به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، لایت کوین توسط چارلی لی (Charlie Lee) در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ راه اندازی شد. لی کارمند سابق گوگل بود که لایت کوین را باهدف تکمیل بیت کوین و حل برخی از مشکلات مانند مدت زمان تراکنش ها، هزینه ها و استخرهای متمرکز ماینینگ طراحی کرد. چارلی لی در کد و پروتکل بیت کوین اصلاحاتی اعمال کرد تا برای استفاده روزمره مناسب تر باشد و از طرفی هم پذیرش عمومی آن میسر شود. یکی از اهداف اصلی لایت کوین کاهش زمان تائیدیه هر بلاک از ۱۰ دقیقه به ۲٫۵ دقیقه بود، که درنتیجه آن بتوان تراکنش های بیشتری را تأیید کرد. در حال حاضر، روزانه ۱۴،۴۰۰ لایت کوین استخراج می شود که این حداکثر مقدار ممکن است. لایت کوین نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال، یک وسیله پرداخت جهانی و مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است.
این ارز دیجیتال همتا به همتا شباهت های زیادی با بیت کوین دارد، اما پلتفرم آن از بلاک چین های مختلفی استفاده می کند که امکان انتقال سریع تر تراکنش ها را فراهم می کند. نرم افزار ایجاد و انتقال کوین های لایت کوین، به صورت متن باز است و پلتفرم آن به طور کامل غیرمتمرکز است. این کریپتوکارنسی از زمان ورودش به بازار، رشد پایداری را تجربه کرده است و در حال حاضر یکی از محبوب ترین ارزهای دیجیتال در بازار به حساب می آید. شاید یکی از دلایل این محبوبیت عملکرد آن باشد، اما نباید تشابه اش با بیت کوین را نیز نادیده گرفت.
ویژگی ها و تفاوت لایت کوین با بیت کوین
لایت کوین اغلب بابیت کوین مقایسه می شود. اگر بیت کوین را طلا در نظر بگیرید، بسیاری لایت کوین را نقره می نامند. اما این دو کریپتوکارنسی محبوب چه تفاوت های متمایزکننده ای باهم دارند؟
حداکثر عرضه
بسیاری از ارزهای دیجیتال عرضه محدودی دارند. باوجود ۸۴ میلیون لایت کوین، عرضه آن ۴ برابر بیشتر از بیت کوین است. ازنظر تئوری، این بدان معناست که لایت کوین در آینده به چیزی حدود یک چهارم ارزش بیت کوین خواهد رسید.
میزان سرمایه بازار
اگرچه سرمایه بازار لایت کوین در مقایسه بابیت کوین ناچیز است، اما این ارز دیجیتال هنوز هم در بین ۵ کریپتوکارنسی برتر قرار دارند (این طبقه بندی می تواند بر اساس قیمت و تعداد سکه های موجود در گردش تغییر پیدا کند).
الگوریتم ماینینگ:
هردوی این کریپتوکارنسی ها بر اساس الگوریتم اثبات کار بناشده اند. بیت کوین از الگوریتم SHA-256 استفاده می کند، درحالی که لایت کوین از الگوریتم Skrypt .Skrypt ازنظر محاسباتی فشرده تر است اما از حافظه قابل توجهی استفاده می کند.
سرعت معامله
هر تراکنش لایت کوین تقریباً در هر ۲٫۵ دقیقه تأیید می شود. در بیت کوین، این میانگین هر ۱۰ دقیقه یک بار است. درنتیجه لایت کوین ۴ برابر سریع تر این کار را انجام می دهد که درواقع می تواند معاملات بیشتری را نیز پردازش کند.
لایت کوین چگونه کار می کند؟
لایت کوین یک شبکه آنلاین است که افراد می توانند از آن برای ارسال پرداخت از یک شخص به شخص دیگر استفاده کنند. لایت کوین به صورت همتا به همتا و غیرمتمرکز است، به این معنی که توسط هیچ نهاد یا دولتی کنترل نمی شود. این سیستم پرداخت با ارزهای فیزیکی مانند دلار یا یورو سروکار ندارد و در عوض، از واحد حساب خود که نام آن لایت کوین (LTC) است، استفاده می کند. به همین دلیل است که اغلب لایت کوین به عنوآن یک ارز مجازی و یا یک ارز دیجیتال طبقه بندی می شود. خرید و فروش لایت کوین و تبدیل آن به ارزهای فیات رایج را می توان به راحتی در بسیاری از صرافی های آنلاین انجام داد.
مزایای اصلی لایت کوین
قابلیت انتقال وجوه به صورت بین المللی بدون نیاز به روند نقل و انتقالات پرهزینه سنتی، که انجام آن برای دورترین نقاط هم تنها چند دقیقه زمان می برد.
ایجاد کیف پول لایت کوین و پذیرش وجوه از طریق آن آسان است. فقط کافی است برنامه آن را نصب کنید و کلید خصوصی خود را در مکانی امن (نه در لپ تاپ یا تلفن خود) ذخیره کنید.
زمانی که صحبت از کنترل حجم بالای تراکنش هاست، لایت کوین در این زمینه به خوبی عمل می کند. لایت کوین برای کاربرانی که به تائیدهای فوری و هزینه تراکنش های کم نیاز دارند، بسیار مناسب است.
لایت کوین از الگوریتمی استفاده می کند که با استفاده از این نوع فناوری، قادر است ۴ برابر شبکه بیت کوین در سال کوین تولید کند.
طراحی غیرمتمرکز آن باعث شده تا بدون داشتن مسائل ناشی از مسافت (که سرورها یا ISP با آن رو به رو هستند)، به سراسر جهان دسترسی پیدا کند.
شما می توانید با خرید ماینر برای خود، از این شبکه پشتیبانی کرده و دسترسی محلیتان را افزایش دهید.
معایب لایت کوین
فرآیند ماینینگ نیازمند صرف انرژی بالایی است.
لایت کوین به اندازه ارزهای دیجیتال دیگری مثل بیت کوین و یا ارزهای فیات موردپذیرش قرار نگرفته است.
تخمین ارزش آتی آن یک چالش است و ممکن است در صورت کاهش ارزش آن مجبور شوید به سراغ ارز دیگری بروید.
برای حفظ امنیت کوین خود نیاز به دانش فنی دارید.