قصه گفتن برای کودکان چه فوایدی دارد؟

  چهارشنبه، 06 اسفند 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
قصه گفتن برای کودکان چه فوایدی دارد؟
استفاده از قصه گفتن به این راه برای احترام گذاشتن به احساسات و خواسته های کودک و در ضمن عملی کردن منظور خویش است .

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، از گذشته تا کنون همواره والدین برای خواباندن و یا سرگرم کردن کودکان خود از قصه گفتن و داستان تعریف کردن استفاده می کردند. اما امروزه با توجه به کمتر شدن وقت والدین و همچنین پر شدن وقت کودکان به وسیله برنامه های تلویزیونی و تبلت و امثال آنها دیگر هیچ جایی برای قصه گویی وجود ندارد. اما شندین قصه تاثیرات بسیار مفیدی بر آینده کودک دارد.

گاهی یک قصه می تواند تاثیری بر زندگی و آینده ی کودک بگذارد که ده ها آموزش از آن عاجز است….

تاثیر قصه گویی بر اخلاق کودکان

شما در هیچ کجای دنیا کودکی را نخواهید یافت که علاقه ای به شنیدن قصه و داستان نداشته باشد. همه کودکان ابر قهرمان ها را دوست دارند و علاقمندند اطلاعات بیشتری را درباره آنها داشته باشند همچنین این علامندی تا جایی پیش می رود که کودک خود را در نقش قهرمان مورد علاقه اش قرار می دهد و رفتار وی را تقلید می کند. با گفتن قصه هایی که در آنها مفاهیم اخلاقی و انسانی وجود دارد شما می توانید ویژگی مثبت انسانی مثل شجاعت، صداقت و دانایی را در وجود او از همان سنین پایین نهادینه کنید.

قصه گویی و تقویت قدرت تخیل

خواندن داستان برای کودک هنگام خواب در شب، قدرت تخیل او را افزایش می دهد. کودکان باید قدرت تخیل سالمی داشته باشند، زیرا فکر و ذهنشان را به فعالیت واداشته و به آنها می آموزد تا به نحوی سریع و موثر بیاندیشند. و آنها به واسطه قدرت تخیل و شگفت انگیز خود، در آینده قادر به یافتن راه حل های سودمند و موثری خواهندبود. توانایی مجسم نمودن شخصیت ها، مکان ها و موقعیت ها و رویدادهای غیرواقعی و خیالی، زندگی ما را رنگین تر و شادتر می سازد، به همین دلیل، شما باید این مهارت را به فرزند خود نیز بیاموزید.

بالا رفتن مهارت های کلامی

خواندن داستان برای فرزندتان باعث می شوود که مهارت های کلامی انها افزایش پیدا کند. و همم زمان که او کلمات و عبارات جدید یاد می گیرد با پیچیدگی های زبان نیز آشنایی پیدا کند. هم چنین قصه خوانی کمک می کند که طبق یک الگوی منظم نحوۀ تلفظ کلمات و عبارات را نیز به فرزندتان بیاموزید.

بالا بردن علاقه کودک به مطالعه کتاب

زمانی که شما هنگام خواب در شب، برای فرزندتان داستان می خوانید، در حقیقت شما با این کار، کودک خود را به خواندن کتاب های بیشتری در مسیر زندگی، ترغیب و تشویق می کنید. فرزندانی که عشق و علاقه بسیار زیادی به مطالعه دارند، صاحب والدینی هستند که در دوران کودکی برای آنها قبل از خواب، کتاب می خواندند. کودکانی که فقط به تماشای فیلم و کارتون می پردازند، تنها به دلیل آن است که فوائد کتاب خواندن را نمی دانند. سعی کنید فرزندان خود را به خواندن کتاب ترغیب کنید، زیرا بدین ترتیب، آنها در زندگی، بسیار موفق تر خواهند بود.

افزایش مهارت شنیداری

هواس پرتی و بازیگوشی از جمله خصیصه های رفتاری در تمام کودکان و همچنین از موارد عمده نارضایتی والدین از کودک خود است. اغلب کودکان قادر نیستند تا برای مدت طولانی روی یک موضوع تمرکز کنند، آنها حرف زدن را بیشتر از شنیدن دوست دارند؛ اما قصه خواندن کاملا این محاسبات را بهم خواهد ریخت! خواندن قصه برای کودکان نه تنها باعث می شد دقت آنها افزایش پیدا کند بلکه نسبت به گوش دادن و فهم مطالب نیز حساس تر می شوند.

وادار کردن کودک به انجام فعالیت

هنگامی که فرزندان، داستانی را از پدر و یا مادر خود می شنوند، تنها تصور کنید که چه سوال های زیادی در ذهنشان ظاهر می شود، مثلا، این چیست؟ آن چیست؟ آنها هنوز اطلاعات و آگاهی زیادی ندارند، اما هرچه که شما برایشان داستان بخوانید، به همان نسبت نیز آنها سوالات بیشتری می پرسند و هرچه آنها سوالات بیشتری بپرسند، به همان نسبت نیز پاسخ بیشتری دریافت می کنند و از هوش و ذکاوت بیشتری برخوردار می شوند. هر شب هنگام خواب، خواندن داستان را برای فرزندانتان آغاز کنید، و در نتیجه آنها سعی خواهند نمود که سوالات خود را حتی بدون کمک شما پاسخ دهند، زیرا مغزشان بهتر، سریع تر و به شیوه مبتکرانه تری فعالیت خواهدنمود.

کودکی باهوش تر

خواندن کتاب، ما را از هوش و ذکاوت بیشتری برخوردار می کند. هنگامی که فرزندان، داستان هایی را که ما می خوانیم، می شنوند، آنها به عنوان مثال، قواعد و دستور زیان و واژگان را فرا می گیرند. و به دلیل آن که فرزندان، معلومات بسیار زیادی از داستان خواندن های شما کسب کرده اند، در مدرسه، فردی موفق خواهندبود. علاوه بر آن، هر داستان، جنبه اخلاقی خود را دارد و آنچه را که خوب یا بد است، بیان می کند.

قصه گفتن و توجه به اقتضای سن وسال کودک

هر بار قصه ای انتخاب کنید که با موضوع ارتباط داشته باشد . از این روش تا پنج سالگی می توانید استفاده کنید تنها در پنج سالگی است که ممکن است کودک شما به سبک قصه پردازی شما اعتراض کند .

گویی فکر می کنند که می خواهید آن ها را گول بزنید هرچند که هرگز همچین قصدی ندارید . اما به هر صورت طرز تلقی کودک بزرگ می شود . نکته ی آموزنده ای که نباید فراموش کنید این است که با کودک ، به اقتضای سن وسالش باید رفتار کرد .

بچه های بزرگتر به قصه های دیگری علاقه مندند و لزوما مایل نیستند که قهرمان قصه خود آن ها باشند . اما داستان باید پایان خوب و جالبی داشته باشد .

مادری تعریف می کرد که این روش را بسته به مورد ، هر بار به شکل تازه ای به کار می برد ، از جمله :

عصر یکی از روز های تابستانی کودک دو سال و نیمه اش را به زمین بازی برده بود اما هنگام مراجعت ، کودک که علاقه ای به بازگشت نداشت به اصرار می خواست که به بازی ادامه دهد و چون پافشاری مادر را دید گریه اش بلند شد .

مادر کودک را از زمین بر میدارد و در حالی که ترانه ای درباره ی کودکی که از بازی سیر نمی شد می خواند او را به منزل می برد و قایله ختم می شود .

استفاده از قصه گفتن به این راه برای احترام گذاشتن به احساسات و خواسته های کودک و در ضمن عملی کردن منظور خویش است .


دیدگاه ها

آخرین ویدیو ها