ساعدنیوز
ساعدنیوز

استفاده از ارز دیجیتال در ایران

  سه شنبه، 26 اسفند 1399   زمان مطالعه 13 دقیقه
استفاده از ارز دیجیتال در ایران
آینده در اختیار ارزهای دیجیتال خواهد بود. چون این ارزها بدون دخالت هیچ فرد، دولت و بانک مرکزی اداره می‌شوند و قدرت آنها به تولید و توزیع دموکراتیک آنها است. طبیعی است که این ارزها نیز همانند هر پدیده جدیدی با مشکلاتی مواجه‌اند، ولی از آن طرف هم قدرت تکنولوژی رمزارزها و بلاک چین روز به روز قدرتمندتر می‌شود.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، قبل از اینکه به بحث اختصاصی ارز دیجیتال در ایران بپردازیم بهتر است تا یک نگاه کلی به خود مبحث ارز دیجیتال و کاربرد آن داشته باشیم. ارز دیجیتال نوعی واحد پولی مجازی است که به اصطلاح می توان گفت این پول وجود خارجی ندارد و صرفا جنبه مجازی دارد. اما از آنجایی که این روزها اکثر داد و ستدها به صورت اینترنتی و دیجیتالی انجام می شوند، ارز دیجیتالی جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. به این صورت که با استفاده از این واحد پولی دیگر نیاز نیست کارت بانکی معتبر از بانک خاصی تهیه کنید؛ چرا که با این واحد پولی بین المللی می توانید معاملات خود را به آسانی و بدون هیچ مشکلی انجام دهید. در واقع در قدم اول هدف از ابداع این واحد پولی، تسهیل خریدهای اینترنتی بود؛ اما به مرور زمان به دلیل جنبه های مثبتی که داشت، توانست در زمینه های دیگری هم راه پیدا کند، تا جایی که امروزه اکثر سهام های بزرگ دنیا و معاملات از طریق ارز دیجیتال داد و ستد می شوند.

کاربردهای ارز دیجیتال در ایران

ارز دیجیتال این روزها در کل دنیا توانسته است جایگاه بسیار گسترده ای در زمینه های مختلف به دست آورد. اگر بخواهیم در مورد اصلی ترین کاربرد آن صحبت کنیم، باید بگوییم که این ارز هیچ تفاوتی با پول واقعی ندارد؛ به عبارت دیگر یک واحد پولی همانند ریال، دلار، یورو، پوند و … است. حتی می توان گفت که کاربردی به مراتب گسترده تر و جامع تر از سایر واحدهای پولی دارد؛ چرا که ارز دیجیتال یک واحد پولی بین المللی است و مربوط به کشور خاصی نیست. لذا به راحتی و بدون هیچ محدودیتی می توان در تمامی کشورها از آن استفاده کرد. پس در یک کلام ارز دیجیتال وسیله ای برای خرید و فروش و معاملات تجاری است.

چرا در ایران از ارزهای دیجیتال استفاده می کنیم؟

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش استفاده از فضای مجازی، استفاده از ارزهای دیجیتال برای انجام مبادلات، به جای پول های کاغذی با شکل و حجم بزرگ و غیر قابل حمل، رواج بیشتری یافته است. امروزه با تشدید اعمال بی سابقه تحریم های ظالمانه بین المللی از سوی ایلات متحده و همچنین قرار گرفتن ایران در لیست هشدار و لیست سیاه FATF و بسته شدن سوئیفت (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication)، ما شاهد این هستیم که تعداد فزاینده ای از پرداخت های بین المللی در اقتصاد ما بر بستر ارزهای دیجیتال و به صورت غیر نقدی انجام می شود و ارز دیجیتال در ایران به یکی از مسائل استراتژیک تبدیل شده است.

در حال حاضر تقریباً تمامی کسب و کارها مبتنی بر تجارت الکترونیک هستند و شرکت های تأسیس شده به دنبال راه های جدید برای گسترش روش های پرداخت موجود خود هستند.

مفهوم رمزارزها، به منظور تسهیل انجام امور مالی و ایجاد پولی بدون حضور واسطه ها و توسط افراد جامعه مطرح شد. ارز دیجیتال هیچ سرویس دهنده مرکزی یا مؤسسه مالی برای کنترل نقل و انتقال ندارد؛ چون همه چیز بر ارتباطات نظیر به نظیر بنا شده است. ارز دیجیتال ماهیتی غیر متمرکز دارد که بر اساس آن تمامی فرآیند انتشار، پردازش و اعتبارسنجی معاملات توسط شبکه کاربران و بدون هیچ واسطه ای صورت می پذیرد. تعداد ارزهای دیجیتال در دنیا در حال افزایش است که از آن جمله می توان به بیت کوین به عنوان پرکاربردترین و باارزش ترین رمزارز در دنیا، اشاره داشت. بیت کوین یک سیستم اینترنتی عمومی است که یک شبکه پرداخت وجوه و تولید پول را به صورت کاملاً الکترونیکی معرفی کرده است. همچنین به عنوان یک ارز دیجیتالی در طی سال ها پس از آغاز به کارش، ثابت کرده که قابل اعتماد است و پتانسیل زیادی برای رشد دارد؛ مخصوصاً در کشورهایی که در رابطه با مبادلات ارزی و دادوستد بین المللی مورد تحریم یا محدودیت هایی هستند.

یكی از مهم ترین دلایل فراگير شدن رمزارزها، مزیت های منحصربه فردی است که در اختيار استفاده کنندگان قرار می دهند. این مزیت ها عبارت اند از: سرعت و کارآیی بالا در پرداخت ها (مخصوصاً پرداخت های برون مرزی) امنيت تبادلات ارزی و همچنين حذف هزینه های عملياتی اضافی که توسط نهادهای واسط دریافت می شود.

جایگاه ارز دیجیتال در ایران

مردم بسیاری اطلاعات دقیقی از چیستی ارزهای دیجیتال و کارکرد آنها به ویژه بیت کوین ندارند و فقط خبرهایی را از افزایش یا کاهش قیمت آن می شنوند و شاید نمی دانند که چرا مباحث مربوط به بیت کوین آنقدر در جهان و حتی در ایران داغ شده است. زمزمه هایی نیز شنیده می شود که بعضی افراد در ایران نیز بعد از افزایش خیره کننده قیمت بیت کوین، پول های خود را به جای سرمایه گذاری در بازارهای واقعی مثل طلا صرف خرید بیت کوین کرده اند. این روند در حال افزایش است و باید تبعات این اتفاق هر چه زودتر توسط اقتصاددانان بررسی و تصمیمات جدید گرفته شود.

در سال های اخير یكی از معروف ترین رمزارزها به نام بيت کوین به عنوان یک سرمایه گذاری جذاب در ميان مردم ایران مطرح شده است. لذا لازم است نهادهای سياست گذار ایران همانند سایر کشورها درخصوص استفاده از این ارزها، قوانين و مقرراتی وضع کنند تا ضمن استفاده از مزایای رمزارزها، از خطرات احتمالی آنها جلوگيری به عمل آید.

دولت ایران و به طور خاص بانک مرکزی تا پيش از 2 اردیبهشت ماه 1397 موضع مشخصی غير از هشدارهایی برای خرید رمزارزها اعلام نكرده بود، اما در این تاریخ، به کارگيری بيت کوین و سایر رمزارزها را در تمام مراکز پولی و مالی کشور ممنوع اعلام کرد.

البته این ممنوعيت، سياست نهایی بانک مرکزی در خصوص استفاده از ارز دیجیتال در ایران نبود. استخراج بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری در ایران قانونی است اما باید برای انجام آن از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز دریافت شود. استخراج ارزهای دیجیتال در ایران بدون مجوز غیرمجاز اعلام شده است. به طور کلی خرید و فروش و نگهداری بیت کوین برای مردم از نظر قانونی جرم نیست، اما در مقیاس وسیع و حوزه پرداخت های کلان کشور، فعلاً مجوز خاصی صادر نشده است.

چرا برخی کشورها مخالف رمزارزها هستند؟

سؤال بسیار مهمی که در ذهن افراد در خصوص فعالیت رمزارزها در سایر کشورها شکل می گیرد این است که چرا برخی کشورها با وضعیت اقتصادی مناسب، استفاده از رمزارزها را محدود کرده اند؟

در ابتدا بسیاری فکر می کردند که دولت هایی مثل دولت آمریکا در نهایت استفاده از ارزهای دیجیتال را ممنوع خواهند کرد، اما اینکه امروز دولت هایی مثل چین آن را ممنوع کرده اند و ارز دیجیتال خود را ایجاد کرده اند، نشان می دهد که احتمالاً آمریکا به بازار رمزارزها مسلط است، بر آن اشراف دارد و از آن نفع می برد و دولت هایی مثل چین و روسیه به دلیل عدم اشراف خود مجبور به راه اندازی شبکه ارز دیجیتال خود شده اند. این امر هم با توجه به سلطه قدرتمندانه ایالات متحده بر بازارهای مالی، ریسک های فراوانی را برای اقتصادهایی که در رقابت با اقتصاد امریکا هستند به ارمغان خواهد آورد. از این رو کشورهایی همچون روسیه و چین برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال شتاب زده عمل نخواهند کرد و به تدریج در حال تقویت زیرساخت های خود در حوزه رمزارزها هستند.

مشکلات ارزهای دیجیتال در اقتصاد

اشکال اساسی در استفاده از رمزارزها اینجا است که منجر به دور زدن حاکمیت های ملی می شود و قدرت اقتصادی ابزارهای پولی سنتی بانک های مرکزی را کاهش خواهد داد. بنابراین قدرت اعمال برخی سیاست های پولی از حاکمیت سلب می شود و در اختیار کاربران فناوری رمزارزها قرار خواهد گرفت. به این ترتیب، تأثیرگذاری بر ابزارهای پولی و بخش عمده نوسانات بازار پول، که از اساسی ترین ابزارهای اقتصادی حاکمیتی به شمار می روند، به سیاست های کاربران و نهنگ های ارز دیجیتال بستگی خواهد داشت.

اشکال دوم: در استفاده از این ارزها، چالش هایی شکل می گیرد. چالش هایی همچون: حاکمیت ها، شکل گیری بازار زیرزمینی پول و عدم امکان رصد و مالیات ستانی بر اساس تراکنش های مالی افراد.

اشکال سوم در این سیستم، انجام معامله در بازارهای غیررسمی و غیرقانونی -مانند مواد مخدر، قاچاق و بازارهای زیرزمینی (Dark web)- است که چالشی مهم برای حاکمیت ها خواهد بود. دارک وب به شبکه ای گفته می شود که در دسترس عموم نیست و بیشتر برای مقاصد غیرقانونی مانند خرید و فروش اسلحه و مواد مخدر مورد استفاده قرار می گیرد.

اشکال چهارم: در این شبکه، هیچ مسئولیتی قابل پیگیری نیست؛ که طبیعتاً مردم را دچار مشکلات متعدد خواهد کرد. برای مثال اگر سیاست حاکمان و کاربران این شبکه بر کلاهبرداری یا فروکاستن ارزش این ارزها قرار گیرد، چه اتفاقی برای خریداران آن رخ خواهد داد؟

گفتنی است کشورهایی مانند هند، سوئد، انگلستان و کانادا نیز به دنبال توسعه ارز دیجیتال بانک مرکزی اختصاصی خود هستند و کشورهای دیگری از جمله تونس، سنگال و اکوادور (با نام Sistema de Dinero Electrónico) قبلاً چنین کاری را انجام داده اند.

راه حل بر طرف کردن مشکلات ارزهای دیجیتال در اقتصاد

برای پاسخ به اشکالات مطرح شده، می توان گفت که رمزارزها واسطه مبادله ای هستند که به دست بانک های مرکزی کنترل نمی شود. البته بیت کوین و سایر رمزارزها یک سازوکار مرکزی برای ثبت اطلاعات معاملات و نقل وانتقالات خود دارند که همان بلاک چین است. بلاک چین یک دفتر کل است که هر نقل وانتقال فرد-به-فرد در آن ثبت می شود. این اطلاعات به صورت رمزنگاری شده در این دفتر کل ثبت می شود، اما امکان ره گیری و شناسایی طرفین هر معامله در آن وجود دارد. در واقع همان سازوکار حساب داری بانکی که امروز در نقل وانتقالات مالی انجام می شود و سیستم بانکی تمام تراکنش های مالی را در این قالب ثبت می کند، در سیستم ارزهای دیجیتال در قالب تکنولوژی بلاک چین عملیاتی می شود.

از این حیث رمزارزها تفاوت چندانی با نظام مالی فعلی ندارد. اگر سیستم بانکی تمام نقل و انتقالات مالی را ثبت می کند و همه این فرآیندها ذیل نظام مالی تحت مدیریت بانک مرکزی رخ می دهد، یک سازوکار مرکزی در قالب بلاکچین همین نقش را بازی می کند. با این تفاوت که سیاست گذاری در نظام مالی حاکم در جهان به صورت شناور و سیال در طول زمان انجام می شود، اما سیاست گذاری در نظام مالی ارزهای دیجیتال تقریباً از قبل در قالب طراحی بلاک چین انجام شده و قواعد آن ثابت و از پیش نوشته شده است و تغییر این قواعد نیازمند موافقت اکثریت کاربران شبکه رمزارزها است.

همان اندازه که بلاکچین می تواند مخفی باشد، همان اندازه هم می تواند شفاف بشود. اگر بیت کوین و رمزارزها در دست نهادهای دولتی مثل صرافی ها و بانک ها و … قرار بگیرند، با انجام فرآیند احراز هویت (KYC) کاملاً شفاف می شوند.

رمزارزها چگونه تحریم ها را خنثی می کنند؟

با نگاهی به اقتصاد جهانی می توان مشاهده کرد که سطح معاملات از مرز کشورها عبور کرده و تجارت جهانی با سرعت چشم گيری درحال گسترش است. برای تجارت جهانی به همكاری نهادهای واسط متعددی نياز است که تعداد بالای این واسطه ها باعث افزایش مشكلات و دشواری معاملات شده است؛ بنابراین فعالان اقتصادی به دنبال یافتن راهكارهایی برای تسهيل هرچه بيشتر تجارت جهانی هستند. در این راستا امروزه شاهد آن هستيم که فناوری های جدید، به طور خاص تکنولوژی رمزارزها، تغييرات اساسی را در ساختار اقتصاد جهانی ایجاد کرده اند. درواقع رمزارز یک سيستم خصوصی و پول خصوصی برای تسهيل انجام مبادلات بين افراد است؛ بدون آنكه نيازی به حضور نهاد مرکزی و واسط باشد.

امروزه که بسیاری از منابع ملی کشور در اقصی نقاط جهان مسدود شده است و مبادلات خارجی برای شرکت های ایرانی به سختی انجام می شود، استفاده از راهکارهای جایگزین و کم هزینه برای خنثی کردن تحریم ها یکی از ضرورت های اصلی جهت دستیابی به توسعه اقتصادی است.

غیرمتمرکز بودن مبادلات رمزارزها و ناشناس بودن معامله کنندگان در شبکه ارزهای دیجیتال مزیت بسیار مهمی است که می تواند به نوبه خود رمزارزها را به یک ابزار کارآمد جهت دور زدن تحریم ها تبدیل کند.

