فکر می کنید بزرگ ترین قلعه دنیا در کجاست؟ همان قلعه ای که در شهر دوست داشتنی پراگ قرار دارد و ظاهر شهر را از این رو به آن رو کرده است! در قلعه پراگ (Prague Castle) تمام روز را در میان حیاط ها، قصرها، موزه ها و باغ ها قدم می زنید و این محوطه جذاب را که بیش از هزار سال محل حکومت پادشاهان و رئیس جمهورهای مختلف بوده تحسین می کنید. مطمئنا خواندن داستان نماد جمهوری چک و جایی که پراگ را تبدیل به یکی از جذاب ترین شهرهای دنیا کرده برایتان جذاب است پس در ادامه ساعد نیوز را همراهی کنید تا درباره قلعه پراگ بیشتر حرف بزنیم.
قلعه پراگ با قدمتی که به سال 970 میلادی بازمیگردد، زمانی اقامتگاه پادشاهان بوهمی بود و امروزه به اقامتگاه رئیسجمهور و پربازدیدترین بنای تاریخی شهر تبدیل شده است. با بیش از 700 اتاق، جواهرات تاج پادشاهی بوهمی در یکی از اتاقهای مخفی این قلعه نگهداری میشوند. 70 هزار متر مربع مساحت، از این قلعه بهعنوان بزرگترین قلعه جهان یاد میکنند. قلعه پراگ شامل بناهای دیگری مانند کلیسای جامع سنت ویتوس، کلیسای سنت جورج، برج پودر، کاخ سلطنتی قدیمی و کوچهی طلایی است.
قلعه پراگ در حدود سال 880 میلادی توسط «پرینس بوریووج» ساخته شد، هر کدام از بناهایی که امروز در این قلعه باشکوه می بینید در دوره های مختلف ساخته و بارها بازسازی شدند. اولین بنای سنگی محوطه داخلی قلعه، کلیسای مریم مقدس بود که امروز فقط بقایایی از آن به جای مانده است. دو قرن بعد، یعنی در قرن 10، کلیسای جورج مقدس ساخته شد و اولین مکان مقدس کشور چک در آن درست شد که امروز تبدیل به گالری و موزه شده است. «کلیسای ویتوس روتوندای مقدس» در قرن 10 درست شد اما در قرن 11 جای خودش را به کلیسای «سنت ویتوس» داد. با شروع قرن 10 این قلعه مرکز حکومت پرنسس های چک و بعدها پادشاهان و اسقف های اعظم شد. قلعه پراگ یکی از باشکوهترین دوره های خود را در زمان پادشاهی چارلز چهارم (1346-1378) گذراند در آن زمان این قلعه مرکز حکومت امپراتورهای رومی بود پس جای تعجب نیست که در این دوره قصر پادشاهی دوباره ساخته شد، قلعه ها مستحکم تر شدند و ساخت کلیسای جامع سنت ویتوس شروع شد.
در زمان حکومت پسر چارلز هم قلعه روز به روز گسترش پیدا می کرد اما در زمان جنگ های هوسی (1419-1437) و در دهه های بعدی به خاطر ویرانی هایی که در آن رخ داد شکل و شمایلی متروک به خود رفت. اما سال ها بعد و در سال 1483 پادشاه «ولادیسلاو یاگیلون» به قلعه برگشت و بعد از مدت ها دوباره به آن جانی تازه داد. در این سال ها قلعه ها و برج های نگهبانی زیادی ساخته شد، بعدها طراحی قصر پادشاهی تغییر کرد و تا تالار باشکوه «ولادیسلا» گسترش پیدا کرد، تالاری که یکی از اولین بناهای سبک رنوسانس کشور جمهوری چک است. در سال 1526، امپراتوری هابسبورگ بر تخت کشور نشست، در آن سال ها بیشتر بناهای مهم اروپا به سبک رنوسانس ساخته می شد. اما چند سال بعد مرکز اداره حکومت به وین منتقل شد و قلعه پراگ تبدیل به مکان تفریحی شد. برای اینکه این قلعه کم کم از یک مکان حکومتی به مکان تفریحی تبدیل شود در قرن 16 در آن یک باغ سلطنتی و سالن هایی مخصوص بازی ساخته شد. کلیسای جامع و قصر پادشاهی تغییراتی کردند و در قسمت غربی کاخ سلطنتی چندین ساختمان سلطنتی ساخته شد. در قسمت شمالی قلعه، کوچه ای هست که در آنجا ردیفی از خانه های کوچک مخصوص کیمیاگران سلطنتی و خدمتکاران قلعه قرار دارد، دو برج مدور که در قرن 15 به عنوان زندان درست شدند هم در کنارهای این کوچه هستند.
بازسازی این قلعه در دوره حکومت «رودلف دوم» که در سال 1575 پادشاه چک شد به اوج رسید. او خیال داشت تا این قلعه را به مرکز باشکوه قدرت تبدیل کند و هنرمندان، دانشمندان و دیپلمات های خارجی را به اینجا بکشاند. در همین سال ها ضلع شمالی قلعه و تالار اسپانیایی تبدیل به مجموعه هایی گسترده از هنر و علوم شدند. جنگ هایی که در پراگ در سال 1618 برای تغییر حکومت اتفاق افتاد خرابی های زیادی را برای این قلعه به بار آورد. آخرین بازسازی های وسیع این قلعه در نیمه دوم قرن 18 انجام شد اما باز هم مرکز حکومت در وین بود برای همین استفاده های مهمی از قلعه نمی شد. در سال 1848، پادشاه «فردیناند پنجم» به این قلعه رفت و کلیسا، تالار اسپانیایی و گالری رودولف را بازسازی و دوباره طراحی کرد.
با سقوط امپراتوری اتریش – مجارستان در سال 1918، قلعه پراگ به اولین رئیس جمهورش خوش آمد گفت و یک معمار از کشور اسلوونی مامور شد تا طراحی قسمت هایی از قلعه را تغییر دهد. بعد از سال 1989 برای اولین بار در تاریخ، قسمت های زیادی از این قلعه مثل باغ امپراتوری، سالن بازی، باغ های جنوبی و … به روی مردم باز شد. امرزو این قلعه مرکز حکومت رئیس جمهور است و تعدادی از مدارک مهم تاریخی و آثار هنری ارزشمند در آن نگهداری می شوند.
مساحت قلعه پراگ در حدود 70 هزار متر مربع است و این قلعه بیش از 700 اتاق دارد. سبک های گوناگون معماری در ساختمان های پراگ مورد استفاده قرار گرفته است. دروازه ورودی محوطه قلعه پراگ با مجسمه های بزرگی آراسته شده اند که توجه بسیاری از بازدید کنندگان را به خود جلب می کند. دروازه ماتیاس، یک دروازه مجلل است که که اولین محوطه را به دومین محوطه محصور مربوط می سازد و به سبک باروک ساخته شده است که یک فواره مرکزی و نیایشگاه صلیب مقدس در آن واقع شده اند. موزه ای در سمت چپ قصر وجود دارد که نقاشی هایی از سبک باروک و رنسانس در آن قرار دارند. همچنین کلیسای سنت ویتوس به سبک معماری گوتیک ساخته شده است و سبک معماری کلیسای سنت جورج به سبک رمانسک است. در امتداد دیوار های قلعه چندین برج مدور قرار دارد که برج دالیبورکا یکی از آن هاست که در دوران حکومت پادشاه ولادیسلاو دوم ساخته شده است. این برج یکی از بد نام ترین برج هاست، زیرا از آن به عنوان سیاه چال استفاده می شد. در 2 ساختمان قدیمی قلعه پراگ کنسرت های کلاسیک متعددی برگزار می شود که که می توانید در حین بازدید از قلعه با شرکت در این کنسرت ها اوقات خوشی را سپری کنید.
به منظور دسترسی به قلعه پراگ هنگام خرید بلیط هواپیما خارجی این شهر، چندین ایستگاه تراموا و همچنین دو ایستگاه مترو برای رسیدن به قلعه پراگ وجود دارد. بازدیدکنندگان بیشتر از تراموا شماره 22 استفاده می کنند که آسان ترین راه برای رسیدن به قلعه پراگ است. تراموا تقریباً هر پنج دقیقه می رود و شما باید در ایستگاه Pohorelec پیاده شوید.
قلعه پراگ(Prague Castle) نمادی باستانی، شاخص ترین بنای تاریخی و یکی از مهم ترین نماد های فرهنگی در جمهوری چک است. پراگ شهر کلیساها، پل ها و ساختمان های تاریخی است که همه ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب می کند. قلعه پراگ یکی از جاذبه های اصلی گردشگری است. این قلعه بزرگترین قلعه در دنیاست و در اوایل قرن 9 تاسیس شد. این قلعه مقر فرمانروایان چک و روسای جمهور بعدی شد. قلعه پراگ دارای یکی از بزرگترین مجموعه های جهان شامل کاخ های تاریخی، ادارات، ساختمان های کلیسا و استحکامات، باغ ها و نقاط زیبا است. نمای پانوراما از قلعه پراگ یکی از دیدنی ترین ها در جهان است.