ساعدنیوز
ساعدنیوز

هوشمندسازی روندهای اداری در شهرداری فسادزدا است/ مدیریت شهری با گفتاردرمانی ممکن نیست

  جمعه، 09 اردیبهشت 1401 ID  کد خبر 203165
هوشمندسازی روندهای اداری در شهرداری فسادزدا است/ مدیریت شهری با گفتاردرمانی ممکن نیست
به مناسبت روز شوراها جلسه هم اندیشی با حضور جناب آقای روح الله دهقان نژاد عضو محترم شورای اسلامی کلانشهر تبریز و ریاست محترم کمیسیون تحقیق، نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر تبریز در دفتر ساعدنیوز برگزار شد.

هدف ما در شورای ششم هوشمندسازی روندهای اداری برای پیشگیری از فساد است. نه تنها در حوزه مراجعات به شهرداری، بلکه در حوزه خود شهر تبریز به سوی هوشمندسازی حرکت می کنیم.

ساعدنیوز: یکی از شعارهای اصلی حضرتعالی در انتخابات شورای ششم "شفافیت از طریق هوشمندسازی روندهای اداری شهرداری تبریز برای پیشگیری از فساد" بود. در نشستی که در زمان انتخابات در ساعدنیوز با حضور حضرتعالی داشتیم قول دادید که در هنگام حضور در شورا این ایده مهم را با جدیت تمام پیگیری کنید. بفرمایید که چه اقداماتی در این مدت برای عملی سازی این ایده صورت گرفته است و چه برنامه هایی برای تحقق آن در دست اجرا دارید؟

روح الله دهقان نژاد: بسم الله الرحمن الرحیم؛ مطلبی که به آن اشاره کردید یکی از ضروریات شهر تبریز بود و توفیقاتی هم در این حوزه داشته ایم. آخرین اقدامی که در شورای شهر و در کمیسیون تحقیق و نظارت داشتیم، مصوبه تشکیل کمیسیون فناوری و شهر هوشمند است. این مصوبه در صحن شورا تصویب رأی آورد؛ اعضاء مشخص شد؛ و الان اولین جلسه هم برگزار شد. هدف هم دقیقاً هوشمندسازی روندهای اداری برای پیشگیری از فساد است. نه تنها در حوزه مراجعات به شهرداری، بلکه در حوزه خود شهر تبریز به سوی هوشمندسازی حرکت می کنیم.

این هوشمندسازی هم در عبور و مرور در سطح شهر تأثیر دارد؛ هم در حوزه شفافیت عملکرد تأثیر دارد؛ این هوشمندسازی در تسهیل و تسریع در ارائه خدمات شهرداری تأثیر دارد که یکی از اهداف بنده بود؛ فسادزدا است، چون کار سیستمی است و نظارت مستمر وجود دارد؛ دوستان ما در فاوای شهرداری در حال تدارک یک داشبورد برای شهروندان جهت دریافت هوشمند خدمات شهرداری هستند؛ بنده این پیشنهاد را مطرح کردم که یک گزینه ای هم برای اعلام میزان رضایت شهروندان متقاضی خدمات شهرداری از عملکرد کارمند مربوطه در این داشبورد تعبیه شود؛ این باعث می شود که کیفیت ارائه خدمات افزایش می یابد و دیگر سیکل معیوب قدیم در حوزه خدمت رسانی و اطاله های گذشته در امر خدمات و راه انداختن کار شهروندان وجود نخواهد داشت؛ چون کارمند مربوطه میداند که کیفیت ارائه خدمت به شهروندان به صورت مستمر در حال رصد است؛ مدیران، سیستم و عوامل نظارتی این سامانه را مشاهده می کنند و با این کارمند در صورت هر نوع قصور برخورد خواهد شد. همچنین برعکس این موضوع نیز صادق است؛ وقتی کارمند در قبال تسریع و تسهیل خدمت رسانی به شهروندان تشویق شد، این باعث افزایش راندمان کاری شهرداری می شود. همین کار در حال انجام است؛ سامانه هایی در حال تدارک است.

در بحث فیبر نوری دوستان در حال انجام مقدمات هستند؛ ما در شهر تبریز می خواهیم 250 کیلومتر فیبر نوری تعبیه کنیم؛ مناقصه این طرح آماده شده است که انشالا شرکت هایی که آماده عهده دار شدن عملیاتی کردن و اجرای این طرح هستند به میدان بیایند. بنابراین، نه تنها در شهرداری بلکه در سطح شهر تبریز هم ما به دنبال هوشمندسازی هستیم. داریم به سمتی می رویم که مردم بیشتر با سامانه ها طرف باشند؛ بیشتر کارشان را از خانه پیگیری بکنند و نیازی به مراجعه حضوری به شهرداری نداشته باشند. مراجعت کمتر شود و همین مسأله باعث کاهش فساد در شهرداری خواهد شد. دریافت خدمات تسریع و تسهیل خواهد شد. نفر سفرهای ما در سطح شهر کاهش خواهد یافت و همین مسأله در مدیریت بهتر ترافیک مؤثر خواهد شد. کمیسیونی که به پیشنهاد بنده در کمیسیون تحقیق و نظارت ایجاد کرده ایم، در راستای تسریع هوشمندسازی روندهای اداری و جلوگیری از فساد است.

تصویر

پیشنهاد صریح بنده در صحن شورا این بود: ما از شرکت های آسفالت و پیمانکاران حتی اگر پیمانکار خود شهرداری باشد که چند تا کارخانه آسفالت دارد؛ 5 سال تضمین بگیریم! یعنی تا 5 سال اگر اتفاقی برای آسفالت افتاد و چیزی شد، پیمانکار مسئول است.

ساعدنیوز: یکی از مشکلات و چالش هایی که در سطح کلانشهر تبریز وجود دارد و شهروندان به شدت به این موضوع اعتراض دارند و این اعتراض هم با توجه به جایگاه محوری تبریز به عنوان قطب اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شمالغرب کشور به حق است، بحث وضعیت اسفناک آسفالت خیابان های اصلی و فرعی شهر است. خصوصاً در مرکز شهر این موضوع برجسته تر است. در شورای شهر آیا اقداماتی برای رفع این مشکل صورت گرفته است؟

روح الله دهقان نژاد: سال های گذشته، شهرداری خدماتی ارائه می داد. دست شان درد نکند. اما مشکلاتی در این زمینه وجود داشت. بحث کیفیت آسفالت بود؛ حتی در مورد نحوه آسفالت کردن ما مشکلاتی داشتیم؛ در مورد نحوه اجرا؛ مثلاً با وجود کیفیت بالای آسفالت، به دلیل مشکلات فنی در حین آسفالت، ماحصل کار، رضایت بخش نبود. بارندگی بوده یا کیفیت خود آسفالت پائین بوده است. به هر صورت، امروز شورای ششم میراث دار سهل انگاری های گذشته است. آسفالت یک شبه خراب نمی شود. مطمئناً نظارتی که باید انجام میشد که آسفالت ریزی دقیق و صحیح و علمی انجام شود، نشده است! پیشنهاد صریح بنده در صحن شورا این بود: ما از شرکت های آسفالت و پیمانکاران حتی اگر پیمانکار خود شهرداری باشد که چند تا کارخانه آسفالت دارد؛ 5 سال تضمین بگیریم! یعنی تا 5 سال اگر اتفاقی برای آسفالت افتاد و چیزی شد، پیمانکار مسئول است. باید بیاید و مشکل را برطرف کند. اگر این شرط گذاشته شود، دیگر هیچ پیمانکاری از کار نمی زند؛ ناظر اگر بداند، در صورت بروز مشکل، در ارزیابی سهم تقصیری هم برای ناظر منظور خواهد شد، دیگر کارش را با دقت چند برابر انجام خواهد داد.

گفتیم که کمیته آسفالت باید اعضایش تغییر کند و یکی از اعضای شورا هم باید برود در کمیته آسفالت. یقیناً دوستان حاضر دراین کمیته متخصص هستند ولی آن چیزی که ما امروز شاهدش هستیم، قابل قبول مردم نیست. اعضای کمیته آسفالت باید تغییر کند. مسأله دیگر، میزان آسفالت بود. مناطقی که درآمد بالاتری داشتند، آسفالت را روی آسفالت می گذاشتند، در حالی که مناطق کمتربرخوردار، فرصت آسفالت نداشتند، چون هزینه اش هم خیلی زیاد است! همان طور که قبل از انتخابات گفتم، ما باید در شهرداری خزانه متمرکز داشته باشیم. ماه اول همین کار را انجام دادیم. یک بسترهایی وجود داشت که ما از آنها اطلاعی نداشتیم؛ وزارت کشور در این خصوص، دستورالعمل هایی داشت؛ این ها را فعال کردیم. بنابراین، نیازی به ارائه طرح جدید نبود. بستری که وجود داشت باید به صورت عملی مورد استفاده قرار میگرفت. استارت خزانه متمرکز را در شهریور ماه زدیم. به محض این که شهردار جدید شورای ششم مستقر شد، ما دستور اجرایی شدن خزانه متمرکز را ابلاغ کردیم و شهردار دستورات لازم را صادر کرد. این کار باعث می شود که ما در مدیریت شهری به سمت عدالت حرکت کنیم. مناطق کمتربرخوردار نباید از خدمات شهری محروم بمانند.

