به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، شرکت خودروسازی کارمانیا با شناخت صحیح نیاز امروز بازار خودرو کشور، اقدام به عرضه محصولی با کیفیت، پاک و کم استهلاک به نام خودرو تمام برقی «eK1» نموده تا نیاز بخش عظیمی از خریداران خودروهای شهری را برآورده سازد. این خودرو پاک با اتکاء به پیشرانه الکتریکی خود نه تنها موجب صرفه جویی بسیاری در زمینه هزینه های حمل و نقل یک خانواده خواهد شد، بلکه با ویژگی های بارز خود تمامی انتظارات خریداران از یک محصول باکیفیت و با تکنولوژی روز را تأمین خواهد نمود.
مشخصات فنی کارمانیا EK1
در لیست مشخصات فنی کارمانیا EK1، دیگر اثری از سیلندر، حجم موتور، سوپاپ و … مشاهده نخواهد شد و آن جا تنها به مواردی نظیر حداکثر قدرت موتور، ظرفیت باتری، حداکثر سرعت خودرو، نهایت سرعت دوران موتور الکتریکی و مواردی از این دست برخورد خواهید کرد؛ بنابراین همین جا می توان اعلام کرد که برگ جدیدی به کتاب قدیمی صنعت خودروسازی کشور اضافه شده است.
موتور برقی کارمانیا EK1 از نوع سنکرونیزه مغناطیس دائم است که حداکثر سرعت دوران آن به ۹ هزار دور در دقیقه می رسد. این موتور برقی معادل ۸۰ کیلووات یا 107 اسب بخار قدرت و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کند که به شیوه اتصال مستقیم، یعنی بدون جعبه دنده، راهی چرخ های جلو خواهد شد.
سودا از یک پک باتری V-DC با ظرفیت ۴۴.۵ کیلووات ساعت بهره می برد که ولتاژ آن برابر با ۳۲۹.4 ولت ارزیابی شده است. کارمانیا EK1 با یک مرتبه شارژ، مسافتی حدود ۳۰۵ کیلومتر را درون شهر به گشت وگذار خواهد پرداخت و این رقم برای مسیرهای بزرگراهی با سرعت ثابت، به ۳۷۵ کیلومتر خواهد رسید.
مالکان می توانند انرژی باتری اتومبیل برقی خود را به وسیله شارژر خانگی ۲۲۰ ولت ۱۶ آمپر یا شارژر سریع سه فاز ۳۶۰ ولت تامین کنند. برق ۲۲۰ ولت خانگی به ۶ الی ۸ ساعت زمان نیاز دارد تا کارمانیا EK1 را به طور کامل شارژ کند و این در حالی است که شارژر سریع سه فاز، این زمان را به ۴۵ دقیقه تا یک ساعت کاهش می دهد.
حداکثر سرعت این سدان برقی معادل ۱۳۰ کیلومتر بر ساعت عنوان شده است؛ اما متاسفانه اثری از شتاب صفرتا صد رسمی EK1 در وب سایت کارمانیا دیده نمی شود. با این وجود، گشتاور آنی ۲۴۰ نیوتن متری به علاوه وزن ۱۳۹۰ کیلوگرمی، نوید شتابی نسبتا مطلوب در حدود ۸ -۹ ثانیه را برای اولین خودروی برقی کشور می دهند.
آپشن های رفاهی کارمانیا EK1
خودروی برقی کارمانیا امکانات رفاهی تقریبا معقولی در حد یک اتومبیل اقتصادی امروزی را به کاربران خود ارائه می دهد که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
فرمان برقی چندمنظوره، حس گر فشار باد تایر، نمایش گر لمسی بزرگ در میانه داشبورد، نمایش گر دیجیتال کیلومترشمار پشت فرمان، سنسور پارک و دوربین دید عقب، درگاه USB و بلوتوث، قابلیت اتصال تلفن همراه به همراه شارژ سریع، دی لایت، قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ های جلو، آینه های جانبی برقی، تهویه مطبوع الکتریکی با تنظیم دستی، آینه وسط با قابلیت ضدانعکاس نور شدید.
ایمنی کارمانیا EK1 (سودا)
بر اساس تست های صورت گرفته روی سودا SA01 توسط موسسه ADAC TEST آلمان، این خودرو از لحاظ ایمنی نسبت به دیگر سدان های روز دنیا عملکرد قابل قبولی ندارد و نمی توان آن را یک خودروی ایمن پنداشت. البته باید خاطرنشان کنیم که نمونه تست شده توسط موسسه آلمانی، فاقد تجهیزات ایمنی اولیه نظیر ایربگ سرنشینان جلو، ترمز ABS و سیستم کنترل کشش است؛ اما کارمانیا به دلیل استانداردهای اجباری داخل کشور، محصول برقی خود را به سیستم ترمز ضدقفل و ایربگ راننده و سرنشین مجهز کرده است؛ بنابراین جای امیدواری وجود دارد که ایمنی کارمانیا EK1 بهتر از چیزی باشد که موسسه آلمانی اعلام می کند.
معدود تجهیزات ایمنی خودروی برقی کارمانیا موارد زیر را در بر می گیرد: دو عدد کیسه هوا، قفل مرکزی و کودک، ایزوفیکس صندلی های عقب، قابلیت قفل شدن درها در سرعت بیش از ۱۵ کیلومتر و ترمز ضد قفلABS.