گل و گیاه را کجای خانه قرار دهیم؟

  چهارشنبه، 01 دی 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
گل و گیاه را کجای خانه قرار دهیم؟
اگر می خواهید از گیاهان در خانه آپارتمانی تان استفاده کنید اما نمیدانید آن ها را کجا بگذارید با ما همراه باشید تا بهترین فضاها در منزل را به شما معرفی کنیم.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی به ظرافت و دقت فراوانی نیاز دارد.گیاهان آپارتمانی و گل های با طراوت علاوه بر زیباتر کردن محیط زندگی، به تصفیه هوا و تقویت روحیه ی اهالی خانه نیز کمک می کنند. گیاهان، سرشار از حس زندگی و نشاط هستند و اگر در مکان مناسب قرار بگیرند، می توانند روزهای عادی زندگی را دستخوش تغییر کنند.اما همانطور که می دانید نگهداری از این گیاهان در محیط های بسته و آپارتمانی ترفندهایی دارد که یکی از مهمترین آنها، انتخاب مکان مناسب برای قرار دادن گل ها است. در این گزارش قصد داریم تا اطلاعاتی را در این خصوص به شما ارائه دهیم.

اهمیت نور در انتخاب جای گیاه در خانه

همه گیاهان کره زمین چه آنهایی که جنگلی هستند، چه گل ها و گیاهان فضاهای سبز و باغچه ها و چه گیاهان خانگی، همگی خصلت مشترکی دارند و آن نیاز داشتن به نور است. البته شاید شنیده باشید که «برخی گیاهان در تاریکی رشد می کنند»، اما بهتر است بیشتر این شنیده ها را باور نکنید. زیرا اگر نگوییم تمام گیاهان، بخش عمده ای از آنها برای رشد نیاز به نور دارند، حتی اگر شده نور کم یا مصنوعی؛ چون تا نور مورد نیاز گیاه تامین نشده باشد، خبری از فتوسنتز و تولید کلروفیل و سبزینگی و در نتیجه رشد گیاه نیست. پس هنگام خرید یک گیاه برای محیط داخلی خانه یا محل کار، باید در درجه اول با نیاز نوری آن گیاه آشنا شویم تا ببینیم اصلا می توانیم این نیازها را برآورده کنیم یا نه؟

برای یافتن مکان مناسب برای قرار دادن گل ها و گیاهان خانگی از خود این سؤالات را بپرسید؛ کدام قسمت خانه به طور طبیعی بیشترین میزان نور را دریافت می کند؟ یا پنجره ها در کدام جهت جغرافیایی قرار گرفته است؟ جواب دادن به این سؤالات می تواند راهنمای خوبی برای خرید گل متناسب با محل کار یا زندگی شما باشد.شما به خصوص اگر مستأجر باشید، نمی توانید معماری خانه خود را تغییر دهید، بنابراین در این شرایط، بهتر است گلی را بخرید که با شرایط خانه تان سازگار باشد. همه گیاهان به یک اندازه نورپسند نیستند؛ یعنی بعضی از آنها باید در تمام طول روز در معرض نور خورشید باشند و بعضی دیگر به نور کمتری احتیاج دارند و اصطلاحا سایه دوست هستند.

بیشتر گل ها و گیاهان را می توان نزدیک پنجره های جنوبی، شرقی و غربی نگهداری کرد. اما پنجره های شمالی به علت برخورداری از نور ملایم تر مختص گیاهانی است که نیاز نوری کمتری داشته باشند. گل یاس یا سرخس از جمله این گیاهان هستند. حتی درباره گیاهان نوردوست هم رعایت این نکته ضروری است که بعضی هایشان را باید از نور مستقیم پنجره فاصله داد، چون نور مستقیم باعث سوختگی برگ هایشان می شود و به همین خاطر، این گیاهان از نور مستقیم گریزانند. معمولا فاصله یک تا دو متری از پنجره های جنوبی، مکان مناسبی برای نگهداری گل و گیاهان آپارتمانی است.