در بحث آسفالت ما دو کار انجام دادیم؛ اولاً دو بودجه تخصیص دادیم؛ 50 میلیارد تومان برای لکه گیری گذاشته ایم و 100 میلیارد تومان برای آسفالت اساسی؛ قبلاً این دو مورد، ذیل یک عنوان مطرح می شد. بودجه آسفالت! قبلاً پولی برای لکه گیری نمی ماند ولی با تخصیص بودجه ویژه برای لکه گیری این مسأله حل می شود. شهردار قبلی در این حوزه موفق نبود اما در این یک ماه بعد از حضور شهردار جدید در تبریز، بحث آسفالت شروع شده است، هم آسفالت اساسی، هم لکه گیری؛ این خدمت رسانی به مناطق و معابر اصلی و مهم شهر محدود نشده بلکه در جاهایی هم دنبال می شود که جلوی چشم نیست ولی مردم آن را لمس می کنند. از سر کوچه شهروندان بحث آسفالت به صورت جدی دنبال می شود. این کار هم بر اساس اولویت انجام می شود؛ دو سه روز پیش، بازدیدی داشتم از منطقه آخر طالقانی، تراکم مردم زیاد است، و وضعیت آسفالت اسفناک بود؛ الحمدلله لکه گیری شده است و مشکل حل شده است.

من از یک منطقه دیگر کمتر برخوردار دیداری داشتم که گفتند تا به حال مسئولی از جمهوری اسلامی از این منطقه دیدن نکرده است! نیاز به لکه گیری داشت، پیگیری کردیم و این کار انجام شد. تأکید شورای ششم افزایش خدمات محله ای است. بریم سر کوچه و دم در مردم! تا 22 اسفند طرح ضربتی ارائه خدمات بود؛ بعد از این تاریخ هم بحث نگهداری پیگیری شده است. بسیاری از آبنماهای تبریز که سال ها خاموش بود، روشن شده اند؛ ما در بحث روشنایی مشکل داشتیم؛ تأکید کردیم و آمدند پای کار و در حال حل و فصل این مشکل هستند. لایحه شهرداران نواحی هم آمده است، شورا موافق است، از این لایحه استقبال خواهیم کرد. تبریز به 35 ناحیه تقسیم خواهد شد، شهردار ناحیه تعیین خواهیم کرد؛ قرارمان این است که شهرداران ناحیه زیر 40 سال باشند. تربیت مدیر هم برای آینده صورت می گیرد. انگیزه هم بیشتر می شود. تسلط بر منطقه هم افزایش خواهد یافت.

تصویر

حل مشکل پروژه های عمرانی مستلزم سه چیز است: استفاده از علم روز، مطالعه دقیق و در نهایت واگذاری به مجری دارای صلاحیت!

ساعدنیوز: یکی از مشکلات کلانشهر تبریز تعدد پروژه های عمرانی نیمه کاره است. این پروژه ها عمدتاً برای تسهیل خدمات شهری و جهت راحتی بیشتر شهروندان تعریف شده اند ولی در عمل باعث تشدید مشکلات شده اند. علاوه بر این موضوع ما افتتاح پروژه های نیمه کاره را هم داریم. به طور نمونه، پارک باغشمال نمونه ای از این پروژه ها است. در این خصوص توضیح بفرمایید که آیا در شورا این مسأله دنبال می شود؟

روح الله دهقان نژاد: از دو زاویه باید به این موضوع نگاه کنیم. اول این که ما چه دیدی درباره استفاده از علوم روز در پروژه های عمرانی داریم؟ آیا روش های اجرای پل ها در تبریز روش های روزآمدی است؟ یک زمانی من از ضرورت استفاده از روش سگمنتی در پل سازی با استفاده از قطعات بتنی آماده جهت تسریع اجرا صحبت می کردم. یکی از دوستان گفت که این روش هم در تهران دیگر منسوخ شده است و روش های دیگری به کار می رود. ما بر لزوم استفاده از علوم روز در اجرای پروژه های عمرانی در شهر تأکید داریم؛ مثلاً در آسفالت ریزی از علوم نانو می شود استفاده کرد و ما یک نمونه در تبریز به این روش آسفالت ریزی داشتیم که نتیجه فوق العاده بود. مسیر چهارراه مارالان به طرف حافظ؛ این مسیر به صورت علمی و به روز آسفالت ریزی شده است؛

