این قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح برای حضور به موقع و جلوگیری از فرار متهم صادر می شود ، باید قرار صادر شده متناسب با اهمیت جرم ، شدت مجازات و مشخصات و شرایط فردی متهم از قبیل سن ، جنس و شرایط فردی او صادر می شود و اگر متهم نسبت به قرارهای صادر شده اعتراض داشته باشد می تواند در موعد مقرر قانونی اعتراض نماید البته این قرار دارای مدت موقت است .
قرار تامین
زمانی که فردی متهم به جرمی می باشد مرجع قضایی برای دسترسی به متهم و جلوگیری از فرار یا مخفی شدن متهم و همچنین حضور به موقع او دو قرار تامین و قرار نظارت قضایی را صادر می کند قرار تامین به چند نوع تقسیم می شود که قرار شدیدتری نسبت به قرارهای نظارت قضایی است.قرار تامین قراری است که به منظور دسترسی به متهم و حضور به موقع وی ، جلوگیری از فرار یا مخفی شدن او و تضمین حقوق بزهدیده برای جبران ضرر و زیان وی بازپرس پس از تفهیم اتهام و تحقیق لازم در خصوص جرم صورت وجود دلایل کافی ، یکی از قرارهای تامین مقرر در قانون آیین دادرسی کیفری را صادر می نماید. از جمله قرار های تامین کیفری که قانونگذار در قانون آیین دادرسی کیفری بیان کرده است عبارتند از :
- التزام به حضور با قول شرف
- التزام به حضور با تعیین وجه التزام
- التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با قول شرف
- التزام به عدم خروج از حوزه قضائی با تعیین وجه التزام
- التزام به معرفی نوبهای خود به صورت هفتگی یا ماهانه به مرجع قضائی یا انتظامی با تعیین وجه التزام
- التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام ، با موافقت متهم و پس از أخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط که در اینجا به بررسی قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح و نحوه اعمال و اجرای این قرار مورد بررسی قرار خواهد گرفت .
قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح
یکی از قرار های تامین بیان شده در قانون قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح است که نحوه اعمال و اجرای این قرار در آیین نامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بدین صورت بیان شده است که قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام ، با موافقت متهم و پس از أخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط صورت می گیرد .
بر طبق آیین نامه مذکور مقام قضایی می تواند در مورد مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح اعم از شاغل یا بازنشسته و افراد شاغل که به عنوان متهم تحت تعقیب قرار می گیرند با توجه به نوع جرم و میزان مجازات و تامین حقوق بزه دیده ، قرار التزام به حضور با تعیین وجه التزام ، با قید تعهد پرداخت از محل حقوق وی ، از طرف سازمان مربوط صادر نماید. البته لازم به ذکر است که متهم باید با صدور این نوع قرار به صورت مکتوب موافقت کند و در غیر این صورت این قرار صادر نمی گردد. مقام قضایی برای اطمینان از محفوظ ماندن حقوق بزهدیده و اطمینان از اجرای قرار صادره راهکاری را پیش بینی کرده است که بدین گونه می باشد که سازمان متبوع مستخدم رسمی کشوری یا نیروهای مسلح باید در صورت ایجاد هرگونه مانع قانونی در مورد پرداخت وجه التزام از محل حقوق متهم ، مراتب را به مرجع قضایی صادرکننده قرار جهت اقدام مقتضی اعلام نماید. همچنین در صورتی که مرجع قضایی متهم را احضار نماید و متهم حاضر نگردد یا به عبارت دیگر در صورت عدم حضور متهم بدون عذر موجه ، وجه موضوع قرار با تقاضای بازپرس و دستور دادستان با رعایت مقررات قانونی از محل حقوق مستخدم کسر و به حساب دادگستری واریز خواهد شد. قاضی صادرکننده قرار باید رابطه استخدامی متهم را با سازمان مربوطه در موقع صدور قرار به صورت مستند احراز نماید.
بنابراین یکی از قرار های تامین بیان شده در قانون قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح است که نحوه اعمال و اجرای این قرار در آیین نامه شیوه اجرای قرارهای نظارت و تامین قضایی بدین صورت بیان شده است که قرار التزام مستخدمان رسمی کشوری یا نیروهای مسلح به حضور با تعیین وجه التزام ، با موافقت متهم و پس از أخذ تعهد پرداخت از محل حقوق آنان از سوی سازمان مربوط صورت می گیرد. امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.