گیاه جلوی پنجره

اهمیت دما در انتخاب جای گیاه در خانه

بین نور و دما رابطه تنگاتنگی وجود دارد و معمولا خانه های نورگیرتر گرم تر هستند. اصولا دمای ایده آل برای بیشتر گیاهان آپارتمانی بین 18 تا 20 درجه سانتی گراد است. البته تقسیم بندی های زیادی برای نیازهای دمایی گیاهان وجود دارد، اما در مجموع می توان آنها را از نظر درجه حرارت مطلوب برای رشد به دو گروه کلی تقسیم بندی کرد:

1- گیاهان گرمادوست

این گیاهان در دمای 20 تا 30 درجه سانتی گراد، بهترین رشد را دارند. البته این به آن معنی نیست که این گیاهان در دمای کمتر رشد نمی کنند، بلکه اینجا صحبت از دمای بهینه رشد است. البته برای نگهداری از برخی گیاهان گرمادوست از جمله انواع ساکولنت ها بهتر است دمای خانه را در حدود ۲۰ درجه سانتی گراد ثابت نگه دارید.

2- گیاهان سرمادوست

این گیاهان دمای بین 15 تا 20 درجه سانتی گراد را بیشتر می پسندند و در هوای گرمتر ممکن است برگ هایشان زرد یا خشک شود. گل سیکلامن (نگون سار) از جمله گیاهان سرمادوست است.

اهمیت رطوبت در انتخاب جای گیاه در خانه

معمولا وقتی وسایل گرمازا روشن باشد، هوای خانه خشک می شود. به این ترتیب، هر چه گل ها و گیاهان به این وسایل بیشتر نزدیک باشند، نیازشان به دریافت رطوبت هم افزایش پیدا می کند. برای مرطوب کردن هوای خانه هم می توان روش های مختلفی را به کار برد. ساده ترین آن گذاشتن یک کتری یا کاسه آب کنار بخاری است. البته برای مراقبت بهتر از بعضی گیاهان رطوبت دوست می توان آب را روی برگ هایشان اسپری کرد. اگرتمام گلدان هایتان در یک گوشه از خانه متمرکز باشند، می توان برای کاهش خشکی هوای خانه، ظرف آبی را بین گیاهان قرار داد تا آب آن به تدریج بخار شود و هوا را مرطوب کند.

قراردادن گلدان ها در نزدیکی هم باعث افزایش رطوبت خانه می شود؛ بخصوص وقتی گیاهان را براساس نیاز رطوبتی شان دسته بندی کنیم. در این شرایط، هرچه گیاهان یک دسته به هم نزدیک تر باشند، بهتر است. میزان رطوبت قسمت های مختلف خانه باهم متفاوت است. اصولا حمام و آشپزخانه بیش از سایر نقاط خانه رطوبت دارد و می تواند محل مناسبی برای نگهداری از گل های رطوبت پسند از جلمه سرخس باشد. راهروها هم معمولا خشک ترین هوا را دارند.

بعضی گل ها سازگاری بیشتری با هوای خشک دارند، مثل سانسوریا (شمشیری)، فیکوس و بیشتر نخل ها. اما یک اصل کلی را همیشه یادتان باشد و آن این است که معمولا هرچه رطوبت اطراف یک گیاه بیشتر باشد، شادابی و عمر آن بیشتر است. دقت کنید که رطوبت و آب مورد نیاز گل دو مقوله جدا از هم هستند. رطوبت، هم شامل رطوبت خاک و محیط ریشه است و هم رطوبت هوای محیط. اگر رطوبت هوا کم باشد، گیاه زودتر آب خود را از دست می دهد و ریشه برای جایگزینی آن نیاز بیشتری به جذب آب پیدا می کند و خاک گلدان سریع تر خشک می شود.

جریان زیاد هوا چه سرد باشد و چه گرم، باعث کم شدن رطوبت هوای خانه می شود؛ به خصوص در خانه هایی که با استفاده از پکیج گرم می شوند، این اتفاق احتمالا سریع تر رخ می دهد. شما به صورت تجربی می توانید متوجه میزان رطوبت هوای خانه تان شوید؛ اما اگر نسبت به این مساله حساسیت بالایی دارید، از رطوبت سنج استفاده کنید. گیاهان خانگی و آپارتمانی به طور متوسط به 40 تا 60درصد رطوبت نیاز دارند. رطوبت کمتر یا بیشتر از این مقدار هم باعث وارد شدن تنش به گیاه می شود.