ما مشکلی که در پروژه های عمرانی داریم، بحث مطالعه و واگذاری پروژه است؛ سه پل فلاحی، شهید فروزنده و شهید فهمیده را به یک شرکت دادیم. شرکت کار نمی کرد. زمانی که ما در شورا مستقر شدیم، این شرکت باید طبق قرارداد، بیش از 80 درصد پروژه را انجام داده بود و آن سال این پروژه ها افتتاح می شد؛ ما با 26 درصد تحویل گرفتیم؛ شهردار قبلی هم در دوران تصدی 5 ماهه اشف 3 الی 4 درصد پیشرفت داشت؛ پروژه ها قفل بود؛ شهردار جدید آمد یک کار خیلی خوب انجام داد؛ چون پیمانکار کار نمی کرد، ماده 46 کردند؛ پیمانکار خلع ید شد. ضمانت نامه هایی که گذاشته بودند را برداشتند؛ آنها را گذاشتند کنار، خودشان کار را پیش می برند؛ من همین جا به شهروندان عزیز اعلام می کنم که حداکثر تا آخر شهریور، این پل ها را تحویل مردم خواهیم داد. یعنی باید کار شود؛ با گفتاردرمانی چیزی حل نمی شود؛ میدان عمل و کار مهم است. تغییر سیستم مدیریت شهری قبلی و شهردار پیشین دقیقاً به دلیل همین گفتاردرمانی کنار گذاشته شد. همین ماده 46 زمان آقای رنجبر هم می شد انجام شود و نشد!

بحث مطالعه هم بحث بسیار مهمی است. پل رسالت مطالعه اش خوب نیست. پلی که تعبیه کرده اند، زیرش یک لوله بزرگ فاضلاب قرار دارد. اجرای پل مستلزم جابجایی لوله فاضلاب است و 11 میلیارد این جابجایی هزینه دارد! این چه مطالعه ای است؟! جالب است که مطالعه این پل در شرکت نمودار بوده است و رئیس این شرکت در زمان مطالعه این پل، شهردار قبلی آقای رنجبر بود! هر زمان درباره این موضوع سؤال می کردیم، جواب ایشان این بود: حل می شود! این دقیقاً همان چیزی است که من به آن گفتاردرمانی می گویم. من نه به شهردار فعلی رأی دادم و نه به شهردار قبلی؛ هر دو نفر هم این موضوع را میدانند؛ ولی شهردار فعلی کارهای تحسین برانگیزی انجام داده است. یکی همین استفاده از ماده 46 برای خلع ید پیمانکار پل ها. بنابراین، حل مشکل پروژه های عمرانی مستلزم سه چیز است: استفاده از علم روز، مطالعه دقیق و در نهایت واگذاری به مجری دارای صلاحیت!

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (516 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (255 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (249 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (212 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (75 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (60 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (59 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (48 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (42 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
18 ترفند طلایی برای درمان فوری سرما خوردگی شدید
آش نخورده و دهان سوخته با یک تماس تلفنی
آغاز فروش سایپا با قیمت‌های جدید در هفته دوم آذر
راهکارهای جلوگیری از خالی شدن باتری ماشین در زمان پارک طولانی
با بانوان کارآفرین ایران آشنا شوید؛ زنانی با اراده آهنین+عکس
در جواب چه عجب پیدات شد چه بگوییم؟ 33 پاسخ‌ مناسب در مقابل "چه عجب پیدات شد"
تهدید هسته ای پوتین جدی است؟
چیکار کنیم چشم هایمان درشت شود؟ ترفند تضمینی تبدیل چشمانی گیرا و جذاب
آخرین آپدیت خبری درباره تاریخ دقیق ریجستری آیفون های وارداتی: ریزش قیمت ها در راه است؟
بمب بلک فرایدی آمازون چیست؟؛ از تخفیف 60 درصدی برای لپ‌تاپ‌ها تا تخفیف 75 درصدی برای ساعت‌های هوشمند
بهترین تیم ملی جهان 2024:ایران!/عملکرد تیم ملی ایران در 18 مسابقه سال 2024 چگونه بود؟!
پوست جوان این خانم 102 ساله شما را شگفت زده می‌کند!
دورنمایی از همه آنچه در سال 2025 بر سر اقتصاد جهان خواهد آمد
تست شخصیت شناسی؛ این تست اطلاعات جالبی درباره ناخودآگاه شما فاش می‌کند
آموزش دسر؛ طرز تهیه چیز کیک شکلات لاکچری دبی با مغز پسته
منتخب روز   
5 منطقه گردشگری پاییزی اطراف تبریز/ جون میدن واسه گرفتن عکسهای جذاب پاییزی قتل در پارک قیطریه بخاطر متلک انداختن به نامزد مقتول مهران مدیری: بدترین 4 سال زندگیم حتی پول نان و پنیر نداشتم! پسرم فرهاد از گرسنگی بیهوش شد/عین جنازه شده بودم عوضش الان بادیگارد دارم+فیلم حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی