آغازگر بودن همیشه با دشواری هایی همراه است. اندیشیدن به ایده های بزرگ، ایده هایی که طبیعتاً حتی اندیشیدن به آنها، برای جان های ضعیف و انسان های بی اراده کاری دشوار است چه رسد به تبدیل این ایده ها به واقعیت. توسعه در همه جهات نیازمند آگاهی است. به بیان دیگر، پیش از گام نهادن در مسیر توسعه ما نیازمند ارتقای سطح آگاهی عمومی هستیم. تاریخ ما پر است از نمونه های برخورد تند و منفی با چیزهای نو که امروز به چیزهایی عادی تبدیل شده اند. این رویکرد منفی و تندی در بسیاری مواقع ریشه در عدم آگاهی و اطلاع از ذات پدیده دارد. بخش اعظمی از این موضوع نیز به بهره برداری گروهی از ایجاد موجی منفی بر علیه چیزهای جدید بازمی گردد. تولید خبرهای کذب و ناراست بر علیه پدیده های نو و ایجاد جو روانی منفی برای بایکوت آن ها! این چیزی است که در هجمه های تند فضای مجازی بر علیه زوج کارآفرین مشهدی شاهدش هستیم. مهری رمضانی تحصیل کرده در رشته جانورشناسی و دارای دانش نامه فوق لیسانس در رشته حقوق و همسر او، آقای حمید علیمیرزایی کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار ده سال برای تأسیس پارک کروکودیل در مشهد تلاش کرده اند. ده سال دوندگی برای ایجاد یک زمینه جدید شغلی که از قضا به ما، اهمیت محیط زیست و جانوران را گوشزد می کند. تأسیس پارک تخصصی کروکودیل در مشهد یکی از بزرگترین مقصدهای توریستی در ایران که سالانه میلیون ها عاشق اهل بیت عصمت و طهارت برای دیدار حرم مطهر رضوی به آنجا سفر می کنند. پارک کروکودیل در جاده نیشابور به مشهد قرار دارد. یکی از مهمترین شاهراه های ورود به مشهد که زائران امام رضا (ع) می توانند در مسیر خود، از این پارک هم دیدن کنند. این زوج کارآفرین در این 10 سال، دشواری های زیادی را به جان خریدند تا در عمل، نشان دهند که با اندیشه ای سبز و محیط زیست دوستانه می توان گونه های غیربومی را در ایران تکثیر و کشور را به قطب صادرات این حیوان ارزشمند به اقصاء نقاط جهان تبدیل کرد. امروز هجمه سنگین رسانه ای این زوج کارآفرین مشهدی را نشانه رفته است. ادعاهایی مبنی بر پرورش کروکودیل جهت استحصال پوست تا ترویج اشرافی گری! اما واقعیت داستان چیز دیگری است. ساعد نیوز به عنوان یک رسانه مردمی و دوست دار حقیقت و اخلاق تصمیم گرفت که با این زوج رو در رو صحبت کند. توجه مخاطبین ساعدنیوز را به مطالعه این مصاحبه جذاب و جنجالی جلب می کنیم:
ایده اصلی این پارک بحث گردشگری کشاورزی یا آگروتوریسم و تحقیقات پزشکی است.
ساعدنیوز: پارک کروکودیل مشهد که شما بانی ایجاد آن هستید در نوع خودش بینظیر است ولی ما امروز شاهد هجمه های فرآوانی به شما هستیم. به نظر می رسد این هجمه ها ریشه در عدم اطلاع رسانی درست باشد. اساساً این پارک بر پایه چه ایده ای ایجاد شده است؟
مهری رمضانی: ایده اصلی این پارک بحث گردشگری کشاورزی یا آگروتوریسم و تحقیقات پزشکی است. خُب بحث اول که بحث گردشگری هست از این جنبه مهم است که خود مشهد یکی از اصلیترین مقصدهای گردشگران ایرانی است که به زیارت ثامن الحجج مشرف می شوند و از آنجایی که پارک کروکودیل در مسیر نیشابور به مشهد، عوارضی باغچه، ابتدای جاده دهسرخ قرار داریم، یک پتانسیل بسیار بالا برای جذب گردشگر در اینجا وجود دارد. آشنایی با یک گونه ی فوق العاده زیبا و پراهمیت از خزندگان که بومی کشور ما هم نیست. از آنجایی که ما قصد تکثیر و پرورش و صادرات این کروکودیلها را داریم زیر نظر محیط زیست، یک محیط بسیار زیبا و مفرح را برای این حیوانات و نیز گردشگرانی که قصد بازدید از مجموعه ما را دارند ایجاد کرده ایم. از بابت تحقیقات پزشکی هم، پژوهشهای مهم پزشکی در دنیا ثابت کرده است که کروکودیلین موجود در خون کروکودیل می تواند ایدز، سرطان و بیماری هپاتیت را درمان کند. نمونه های آزمایشگاهی این درمان به صورت مستند وجود دارد و نیز در محیط غیرآزمایشگاهی هم، در استرالیا و آمریکا تحقیقات مهمی صورت گرفته است. آنتی بیوتیکی که در خون این حیوان وجود دارد، 500 برابر آنتی بیوتیک های دیگر اثرگذار است. از بابت خون گیری از حیوان هم تمام پروتکل های سلامت حیوان رعایت می شود و این خونگیری برای این حیوان، حکم حجامت را دارد و اساساً برای ریکاوری فیزیکی حیوان هم از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و این کار توسط یک دامپزشک حاذق انجام می پذیرد.
تمام این 80 کروکودیل، میکروچیپ دارند و توسط سازمان محیط زیست رهگیری می شوند. انشالا وقتی اینها تخمگذاری کردند دونه دونه تخم ها هم ثبت رسمی می شوند و بعد از هچ شدن تخم ها، کروکودیل های نوزاد میکروچیپ دریافت می کنند.
ساعدنیوز: در رسانه های مختلف اتهاماتی بر علیه پارک کروکودیل در مشهد مطرح شده است از جمله پرورش کروکودیل برای استحصال پوست و از این حرف ها. چیزی که خانم رمضانی فرمودند با این اتهامات اصلاً همخوانی ندارد. جناب علیمیرزایی بفرمایید که هدف شما از پرورش این حیوانات چیست؟
حمیدعلیمیرزایی: یکی از هدف های ما، پرورش این حیوان برای زنده فروشی به باغ وحش های داخل و خارج از کشور، و مناطق ساحلی جهت تأسیس پارک های کروکودیل است. ما این کار را با مجوزهای رسمی سازمان های زیربط انجام می دهیم. کسانی که علیه ما صحبت می کنند واقعاً اطلاع ندارند و این بی اطلاعی باعث این حرف هایی است که فضای مجازی را قبضه کرده است. دارند ما را با مزرعه های پرورش کروکودیل در انگلیس و ویتنام مقایسه می کنند و این اصلاً حرف درستی نیست. جایی که می خواهد دباغی داشته باشد دیگر سوله مجلل احداث نمی کند بلکه یک سوله سیمانی کافی است. ما سالن کشتار نداریم. این فضاسازی زیبا هدفش جذب گردشگر است. می گویند خُب ما در مشهد باغ وحش داریم و در آنجا کروکودیل هست دیگر چه نیازی به پارک کروکودیل هست! ما در اینجا می خواهیم پنج گونه کروکودیل را پرورش دهیم و هدفمان تأسیس بزرگترین مرکز پرورش کروکودیل در دنیا است. باغ وحش مشهد به صورت تخصصی روی یک گونه کار نمی کند و این استدلال درستی نیست. نکته دیگر که مربوط به بحث دباغی و استحصال پوست است به هیچ وجه دقیق نیست. کدام تاجر اروپایی برای خریدن 80 پوست به ایران می آید! چرا ما؟ می رود استرالیا یا آفریقا قرارداد خرید 10 هزار تخته پوست را امضاء می کند. ما 80 سر کروکودیل داریم و اصلاً به لحاظ اقتصادی هم نگاه کنید چنین کاری، اصلاً کار منطقی و حساب شده نیست که شما 5 سال منتظر باشید برای پوست 80 کروکودیل! ولی برای پرورش و تکثیر، این تعداد، کاملاً منطقی است. نکته بعدی ای که می خواهم اشاره کنم این است که ما از بدو انعقاد قرارداد خرید تا ورود حیوانات به ایران همه را زیر نظر محیط زیست انجام داده ایم. تمام این 80 کروکودیل، میکروچیپ دارند و توسط سازمان محیط زیست رهگیری می شوند. انشالا وقتی اینها تخمگذاری کردند دونه دونه تخم ها هم ثبت رسمی می شوند و بعد از هچ شدن تخم ها، کروکودیل های نوزاد میکروچیپ دریافت می کنند. پس ما نمی توانیم در زمینه قاچاق وارد شویم یا بخواهیم پوست این حیوانات را بفروشیم! این حرفهایی که در فضای مجازی زده می شود همه جوسازی علیه مجموعه ما است. در برخی خبرگزاری ها آمده است که ما مجوز تأسیس پارک را از سازمان گردشگری نداریم. خود سازمان محیط زیست مجوز رسمی به ما داده برای احداث نمایشگاه خزندگان را داده است. یکی دیگر از اهداف ما آموزش نسل جدید در زمینه این حیوان ارزشمند است. آماده برگزاری اردوهای علمی علوم برای دانش آموزان هستیم. سازمان نظام مهندسی و جهاد کشاورزی به ما مجوز احداث اولین مرکز آموزش پرورش کروکودیل را داده است.
این حیوانات مثل الماس هستند. کروکودیلین خون این حیوان هزار برابر پوستش ارزش افزوده دارد و هیچ آسیبی هم به حیوان وارد نمی شود.
ساعدنیوز: خانم رمضانی چه تعداد کروکودیل در مجموعه تان حضور دارد. از کجا خریداری شده است؟ از چه نوعی هستند؟ و در چه شرایطی قرار دارند؟
مهری رمضانی: ما مجوز 300 سر کروکودیل را داریم و در فاز اول، 80 کروکودیل را وارد کردیم. این کار زیر نظر سازمان های زیربط انجام شده است کاملاً به صورت قانونی. کروکودیل ها از نوع پروسوس هستند که بومی استرالیا می باشند. ما از یک مرکز پرورش در مالزی این کروکودیل ها را خریداری کردیم. از این جهت نیاز به توضیح نیست که چه ارزش افزوده ای، زنده فروشی این حیوان می تواند داشته باشد. اگر این ارزش افزوده وجود نداشت، کشوری مانند مالزی، مرکز پرورش این حیوان را تأسیس نمی کرد. خدا را شکر، همه کروکودیل ها با سلامت با هواپیما به تهران رسیدند و از آنجا به صورت زمینی به مشهد انتقال یافتند. در مرحله رهاسازی هم خدا را شکر کسی آسیب ندید. این کروکودیل ها 2.5 ساله، یک ساله و شش ماهه هستند. در سن 5 سالگی آماده زاد و ولد می باشند. در هر مرحله حدود 40 تا 60 تخم می گذارند و حدود 10 درصد احتمال تلفات وجود دارد. این حیوانات مثل الماس هستند. زنده این حیوانات از مرده شان ارزشمندتر است چرا وقتی من در هنگام رهاسازی این حیوانات یکی شان را کامل در آغوش گرفتم؛ چرا حیوانی به این زیبایی و ارزشمند را باید به خاطر پوستش من نگهداری کنم. این معنایی ندارد. کروکودیلین خون این حیوان هزار برابر پوستش ارزش افزوده دارد و هیچ آسیبی هم به حیوان وارد نمی شود. خیلی ها اطلاع ندارند و اسیر موج سواری برخی برای جذب فالوور در فضای مجازی می شوند. درب پارک کروکودیل به روی همه باز است. همان طور که، مأموران محیط زیست به صورت هماهنگ یا سرزده دائم از کروکودیل ها بازدید می کنند. ما حتی تلفاتی هم خدایی نکرده اگر داشته باشیم. سازمان محیط زیست طبق میکروچیپ از ما لاشه را میخواهد. اصلاً این حرف های بی اساس که می زنند واقعیت ندارد.
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش