ساعدنیوز
ساعدنیوز

هوشمندسازی روندهای اداری در شهرداری فسادزدا است/ مدیریت شهری با گفتاردرمانی ممکن نیست

  جمعه، 09 اردیبهشت 1401 ID  کد خبر 203165
هوشمندسازی روندهای اداری در شهرداری فسادزدا است/ مدیریت شهری با گفتاردرمانی ممکن نیست
به مناسبت روز شوراها جلسه هم اندیشی با حضور جناب آقای روح الله دهقان نژاد عضو محترم شورای اسلامی کلانشهر تبریز و ریاست محترم کمیسیون تحقیق، نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر تبریز در دفتر ساعدنیوز برگزار شد.

هدف ما در شورای ششم هوشمندسازی روندهای اداری برای پیشگیری از فساد است. نه تنها در حوزه مراجعات به شهرداری، بلکه در حوزه خود شهر تبریز به سوی هوشمندسازی حرکت می کنیم.

ساعدنیوز: یکی از شعارهای اصلی حضرتعالی در انتخابات شورای ششم "شفافیت از طریق هوشمندسازی روندهای اداری شهرداری تبریز برای پیشگیری از فساد" بود. در نشستی که در زمان انتخابات در ساعدنیوز با حضور حضرتعالی داشتیم قول دادید که در هنگام حضور در شورا این ایده مهم را با جدیت تمام پیگیری کنید. بفرمایید که چه اقداماتی در این مدت برای عملی سازی این ایده صورت گرفته است و چه برنامه هایی برای تحقق آن در دست اجرا دارید؟

روح الله دهقان نژاد: بسم الله الرحمن الرحیم؛ مطلبی که به آن اشاره کردید یکی از ضروریات شهر تبریز بود و توفیقاتی هم در این حوزه داشته ایم. آخرین اقدامی که در شورای شهر و در کمیسیون تحقیق و نظارت داشتیم، مصوبه تشکیل کمیسیون فناوری و شهر هوشمند است. این مصوبه در صحن شورا تصویب رأی آورد؛ اعضاء مشخص شد؛ و الان اولین جلسه هم برگزار شد. هدف هم دقیقاً هوشمندسازی روندهای اداری برای پیشگیری از فساد است. نه تنها در حوزه مراجعات به شهرداری، بلکه در حوزه خود شهر تبریز به سوی هوشمندسازی حرکت می کنیم.

این هوشمندسازی هم در عبور و مرور در سطح شهر تأثیر دارد؛ هم در حوزه شفافیت عملکرد تأثیر دارد؛ این هوشمندسازی در تسهیل و تسریع در ارائه خدمات شهرداری تأثیر دارد که یکی از اهداف بنده بود؛ فسادزدا است، چون کار سیستمی است و نظارت مستمر وجود دارد؛ دوستان ما در فاوای شهرداری در حال تدارک یک داشبورد برای شهروندان جهت دریافت هوشمند خدمات شهرداری هستند؛ بنده این پیشنهاد را مطرح کردم که یک گزینه ای هم برای اعلام میزان رضایت شهروندان متقاضی خدمات شهرداری از عملکرد کارمند مربوطه در این داشبورد تعبیه شود؛ این باعث می شود که کیفیت ارائه خدمات افزایش می یابد و دیگر سیکل معیوب قدیم در حوزه خدمت رسانی و اطاله های گذشته در امر خدمات و راه انداختن کار شهروندان وجود نخواهد داشت؛ چون کارمند مربوطه میداند که کیفیت ارائه خدمت به شهروندان به صورت مستمر در حال رصد است؛ مدیران، سیستم و عوامل نظارتی این سامانه را مشاهده می کنند و با این کارمند در صورت هر نوع قصور برخورد خواهد شد. همچنین برعکس این موضوع نیز صادق است؛ وقتی کارمند در قبال تسریع و تسهیل خدمت رسانی به شهروندان تشویق شد، این باعث افزایش راندمان کاری شهرداری می شود. همین کار در حال انجام است؛ سامانه هایی در حال تدارک است.

در بحث فیبر نوری دوستان در حال انجام مقدمات هستند؛ ما در شهر تبریز می خواهیم 250 کیلومتر فیبر نوری تعبیه کنیم؛ مناقصه این طرح آماده شده است که انشالا شرکت هایی که آماده عهده دار شدن عملیاتی کردن و اجرای این طرح هستند به میدان بیایند. بنابراین، نه تنها در شهرداری بلکه در سطح شهر تبریز هم ما به دنبال هوشمندسازی هستیم. داریم به سمتی می رویم که مردم بیشتر با سامانه ها طرف باشند؛ بیشتر کارشان را از خانه پیگیری بکنند و نیازی به مراجعه حضوری به شهرداری نداشته باشند. مراجعت کمتر شود و همین مسأله باعث کاهش فساد در شهرداری خواهد شد. دریافت خدمات تسریع و تسهیل خواهد شد. نفر سفرهای ما در سطح شهر کاهش خواهد یافت و همین مسأله در مدیریت بهتر ترافیک مؤثر خواهد شد. کمیسیونی که به پیشنهاد بنده در کمیسیون تحقیق و نظارت ایجاد کرده ایم، در راستای تسریع هوشمندسازی روندهای اداری و جلوگیری از فساد است.

تصویر

پیشنهاد صریح بنده در صحن شورا این بود: ما از شرکت های آسفالت و پیمانکاران حتی اگر پیمانکار خود شهرداری باشد که چند تا کارخانه آسفالت دارد؛ 5 سال تضمین بگیریم! یعنی تا 5 سال اگر اتفاقی برای آسفالت افتاد و چیزی شد، پیمانکار مسئول است.

ساعدنیوز: یکی از مشکلات و چالش هایی که در سطح کلانشهر تبریز وجود دارد و شهروندان به شدت به این موضوع اعتراض دارند و این اعتراض هم با توجه به جایگاه محوری تبریز به عنوان قطب اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی شمالغرب کشور به حق است، بحث وضعیت اسفناک آسفالت خیابان های اصلی و فرعی شهر است. خصوصاً در مرکز شهر این موضوع برجسته تر است. در شورای شهر آیا اقداماتی برای رفع این مشکل صورت گرفته است؟

روح الله دهقان نژاد: سال های گذشته، شهرداری خدماتی ارائه می داد. دست شان درد نکند. اما مشکلاتی در این زمینه وجود داشت. بحث کیفیت آسفالت بود؛ حتی در مورد نحوه آسفالت کردن ما مشکلاتی داشتیم؛ در مورد نحوه اجرا؛ مثلاً با وجود کیفیت بالای آسفالت، به دلیل مشکلات فنی در حین آسفالت، ماحصل کار، رضایت بخش نبود. بارندگی بوده یا کیفیت خود آسفالت پائین بوده است. به هر صورت، امروز شورای ششم میراث دار سهل انگاری های گذشته است. آسفالت یک شبه خراب نمی شود. مطمئناً نظارتی که باید انجام میشد که آسفالت ریزی دقیق و صحیح و علمی انجام شود، نشده است! پیشنهاد صریح بنده در صحن شورا این بود: ما از شرکت های آسفالت و پیمانکاران حتی اگر پیمانکار خود شهرداری باشد که چند تا کارخانه آسفالت دارد؛ 5 سال تضمین بگیریم! یعنی تا 5 سال اگر اتفاقی برای آسفالت افتاد و چیزی شد، پیمانکار مسئول است. باید بیاید و مشکل را برطرف کند. اگر این شرط گذاشته شود، دیگر هیچ پیمانکاری از کار نمی زند؛ ناظر اگر بداند، در صورت بروز مشکل، در ارزیابی سهم تقصیری هم برای ناظر منظور خواهد شد، دیگر کارش را با دقت چند برابر انجام خواهد داد.

گفتیم که کمیته آسفالت باید اعضایش تغییر کند و یکی از اعضای شورا هم باید برود در کمیته آسفالت. یقیناً دوستان حاضر دراین کمیته متخصص هستند ولی آن چیزی که ما امروز شاهدش هستیم، قابل قبول مردم نیست. اعضای کمیته آسفالت باید تغییر کند. مسأله دیگر، میزان آسفالت بود. مناطقی که درآمد بالاتری داشتند، آسفالت را روی آسفالت می گذاشتند، در حالی که مناطق کمتربرخوردار، فرصت آسفالت نداشتند، چون هزینه اش هم خیلی زیاد است! همان طور که قبل از انتخابات گفتم، ما باید در شهرداری خزانه متمرکز داشته باشیم. ماه اول همین کار را انجام دادیم. یک بسترهایی وجود داشت که ما از آنها اطلاعی نداشتیم؛ وزارت کشور در این خصوص، دستورالعمل هایی داشت؛ این ها را فعال کردیم. بنابراین، نیازی به ارائه طرح جدید نبود. بستری که وجود داشت باید به صورت عملی مورد استفاده قرار میگرفت. استارت خزانه متمرکز را در شهریور ماه زدیم. به محض این که شهردار جدید شورای ششم مستقر شد، ما دستور اجرایی شدن خزانه متمرکز را ابلاغ کردیم و شهردار دستورات لازم را صادر کرد. این کار باعث می شود که ما در مدیریت شهری به سمت عدالت حرکت کنیم. مناطق کمتربرخوردار نباید از خدمات شهری محروم بمانند.

در بحث آسفالت ما دو کار انجام دادیم؛ اولاً دو بودجه تخصیص دادیم؛ 50 میلیارد تومان برای لکه گیری گذاشته ایم و 100 میلیارد تومان برای آسفالت اساسی؛ قبلاً این دو مورد، ذیل یک عنوان مطرح می شد. بودجه آسفالت! قبلاً پولی برای لکه گیری نمی ماند ولی با تخصیص بودجه ویژه برای لکه گیری این مسأله حل می شود. شهردار قبلی در این حوزه موفق نبود اما در این یک ماه بعد از حضور شهردار جدید در تبریز، بحث آسفالت شروع شده است، هم آسفالت اساسی، هم لکه گیری؛ این خدمت رسانی به مناطق و معابر اصلی و مهم شهر محدود نشده بلکه در جاهایی هم دنبال می شود که جلوی چشم نیست ولی مردم آن را لمس می کنند. از سر کوچه شهروندان بحث آسفالت به صورت جدی دنبال می شود. این کار هم بر اساس اولویت انجام می شود؛ دو سه روز پیش، بازدیدی داشتم از منطقه آخر طالقانی، تراکم مردم زیاد است، و وضعیت آسفالت اسفناک بود؛ الحمدلله لکه گیری شده است و مشکل حل شده است.

من از یک منطقه دیگر کمتر برخوردار دیداری داشتم که گفتند تا به حال مسئولی از جمهوری اسلامی از این منطقه دیدن نکرده است! نیاز به لکه گیری داشت، پیگیری کردیم و این کار انجام شد. تأکید شورای ششم افزایش خدمات محله ای است. بریم سر کوچه و دم در مردم! تا 22 اسفند طرح ضربتی ارائه خدمات بود؛ بعد از این تاریخ هم بحث نگهداری پیگیری شده است. بسیاری از آبنماهای تبریز که سال ها خاموش بود، روشن شده اند؛ ما در بحث روشنایی مشکل داشتیم؛ تأکید کردیم و آمدند پای کار و در حال حل و فصل این مشکل هستند. لایحه شهرداران نواحی هم آمده است، شورا موافق است، از این لایحه استقبال خواهیم کرد. تبریز به 35 ناحیه تقسیم خواهد شد، شهردار ناحیه تعیین خواهیم کرد؛ قرارمان این است که شهرداران ناحیه زیر 40 سال باشند. تربیت مدیر هم برای آینده صورت می گیرد. انگیزه هم بیشتر می شود. تسلط بر منطقه هم افزایش خواهد یافت.

تصویر

حل مشکل پروژه های عمرانی مستلزم سه چیز است: استفاده از علم روز، مطالعه دقیق و در نهایت واگذاری به مجری دارای صلاحیت!

ساعدنیوز: یکی از مشکلات کلانشهر تبریز تعدد پروژه های عمرانی نیمه کاره است. این پروژه ها عمدتاً برای تسهیل خدمات شهری و جهت راحتی بیشتر شهروندان تعریف شده اند ولی در عمل باعث تشدید مشکلات شده اند. علاوه بر این موضوع ما افتتاح پروژه های نیمه کاره را هم داریم. به طور نمونه، پارک باغشمال نمونه ای از این پروژه ها است. در این خصوص توضیح بفرمایید که آیا در شورا این مسأله دنبال می شود؟

روح الله دهقان نژاد: از دو زاویه باید به این موضوع نگاه کنیم. اول این که ما چه دیدی درباره استفاده از علوم روز در پروژه های عمرانی داریم؟ آیا روش های اجرای پل ها در تبریز روش های روزآمدی است؟ یک زمانی من از ضرورت استفاده از روش سگمنتی در پل سازی با استفاده از قطعات بتنی آماده جهت تسریع اجرا صحبت می کردم. یکی از دوستان گفت که این روش هم در تهران دیگر منسوخ شده است و روش های دیگری به کار می رود. ما بر لزوم استفاده از علوم روز در اجرای پروژه های عمرانی در شهر تأکید داریم؛ مثلاً در آسفالت ریزی از علوم نانو می شود استفاده کرد و ما یک نمونه در تبریز به این روش آسفالت ریزی داشتیم که نتیجه فوق العاده بود. مسیر چهارراه مارالان به طرف حافظ؛ این مسیر به صورت علمی و به روز آسفالت ریزی شده است؛

ما مشکلی که در پروژه های عمرانی داریم، بحث مطالعه و واگذاری پروژه است؛ سه پل فلاحی، شهید فروزنده و شهید فهمیده را به یک شرکت دادیم. شرکت کار نمی کرد. زمانی که ما در شورا مستقر شدیم، این شرکت باید طبق قرارداد، بیش از 80 درصد پروژه را انجام داده بود و آن سال این پروژه ها افتتاح می شد؛ ما با 26 درصد تحویل گرفتیم؛ شهردار قبلی هم در دوران تصدی 5 ماهه اشف 3 الی 4 درصد پیشرفت داشت؛ پروژه ها قفل بود؛ شهردار جدید آمد یک کار خیلی خوب انجام داد؛ چون پیمانکار کار نمی کرد، ماده 46 کردند؛ پیمانکار خلع ید شد. ضمانت نامه هایی که گذاشته بودند را برداشتند؛ آنها را گذاشتند کنار، خودشان کار را پیش می برند؛ من همین جا به شهروندان عزیز اعلام می کنم که حداکثر تا آخر شهریور، این پل ها را تحویل مردم خواهیم داد. یعنی باید کار شود؛ با گفتاردرمانی چیزی حل نمی شود؛ میدان عمل و کار مهم است. تغییر سیستم مدیریت شهری قبلی و شهردار پیشین دقیقاً به دلیل همین گفتاردرمانی کنار گذاشته شد. همین ماده 46 زمان آقای رنجبر هم می شد انجام شود و نشد!

بحث مطالعه هم بحث بسیار مهمی است. پل رسالت مطالعه اش خوب نیست. پلی که تعبیه کرده اند، زیرش یک لوله بزرگ فاضلاب قرار دارد. اجرای پل مستلزم جابجایی لوله فاضلاب است و 11 میلیارد این جابجایی هزینه دارد! این چه مطالعه ای است؟! جالب است که مطالعه این پل در شرکت نمودار بوده است و رئیس این شرکت در زمان مطالعه این پل، شهردار قبلی آقای رنجبر بود! هر زمان درباره این موضوع سؤال می کردیم، جواب ایشان این بود: حل می شود! این دقیقاً همان چیزی است که من به آن گفتاردرمانی می گویم. من نه به شهردار فعلی رأی دادم و نه به شهردار قبلی؛ هر دو نفر هم این موضوع را میدانند؛ ولی شهردار فعلی کارهای تحسین برانگیزی انجام داده است. یکی همین استفاده از ماده 46 برای خلع ید پیمانکار پل ها. بنابراین، حل مشکل پروژه های عمرانی مستلزم سه چیز است: استفاده از علم روز، مطالعه دقیق و در نهایت واگذاری به مجری دارای صلاحیت!

پایگاه خبری ساعدنیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید.

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
چهره دلنشین و معصومانه رهبر معظم انقلاب در کلاس ششم ابتدایی+عکس/ رهبری اینجا 12 ساله بودند و معمم (281 نظر) قامت رعنای رهبر انقلاب در لباس خادمی شاه خراسان+عکس /حقا که تو از سلاله ی فاطمه ای... با خنده خود به درد ما خاتمه ای (117 نظر) نگاهی به کالسکه ساده و بدون تجملات نوه رهبر انقلاب که هر ساله در راهپیمایی ها از آن استفاده میکنند+عکس (79 نظر) خلاقیت خنده دار مادر ایرانی برای عرض تسلیت به همسایه حماسه آفرید/هنر نزد ایرانیان است و بس! (54 نظر) هنرنمایی های شگفت انگیز قناد خوش ذوق در تزیین کیک برای مشتری هایش/ اسمشو باید تو گینس ثبت کرد+ عکس (39 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا بنا در طراحی پله حماسه آفرید/ وقتی فقط از یه نیم کره مغزت استفاده میکنی😂 (37 نظر) پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! (36 نظر) امیر جعفری، همسر همای پایتخت: همه دارو ندارم از خونه گرفته تا ماشین به اسم ریماست... (31 نظر) فاتحه خوانی رهبر معظم انقلاب بر مزار پدر بزرگوارشان در حرم امام رضا+عکس/ تاریخ فوتشون چند روز قبل از تولد رهبری بوده (27 نظر) خلاقیت منحصربفرد بقال تبریزی با نوشته جالب روی شیشه مغازه اش حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا +عکس (26 نظر) سردار سلیمانی: یک دختر دارم که برای خودش چریک است؛ زمان جنگ خواستگاری رفتم و با همسرم ... (25 نظر) سفره غذای ساده و ناهار صمیمانه رهبر معظم انقلاب در دوران نقاهت بعد از ترورشان همراه مهمانانشان+عکس (19 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز یک نانوای ارومیه‌ای برای کمک به همشهری ها/ باریکلا به این شعور و درک بالا+عکس (15 نظر) عرص ارادت احساسی روحانی، هاشمی و احمدی نژاد به رهبر معظم انقلاب در عیادت از ایشان در بیمارستان+عکس/ صف کشیدن روسای جمهور برای احوالپرسی با حضرت آقا (15 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: پلیس یه خانومی رو گرفته که چرا یکطرفه میری گفته به شما ربطی نداره من زن آقای قرائتی ام +ویدئو😂👌 (14 نظر)
دیگران می‌خوانند   
تغییرات چهره یانگ می‌گیونگ بازیگر 62 ساله نقش بانو هن استاد یانگوم در سریال جواهری در قصر+ عکس رونمایی از کیک خاص و بی نظیر مرتضی پورعلی گنجی برای تولدش در رستوران شیک و باکلاس+ عکس فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 تغییر چهره بازیگر سریال خانه به دوش بعد از سالها / عکس غلامحسین لطفی باجناق آقا ماشالله همه را شوکه کرد رونمایی از چهره نچرال زهره سریال فاصله ها در دنیای واقعی+ عکس کشف صدها مومیایی و تابوت باستانی در گورستان وسیع مصر+ فیلم شعرخوانی در حضور آیت الله خامنه ای و اشک های جاری ایشان/ گریه های بی صدای رهبر +فیلم ویدئویی به خاطره انگیز از جلسه انتخاب آیت الله خامنه ای به رهبری/ تواضع مثال زدنی رهبر انقلاب + فیلم (فیلم) خاطره جالب روحانی معروف از آوازخوانی در حضور رهبر معظم انقلاب و آیت الله جوادی آملی / آقا فرمودند آوازشو بیشتر کن ... (فیلم) اجاری آهنگ بهار دلکش استاد شجریان توسط حاج آقا قاسمیان، داور برنامه محفل روی آنتن زنده / انصافا ببین چه صدایی داره ... (عکس) رونمایی از پسر خوش تیپ و خوش خنده مجری برنامه محفل، رسالت بوذری / چه کلاه خاصی هم داره آقای مجری! خلاقیت منحصربفرد اداره ای دولتی در اهواز با قرار دادن تخته ای چوبی دم در ورودی برای چسباندن آدامس ارباب رجوع!+عکس/ استفاده 100 درصدی از مغز یعنی این👌 فال شمع دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 تغییر چهره باورنکردنی آقا اصلان سریال خانه به دوش بعد از 20 سال/ گرد پیری بر صورت بازیگر خوشتیپ تلویزیون+عکس مسیر بی‌بازگشت به ریگ جن ملقب به مثلث برمودای ایران صرافی بایننس به روسیه بازگشته است، اما در قالبی جدید! 6 علت مهم کم شدن فشار آب در شیر اهرمی + روش تعمیر فال روزانه امروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال قهوه با نشان روزدوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 خلاقیت منحصربفرد یک خیاط با تبدیل پیراهن پاره همسرش به روبالشتی حماسه آفرید+عکس/به این میگن زن زندگی... سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد/ همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار خونه زندگی شاهانه و دوبلکس پوریا پورسرخ، بازیگر سریال کیمیا/ ماشالا اینجا کاخه یا خونه؟😳😍+ویدئو فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 17 اردیبهشت 1403+فیلم قتل هولناک زن جوان به دست پسرش/ حمله قاتل با اسید به پلیس ابتکار جالب خنده دار شهرداری تهران در نصب بنر با نوشته ای دو پهلو برای جهان پهلوان تختی حماسه آفرید+عکس/ماشاءالله خلاقیت! فال ابجد روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 استوری خوشگل همسر پیمان قاسم خانی برای الناز حبیبی+عکس تبریک برادر عروس رهبر معظم انقلاب بابت تولد سومین فرزندِ پسرِ رهبری+عکس/ ماشالا خدا حفظش کنه خودکشی دانشجوی اردبیلی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران+عکس وقتی که همایون شجریان با یک آهنگ بی‌نظیر ایرانی آبروی شهاب حسینی را خرید+ویدیو حیرت داوران صداتو از اجرای بی نظیر قاری قرآن در برنامه/ اشک تو چشمان داوران جمع شد!+ویدئو ماجرای سیلی خوردن بازیگر زن از سام درخشانی+ عکس (ویدئو)سکانسی جالب از پشت صحنه سریال در حاشیه/رضویان میگه زخم رو عین جوراب کوک بزن😂 بلایی که تصادف مرگبار بر سرِ ماشین شاسی بلند و گرانقیمت حامد سلطانی آورد+عکس/ همسر جوان و پسرش توی این تصادف آسمانی شدن رونمایی جواد عزتی از عکس کودکی لیلا حاتمی با چهره دلنشین و چادر گلدار/ زیرخاکی واقعی از سوپراستار سینمای ایران! بازیگر زن مشهور و نماز اول وقت + عکس گریه های بی امان ستاره سادات قطبی بعد از شنیدن یک خبر یهویی در ایوان باصفای خانه‌اش/ مُشتلق بده...+ویدیو ترفند های جادویی برای دور کردن پشه‌ از خانه پذیرایی مفصل و تمام و کمال از بازیگران در منزل داود رشیدی در مراسم یادبود این هنرمند محبوب +عکس/ چه خونه زندگی دلبازی، چه گلهای زیبایی 10 ترفند زیبایی قدیمی که هنوز هم معجزه می‌کنند
تیتر امروز   
فال شمع دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 مسیر بی‌بازگشت به ریگ جن ملقب به مثلث برمودای ایران فال روزانه امروز دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال قهوه با نشان روزدوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد/ همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 17 اردیبهشت 1403+فیلم قتل هولناک زن جوان به دست پسرش/ حمله قاتل با اسید به پلیس فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت ماه 1403 فال ابجد روزانه دوشنبه 17 اردیبهشت 1403 خودکشی دانشجوی اردبیلی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران+عکس کشف شگفت انگیز ساعت طلای ثروتمندترین مسافر تایتانیک/ فروش یادگاری تاجر جوان با قیمت رکوردشکن و هوش پران+عکس پایان تلخ جستجو برای یافتن نوجوان 16 ساله در ارتفاعات قمصر پذیرایی منحصربفرد رهبر معظم انقلاب از مهمانان؛ چای، شیرینی نارگیلی و یک پارچ آب به جای آب معدنی! غذاهای ابتکاری و بامزه حاج قاسم سلیمانی به روایت دخترش/ اضافه کردن کاکائو و شکر به تخم مرغ تا علاقه زیاد به زیره به دلیل اهل کرمان بودن سردار نحوه محاسبه حقوق و دستمزد کارگران تامین اجتماعی در سال 1403
منتخب روز   
کشف کله‌پاچه چهارهزارساله در گورستانی عجیب+ فیلم سیاه خان ، زشت ترین فرد تاریخ ایران+ فیلم (ویدئو) 10 نوع از خطرناک ترین مارهای جهان که در ایران هم دیده شده اند/ کابوس شب یعنی اینا نگاهی به خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد/ شعرهای مشهور استاد برای این روستاست +عکس عکس عروسی امیر جعفری و ریما رامین‌فر، همای سریال پایتخت فیک و تقلبی از آب درآمد / هوش مصنوعی داره وارد مراحل ترسناکی میشه! (عکس) تیپ و استایل فوق‌العاده شیک و لاکچری یاورِ سریال فاصله‌ها بعد از 14 سال در عربستان سعودی / ببینیدش نمی تونید بشناسید! فروش ویلای روف گاردن دار و استخر دار حسن جوهرچی، فرهاد سریال فاصله‌ها توسط دخترش در شمال ! / در منطقه‌ای تهرانی نشین!!! سلفی دونفره نعیمه نظام دوست با سلطان کمدی ایران که یکسال حق نداشت منتشرش کنه! / چه ست آدیداسی پوشیده مهران مدیری ... سلفی آسانسوری علیرضا نیکبخت با همسر دومش که بیشتر از جانش او را دوست دارد / کراش دهه هشتاد فوتبال ایران حالا مرد زندگی شده ... (عکس) تعجب کاربران خارجی فضای مجازی از حجاب کامل همسر ستاره لیورپول / دنیا با حجاب جای زیباتری نیست؟ (عکس) بیتابی همسر و فرزندان شهرام عبدلی، بازیگر نقش مهران در سریال فاصله‌ها، بر سر پیکر بی جان او / تو کاری با دلم کردی که فکرشم نمی کردم ... (عکس) همبازی بودن آقای بیاتی، خواستگار فهیمه در پایتخت 5 با بازیگر معروف در فیلم نوستالژیک دهه شصتی / روحش شاد ...