به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از فرارو، جان بولتون بعد از خروج از دولت برای مدتی حاشیه نشین شد. او حالا با یک کتاب جنجالی به صدر اخبار بازگشته است. کتاب جدید بولتون «اتاق حوادث» نام دارد که شامل خاطرات بولتون در زمان تصدی ریاست شورای امنیت ملی است.
بولتون در این کتاب سلسله ای از افشاگری ها علیه ترامپ کرده که به شدت در رسانه های آمریکایی و جهانی مورد توجه قرار گرفته اند. مهمترین افشاگری بولتون به روابط ترامپ با چین مربوط می شود. به ادعای بولتون، در نشست ژوئن ۲۰۱۹ گروه بیست در ژاپن، ترامپ از شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، خواسته است که با افزایش خرید محصولات کشاورزی از آمریکا شانس پیروزی وی در انتخابات سوم نوامبر را بیشتر کند. ترامپ به همتای چینی اش گفته است که کشاورزان ایالت های غرب میانه آمریکا در انتخاب مجدد وی اهمیت کلیدی دارند.
علاوه بر این درخوست، خاطرات بولتون شامل افشاگری های دیگری است که عبارتند از: حمایت ترامپ از سرکوب اقلیت مسلمان چین، بدگویی مایک پمپئو از ترامپ، وعده کمک ترامپ به رجب طیب اردوغان برای جلوگیری از تحقیقات وزارت دادگستری آمریکا درباره یک بانک ترکیه ای متهم به نقض تحریم های ایران، تعجب بنیامین نتانیاهو از انتصاب جارد کوشنر به عنوان مسئول طرح صلح در خاورمیانه، آشفتگی در جلسات تصمیم گیری در کاخ سفید، مخالفت ترامپ با تحریم ها علیه روسیه، ضعف اطلاعات عمومی ترامپ درباره موقعیت جغرافیایی فنلاند و تسلیحات هسته ای بریتانیا، حمایت ترامپ از حمله نظامی به ونزوئلا و تمایل به بازداشت خبرنگاران سی ان ان.
ایران؛ محور اختلاف ترامپ و بولتون
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه کتاب جان بولتون حاوی افشاگری های زیادی علیه ترامپ در مسائل گوناگون است، گفت: یکی از عمده ترین مسائلی که بولتون در کتاب آن پرداخته، مسئله ایران است، بعد از سقوط پهپاد آمریکایی توسط ایران، بولتون زمینه چینی برای حمله به ایران را فراهم آورده بود، اما یه دلیل اینکه در چند دقیقه آخر ترامپ شخصا این حمله را لغو کرده بود، این امر برای بولتون بسیار گران تمام شده و از آنجا به بعد رابطه این دو نفر با یکدیگر وارد فاز اختلاف شد.
وی افزود: این اختلافات نیز تا آنجا ادامه داشت که ترامپ، بولتون را اخراج کرد و او نیز کینه بسیاری از رئیس جمهور آمریکا به دل گرفت، با توجه به این که بولتون نسبت به ترامپ کاملا موضع دارد، مشخص است که این کتاب بی طرفانه نوشته نشده و قصدش ضربه زدن به ترامپ بوده است، در این راستا او روز های گذشته نیز طی گفتگویی اعلام کرد به ترامپ رای نخواهد داد، چراکه آمریکا به یک رئیس جمهور محافظه کار نیاز دارد و ترامپ نیز به هیچ عنوان طلاحیت و لیاقت حضور در کاخ سفید را ندارد.
ابوالفتح اظهارداشت: با توجه به اینکه کتاب بولتون روایتی از دیده ها و شنیده های خود اوست و سند و مدرکی نیز دال بر بی کفایتی ترامپ در آن دیده نمی شود، می توان گفت تاثیر این کتاب خارج از آمریکا بیشتر از داخل این کشور است، چراکه طرفداران ترامپ پایگاه رای ثابتی دارند و با توجه به این پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بولتون را به خیانت متهم کرده، طرفداران ترامپ نیز چنین حسی به بولتون دارند، بنابراین این امر بر روی طرفداران سفت و سخت ترامپ اثر گذار نیست.
این کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: می ماند، اشخاصی که قشر خاکستری هستند و عضو دو حزب جمهوری خواه و دموکرات نیستند، اما سیاست برای آن ها مهم است، این کتاب و افشاگری های آن می تواند برای آن ها جذاب باشد، اما نکته مهم این است که این موارد اشاره شده به آن تنها روایت بولتون است و برای آن سند و مدرکی ارائه نشده است، بنابراین می توان گفت، این کتاب تنها یک هیاهوی رسانه ای است و خیلی زود اثر آن در صحنه سیاسی داخلی آمریکا خواهد رفت و نمی تواند تا حد ملموسی روی ترامپ و جایگاه او در کاخ سفید تاثیر بگذارد و موجبات تضعیف او را فراهم آورد.
شانس بیشتر ترامپ برای ورود مجدد به کاخ سفید
وی با تاکید بر اینکه اگر همین فردا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار شود، شانس انتخاب ترامپ بیش از ۵۰ درصد است، تصریح کرد: هرچند که شانس وی از چندین ماه گذشته تاکنون کاهش یافته، اما با این حال ترامپ از بخت بیشتری برای پیروزی مجدد در انتخابات برخوردار است، هر چند امروز بحران کرونا باعث ایجاد بیکاری گسترده و مرگ هزاران آمریکایی شده، اما ترامپ با استفاده از این موقعیت بحرانی، خود را ناجی و نجات دهنده آمریکایی معرفی کرده است.
ابوالفتح یادآور شد: ترامپ با پافشاری مبنی بر شکستن قرنطینه در آمریکا باعث شد که میلیون ها شغل در آمریکا حفظ شود و با این کار کسب و کار ها و بنگاه های تولیدی آمریکایی از ورشکستی نجات یافتند، بنابراین با توجه به چنین وضعیتی ترامپ سعی کرد از خود چهره ای قهرمان برای مردم آمریکا به تصویر بکشد و این مسئله را به برگ برنده ای برای خود در جریان انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل کند.
این تحلیل گرخاطر نشان کرد: از سوی دیگر در مورد اعتراضات نژاد پرستی نیز ترامپ سعی کرد از خود چهره ای مذهبی و مقتدر نشان دهد که می خواهد از مسیحیت دفاع کند، در حال حاضر مردم عادی آمریکا از آتش زدن اموال عمومی در این کشور ناراضی هستند و نمی خواهند آرامش و امنیت شان به خطر بیفتد، از سوی دیگرآن ها ترامپ را به عنوان کسی که توانسته در مقابل این اعتراضات بایستد، تصور می کنند، بنابراین این بحران نیز تا حدودی به نفع او تمام شده است.
وی گفت: در حال حاضر نباید زیاد نظرسنجی هایی که اعلام می شود را جدی گرفت، زیرا اولا این نظرسنجی ها از سوی رسانه های لیبرال مسلک و جریان اصلی آمریکا انجام می شود که تمامی آن ها بر ضد ترامپ هستند و دوما به آن ها نیز نمی توان چندان اطمینان کرد، زیرا که در سال ۲۰۱۶ نیز بسیاری از نظرسنجی ها حاکی از برتری هیلاری کلینتون بر ترامپ بود، اما در نهایت این ترامپ بود که به کاخ سفید راه یافت.
این کارشناس افزود: از سوی دیگر کمپین دموکرات ها فاقد جذابیت و کارایی است، زیرا در این شرایط کرونایی ترامپ کمپین انتخاباتی خود را آغاز کرده و سخنرانی می کند در شهر های مختلف؛ اما بایدن حتی این کار را نیز انجام نمی دهد، از سوی دیگر او نیز از کاریزما و اقتدار لازم برای غلبه بر ترامپ برخوردار نیست و نمی توان شانس چندانی در حال حاضر برای بایدن متصور بود.