غیرمتمرکز بودن مبادلات رمزارزها باعث شده که ارزهای دیجیتال بلوکه نشوند و کسی هم نتواند جلوی انجام تراکنش شما را بگیرد. طبیعتاً این ویژگی باعث می شود که استفاده از رمزارزها برای کاربران و شرکت های ایرانی اهمیت بیشتری پیدا کند. در حال حاضر در دنیا کمتر از 10 کشور مانند بولیوی، بنگلادش، اکوادور، پاکستان و … هستند که بیت کوین و رمزارزها را غیرقانونی اعلام کرده اند. بنابراین در خیلی از کشورهای پیشرفته استفاده از ارزهای دیجیتال مجاز است و مقررات خاص به خودش را دارد.

از طرفی هم هزینه مبادلات رمزارزها بسیار پایین تر از مبادلات بانکی و سایر روش های جابه جایی دارایی های بین المللی است. به طور مثال شما می توانید چندین هزار دلار رمزارز همچون تتر را فقط با کارمزدی در حد چند سنت در کمتر از یک دقیقه به هر نقطه از جهان که مایل هستید، ارسال کنید.

در بند هشتم از سند استراتژی ملی آمریکا تحت عنوان برخورد با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در منطقه، درباره بهره گیری ایران از رمزارزها برای فرار از تحریم های اقتصادی هم سخن به میان آمده است؛ موضوعی که امید است با افزایش آگاهی مسئولان در حوزه رمزارز ها بتوان از آن در امان ماند.

ابهام در ماهیت رمز ارزها (آیا ارزهای دیجیتال ارزش ذاتی دارند؟)

یكی از مهم ترین چالش های رمز ارزها در سراسر جهان، ابهام در ماهيت حقيقی آن است. آیا رمزارز می تواند نقش پول را مطابق با تعریف: «هر چيزی که مورد قبول عامه مردم جهت پرداخت برای خرید کالا، خدمات و پرداخت بدهی واقع شود» ایفا کند؟

با توجه به تفاوت تفسير ماهيت و سازوکار رمزارز، برخی کشورها آنها را جزء کالا دسته بندی کرده اند، برخی دیگر جزء دارایی نامشهود محسوب کرده اند و دسته دیگر کشورها رمز ارز را تحت عنوان پول پذیرفته اند.

همان گونه که بيان شد، برخی دولت ها رمزارز ها را پول محسوب کرده اند و به عبارتی اعتقاد دارند که ارزهای دیجیتال سه کارکرد اصلی پول را -که عبارتند از: وسيله مبادله، واحد محاسبه و ذخيره ارزش- دارا هستند. به گفته برخی از صاحب نظران اقتصادی، فقط اشيایی می توانند به عنوان پول در نظر گرفته شوند که به طور گسترده در جوامع فراگير شده و مورد استفاده قرار گيرند. تنها در این صورت است که می توانند سه کارکرد اصلی پول را ایفا کنند.

در نتيجه رمزارزها زمانی می توانند به عنوان پول مطرح شوند که در گستره وسيعی مورد استفاده قرار گيرند. این مسئله امروزه در حال تحقق است.

استفاده از ارز دیجیتال در جهان

راهکارهای مالی تحت تکنولوژی بلاکچین و نقش آفرینی جهانی آنها در آینده، انکارناپذیر است. این امر را می توان در سرمایه گذاری عظیم کشورهای توسعه یافته جهان مانند ژاپن، آمریکا، چین، سوئیس و … مشاهده کرد. به همین دلیل شاهد آن هستیم که بازرگانان، کسب وکارها و مردم بسیاری علی رغم تمام مخاطرات، به بخش خصوصی اعتماد نموده، امورات جاری خود را بر این بسترها بنا نهاده، در این حوزه سرمایه گذاری کرده و البته پاسخ اعتماد خود را نیز گرفته اند.

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
چهره دلنشین و معصومانه رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ رهبری اینجا 12 ساله بودند و معمم (456 نظر) قامت رعنای رهبر انقلاب در لباس خادمی شاه خراسان+عکس /حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای... با خنده خود به درد ما خاتمه ای (121 نظر) خلاقیت خنده دار مادر ایرانی برای عرض تسلیت به همسایه حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس! (56 نظر) پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! (55 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز قناد خوش ذوق در تزیین کیک برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس (39 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (27 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (16 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک نانوای ارومیه‌ای برای کمک به همشهری ها/ باریکلا به این شعور و درک بالا+عکس (15 نظر) رونمایی از مادربزرگ زیبای هانده ارچل بازیگر سریال مست عشق؛ وقتی خوشگلی رو از مامان بزرگت به ارث میبری/ خدا شانس بده والا😅 (15 نظر) تبریک برادر عروس رهبر معظم انقلاب بابت تولد سومین فرزندِ پسرِ رهبری+عکس/ ماشالا خدا حفظش کنه (14 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: پلیس یه خانومی رو گرفته که چرا یکطرفه میری گفته به شما ربطی نداره من زن آقای قرائتی ام +ویدئو😂👌 (14 نظر) رونمایی از 8 مادرشوهر مهربون غزل بدیعی، همسر داغ دیده رضا داوودنژاد/ خدا حفظشون کنه (14 نظر) بوی بد واژن: علل، درمان‌های خانگی و روش‌های پیشگیری (13 نظر) تذکر جدی رهبر معظم انقلاب به یک مادر تُرک زبان+ویدیو/ توی خونه با بچه هاتون ترکی صحبت کنین فارسی رو در مدرسه یاد میگیرن (13 نظر) نگاهی به کیک تولد 1 سالگی و 4طبقه آروکو پسر سپهر حیدری و آرام خانوم/ کیک نیست کاخه برا خودش+ عکس (12 نظر)
دیگران می‌خوانند   
نگاهی به کیک تولد مریم مومن بازیگر سریال بانوی عمارت با تصویری 3 بعدی از خودش با پوشش جنوبی/ مبارکاباشه +عکس تغییرات چهره یانگ می‌گیونگ بازیگر 62 ساله نقش بانو هن استاد یانگوم در سریال جواهری در قصر+ عکس رونمایی از کیک خاص و بی نظیر مرتضی پورعلی گنجی برای تولدش در رستوران شیک و باکلاس+ عکس فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 تغییر چهره بازیگر سریال خانه به دوش بعد از سالها / عکس غلامحسین لطفی باجناق آقا ماشالله همه را شوکه کرد رونمایی از چهره نچرال زهره سریال فاصله ها در دنیای واقعی+ عکس کشف صدها مومیایی و تابوت باستانی در گورستان وسیع مصر+ فیلم شعرخوانی در حضور آیت الله خامنه ای و واکنش ایشان به نوای زیبا+فیلم ویدئویی به خاطره انگیز از جلسه انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری/ تواضع مثال زدنی رهبر انقلاب + فیلم (فیلم) خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی / آقا فرمودند آوازشو بیشتر کن ... (فیلم) اجاری آهنگ بهار دلکش استاد شجریان توسط حاج آقا قاسمیان، داور برنامه محفل روی آنتن زنده / انصافا ببین چه صدایی داره ... (عکس) رونمایی از پسر خوش تیپ و خوش خنده مجری برنامه محفل، رسالت بوذری / چه کلاه خاصی هم داره آقای مجری! خلاقیت منحصربفرد اداره ای دولتی در اهواز با قرار دادن تخته ای چوبی دم در ورودی برای چسباندن آدامس ارباب رجوع!+عکس/ استفاده 100 درصدی از مغز یعنی این👌 فال شمع دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 تغییر چهره باورنکردنی آقا اصلان سریال خانه به دوش بعد از 20 سال/ گرد پیری بر صورت بازیگر خوشتیپ تلویزیون+عکس مسیر بی‌بازگشت به ریگ جن ملقب به مثلث برمودای ایران صرافی بایننس به روسیه بازگشته است، اما در قالبی جدید! 6 علت مهم کم شدن فشار آب در شیر اهرمی + روش تعمیر فال روزانه امروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال قهوه با نشان روزدوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 خلاقیت منحصربفرد یک خیاط با تبدیل پیراهن پاره همسرش به روبالشتی حماسه آفرید+عکس/به این میگن زن زندگی... سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد/ همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار خونه زندگی شاهانه و دوبلکس پوریا پورسرخ، بازیگر سریال کیمیا/ ماشالا اینجا کاخه یا خونه؟😳😍+ویدئو فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 17 اردیبهشت 1403+فیلم قتل هولناک زن جوان به دست پسرش/ حمله قاتل با اسید به پلیس ابتکار جالب خنده دار شهرداری تهران در نصب بنر با نوشته ای دو پهلو برای جهان پهلوان تختی حماسه آفرید+عکس/ماشاءالله خلاقیت! فال ابجد روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 استوری خوشگل همسر پیمان قاسم خانی برای الناز حبیبی+عکس تبریک برادر عروس رهبر معظم انقلاب بابت تولد سومین فرزندِ پسرِ رهبری+عکس/ ماشالا خدا حفظش کنه خودکشی دانشجوی اردبیلی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران+عکس وقتی که همایون شجریان با یک آهنگ بی‌نظیر ایرانی آبروی شهاب حسینی را خرید+ویدیو حیرت داوران صداتو از اجرای بی نظیر قاری قرآن در برنامه/ اشک تو چشمان داوران جمع شد!+ویدئو ماجرای سیلی خوردن بازیگر زن از سام درخشانی+ عکس (ویدئو)سکانسی جالب از پشت صحنه سریال در حاشیه/رضویان میگه زخم رو عین جوراب کوک بزن😂 ماشین شاسی بلند و گرانقیمت حامد سلطانی که جان همسر جوان و پسر نازش رو گرفت +عکس/ لعنت به تصادف رونمایی جواد عزتی از عکس کودکی لیلا حاتمی با چهره دلنشین و چادر گلدار/ زیرخاکی واقعی از سوپراستار سینمای ایران! بازیگر زن مشهور و نماز اول وقت + عکس گریه های بی امان ستاره سادات قطبی بعد از شنیدن یک خبر یهویی در ایوان باصفای خانه‌اش/ مُشتلق بده...+ویدیو ترفند های جادویی برای دور کردن پشه‌ از خانه پذیرایی مفصل و تمام و کمال از بازیگران با میوه های تابستانی و انواع شیرینی در منزل داود رشیدی در مراسم یادبود این هنرمند محبوب +عکس/ چه خونه زندگی دلبازی، چه گلهای زیبایی
تیتر امروز   
فال شمع دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 مسیر بی‌بازگشت به ریگ جن ملقب به مثلث برمودای ایران فال روزانه امروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال قهوه با نشان روزدوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد/ همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 17 اردیبهشت 1403+فیلم قتل هولناک زن جوان به دست پسرش/ حمله قاتل با اسید به پلیس فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال ابجد روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 خودکشی دانشجوی اردبیلی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران+عکس کشف شگفت انگیز ساعت طلای ثروتمندترین مسافر تایتانیک/ فروش یادگاری تاجر جوان با قیمت رکوردشکن و هوش پران+عکس پایان تلخ جستجو برای یافتن نوجوان 16 ساله در ارتفاعات قمصر پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! غذاهای ابتکاری و بامزه حاج قاسم سلیمانی به روایت دخترش/ اضافه کردن کاکائو و شکر به تخم مرغ تا علاقه زیاد به زیره به دلیل اهل کرمان بودن سردار نحوه محاسبه حقوق و دستمزد کارگران تامین اجتماعی در سال 1403
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...