به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، گریت وال، بزرگترین سازنده خودروهای شاسی بلند و پیکاپ در چین، از سال 2013 تصمیم گرفت تا همه خودروهای قدبلندش را تحت برند هاوال راهی بازار کند و H2 نیز نخستین محصولی بود که با این شیوه نام گذاری جدید، عرضه شد. البته این نکته را هم بگوییم که شاسی بلندهای لوکس تر و مدرن تر گریت وال، از سال 2016 تحت برند WEY فروخته می شوند. هاوال H2 محصول سال 2014 بازار چین است و نخستین بار در سال 94 و به دست عظیم خودرو به ایران آمد اما تنها چندین دستگاه از آن به فروش رفت. اما از زمستان 96 گروه بهمن، به عنوان تنها شرک ایرانی هاوال در ایران، خط تولید CKD این خودرو را راه اندازی کرد و اولین سری آن را در تابستان 97 به مشتریانش تحویل داد. در H2 صندلی ها (به خصوص صندلی راننده) اندکی بالاتر از حد استاندارد نصب شده و از این رو هم راننده دید بهتری داشته و هم اینکه سرنشینان دیگر حس نشستن در یک خودرو سواری (مانند برخی کراس اورهای کامکت ایران) را ندارند. توربوی H2 اندکی بالاتر از دورموتور 2000 فعال می شود و به همین دلیل نیز شروع حرکت آهسته تری نسبت به هایما S5 را در آن تجربه می کنید.
طراحی ظاهری هاوال H2
این کراس اور چینی از لحاظ طراحی ظاهری نوعی سبک محافظه کارانه و نسبتا متعادل را از خود به نمایش می گذارد، به نحوی که نه می توان آن را بسیار مدرن و خارق العاده تصور کرد و نه می شود نسبت به قدیمی بودن آن انتقاد چندانی را روا داشت. در نمای روبرو شاهد چراغ های کشیده با طراحی معمولی هستیم که در دو طرف یک جلوپنجره بزرگ با نوارهای کرومی بدون فاصله جای گرفته اند. طرح سپر با مه شکن های گرد و چراغ های ال ای دی نواری در زیر آن نیز طراحی متناسب و هماهنگ با سایر بخش های چهره را به ارمغان آورده و در مجموع نمایی متشخصانه اما نه چندان مدرن را برای چهره این خودرو رقم زده اند.
طراحان هاوال تلاش کرده اند تا با استفاده از خطوط برجسته و حجم دهی مناسب، میزان سادگی پروفیل جانبی و درپوش موتور را به حداقل رسانده و نمایی خوش فرم تر از این شاسی بلند کامپکت چینی را به معرض دید گذارند. طرح فریم پنجره ها نیز در نوع خود مناسب بوده و با نوار کرومی مرزهای آن به خوبی متمایز شده است. در قسمت عقب خودرو نیز سعی شده تا با بهره گیری از چراغ های دو تکه با طراحی ساده، منظره ای نسبتا قابل قبول و عامه پسند برای قسمت عقب خود را خلق شود. طرح درب صندوق و همچنین سپر عقب به همراه دیفیوزر و سراگزوزهای کرومی کاملا متناسب با حالت کلی بدنه طراحی شده و ناهماهنگی چندانی در آنها دیده نمی شود.
در مجموع باید عنوان داشت که نمای ظاهری هاوال H2 به نوعی توانسته مطابق با سلیقه عمومی مشتریان از آب درآید و با آن که چندان مدرن به نظر نمی رسد، کلاس شخصیتی مورد قبولی را به مالک خود اعطا می کند؛ به ویژه ظاهر هاوال در بازار کم تنوع ایران کاملا قابل قبول خواهد بود.
طراحی داخلی هاوال H2
با ورود به کابین هاوال اچ ۲ شاهد نوعی طراحی نسبتا ساده و کلاسیک اما متعارف هستیم که با استفاده از اشکال هندسی معمولی با زوایای شکسته و خطوط بعضا روان توانسته نمایی متعارف را به پیش چشمان کاربران عرضه کند. طرح کنسول میانی به خصوص چینش منظم کلیدها و دکمه ها روی آن وجهه جالبی داشته اما خلاقیت چندانی در آن به چشم نمی خورد. دریچه های تهویه میانی داشبورد نیز به صورت افقی و با شمایلی ساده مشغول به انجام وظیفه خود هستند.
در این بین طرح غربیلک فرمان هیجان بیشتری را به کاربران انتقال خواهد داد و فرم آن کاملا متناسب با ماهیت این خودرو به نظر می رسد. طراحی پنل کیلومتر شمار به همراه دو نشانگر آنالوگ و یک نمایشگر کوچک در میان آن ها نیز به صورت متعارف بوده و با خوانایی بالایی اطلاعات مورد نیاز راننده را در اختیار وی قرار می دهند. وجود یک کنسول آرنج و همچنین ۲ جا لیوانی در پشت اهرم تعویض دنده نیز بسیار کاربردی و مناسب است.
سطح کیفی متریال به خدمت گرفته شده در ساخت کابین در نوع خود مناسب بوده و انتقاد چندانی را متوجه این قسمت نمی کند. همچنین فضای کابین هاوال h2 جهت حضور پنج سرنشین بزرگسال با قد متعارف فضای نسبتا کافی را ارائه می دهد؛ با وجود این تونل میل گاردان موجب کاهش فضای پا برای سرنشین وسط در ردیف عقب خواهد شد. صندوق عقب هاوال h2 نیز در حدود ۳۷۰ لیتر فضا را در اختیار اسباب و وسایل کاربران قرار می دهد که چندان وسیع به نظر نمی رسد اما با خواباندن صندلی های ردیف دوم این حجم تا ۸۹۰ لیتر افزایش خواهد یافت. در مجموع باید گفت که کابین هاوال h2 از لحاظ طراحی و سطح کیفی تقریبا متناسب با نیاز مشتریان ایرانی توسعه داده شده و به راحتی می تواند رضایت نسبی اکثر مشتریان را کسب کند.
آپشن ها و امکانات هاوال اچ2
نسخه هاوال h2 موجود در بازار ایران به تجهیزات رفاهی و ایمنی زیر مجهز شده است: کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری، سامانه های کنترل توقف در سربالایی و کنترل سرعت در سرازیری، یک حالت رانندگی اکو، سنسور پارک عقب، سنسور باران، حسگر فشار باد تایر، سیستم توزیع نیروی ترمز EBD، ترمز ضد قفل ABS، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، اتوهلد، دیلایت، اتولایت، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ بدرقه، نورپردازی داخلی، تنظیم برقی ارتفاع نور، فرمان برقی دو حالته حساس به سرعت با روکش چرم و دکمه های کنترل، سیستم صوتی با هشت اسپیکر و هندزفری، نمایشگر، رهیاب، دوربین عقب، دوربین جانبی، بلوتوث، USB، میرور لینک، پورت کارت حافظه SD، نمایشگر ۳.۵ اینچی صفحه کیلومتر با قابلیت نمایش خطوط پارک، شش عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو و پرده ای و جانبی جلو، پشت سری فعال، کمربند ایمنی پیش کشنده و محدودکننده، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه، صندلی راننده شش حالته برقی با تنظیم برقی گودی کمر، صندلی سرنشین چهار حالته دستی، صندلی عقب تاشونده، گرمکن صندلی جلو، روکش صندلی چرمی، خروجی برق ۱۲ ولت، آینه وسط الکتروکرومیک، آینه جانبی تاشونده برقی با گرمکن، سانروف، شیشه بالابر آنتی ترپ.
مشخصات فنی هاوال H2
هاوال اچ2 جهت تامین قوای محرکه خود به یک موتور ۴چهار سیلندر توربوشارژ به حجم ۱.۵ لیتر وابسته است. حداکثر قدرت این پیشرانه برابر با ۱۴۱ اسب بخار بوده و نهایت گشتاور آن به عدد ۲۰۲ نیوتن متر می رسد. این میزان نیرو توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به سوی محور جلو ارسال می شود. حداکثر سرعت این خودرو ۱۴۹۵ کیلوگرمی برابر با ۱۸۵ کیلومتر بر ساعت است. شتاب صفر تا صد هاوال اچ ۲ معادل ۱۱.۹ ثانیه بوده و چیزی در حدود ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر نیز میزان مصرف سوخت ترکیبی این خودرو برآورد می شود.
مزایا و معایب هاوال اچ
از جمله مهمترین مزیت های هاوال اچ ۲ می توان به طراحی ظاهری عامه پسند، کابین خوش ساخت و نسبتا زیبا، کیفیت ساخت کلی مناسب و فرمان نرم و خوش دست اشاره کرد. از طرف دیگر انتقاداتی پیرامون عایق بندی کابین و همچنین میزان راحتی صندلی های هاوال به گوش رسیده است.
وضعیت فروش هاوال H2 در ایران
هاوال اچ2 کراس اووری است که شرکت بهمن به فروش بالای آن امید زیادی بسته بود. واکنش کلی مشتریان و سطح نیاز عمومی بازار خودرو کشور نیز نشان می داد که در صورت عرضه گسترده این محصول با قیمت مناسب به بازار، استقبالی بسیار قابل قبول و شایسته از آن به عمل خواهد آمد. با این حال اعمال تحریم ها و عدم همکاری شرکت های خارجی با تولیدکنندگان خودرو در داخل کشور سبب شد تا هاوال h2 نتواند به صورت گسترده به حضور خود در بازار ایران ادامه دهد.
بنابراین در حال حاضر این محصول در مقایسه با سایر تولیدات همرده خودروهای چینی به صورت محدودتری در بازار موجود بوده و با توجه به خدمات پس از فروش و لوازم یدکی محدودتر آن در کشور، شاهد معاملات نه چندان پرحرارت و پررونق این محصول در ایران هستیم. در نتیجه نمی توان بازار پر رونق و گرمی را برای آن در حال حاضر ارزیابی کرد. ناگفته نماند که مسلما اگر این محصول به صورت گسترده به بازار داخل راه پیدا می کرد، آنگاه شاهد معاملات نسبتا افزون تر آن در میان مشتریان ایرانی می بودیم.