به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت، تغذیه کودک از زمانی که به دنیا می آید اهمیت بسیاری دارد و یکی از دغدغه های اصلی مادران را تشکیل می دهد. اینکه کودک شان برای رشد کافی به چه مواد غذایی نیاز دارند و از کدام منابع می توانند استفاده کنند. شاید تا زمانی که نوزاد تنها از شیر مادر تغذیه می کند، کار مادران راحت باشد اما وقتی نیاز به استفاده از غذای کمکی پدید می آید بحث باید و نبایدها نیز به میان کشیده می شود. بدیهی است که نوزاد چند ماهه قادر به خوردن هر نوع ماده غذایی نیست اما موادی نیز وجود دارند که با وجود مغذی بودن و تصور اینکه می تواند برای کودک مفید باشد نباید مورد استفاده قرار بگیرد.
قصد داریم با کمک مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بخشی از این موارد را برای شما شرح دهیم؛ این کارشناس تغذیه در مورد مواردی که استفاده از آنها برای کودک زیر یکسال ممنوع است، می گوید: باید توجه داشت که این ممنوعیت ها اغلب به دلیل ضعف دستگاه گوارش کودک برای هضم این مواد غذایی یا حساسیت زا بودن آنهاست. یعنی یا ترکیبات این مواد غذایی به گونه ای است که کودک قادر به راحتی قادر به هضم آنها نیست یا حاوی موادی هستند که می توانند ایجاد حساسیت کرده و مصرف آنها تبعات بدی به همراه داشته باشد. مادران برای استفاده از هر ماده غذایی می توانند این دو اصل را به خاطر داشته باشند و با این دو فاکتور آنها را بسنجند تا متوجه شوند که آیا قادر به مصرف این ماده غذایی برای کودک هستند یا خیر. برخی از مهم ترین مواد غذایی که مصرف آنها برای کودک زیر یک سال ممنوع است، عبارتند از:
1. سفیده تخم مرغ: می توان برای کودک زیر یک سال از زرده تخم مرغ پخته شده استفاده کرد که برای او بسیار مفید است اما سفیده تخم مرغ را نمی توان به او داد زیرا این ماده غذایی ترکیباتی دارد که ویژگی حساسیت زا بودن به آن داده است و باید برای شروع مصرف آن تا یک سالگی کودک صبر کرد.
2. عسل: به علت وجود سمی به نام بوتولیسم در این ماده غذایی بسیار مغذی استفاده از آن برای کودکان زیر یکسال به هیچ عنوان توصیه نمی شود. برخی از مادران به تصور اینکه عسل ماده غذایی مفید و بی ضرری است در تهیه خوراکی ها یا نوشیدنی های کودک که به عنوان غذای کمکی مصرف می شود از آن استفاده می کنند که نباید این کار را بکنند.
3. میوه ها: برخی از میوه ها نیز در لیست مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال قرار می گیرد. انواع توت (شامل توت فرنگی، توت سفید، توت وحشی و شاتوت)، کیوی، خربزه، گیلاس و آلبالو از این جمله هستند. به طور کلی می توان گفت که میوه هایی که دانه دار هستند مانند توت ها و کیوی ایجاد حساسیت می کنند.
4. شیر گاو: استفاده از شیر گاو برای کودکان ممکن است همراه با ایجاد حساسیت باشد زیرا شیر گاو حاوی پروتیینی است که بدن کودک نسبت به آن واکنش نشان می دهد البته با جوشاندن شیر گاو این مشکل تا حدودی برطرف می شود اما باز هم هضم آن ممکن است برای کودک شما دشوار باشد.
5. اسفناج: درست است که این سبزی سرشار از مواد مقوی است اما استفاده از آن برای کودکان در این سن مناسب نیست زیرا اسفناج حاوی نیترات است و می تواند در بدن کودک ایجاد مسمومیت کند. بنابراین مادران باید دقت داشته باشند که در تهیه سوپ یا پوره از این سبزی استفاده نکنند.