به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سال 95 سیف خودرو با خریداری شرکت مرتب خودرو، نخستین قدمش را در چرخه تولید برداشت. مرتب خودرو همان شرکتی است که از دهه 30 شمسی کارش را با مونتاژ لندرور در ایران شروع کرد و سپس در دهه 70 تولید پاژن را استارت زد و از اوایل دهه 80 شمسی نیز سانگ یانگ موسو را به خطوط تولیدش برد. سیف خودرو، اصرار عجیبی به استفاده از شعار «شاسی بلندِ لوکسِ اقتصادی» دارد. اساسا بین دو ویژگی لوکس گرایی و اقتصادی بودن تضاد معنایی وجود دارد؛ یعنی هیچ خودروی لاکچری در دنیا نیست که قیمت ارزانی داشته باشد و هیچ خودروی ارزانی پیدا نمی کنید که ویژگی های اشرافی داشته باشد. اما T5 بعد از مدل های T3 و M3، سومین محصولی است که با برند بیسو به بازار چین قدم گذاشت. بیسو T5 متولد 2017 است و زبان طراحی اش دقیقا با T3 یکی است. البته وجود ردیف سوم صندلی ها موجب شده تا طراحان T5، قسمت انتهایی بدنه را بیش از اندازه بکشند! و همین موضوع موجب شده تا T5، قامتی شبیه خودروهای ون نیز داشته باشد. طراحی آینده نگر در بیرون و همچنین ریزه کاری های منطقی در داخل کابین، T5 را در بین هم وطنانش خاص تر و جذاب تر می کند. بیسو تی5 همچنین با پیشرانه مناسبش، کم کاری های فنی T3 را به خوبی جبران کرده است.
طراحی ظاهری بیسو T5
طراحی بدنه بیسو تی 5 از همان زبان طراحی مدل کوچکتر یعنی بیسو T3 پیروی می کند با این تفاوت که طراحی ستون سی به حالت معمول درآمده و از پنجره های بزرگ در قسمت پشت ستون سوم استفاده نشده است . در نمای جلو شاهد چراغ های کشیده با سایز بزرگ هستیم که توسط یک جلوپنجره وسیع با نوارهای افقی به یکدیگر پیوند خورده اند و نمای نسبتا قاطع و تا حدی خشن را برای این کراس اوور خانوادگی چینی رقم زده اند.
طراحی سپر جلو نیز از خطوطی با زوایای شکسته سرشار شده و به ویژه حالت خشنی برای قاب های مه شکن آن در نظر گرفته شده تا جلوه جسورانه ای به چهره این محصول چینی اعطا شود . در نمای کناری شاهد فرم بدنه نسبتا کشیده هستیم که شاید حتی نسبت به برخی کراس اوور های موجود در بازار نیز کشیده تر به نظر برسد. یک خط شانه ای از انتهای چراغ عقب تا درب جلو کشیده شده و دستگیره ها را در یک راستا قرار داده است . قسمت پایین بدنه، اطراف گلگیرها و ناحیه رکاب خودرو به صورت برجسته همراه با پلاستیک های مشکی رنگ طراحی شده تا از سادگی این نما کاسته شود و جلوه خوش فرم تری به نمای کناری بیسو تی 5 اعطا شود.
قسمت عقب خودرو نیز از چراغ های کشیده و دو تکه با طراحی منحصر به فرد و جذاب سود برده و درب بزرگ صندوق عقب نیز سهولت جای دادن وسایل در محفظه بار این خودرو را ارتقا بخشیده است. طراحی سپر متناسب با نمای کلی خودرو انجام گرفته و صحنه نسبتا ساده اما خوشایندی برای نمای عقب بیسو T5 رقم زده است.
سایز مناسب شیشه عقب میدان دید خوبی به سمت پشت خودرو فراهم آورده و یک اسپویلر به همراه چراغ ترمز نواری در بالای آن قابل مشاهده است. به طور کل طراحی ظاهری بیسو تی ۵ بیش از آن که جلوه اسپرت داشته باشد از حالتی خانوادگی برخوردار بوده و با توجه به ابعاد آن بیشتر مناسب خانواده های پرجمعیت خواهد بود.
طراحی داخلی بیسو T5
طراحی کابین بیسو تی ۵ حالتی نسبتا لوکس و تشریفاتی داشته و به راحتی می تواند مشتریان داخلی را نسبت به خود خرسند سازد . استفاده از روکش های چرم مصنوعی در قسمت های مختلف داشبورد سبب باکیفیت تر به نظر رسیدن نمای روبروی کابین برای سرنشینان بوده است. غربیلک فرمان هم اسپرت و خوش دست طراحی شده و تجربه لذت بخشی از به دست گرفتن آن برای راننده رقم خواهد خورد. کنسول میانی داشبورد که حالتی مدور دارد سرشار از دکمه ها و کلیدهای مختلف است که شاید در نگاه اول کمی گیج کننده به نظر برسند.
تونل جعبه دنده عریض و طویل نیز فضای مابین صندلی های جلو را از آن خود کرده و حالت اختصاصی تری برای جایگاه هر کدام از سرنشینان جلو به وجود آورده است. فرم صندلی ها و روکش آنها نیز کاملا مناسب بوده و در مقایسه با محصولات موجود در بازار کشور در سطح نسبتا مطلوب ارزیابی می شود.
پلاستیک های به خدمت گرفته شده در ساخت کابین بیسو تی۵ از کیفیتی تقریبا برابر با سایر محصولات چینی مشابه برخوردار بوده و در این رنج قیمت نمی توان انتقاد خاصی را بر آن وارد دانست. با توجه به ابعاد بزرگ بدنه واضح است که بیسو T5 فضای بسیار وسیع و جاداری را برای سرنشینان ردیف های اول و دوم پدید آورده و محدودیت خاصی را از لحاظ فضای پا، سر یا زانوها به آنها تحمیل نخواهد کرد. حتی فضای اختصاص یافته به ردیف سوم نیز در قیاس با سایر شاسی بلندهای هفت نفره جادارتر احساس می شود.
طرح پنل کیلومتر شمار پشت فرمان حالت سیلندری کلاسیک داشته و صفحه نمایشگر رنگی کامپیوتر سفری از قسمت وسط (در حالت مرسوم) به سمت راست انتقال یافته است که در کل چندان صحنه جذابی را در مقابل چشمان راننده به وجود نیاورده است. نمایشگر لمسی مرکزی کابین همچون بسیاری محصولات مدرن هیوندای یا لکسوس به بالای داشبورد منتقل شده و بر جنبه های تکنولوژیک کابین بیسو تی ۵ افزوده است.
در مجموع باید گفت که طراحی کابین بیسو تی ۵ به راحتی می تواند تمام نیازهای بصری و کاربردی مشتریان ایرانی به ویژه خانواده های پرجمعیت را برآورده ساخته و مشکل خاصی از این بابت برای خریداران وجود نخواهد داشت.
آپشن ها و امکانات بیسو تی ۵
از جمله مهمترین آپشن های رفاهی و امکانات ایمنی موجود در کراس اوور میان سایز بیسو تی ۵ می توان به مواردی همچون: کروز کنترل، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک جلو و عقب، حسگر باران، حسگر فشار باد تایر، رادار نقطه کور، رادار تغییر لاین، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز ضد قفل، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دیلایت، چراغ های مه شکن جلو و عقب، فرمان برقی دو حالته با روکش چرم و دکمه های کنترل از نوع حساس به سرعت، سیستم صوتی با هفت اسپیکر، نمایشگر لمسی دوربین های عقب و جانبی و ۳۶۰ درجه، بلوتوث، USB، نمایشگر ۴ اینچی صفحه کیلومتر، دوربین جلو، هشت عدد کیسه هوا راننده – سرنشین جلو – پرده ای – جانبی جلو و عقب، کمربند ایمنی پیش کشنده، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سیستم تهویه اتوماتیک با دریچه تهویه عقب، صندلی راننده با تنظیمات ۶ حالته برقی، صندلی سرنشین جلو ۴ حالته برقی، صندلی های عقب تاشونده دوتکه، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی چرم، ایزوفیکس، صندوق برقی با جک، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سقف پانوراما، سانروف.
مشخصات فنی بیسو تی ۵
این شاسی بلند شهری نیروی محرکه خود را از یک پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر دریافت می کند. این پیشرانه قادر است ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با ۲۱۵ نیوتن متر گشتاور در هم آمیخته و آن را توسط یک جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک به سوی چرخ های جلو ارسال کند. شتاب ۰ تا ۱۰۰ این کراس اوور ۱۶۶۰ کیلوگرمی برابر با ۱۴.۵ ثانیه بوده و حداکثر سرعت آن به رقم ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. مصرف سوخت ترکیبی بیسو تی ۵ نیز ۸.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود.
مزایا و معایب BISU T5
از جمله مهمترین مزیت های بیسو T5 می توان به طراحی ظاهری مناسب، کابین زیبا و باکیفیت و جادار، صندلی های ردیف سوم، عملکرد فنی متناسب اشاره کرد. شتاب نامناسب، عرضه محدود و عدم گستردگی خدمات پس از فروش هم سطح با رقبای اصلی را نیز باید در زمره نقاط ضعف بیسو تی 5 در بازار ایران دسته بندی کرد.
وضعیت فروش بیسو تی ۵ در بازار ایران
همانطور که اشاره شد بیسو تی 5 نتوانست به صورت گسترده وارد بازار ایران شود. همچنین خدمات پس از فروش نسبتا ضعیف و محدود سبب شده تا این محصول از وضعیت فروش مطلوبی در ایران برخوردار نباشد. بنابراین نمی توان بازار معاملات و وضعیت فروش بیسو تی ۵ در ایران را علی رغم شایستگی های این محصول پررونق و پرحرارت دانست و باید گفت که بیسو T5 یکی از مهجورترین و کمیاب ترین کراس اوورهای بازار ایران است که مشتریان خاصی را می طلبد.