به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،طبق شنیده ها و عکس هایی که در رسانه های خودرویی منتشر شده است؛ شرکت کرمان موتور می خواهد یکی از سدان های لوکس و پرچم دار شرکت جک را در ایران مونتاژ و تولید کند.
مدل های آزمایشی از خودروی جک J7 که البته در برخی بازارها A5 نیز گفته می شود ولی احتمالا در ایران با همان نام J7 معرفی خواهد شد؛ وارد انبار شرکت کرمان موتور شده است تا در هفته های آتی با پلاک گذر موقت، تست های فنی و تطبیق جاده های کشور را بگذراند و با اخد مجوزهای لازم، مراحل تولید آن آغاز شود.
خودروی جک J7 از طراحی نسل سوم خودروهای سواری این شرکت در قالب پروژه Era سود می برد و مستقیما زیر نظر «دنیل گاگلیونه»، مدیر اجرایی مرکز توسعه و تحقیقات جک تورین در ایتالیا طراحی شده است. «گاگلیونه» سرپرست گروه طراحی سابق شرکت آلفا رومئوست و خودروی معروف آلفارومئو ۸C است که مدیر اجرایی مازراتی و کرایسلر را هم در کارنامه دارد و از سال ۲۰۱۰ به شرکت جک پیوست.
به هر حال از آنجا که فعلا اکثر رسانه های خودرویی به ویژه وبسایت شرکت سازنده با نام جک J7 از این خودرو یاد کرده اند، ما نیز با همین نام به بررسی جدیدترین سدان احتمالی کرمان موتور خواهیم پرداخت.
طراحی مجذوب کننده بدنه جک J7 ؛ کار دست استادکاران ایتالیایی
کمپانی جی ای سی (JAC) یک مرکز طراحی در شهر تورین ایتالیا دایر کرده و وظیفه طراحی محصولات جدید خود را به این دپارتمان واگذار نموده است. در همین راستا طراحی بدنه جک جی ۷ جدید یا همان جک A5 توسط طراح سابق شرکت آلفارومئو، دنیله گالیونی انجام گرفته و جیانکارلو کانچیلیو با سابقه عضویت در تیم طراحی مازراتی نیز ترسیم فضای داخلی J7 را به عهده داشته است.
شاخص ترین عنصر طراحی بدنه جک جی7 به جلوپنجره بزرگ با نوارهای کرومی عمودی بازمی گردد که در کنار طرح خشن و جذاب چراغ های کشیده جلو، چهره ای کاملا ستیزه جویانه و اسپرت را به نمایش گذاشته است. شکل قاب های مه شکن در دو طرف سپر به علاوه دریچه هواکش مرکزی نیز به مهیج تر جلوه کردن چهره این خودرو کمک شایانی نموده است. البته شباهت جلوپنجره جک جی 7 با برخی انواع مازراتی، ولوو و کیا کادنزا جدید غیرقابل انکار به نظر می رسد، اما به هر حال وجهه ای کاملا جذاب برای چهره این خودرو پدید آورده است.
حالت کشیده درپوش موتور نسبت به طول درب صندوق عقب در نمای بغل کاملا مشخص است و شیب ملایم سقف در قسمت پشت که به انتهای صندوق منتهی می شود، نشان از لیفت بک بودن این خودرو دارد. یک خط شانه از انتهای چراغ عقب تا حوالی گلگیر جلو امتداد یافته و ظاهر این سدان لیفت بک را ورزیده تر نشان می دهد. وجود لچکی کوچک در انتهای فریم پنجره ها که با نوار کرومی رنگ به شیشه پشت پیوند خورده از دیگر ویژگی های بارز طراحی نمای جانبی جک جی ۷ جدید به شمار می روند. وجود این لچکی به ارتقای میزان نور کابین کمک خواهد کرد.
طرح نمای عقب نیز به تبعیت از بسیاری خودروهای مدرن امروزی از چراغ های به هم پیوسته سود می برد که سراسر عرض فوقانی درب صندوق را تسخیر کرده اند. تنها بخش نسبتا ناهماهنگ نمای پشت این خودرو به چراغ های مه شکن بزرگ برگی شکل در جوانب سپر عقب بازمی گردد که در صورت تغییر شکل و ابعاد، وجهه بهتری پیدا خواهد کرد. درمجموع باید گفت که ظاهر جک جی ۷ گر چه شباهت های بسیاری به کیا کادنزا ۲۰۲۰ دارد اما وجهه ای بسیار خوشایند، مدرن و جذاب را در معرض دید قرار داده و در صورت حضور در بازار ایران می تواند بسیار مورد توجه واقع شود.
طراحی کابین جک جی 7
وجود نمایشگر لمسی بزرگ در میانه داشبورد همچنین پنل کیلومترشمار دیجیتال پشت فرمان از جمله شاخص ترین مواردی هستند که هنگام حضور در کابین جک J7 توجه بیننده را به خود جلب می کنند. طراحی سایر بخش ها نیز با رویکردی آینده نگرانه و البته متعارف صورت پذیرفته تا مایه خرسندی بسیاری از مشتریان شود.
ظاهرا طراحان داخلی سعی در ارائه نمایی نه چندان پرطمطراق اما مدرن، به سبک خودروهای برقی داشته اند. از سوی دیگر وجود پنل های نمایشگر ساده به رنگ مشکی براق در امتداد داشبورد و تودری ها نیز که برخی الگوهای رنگارنگ نوری درون آنها پدیدار می شوند، کاملا خلاقانه و جذاب جلوه می کند.
از لحاظ متریال کابین نیز باید منتظر بمانیم و ببینیم کرمان موتور چه سطح کیفی را درون کابین جک جی۷ ارائه خواهد داد، اما به هر حال نسخه های موجود در بازارهای بین المللی متریال نسبتا قابل قبولی را در ساخت ادوات کابین خود به کار گرفته اند؛ به ویژه استفاده از رویه های نرم چرمی در برخی نواحی پر لمس داشبورد و تودری ها کمک فراوانی به ارتقای کیفیت کابین جک جی ۷ کرده است.
صندلی های جلو به سبک اتومبیل های اسپرت طراحی شده و از قابلیت دربرگیرندگی مناسبی برخوردار هستند. فاصله محوری ۲۷۶۰ میلی متری نیز وجود فضای کافی جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال درون کابین این سدان لیفتبک را تضمین خواهد کرد. با این حال به نظر می رسد به دلیل شیب سقف در قسمت انتهایی ردیف عقب، سرنشینان بلندقد حاضر در صندلی های پشت از لحاظ فضای سر با محدودیت هایی مواجه شوند.
ظرفیت محفظه بار جک جی ۷ در حالت استاندارد معادل ۵۴۰ لیتر عنوان شده که جهت رفع نیازهای خانوادگی کاملا مناسب به نظر می رسد . همچنین صندلی های ردیف عقب قابلیت تاشوندگی دارند که در این صورت فضایی بسیار جادار، حدود ۱۶۵۰ لیتر در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت. در این حالت دو نفر بزرگسال به راحتی می توانند از این بخش به عنوان تخت خواب استفاده کنند که یک ویژگی بسیار کاربردی در مسافرت خواهد بود.
امکانات و آپشن های جک J7
نسل جدید جک جی ۷ یا جیائو A5 همزمان با نگارش این مقاله در دست تست فنی از سوی کرمان موتور قرار دارد و هنوز مشخص نیست با چه سطحی از امکانات به بازار ایران راه یابد. با این حال این خودرو در 10 نسخه مختلف در بازارهای بین المللی حضور دارد که از جمله مهم ترین امکانات آنها می توان به نمایشگر ۱۰.۴ اینچی عمودی در میانه داشبورد، نمایشگر ۷ اینچی پشت فرمان، ۶ عدد کیسه هوا، تنظیمات صندلی های جلو به صورت برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، سقف شیشه ای پانورامیک با سانروف، تهویه مطبوع دوگانه، سیستم نورپردازی داخلی، روکش صندلی چرمی، سنسور فشار باد تایر، دوربین دید عقب و ورود و استارت بدون کلید اشاره کرد
مشخصات فنی جک J7
جک جی ۷ جهت تامین قوای محرکه خود یک پیشرانه ۴ سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر را به خدمت گرفته تا حداکثر قدرتی معادل ۱۵۰ اسب بخار به علاوه ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را به واسطه گیربکس شش سرعته دستی و یا نمونه خودکار سی وی تی به سمت چرخ های جلو روانه کند.
با توجه به وزن ۱۳۱۵ کیلوگرمی جک j7 می توان چابکی قابل قبول و شتابی در حدود ۱۰.۵ ثانیه از نسخه اتوماتیک این خودرو انتظار داشت. میانگین مصرف سوخت و حداکثر سرعت آن نیز به ترتیب حدود ۷.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و ۱۷۰ کیلومتر برساعت خواهند بود.