به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، تسلا مدل ۳ را می توان واقع گرایانه ترین و درعین حال جاه طلبانه ترین پروژه شرکت تسلا موتورز تا به امروز دانست. این محصول که در سال ۲۰۱۶ میلادی به قیمت ۳۶ هزار دلار در معرض فروش قرار گرفت، به علت بهره مندی از قیمتی متعادل قادر است تا نقش به سزایی در دستیابی ایلان ماسک به هدف نهایی اش که همان تغییر دنیای اتومبیل به نفع انواع الکتریکی است، ایفا نماید.
طراحی ظاهری تسلا مدل ۳
نمای ظاهری تسلا مدل ۳ در ابتدای عرضه، کاملا نسبت به خودروهای آن دوران متفاوت و منحصربه فرد جلوه می کرد. خطوط سیال به کار رفته در طراحی پروفیل های مختلف بدنه این خودرو، به ویژه شِمای متمایز چهره آن سبب می شود تا تسلا مدل 3 در قیاس با خودروهای دهه دوم قرن ۲۱ میلادی، تمایز ظاهری نسبتا زیادی داشته باشد. اولین نکته ای که در چهره این خودرو جلب توجه خواهد کرد، عدم وجود دریچه گریل یا جلو پنجره است؛ زیرا پیشرانه های برقی جهت انجام فعالیت به هیچ عنوان نیاز به هوا نداشته و درنتیجه دریچه هواکش بزرگ نیز جلوی خودرو برای آنها تعبیه نمی شود.
البته شکاف های کوچکتر در قسمت پایین و جوانب سپر جهت خنک سازی پیشرانه برقی وجود دارد که ضمن کاهش دمای موتور، تا حدی به افزایش پایداری و دانفورس خودرو نیز کمک می کند.
دماغه کشیده و طول کوتاه درب صندوق از جمله ویژگی های این سدان فستبک است که تا حدودی بر جنبه های اسپرت این محصول خانوادگی نیز تاکید دارد. استفاده از برخی حجم سازی ها در نواحی گلگیر و درب صندوق موجب ورزیده تر به نظر رسیدن این سدان برقی شده و در نهایت خودرویی نسبتا زیبا با طراحی متفاوت و آینده نگرانه را به نمایش گذاشته است.
طراحی داخلی به سبک سفینه های فضایی
اوضاع درون فضای اتاق تسلا مدل 3 بسیار متفاوت است و تمایز این خودرو با کابین سایر اتومبیل های روز دنیا بیش ازپیش جلب توجه می کند. طراحی داشبورد مدل 3 کاملا آینده نگرانه و به سبک فیلم های علمی تخیلی انجام شده است.
اینجا تنها یک مانیتور بزرگ ۱۵ اینچی وسط داشبورد تعبیه شده که اطلاعات مورد نیاز، کنترلگرها و … را روی خود جای داده است.
نهایت سادگی در طراحی داشبورد و سایر قسمت های کابین مدل 3 مشاهده می شود اما وجود سقف پانورامای بزرگ در برخی تیپ های این خودرو سبب افزایش لذت رانندگی با تسلا مدل 3 خواهد شد. درون کابین مدل ۳ اثری از دکمه های کنترل، سیستم صوتی و نمایشگر کیلومترشمار پشت فرمان مشاهده نمی شود. همچنین یک دریچه تهویه به طور سراسری روی داشبورد حضور دارد که این ویژگی نیز بر خصوصیات شاخص طراحی کابین تسلا مدل ۳ افزوده خواهد شد.
گرچه کابین مدل 3 فضای بسیار جادار و راحت را در اختیار سرنشینان خود قرار می دهد اما با این حال قسمت کف خودرو در بخش صندلی های ردیف دوم، مقداری بالا آمده و موجب می شود زانوهای سرنشینان بالاتر از حد معمول قرار بگیرد که این موضوع می تواند اندکی برای کاربران ناراحت کننده باشد.
همچنین علاوه بر صندوق عقب، قسمت جلوی خودرو نیز فضایی برای وسایل کاربران اختصاص داده است؛ چرا که زیر کاپوت جلو، دیگر خبری از پیشرانه نیست و این فضا نیز به محفظه بار اتومبیل افزوده شده است.
مشخصات فنی تسلا مدل۳
تسلا مدل 3 در قالب سه تیپ استاندارد رنج پلاس، لانگ رنج و پرفورمنس در بازار جهانی حضور دارد. نسخه استاندارد، یک موتور برقی محور عقب به قدرت ۲۸۳ اسب بخار دارد. مدل لانگ رنج نیز دارای موتور عقب به قدرت ۲۵۰ اسب بخار و موتور جلو به قدرت ۱۹۷ اسب بخار است.
همچنین نسخه پرفورمنس به موتور عقب ۲۸۳ اسب بخاری بعلاوه موتور ۱۹۷ اسب بخاری در محور جلو مجهز شده است. شتاب صفر تا صد این نسخه به ترتیب معادل ۵.۳ و ۴.۴ و 3.2 ثانیه برآورد می شود و حداکثر سرعت این نسخه ها نیز به ترتیب از مدل پایه تا پرفورمنس، معادل ۲۲۵، ۲۳۳ و ۲۶۰ کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
برد حرکتی نسخه پایه برابر با ۴۰۲ کیلومتر، نسخه لانگ رنج ۵۱۸ کیلومتر و مدل پرفورمنس برابر با ۴۸۱ کیلومتر در ازای یک مرتبه شارژ برآورد می شود. یک گیربکس تک سرعته نیز وظیفه انتقال نیروی موتور برقی به چرخ ها را در تمامی تیپ های مدل 3 بر عهده دارد.
آپشن های رفاهی و ایمنی مدل 3
از جمله آپشن ها و امکانات استاندارد موجود در تمامی نسخه های تسلا مدل 3 می توان به سیستم ترمز اضطراری خودکار، رادار حرکت بین خطوط، کروز کنترل هوشمند، هشدار نقاط کور، سیستم پارک خودکار، رانندگی خودکار، کیسه های هوای جلو، جانبی و پرده ای، حسگرهای پارک، استارت و ورود بدون کلید، سانروف، گرمکن و سردکن صندلی ها، سیستم صوتی با ساب ووفر و ۱۵ اسپیکر، دوربین ۳۶۰ درجه و … اشاره کرد.