به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سال 1396 بود که خبر همکاری کرمان موتور با یک برند چینی جدید به اسم لئوپارد (Leopard) منتشر شد. قرار بود ریگان خودرو به عنوان یکی از زیرمجموعه های کرمان موتور، کراس اور لئوپارد CS10 را روانه بازار کند. اما اندکی بعد، تحریم ها برگشت و برندهای معتبر خارجی از جمله پژو، رنو و هیوندای با بازار ایران خداحافظی کردند، واردات خودرو بسته شد، تولید خودرو کاهش پیدا کرد، راه های ارتباط مالی با برندهای چینی و تامین قطعات از قبل هم تنگ تر شد و حتی بعضی از چینی ها به واسطه همکاری با برندهای مطرح خودروسازی جهان، از بازار ایران رفتند. پروژه مونتاژ لئوپارد CS10 در ایران نیز به همین دلایل، به بایگانی رفت.
ولی حالا که در زمستان 99 هستیم، صحبت از تلاش مجدد لئوپارد برای ورود به بازار ایران است و ظاهرا شرکت ریگان موتور، با ترخیص برخی از قطعات لئوپارد از گمرکات، برای مونتاژ این محصول جدید آماده شده است.
طبق شنیده ها لئوپاردcs10 جایگزین کوپا T210 نیوفیس خواهد شد و از این به بعد به عنوان یک کراس اوور جمع و جور چینی در بازار کشور ما با حریفانی همچون جک S5 اتوماتیک، چری تیگو ۵ و تیگو ۷ و نیز محصولات تازه واردی همچون دیگنیتی و فیدلیتی بهمن موتور به رقابت خواهد کرد.
طراحی ظاهری لئوپارد cs10
لئوپارد سی اس 10 به عنوان یک شاسی بلند شهری جمع و جور ظاهری نسبتا متعادل و متمایل به سمت محصولات اروپایی را به نمایش می گذارد؛ به ویژه نمای جانبی و قسمت عقب خودرو طراحی نسبتا دلنشین، قابل قبول و خانواده پسند را ارائه می دهد.
با این حال نمای جلو اندکی شلوغ به نظر می رسد و از هماهنگی کمتری با سایر نواحی برخوردار است؛ به ویژه طراحی سپر در قیاس با طرح های مرسوم تفاوت دارد و محل قرارگیری چراغ های مه شکن به همراه دریچه هواکش کشیده و نسبتا باریک بعلاوه دیفیوزر کروم رنگ، فرمی نسبتا متمایز و منحصر به فرد به رخسار این خودرو بخشیده اند که البته می توانست جلوه زیباتری داشته باشد و جنبه های بصری این خودرو را با چاشنی هیجان بیشتر همراه کند، اما ظاهرا طراح اینگونه صلاح دیده است.
فرم چراغ های اصلی و جلو پنجره چندان پیچیده نیست و طراحان سعی کرده اند تا با ارائه طرحی نسبتا ساده اما شیک، جلوه مدرن به چهره لئوپارد اعطا کنند. یک خط شانه ای از انتهای چراغ عقب به حوالی گلگیر جلو امتداد یافته و فرم بدن این بچه پلنگ آسیایی را نسبتا عضلانی جلوه می دهد.
در نمای عقب از چراغ های ساده با در صندوق به نسبت بزرگ بهره گرفته شده و در مجموع نمایی دلنشین و زیبا به ویژه در مقایسه با خودروهای چینی بازار ایران را در معرض دید قرار می دهد. به طور کل باید گفت که لئوپارد cs10 شمایلی زیبنده دارد و در صورت بهره مندی از قیمت متعادل می تواند به واسطه همین زیبایی فروش مناسبی را در ایران تجربه کند.
طراحی داخلی لئوپارد cs10، الهام گرفته شده از محصولات بنز
طرح کابین لئوپارد سی اس 10 مدل 2020 به ویژه دریچه های تهویه گرد در میانه داشبورد به علاوه نمایشگر یکپارچه با صفحه کیلومترشمار پشت فرمان، به نحوی واضح الگوبرداری طراحان این بخش از روی محصولات مرسدس بنز را به یاد کارشناسان و علاقمندان می آورد.
به غیر از کپی برداری این قسمت ها، طراحی کابین و داشبورد سی اس ۱۰ نسبتا لوکس و جذاب به نظر می رسد. طرح تودری ها و تزئینات براق به کار رفته در بخش های مختلف نیز درجه کیفیت ظاهری کابین لیوپارد سی اس 10 را بالاتر نشان می دهند. برخی از کلیدها و دکمه های کنترل نیز در قسمت پشت اهرم دنده قرار گرفته اند و فرمی متمایز از سایر خودروها در این بخش از خود بروز می دهند.
از لحاظ کیفیت و جنس مواد به کار رفته در ساخت متعلقات کابین نیز نباید انتظار یک خودروی سطح بالا را داشت اما در قیاس با تولیدات داخلی، به ویژه محصولات چینی مونتاژ ایران می توان نمره قبولی به درجه کیفی متریال فضای داخل این خودرو اعطا کرد.
ابعاد بدنه نسبتا بزرگ به ویژه فاصله محوری ۲۷۰۰ میلیمتری این خودرو نوید فضایی جادار برای سرنشینان عقب با ظرفیت ۳ نفر را به مشتریان می دهد. به طور کل گرچه کیفیت کابین این خودرو قطعا به خودروهای کره ای نمی رسد در حد خود و به خصوص در قیاس با رقبای هم وطنش می تواند نظر کاربران و مشتریان ایرانی را نسبت به خود در حد مساعد نگاه دارد.
توجه: نکات و توصیفات ارائه شده در بخش کابین مربوط به نسخه ۲۰۲۰ لئوپارد cs10 می شود و باید بدانید که طرح کابین این نسخه با مدل های پیشین کاملا متفاوت است. در نسخه های قبلی لیوپارد cs10 از طراحی نسبتا ساده اما زیبا و قابل قبول استفاده شده که به طور کامل با نسخه فعلی متفاوت است.
احتمالا نسخه جدید لیوپارد با کابین مشابه محصولات مرسدس بنز روانه بازار ایران شود اما هنوز هیچ خبر رسمی در این باره انتشار نیافته است.
آپشن های لئوپارد سی اس ۱۰
هنگام نگارش این مقاله هنوز کاتالوگ رسمی این پلنگ آسیایی منتشر نشده است اما بر اساس امکانات نسخه های موجود در بازار چین می توان از حضور مواردی همچون: صفحه لمسی یکپارچه با کیلومترشمار، سیستم صوتی با شش بلندگو، شش عدد کیسه هوا، جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک، ترمز پارک برقی، تهویه هوای اتوماتیک، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سنسور نور و باران، حسگرهای پارک جلو و عقب ، دوربین دید پشت، صندلی ها با تنظیمات برقی، روکش صندلی چرمی، فرمان برقی، سامانه های کنترل کشش و پایداری و … در لئوپارد تقریبا اطمینان داشت.
مشخصات فنی لئوپارد cs10با دو پیشرانه
این کراس اوور با دو نوع پیشرانه توربوشارژ روانه بازار چین شده است. اولین مورد یک موتور چهار سیلندر ۱.۵ لیتری بوده و معادل ۱۴۷ اسب بخار قدرت به علاوه ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور را ارائه می دهد. گیربکس سی وی تی و مصرف سوخت ۷.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر از جمله دیگر شاخصه های فنی این خودروی ۱۵۹۵ کیلوگرمی به شمار می رود.
اما یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ نیز برای این خودرو در نظر گرفته شده که معادل ۱۷۷ اسب بخار قدرت و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور را در اختیار مالک این خودرو می گذارد. مصرف سوخت ۸.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و گیربکس شش دنده اتوماتیک دو کلاچه نیز دیگر شاخصه های این نسخه ۱۶۶۱ کیلوگرمی از لئوپارد cs10 به شمار می رود.
در حال حاضر مشخص نیست که این خودرو قرار است با کدام قوای فنی روانه بازار ایران شود اما در صورت انتخاب نسخه ۲ لیتری توربوشارژ، این تازه وارد چینی می تواند حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد و بتواند با رقبای قدیمی بازار ایران به نحوی راحت تر به رقابت بپردازد.
انتظار می رود شتاب نسخه ۲ لیتری حدود ۹ تا ۱۰ ثانیه طول بکشد و نسخه یک و نیم لیتری نیز معادل ۱۱ ثانیه فرایند شتاب گیری صفر تا ۱۰۰ را انجام دهد.
وضعیت فروش لیوپارد cs10 در بازار ایران
نسخه ۱.۵ لیتری این خودرو با قیمتی حدود ۱۵ هزار دلار و مدل ۲ لیتری توربوشارژ نیز به بهای حدود ۱۷ تا ۱۹ هزار دلار در چین به فروش می رسد. بنابراین انتظار می رود قیمت این محصول در ایران حدود ۶۰۰ میلیون تومان ارزیابی شود. البته اگر شرکت مونتاژ کننده بخواهد می تواند برای این خودرو رقمی در حدود ۷۵۰ میلیون تومان نیز در نظر بگیرد که البته در این صورت دیگر نمی توان به موفقیت این پلنگ چینی در بازار ایران چندان دل خوش کرد.
به هر حال عامل قیمت فاکتوری بسیار مهم در انتخاب مشتریان به شمار می رود و اگر مبلغی کمتر از ۶۰۰ میلیون تومان برای این خودرو در ایران درخواست شود، آن گاه می توان به آینده این خودرو کم نام و نشان چینی امیدوار بود.