به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، ساینا که به عنوان یکی از اعضای خانواده X۲۰۰ سایپا شناخته می شد، حال پس از ۴ سال عرضه در بازار فیس لیفتی را تجربه کرده است. ساینا S که نسخه بازطراحی شده ساینای معمولی به حساب می آید، قرار است تا به زودی وارد خط تولید این شرکت شود. اما هنوز مشخص نیست که آیا این نسخه فیس لیفت ساینا جایگزین نمونه فعلی می شود و یا قرار است در کنار ساینا EX، به عنوان نسخه ای جدید تولید شود؟! پیش از این در خودروسازی ایران شاهد بوده ایم که گاهی خودروهای فیس لیفت در کنار نسخه های قبلی به صورت همزمان در خط تولید و بازار حضور داشته اند.
مشخصات فنی ساینا s جدید
غیرمحتمل ترین انتظاری که در شرایط فعلی می توان از گروه صنعتی سایپا داشت، این مورد خواهد بود که موتور ۸ سوپاپ و ارتقاءیافته پراید را از روی محصولات خانواده تیبا و ساینا کنار بگذارد. مسلما همه می دانیم که این انتظار، رویایی محال بیش نیست و شرکت سایپا همان موتور M15 ساینا معمولی را در مدل فیس لیفت این خودرو نیز به خدمت گرفته است. استاندارد آلایندگی این موتور در ساینا جدید از یورو ۴ به یورو ۵ ارتقا یافته است که البته این مورد تأثیری در افزایش راندمان عملکرد موتور نخواهد داشت.
بنابراین، ساینای جدید هم چون گذشته از دل موتور ۱۵۰۳ سی سی خود، توانی معادل ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن متر گشتاور را به ترتیب در دورهای ۵۳۰۰ و ۴۰۰۰ دور در دقیقه بیرون خواهد کشید. گیربکس دستی ۵ سرعته نیز مامور انتقال توان موتور به سوی چرخ های جلو شده است.
هنوز اطلاعات رسمی و دقیق پیرامون حداکثر سرعت و شتاب صفرتاصد ساینا اس از سوی شرکت سازنده منتشر نشده است؛ اما احتمالا نباید اختلاف چندانی میان چابکی مدل جدید ساینا با نسخه معمولی آن و یا تیبا وجود داشته باشد.
میانگین مصرف سوخت ساینا نسخه اس به طور رسمی در سیکل ترکیبی، معادل ۷.۰۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است که برای یک خودروی ۱۰۵۰ کیلوگرمی با موتور ۱.۵ لیتری، چندان مقرون به صرفه به نظر نمی رسد. باک سوخت فرزند جدید تیبا معادل ۴۱ لیتر گنجایش دارد و ظرفیت صندوق عقب آن نیز ۳۷۰ لیتر خواهد بود. سیستم تعلیق جلوی این خودرو، از نوع مک فرسون و در عقب از مدل فنر پیچشی است . هم چنین همانند گذشته، از ترمزهای دیسکی خنک شونده در جلو و نمونه کاسه ای در چرخ های عقب بهره برده شده است.
امکانات رفاهی
لازم به ذکر است که ساینا جدید در دو نسخه S و G روانه بازار خواهد شد که در این میان تیپ اس به عنوان مدل نیمه فول و تیپ جی نیز در حکم مدل فول آپشن به دست مشتریان خواهد رسید.
تیپ s به تجهیزاتی هم چون هشدار صوتی نبستن کمربند، هشدار سرعت ۱۲۰ کیلومتر، بازشدن قفل ها هنگام تصادف، چراغ بدرقه، قفل مرکزی روی داشبورد، دی لایت، اتولایت، نشان گر تعویض دنده، رینگ های آلومینیومی به صورت سفارشی و کلید تاشو مجهز است.
در سوی دیگر ساینا جی علاوه بر آپشن های فوق از امکانات دندان گیرتری نظیر نمایش گر ۷ اینچی لمسی، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، دوربین عقب، شیشه های دودی، حس گر فشار باد تایر و روکش صندلی چرمی سود خواهد برد.
ایمنی ساینا S جدید
در کاتالوگ منتسب به ساینا اس، اثری از کیسه های هوا به چشم نمی خورد؛ اما ازآن جایی که حضور دو کیسه هوا در تمامی خودروهای تولید داخل اجباری است، بنابراین قطعا این محصول نیز با حداقل دو ایربگ در اختیار مشتریان داخلی قرار خواهد گرفت. مضاف بر این، ازآن جایی که تجهیزات ایمنی ساینا EX و S تفاوت خاصی نسبت به یکدیگر ندارد، درنتیجه می توان به راحتی حدس زد که سطح ایمنی هر دو مدل مذکور در یک ردیف قرار خواهد گرفت. با این تفسیر، هم چنان یک خودروی نه چندان ایمن را در مقابل خود داریم و نباید به امنیت این خودرو نیز خیلی دل بست.
البته وجود تجهیزاتی هم چون سیستم ترمز کمکی و سامانه کنترل پایداری در ساینا جی ، قطعا می تواند رانندگی ایمن تری را برای کاربران مدل فول آپشن سدان جدید سایپا فراهم آورد.