به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سیتروئن C5 به عنوان جایگزینی برای سیتروئن زانتیا از سال 2000 عرضه شد و تولید نسل اول آن تا سال 2007 ادامه داشت و نسل دوم این خودروی فرانسوی از سال 2008 تاکنون تولید و عرضه شده است. سیتروئن سی 5 در دو نسخه سدان و استیشن واگن تولید شده که در ایران فقط نسخه ی سدان آن توسط سایپا از سال 2006 عرضه شد اما برخلاف فروش بالایی که در بازار جهانی داشت در ایران به دلیل سیاست های نادرست سایپا موفق نبود.
همانطور که گفته شد نسل اول C5 تا سال 2007 و از سال 2008 تا 2011 نسل دوم آن با نام نیو C5 در بازار ایران عرضه شد همچنین نمونه های نایابی از فیس لیفت نسخه دوم نیز مدل 2012 در بازار نیز موجود است. نسل اول سیتروئن C5 با داشتن طراحی نه چندان عامه پسند نتوانست مشتراین زیادی به خود جذب کند اما نسل دون این خودرو با ظاهری زیبا و خوش قیافه عرضه شد تا جایی که پس از سال ها هنوز جذاب به نظر میرسد اما این به دلیل قیمت گذاری نامناسب این خودرو هم در زمان خود نتوانست به فروش خوبی دست پیدا کند.
طراحی داخلی سیتروئن C5 هم به همان اندازه طراحی خارجی آن زیبا و قابل تحسین است. با اولین نگاه به طراحی داخلی این خودرو متوجه می شوید که با یک خودرو خانوادگی طرف هستید. این خودرو از دسته طراحی های داخلی w3 است. پشت فرمان خودرو که می نشینید با فرمانی خوش دست که قسمتی از آن را پلاستیک ویژه ای پوشانده است با دو قسمت دست موجه می شوید که با چرم نقره ای ضد تعرق پوشانده شده است و به بهترین محل قرارگیری دست تبدیل شده است. درست در میان فرمان، آرم دو پیکان سیتروئن با طرح نقره ای خودنمایی می کند. فرمان خودرو مانند یک صفحه تحت کنترل، پر از کلیدهای متعدد برای تنظیمات امکانات مختلف خودرو است. به خاطر تعدد دکمه ها، به جای این که از نوشتار برای مشخص شدن کارایی دکمه استفاده شود، از علامت گذاری های لمسی استفاده شده تا راننده تنها با لمس آن ها بفهمد که کدام دکمه برای چه کاری طراحی شده است. سمت راست فرمان درست زیر دست راست راننده، دکمه های سیستم صوتی شامل تنظیم میزان صدا و تغییر قطعه موسیقی تعبیه شده است و سمت چپ، دکمه هایی دارد که برای سیستم کروز و تهویه مطبوع طراحی شده اند.
رابطه جالبی میان دکمه های سمت راست و نمایشگر دیجیتالی کیلومتر شمار و دور موتور وجود دارد. صفحه دیجیتالی جلوی فرمان با دکمه های سمت راست قابل تنظیم هستند و با فشار دادن دکمه های بالا و پایین به راحتی می توانید گزینه های دلخواه تان را انتخاب کنید. به عنوان مثال می خواهید موتور توربو شارژر را فعال کنید و یا از وضعیت موتور باخبر شوید؛ کافی است از دکمه های روی فرمان کمک بگیرید. تغییر حالات صندلی راننده و کمک راننده با چند جهت متفاوت نه به صورت دستی بلکه به طور الکترونیکی قابل تنظیم هستند. صندلی راننده بنا بر قد راننده هم به سمت بالا و پایین حرکت می کند و هم به عقب و جلو و چپ و راست. هر آن چه که برای راحتی راننده لازم بوده است در این خودرو فراهم آمده است. گودی صندلی های این خودرو طوری طراحی شده است که زانوها و ارگونومی بدن سرنشینان دچار خستگی و درد زانو نشود. صندلی های عقب به طور کامل قابلیت تا شوندگی دارند و می توان علاوه بر فضای فوق العاده ای که در صندوق عقب دارید، فضای اشغال شده صندلی های عقب را هم به صندوق عقب و اضافه کردن بار اضافه کنید. چیزی که در طراحی داخلی این خودرو به صورت پنهان قرار گرفته است و باعث شگفتی می شود این است که داخل بدنه یک نوع گلس خاص قرار گرفته است که از ورود هر صدایی به داخل کابین جلوگیری می کند. دسته دنده خوش دست سیتروئن C5 بدون هیچ لرزشی امکان تعویض دنده را در کوتاه ترین زمان فراهم می کند. از فضای داخلی ماشین برای قرار گرفتن خروجی های هوا و کولر به خوبی استفاده شده است. چرم صندلی ها نیز از چرم تریم است و جلوگیری از تعرق سرنشینان در مسیرهای طولانی مدت می کند.
C5 مانند سیتروئن C3 از امکانات جالبی برخوردار است؛ آینه های جانبی این خودرو دارای گرمکن خودکار هستند و صندلی ها علاوه بر امکاناتی که نام برده شد از حافظه برای ضبط ارگونومی راننده و سرنشینان همیشگی هم برخوردار است.
چراغ های زنون برای زیبایی بیش تر در نور رسانی این خودرو به کار رفته اند و سنسور باران نیز از دیگر امکانات سیتروئن C5 محسوب می شود. قابلیت تنظیم باد تایر و سانروف و سنسور پارک را هم باید علاوه بر دیگر امکانات خاطر نشان کرد.
قبلا به توانایی و پیشرفته بودن پیشرانه سیتروئن C5 اشاره کردیم. حالا بد نیست سری به زیر پوست این سدان فرانسوی بزنیم. موتور این خودرو ۴ سیلندر دارد و به همراه ۱۶ سوپاپ به خوبی قدرت لازمه را تولید می کند. تنفس موتور طبیعی است و انتقال نیرو از طریق دیفرانسیل جلو انجام می شود. حداکثر قدرت ۱۴۳ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه است. حداکثر گشتاور این خودرو ۲۰۰ نیوتون متر و ۴۱۰۰ دور در دقیقه است. جعبه دنده روان این سدان به خاطر داشتن ۴ دنده خودکار، قدرت مانور را برای راننده در طول مسیر بسیار آسان کرده است. اگر از حداکثر سرعت بخواهید اطلاع داشته باشید باید گفت که C5 تا ۲۰۹ کیلومتر در ساعت می تواند سرعت بگیرد و شتاب ۰ تا ۱۰۰ آن نیز در ۹٫۷ ثانیه انجام می شود. طول و عرض و ارتفاع آن نیز به ترتیب ۴۷۷۹، ۱۸۶۰ و ۱۴۵۸ میلی متر است. کمال مطلوب سدان های فرانسوی را می توان با سیتروئن C5 تجربه کرد.