخه تولیدی کانسپت اسپرینگ (Spring) است که اسفندماه گذشته رونمایی شد.
طراحی ظاهری داچیا اسپرینگ
از لحاظ طراحی ظاهری داچیا اسپرینگ الکتریک تغییرات بسیار کمی به خود دیده و تا حد امکان به مدل مفهومی وفادار باقی مانده است. اگر اسپرینگ الکتریک برای شما هم چهره آشنایی دارد، نباید زیاد تعجب کنید، زیرا این خودرو در واقع همان مدل برقی رنو City K-ZE است که اکنون نشان برند داچیا را روی خود دارد. شاید بدانیدCity K-ZE بر مبنای پلتفرم رنو کوئید توسعه یافته و در چین به فروش می رسد.
با ۳,۷۳۴ میلی متر طول، ۱,۷۷۰ میلی متر عرض (به همراه آینه ها)، ۱,۵۱۶ میلی متر ارتفاع و ۲,۴۲۳ میلی متر فاصله محوری داچیا اسپرینگ الکتریک کوچک تر از ساندرو بوده و ابعادی نزدیک به توینگو (Twingo) دارد.
طراحی کابین و فضای داخلی داچیا اسپرینگ
علی رغم ابعاد کوچک، اسپرینگ الکتریک توانایی حمل چهار سرنشین بزرگسال را دارد. داچیا برای سرنشینان عقب این خودرو فضای کافی سر و زانو را نوید داده است، هر چند به نظر نمی رسد صندلی های نیمکتی این بخش چندان راحت باشند!
برند اقتصادی رنو بر فضاسازی مناسب در سایر قسمت های کابین نیز تاکید کرده و می گوید محفظه داشبورد، پنل درها و کنسول میانی در مجموع حجمی برابر با ۲۳.۱ لیتر دارند. ناگفته نماند قسمت بار اسپرینگ الکتریک از گنجایش ۳۰۰ لیتری برخوردار است. در صورت خواباندن صندلی های عقب این رقم دو برابر شده و به ۶۰۰ لیتر می رسد.
داشبورد اسپرینگ الکتریک مشابه با رنو City K-ZE است، با این تفاوت که فرمان آن کمی متفاوت بوده و نشان داچیا در قسمت میانی آن قرار دارد. تجهیزات استاندارد این خودرو عبارتند از فرمان برقی، قفل مرکزی از راه دور، بالابر برقی هر چهار شیشه و نمایشگر دیجیتال ۳.۵ اینچی در پشت فرمان.
مشخصات فنی داچیا اسپرینگ
داچیا اسپرینگ را به قوای محرکه ای با قدرت ۴۴ اسب بخار مجهز کرده است. این قوای محرکه می تواند در زمانی در حدود ۱۹ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتربرساعت برسد و حداکثر سرعت آن نیز برابر با ۱۲۵ کیلومتربرساعت است. این مشخصات فنی حتی از فولکس واگن بیتل مدل ۱۹۹۷ نیز ضعیف تر است.
اسپرینگ می تواند با کمک باتری های خود در یکبار شارژ مسافتی در حدود ۲۳۰ کیلومتر را طی کند. البته کمپانی سازنده ادعا می کند که اسپرینگ در صورت تردد در مسیرهای شهری می تواند با یکبار شارژ مسافتی بیشتر از ۳۰۰ کیلومتر را طی کند.
امکانات داچیا اسپرینگ
موارد دیگری مثل سیستم تهویه دستی، سیستم اینفوتینمنت، آینه های برقی، سنسور پارک عقب، دوربین دید عقب و چرخ زاپاس فول سایز به عنوان آپشن قابل انتخاب هستند.
سیستم اینفوتینمنتی که داچیا برای اسپرینگ الکتریک تدارک دیده، دارای امکاناتی و ویژگی هایی چون مسیریاب، رادیو DAB، پشتیبانی از اپل کارپلی و اندروید اتو، ارتباط بلوتوث و پورت USB است. این سیستم به وسیله نمایشگر ۷ اینچی لمسی کنترل و مدیریت می شود. پشتیبانی از فرمان های صوتی از طریق تلفن همراه دیگر ویژگی اسپرینگ الکتریک است که باید به آن اشاره کرد.