دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

گل ها و گیاهان آلرژی زا 

سه شنبه، 24 فروردین 1400
گل ها با تمام ویژگی ها و زیبایی هایی که دارند، بعضی اوقات باعث حساسیت و آلرژی می شوند. در اینجا با چند نمونه از گل های آلرژی زا بیشتر آشنا می شویم .

آلرژی ،نوعی واکنش ایمنی شایع و مزمن است که در میان تمام قشرهای جامعه شیوع دارد. امروزه،آلرژی بخش مهمی از هزینه های درمانی و از کار افتادگی را به خود اختصاص داده است. به همین جهت، پیامدهای اقتصادی،اجتماعی و روانی آن قابل توجه است.رینیت آلرژیک،حساسیت های چشمی،آلرژی های تنفسی مانند آسم و علایم پوستی نظیر کهیر و اگزما،نشانه هایی از حساسیت های آلرژیک هستند.

شایع ترین آلرژن ها را گیاهان و گرده ها تشکیل می دهند که به طور وسیع و گسترده در سراسر جهان پراکندگی و انتشار دارند.عامل ایجاد حساسیت به وسیله گرده ها،ترکیبات پروتئینی موجود در دیواره آنهاست.گیاهان و میوه ها نیز می توانند به دلیل داشتن ترکیباتی نظیر هیستامین ها،در برخی از افراد با شدت های متفاوت حساسیت ایجاد کنند.

گیاهان حساسیت زا علی رغم زیبایی خیره کننده ای که دارند معمولا به دلیل گرده افشانی در فصل هایی همچون بهار و پاییز باعث حساسیت افراد زیادی می شوند. گیاهان آلرژی زا می توانند باعث آبریزش بینی، خارش چشم و تب شوند؛ اما باید بدانید که اغلب آنها زینتی نبوده و به طور معمول با این گونه گیاهان در ارتباط نیستیم.

گیاهان ضد حساسیت بسیاری برای نگهداری در منزل وجود دارد. گلهای آپارتمانی ، بوته ها، درختان و نخل های آپارتمانی گرده بسیار کم یا حتی هیچ گونه گرده ای تولید نمی کنند و برخی از آنها فقط در فصلی خاص مقدار کمی تولید می کنند. اگر شما به گرده گلها و گیاهان آلرژی دارید، تنها کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید گیاهان ماده را در منزل یا آپارتمان خود نگه می دارید؛ گیاهانی که گرده و مواد عطسه آور تولید نمی کنند.

گیاهان آلرژی زا

گیاهان آلرژی زا

تاج خروس دم گربه ای

تاج خروس دم گربه ای به گل های خوشه ای و ریزشی قرمزش که در پاییز باغ ها را زیبا می کند مشهور است و از گیاهانی است که دسته گل را زیبا می کند. اما مسئله گرده ی این گیاهان است. گرده ی این گیاهان برای بیماران تب یونجه آزاردهنده است و به طور کل می تواند موجب بروز حساسیت شود.

کرچک

کرچک به عنوان گیاهی که سریع رشد می کند انتخابی محبوب در باغچه ها به خصوص باغچه هایی با حال و هوای استوایی شده است. کرچک برگ هایی بزرگ دارد، سریع رشد می کند و نیاز چندانی به رسیدگی و مراقبت ندارد.

اما این گیاه که از هرجهت مناسب است عیب بزرگی دارد و آن هم اینکه تمام قسمت های این گیاه سمی هستند و جزو گیاهان آلرژی زا محسوب می شوند.

گرده های گیاه می توانند سبب ایجاد آلرژی شوند. دست زدن به شیره ی گیاه هم می تواند چنین واکنشی ایجاد کند. همچنین این گیاه تجاوزگر است و ممکن است به گیاهان دیگر آسیب برساند. این هم دلیلی دیگر برای دور کردن این گیاه از باغچه تان!

گیاهان آلرژی زا

بابونه

چه کسی فکرش را می کرد گیاهی که اثر آرامش بخش دارد نقشی پنهانی در ایجادکننده ی حساسیت دارد؟ مشخص شده که گرده بابونه می تواند نشانه های تب یونجه را ایجاد کند. همچنین برگ و گل های این گیاه سبب واکنش های پوستی می شود و جزو گیاهان آلرژی زا است.
درواقع نوشیدن این گیاه برای افرادی که آلرژی شدید دارند خوب نیست و مشکل ایجاد می کند. بابونه هم جزو گیاهان محبوبی است که از تیره ی رگ وید هستند و در میان مبتلایان به حساسیت بدنام. اگر بابونه را برای دمنوش عصرگاهی پرورش می دهید و حساسیت شدید دارید بهتر است در کاشت این گیاه تجدید نظر کنید.

مینای چمنی

مینای چمنی هم یکی دیگر از انواع رگ وید است که می تواند برای افراد مبتلا به حساسیت دردسرساز شود. افراد به گرده، برگ، گل و حتی بقایای این گیاه حساسیت نشان می دهند که منجر به مواردی مثل تب یونجه، جوش، تاول و دیگر نشانه های ناخوشایند می شود.

یاس

کمتر کسی پیدا می شود که این گیاه دوست داشتنی و خوشبو که بالارونده است و سریع رشد می کند و همه جا را غرق گل می کند دوست نداشته باشد. البته اگر از حساسیت رنج ببرید تمام این ویژگی های مثبت از چشم می افتند. به خاطر گرده این گیاه باعث عطسه های پی درپی و مداوم می شود و جزو گیاهان آلرژی زا است.

اُرس

بسیاری از افرادی که ارس در باغچه دارند متوجه می شوند دست های شان به این گیاه واکنش نشان می دهد و دچار خارش می شود. اگرچه ارس از نظر منظره جذاب است اما تماس با گرده و خود گیاه موجب مسائل پوستی و تب یونجه می شود. اگر اصرار به نگهداری ارس دارد دنبال گیاه ماده باشید.

رگ وید

بیشتر افراد خودشان سمت رگ وید نمی روند چون به یکی از عوامل ایجادکننده ی آلرژی و تب یونجه مشهور است. همه ی گونه های این گیاه موجب بروز واکنش های حساسیتی می شوند. البته رگ وید زیبایی هم دارد و اواخر تابستان و اوایل پاییز شکوفا می شود.

گلیسین

مهم نیست چه قدر درمورد زیبایی های گلیسین در پاسیو یا باغچه صحبت می شود. به محض برانگیختن حساسیت و آلرژی باید فوری محل را ترک کنید و اصلا فرصت لذت بردن از این گیاه فراهم نمی شود. گرده ی گلیسین به ایجاد کننده ی تب یونجه و واکنش های پوستی شناخته می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم