در تزریق فیلر یک لایه و یا یک بافت بسیار نرم از فیلر به پوست تزریق می شود که قصد اصلی از انجام این تزریق، پر کردن چین و چروک های صورت و بازگرداندن ظاهر و بافتی نرم تر به صورت می باشد.
در این نوع تزریق فیلر، چربی بدن خود فرد، توسط تجهیزات خاص، از بدن گرفته می شود و پس از قرار دادن در دستگاه سانتریفوژ، مورد استفاده برای تزریق قرار می گیرد. دستگاه سانتریفوژ، چربی برداشته شده را برای تزریق در صورت فرد یا نقطه ی مورد نظر تزریق آماده می کند. واژه ی Autologous، به معنی «حاصل شده از بدن یک شخص مشخص» است. چربی برداشت شده از بدن به صورت تصفیه شده به پوست صورت تزریق می شود تا به گونه ها و شقیقه ها، قسمت زیری چشم و دیگر قسمت های مورد نیاز، حجم مد نظر را بازگرداند. این نوع تزریق از چربی فقط باید توسط پزشک متخصص پوست و مو انجام شود تا نتیجه ای بدون نقص و امن از آن حاصل شود.
فیلرهای پوست بخشی جدایی ناپذیر از پزشکی زیبایی ضدپیری هستند. از آنجا که فیلرهای رتیلین اولین بار ٢۰ سال پیش توسط FDA تأیید شد، تاکنون میلیون ها درمان با رتیلین انجام شده است. امروزه برندهای مختلفی از فیلرها در دسترس ما هستند مانند ژوودرم، بلوترو و تئوسیل. درباره ی فیلرهای اسید هیالورونیک تصورات غلط و سردرگمی های بسیاری وجود دارد.
١) فیلرها حجم از دست رفته را برمی گردانند و پوست را می کشند
فیلرها، ژل هایی هستند ساخته شده از مولکول های اصلاح شده ی اسید هیالورونیک، و درجه بندی متفاوتی در میزان انسجام، سختی و انعطاف پذیری دارند. هنگامی که فیلرها به داخل پوست تزریق می شوند حجم از دست رفته را بازمی گردانند، مثلاً گونه ها را پرمی کنند. این عملکرد باعث می شود پوست کشیده شود، و در نتیجه ظاهر جوان تری پیدا می کنید. از آنجا که استخوان و چربی از دست رفته هر دو با فیلرها جایگزین می شوند، معمولاً اثر سال ها پیری با یک تزریق از بین می رود و اگر تزریق به درستی انجام شود، نتیجه ی تزریق ظاهری سالم تر و زیباتر به شما خواهد دارد.
٢) فیلرها بافت پوست را اصلاح می کنند
اسید هیالورونیک چندین تن آب جذب می کند –نزدیک به ٢۰۰ برابر حجم خودش– از این رو، وقتی به داخل پوست تزریق می شوند، آن را پر می کنند و رطوبت عمیقی به پوست می دهند. همچنین می توانند با کم کردن منافذ و روشن کردن پوست، بافت آن را هم اصلاح کنند. درمان محبوب تزریق تقویت کننده ی پوست بر همین مبنا شکل گرفته است. چروک ها، خطوط سطحی، منافذ، بافت پوست و رنگ آن با این تزریق اصلاح می شوند.
٣) فیلرها اجزای صورت را شکل می دهند- البته تا اندازه ای
فیلرهای پوست جایگزین مناسبی برای جراحی پلاستیک زیبایی صورت است. قسمت هایی از صورت که با فیلرها پر می شوند عبارتند از بینی، چانه، گونه ها و پیشانی.
با این حال، فیلرها کاملاً جایگزین جراحی پلاستیک نمی شوند. به عنوان مثال، اگر شما بینی بسیار بالا با نوک گوشتالو داشته باشید - یک جراحی بینی رینوپلاستی می تواند نتیجه خوبی برایتان به همراه داشته باشد. بهتر است برای گرفتن نتیجه ی دلخواه تان با پزشک مشورت کنید تا مطمئن شوید فیلرها برای تان مناسب هستند یا نه.
۴) اگر تزریق فیلر را تکرار نکنید، ظاهر بدی پیدا نمی کنید
یکی از تصورات غلط رایج این است که اگر یک بار تزریق کنید، دیگر نمی توانید دست از تزریق بکشید، زیرا اگر تزریق را تکرار نکنید صورتتان می ریزد و ظاهر بدی پیدا می کنید. پس از تزریق، فیلرهای پوست، کلاژن بدن شما را تحریک می کنند، بنابراین حتی پس از یک دوره ی درمان، وضعیت تان بهتر از قبل خواهد بود، حتی با اینکه اثر تزریق طی یک سال یا چند ماه از بین می رود. به این نکته هم توجه داشته باشید که بعد از تکرار چند بار تزریق، ماندگاری تاثیر آن طولانی تر خواهد شد.
۵) هر چه بیشتر همیشه به معنی بهتر نیست
بزرگترین مشکل درمان های تزریقی امروزه، به نظر بسیاری از پزشکان، تزریق بیش از اندازه است. این کار موجب پدیده ی شایعی به نام چهره ی بالشی شده است – که توصیف پف بیش از اندازه ی صورت کسانی است که بیش از اندازه تزریق کرده اند. مقصر این اتفاق هر دو طرف هستند – گاهی بیماران خواهان تزریق بیشتر و بیشتر هستند و یا گاهی پزشکان برای منفعت مالی بیماران را به تزریق های متعدد تشویق می کنند.
فیلرها می توانند اعتیاد آور هم باشند. با این حال، نتیجه تزریق فیلرها، منحنی J شکلی را دنبال می کند – وقتی تزریق به میزان مناسب انجام شود، ظاهر بهتری پیدا می کنید، اما از جایی به بعد اگر به تزریق ادامه دهید ظاهر بدی پیدا خواهید کرد.
حواس تان باشد، فیلرها با بوفه ی غذا فرق دارند، یعنی تزریق بیشتر به این معنی نیست که زیباتر خواهید شد. مهم این است که حاصل درمان هم زیبا و هم طبیعی باشد.
6) فیلرها می توانند مدت طولانی دوام داشته باشند
فیلرهای اسید هیالورونیک از مولکول های اسید هیالورونیک تشکیل شده است. آنها به تدریج توسط هیالورونیداز طبیعی بدن ما در طول زمان تجزیه می شوند. اصلاح شیمیایی از طریق پلیمریزاسیون و اتصال متقابل باعث می شود که فیلرها سختی، انعطاف پذیری و طول عمر متفاوی داشته باشند.
با بهبود تکنولوژی، تاثیر فیلرها طولانی تر و طولانی تر می شود. به طور کلی، فیلرهای نازک تر مانند رتیلین کوتاه مدت ترین نوع هستند- ٣ تا ۶ ماه ماندگاری دارند. فیلرهای سخت تر مانند ژوودرم تا ١٨ ماه ماندگاری دارند. فیلرهای جدید نسل دوم، مانند نیوویا هم ١٨ ماه یا بیشتر ماندگاری دارند. طول عمر مواد فیلرها بستگی به عوامل بسیاری از قبیل محصول، سبک زندگی، ناحیه صورت و حتی روش تزریق دارد. با تکرار درمان، ماندگاری فیلرها بیشتر و بیشتر می شود.
کاربردهای فیلر
پرکننده های قابل جذب (موقت) برای چین و چروک های کم تا متوسط صورت ، مانند چین های اطراف بینی (خطوطی که از کناره های بینی تا لبه های دهان ظاهر می شوند) و چین و چروک های کوچک در پوست اطراف دهان و لبها
- افزایش حجم لب ها ، گونه ها ، چانه و پشت دست
- رفع چین و چروک
- برطرف نمودن زخم های آکنه
- رفع گودی و تیرگی زیر چشم
- ترمیم و اصلاح علائم از دست دادن چربی صورت (لیپواتروفی) در افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی.
- مواد فیلر دائمی که غیر قابل جذب هستند ، فقط برای چین خوردگی های بینی و زخم های گونه تأیید می شوند.