به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هونگچی H5، محصول جدیدی است که زمزمه های ورود آن به بازار کشورمان در آینده ای نزدیک، شنیده می شود؛ سدان نیمه لوکس و گران قیمتی که هرچند برچسب چینی بودن روی پیشانی اش دارد اما تاحدودی می تواند جای خالی ژاپنی های با کیفیت را در بازار کشورمان پر کند.
از پرشیا خودرو تا مانیان خودرو
شرکتی که درصدد آوردن هونگچی به ایران است، «مانیان خودرو» نام دارد؛ شرکتی که تا قبل از سال 98، به فعالیت های دیگری مشغول بود و حتی نام دیگری هم داشت، اما در سال 98 نامش را به مانیان خودرو تغییر دادند و سپس «ساخت و تولید خودرو» را هم به لیست فعالیت هایش اضافه کردند.
نکته جالب تر اینجاست که یکی از مدیران مانیان خودرو، شرکت «پرشیا خودرو» بوده و از آنجایی که پرشیا خودرو بدنبال عرضه هونگچی در ایران بود، باید چنین فرض کنیم که هونگچی نیز احتمالا توسط مانیان خودرو در ایران معرفی می شود.
هونگچی، برند لوکس فاو
برای خیلی ها نام هونگچی، مترادف شده با «داس و چکش» چراکه این خودروساز چینی، برای چندین دهه به ساخت خودروهای تشریفات و همچنین خودروهای مخصوص مقامات چینی، مشغول بود.
هونگچی از سال 1958 فعالیتش را شروع کرد و با اینکه قدیمی ترین خودروساز چینی محسوب می شود اما هیچوقت در لیست پرفروش ترین برندهای چینی حضور نداشته که البته دلیلش واضح است؛ وقتی خودرویی خاص برای سلایقی خاص می سازید، نباید انتظار فروش زیادی داشته باشید.
هونگچی که در کنار بستیون (یا همان بسترن سابق) زیرمجموعه گروه FAW است، سال 2013 پوست انداخت و نسل جدید محصولاتش را با طراحی جدید، آپشن های بیشتر و البته قیمت گران تر، به بازار چین معرفی کرد.
بررسی طراحی هونگچی H5
عبارت «سدان لوکس» کاملا برازنده و زیبنده شمایل جذاب این خودرو است؛ دماغه کشیده و طول کوتاه درب صندوق عقب نیز نشان از تمایل طراحان به اسپرت جلوه دادن اچ ۵ دارد و خطوط حجمی روی بدنه نیز جلوه ای ورزیده و عضلانی به شمایل این سدان چینی بخشیده اند.
جلوپنجره بزرگ هونگچی اچ۵ با نوارهای عمودی کرومی رنگ تاحدودی شبیه به نمونه موجود در محصولات بوروگوارد به نظر می رسد. چراغ های کشیده با حالت اخم آلود در دو گوشه فوقانی جلوپنجره، به علاوه سبک طراحی ستیزه جویانه هواکش و مه شکن های حاضر در قسمت پایین سپر، خشونتی بی حدوحصر را به چهره هونگچی H5 اعطا کرده است و اگر کمی خلاقیت ذهنی به کار ببرید، متوجه شباهت چهره این خودرو با حیوانی درنده خواهید شد که از فرط خشم، دندان های تیز و برٌنده اش را به رخ حریف می کشد.
طول کوتاه درب صندوق عقب نیز شمایلی مانند سدان های فست بک را به خاطر علاقه مندان می آورد که در کنار فرم زیبای چراغ های دوتکه بزرگ و نیز دیگر جزئیات نقش بسته بر ناحیه تحتانی سپر، درمجموع جلوه ای کاملا متناسب و جذاب برای نمای پشت این سدان لوکس شرقی به ارمغان آورده است. گرافیک داخلی چراغ های عقب و نحوه روشن شدن آنها نیز در نوع خود منحصربه فرد و خوشایند به نظر می رسد.
طراحی کابین متناسب با زبان های طراحی داخلی مدرن صورت پذیرفته و حضور نمایشگر دیجیتال در بالای داشبورد به همراه پنل تهویه لمسی در قسمت جلوی اهرم تعویض دنده و نیز پنل کیلومترشمار دیجیتال پشت فرمان، تصویری کاملا فناورانه از این فضا را در ذهن بیننده پدید می آورد. خطوط سیال در این جا کمتر به چشم می خورد؛ اما با این حال، ظرافت خاصی در طرح داشبورد و رودری ها مشاهده می شود که به راحتی می تواند مشتریان ایرانی را نسبت به وجهه بصری خودرو خرسند کند. کیفیت متریال و روکش صندلی ها نیز نسبت به دیگر خودروهای چینی نظیر چری آریزو ۶، برتر احساس می شود و فاصله محوری کشیده این خودرو هم فضای وسیع مختص سرنشینان ردیف عقب را تضمین می کند.
مشخصات فنی هونگچی H5
احتمالا هونگچی اچ ۵ با یک پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژ به قدرت 166 اسب بخار و ۲۵۸ نیوتن متر گشتاور وارد بازار ایران شود؛ چراکه طبق اطلاعات مندرج در وب سایت رسمی شرکت هونگچی، در حال حاضر تنها گزینه فنی دیگر برای این خودرو، یک سامانه هیبریدی متشکل از موتور ۱.۸ لیتری توربوشارژ و سیستم برقی ۴۸ ولت است که حضور آن در ایران با توجه به پیچیدگی های فنی خودروهای هیبریدی بسیار بعید به نظر می رسد.
با این حال، یک احتمال دیگر نیز وجود دارد و آن این است که شاید پیشرانه ۱.۸ لیتری توربو با قدرت ۱۷۸ اسب بخار و گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر، به همراه گیربکس شش سرعته اتوماتیک در نمونه وارداتی به کشور ما مورداستفاده قرار گیرد. ناگفته نماند که یک گیربکس هفت سرعته دوکلاچه نیز در کنار پیشرانه 1.5 لیتری CA4GB15TD-30 جا گرفته است تا نیروی دریافتی از موتور را به سوی چرخ های جلو ارسال کند.
شتاب صفرتاصد هونگچی H5 مجهز به موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و گیربکس هفت سرعته برابر با ۹.۲ ثانیه برآورد شده است و این در حالی است که نمونه ۱.۸ لیتری به دلیل عملکرد اقتصادی جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک آن، حدود ۹.۷ ثانیه برای انجام این تست زمان نیاز دارد. میانگین مصرف سوخت پیشرانه کوچکتر حدود ۶.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر ارزیابی شده است و پیشرانه ۱.۸ لیتری هم برابر با ۷.۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر سوخت مصرف خواهد کرد.
آپشن های رفاهی هونگ چی اچ ۵
در حال حاضر، چندان روشن نیست که هونگچی H5 در قالب چه تریم هایی روانه بازار کشور خواهد شد؛ اما احتمال می رود امکانات رفاهی هم چون نمایش گر لمسی ۱۰ اینچی روی داشبورد، نمایشگر هفت اینچی کیلومترشمار، تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه با پنل کنترل دیجیتال، صندلی راننده با تنظیمات ۶ یا ۸ حالته برقی، صندلی سرنشین با تنظیمات چهارحالته برقی، سانروف، دوربین عقب و ۳۶۰ درجه، حسگر پارک، آینه های جانبی تاشونده برقی، استارت و ورود بدون کلید، کروزکنترل هوشمند و… در نمونه وارداتی به ایران حضور داشته باشند.
ایمنی هونگچی H5
این سدان لوکس چینی، پنج ستاره از موسسه CNCAP دریافت کرده است و با توجه به بهره مندی آن از پلتفرم مزدا ۶ نسل سوم، می توان امیدهای زیادی نسبت به سطح ایمنی این خودرو داشت.
در این راستا، برخی تجهیزات ایمنی همچون کیسه های هوای جلو و جانبی جلو،ترمزهای ABS و EBD، ترمز پارک برقی، رادار هشدار تصادف از جلو و انحراف از مسیر و نیز سامانه های کنترل کشش و پایداری، قادر هستند تا امنیت جانی قابل قبولی را برای سرنشینان این سدان لوکس فراهم آورند.