جای مناسب گیاهان در دکوراسیون خانه های آپارتمانی

در خانه هایی که در دکوراسیون آن ها از گیاهان تزیینی و آپارتمانی استفاده می شود، حسی متفاوت جریان دارد. با اینکه امروزه بیشتر خانه ها آپارتمانی شده اند و خبری از حیاط و باغچه نیست اما هنوز هم راهی برای آوردن گیاهان به خانه های آپارتمانی هست و میتوان از وجود آن ها در خانه بهره برد.استفاده از آن ها در هرجای دکوراسیون خانه امکان پذیر است اما با رعایت برخی نکات که در این بخش آورده ایم، میتوانید بهترین فضا را برای گیاهان آپارتمانی انتخاب کنید.

گیاهان در فضای نشیمن

شاید به نظر شما هم میز جلوی مبلی برای قرار دادن گیاه آپارتمانی در فضای نشیمن مناسب باشد اما اشتباه میکنید زیرا فضای زیادی از میز را اشغال میکند. ابتدایی ترین روش قرار دادن یک گلدان در خانه، گذاشتن آن روی کف خانه است.گلدان شما حتما باید ظرفی در زیر خودش داشته باشد تا وقتی به گل آب می دهید آب از کف گلدان بر روی زمین جاری نشود. هر نوع گیاهی دلتان خواست میتوانید آن جا قرار دهید زیرا مزاحمت ایجاد نمیکند.

گیاهان در بالای شومینه

تاقچه بالای شومینه جای مناسبی برای قرار دادن گیاه است. شما می توانید یک گیاه مانند درخت اکالیپتوس که رایحه ای خوش دارد، بالای شومینه قرار داده و منزل خود را عطرآگین کنید.

گیاهان در اتاق خواب

با آوردن گیاهان سبز به اتاق خواب میتوانید آرامش را به اتاق تان هدیه دهید, در انتخاب گیاه و گلدان آن دقت کنید تا گیاهان بتوانند در زیبایی اتاق خواب نقش داشته باشند. گیاهان و گلدان های کوچک برای فضای اتاق مناسب تر هستند که اتاق را هم زیبا میکنند و هم آرامش بخش. شما می توانید دور آینه تان را با گیاهان رونده تزئین کنید.اگر به غوطه ور شدن گیاهان در آب علاقه دارید، از بطری های دورریختنی استفاده کنید و داخل آن را با برگ های طبیعی و آب پر کنید و به جای درپوش بطری، از شمع با رنگ مورد علاقه خود استفاده کنید. می توانید با گیاهانی مانند اکالیپتوس یا سرخس جنگلی تاج گل حلقوی ساده درست کنید و آن را به دیوار بزنید.

گیاهان در ورودی خانه

ورودی خانه باید طوری طراحی شود که حس دعوت کنندگی به مهمانان دهد از این رو استفاده از گیاهان سبز آپارتمانی در این فضا انتخابی ایده آل است. میتوانید از گیاهان با برگ های بلند در این فضا اسنفاده کنید و از گیاهان کوچک روی جا کفشی بهره ببرید.

گیاهان در آشپزخانه

آشپزخانه یکی از مناسب ترین فضاها برای گیاهان سبز است, گلدان های سقفی انتخاب خوبی برای آشپزخانه هستند. سکوی پنجره آشپزخانه, روی کانتر, قفسه های دیواری نیز برای قرار دادن گیاهان مناسب اند.

قرار دادن گلدان روی تراس یا لبه پنجره ها

با هدایت شاخه های گیاهان رونده به دور پنجره یک قاب سبز و رویایی را در اطراف پنچره های خانه خود ایجاد کنید یا گلدان هایی را بر روی لبه پنجره قرار دهید و بگذارید تا به سمت پایین رشد کنند و از لبه پنجره آویزان شوند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر