سقف آکوستیک
سقف آکوستیک یک عایق خوب و مناسب برای جلوگیری از سر و صدا است. از این نوع سقف بیشتر در سینماها و تئاترها و … استفاده می کنند. تا مانع ورود آلودگی های صوتی شوند. پوشش سقف کاذب آکوستیک بسیار زیبا می باشد و نمای خانه شما را دارای زیبایی دوچندانی می کند. به عبارتی این سقف، یک سقف ثانویه می باشد. زیرا در پایین سقف اصلی نصب می شود و عیب های سقف ما را برطرف می نماید. ساختمان هایی در مناطق پر رفت و آمد شهر وجود دارد که اکثر افراد ساکن این خانه ها با مشکل آلودگی صوتی مواجه هستند. حتی استفاده کردن از پنجره های دوجداره نمی تواند به آن ها کمکی کند.در حال حاضر خانه هایی که در مرکز شهر وجود دارند که خانه های خود را مجهز به سقف کاذب آکوستیک کرده اند.
این سقف به دیواره های اطراف سقف و خود سقف متصل می شود و سازه ی اصلی ساختمان، بار آن را تحمل می کند. باید بدانید که سقف کاذب آکوستیک، ارتفاع سقف اتاق شما را کم می کند ولی در عین حال با خلق ایده های جدید طرح ها و مدل های متنوعی برای ین سقف طراحی شده است که می توانید با توجه به سلیقه ی خود و دکوراسیون فضای مدنظرتان آن را انتخاب نمایید.
مزایای استفاده از سقف کاذب آکوستیک چیست؟
اصلی ترین مزیت استفاده از سقف های کاذب آکوستیک جلوگیری از ایجاد آلودگی صوتی است ولی این موضوع تنها ویژگی تایل های آکوستیک نیست و ویژگی های دیگری برای این سازه وجود دارد که استفاده از آن را برای محیط ها و فضا های مختلف، حتی داخل خانه هم امکان پذیر می کند. در ادامه به بررسی این ویژگی ها می پردازیم.اول این که زمان ساخت و ساز و نصب تایل های آکوستیکی کم است و با استفاده از آن ها دیگر نیازی به رنگ آمیزی نخواهد بود که بخش اعظمی از هزینه ها کاهش پیدا خواهد کرد.گاهی بر روی سقف سیم کشی هایی صورت می گیرد و تاسیساتی وجود دارد که نیاز است پوشانده شوند. این موضوع در ادارات و شرکت ها زیاد دیده می شود. استفاده از سقف های کاذب اکوستیک در چنین مواردی موجب پوشاندن آن سیم ها شده و هر زمان که بخواهیم دسترسی به آن ها راحت خواهد بود چرا که می توان به آسانی تایل های آکوستیک را برداشت و به فضای پشت آن دسترسی پیدا کرد. یک ویژگی که در مورد خانه های قدیمی وجود دارد بلند بودن سقف آن ها است. بلند بودن سقف علاوه بر دردسر های خاص خودش باعث اتلاف انرژی زیادی خواهد شد. در چنین حالتی می توانید با نصب تایل های آکوستیک هم سقف را کوتاه و فضا را زیباتر کنید و هم از اتلاف بی رویه انرژی جلوگیری به عمل آورید. این نکته را فراموش نکنید که نصب سقف کاذب آکوستیک همیشگی نیست و هر زمانی که بخواهید می توانید به آسانی این تایل ها را از سقف جدا کنید و دوباره به حالت اولیه برگردانید.
کجاها میتوان از سقف آکوستیک استفاده کرد؟
این نوع سقف به دلیل خاصیت عایق بودن معمولاً در فضاهایی که سروصدا زیاد است مثل سینماها و سالن های تئاتر استفاده میشه. علاوه بر این، استفاده از سقف آکوستیک به عنوان سقف کاذب پارکینگ، فضاهای اداری، آموزشی، تجاری، درمانی و مذهبی برای از بین بردن پژواک صدا مناسب است. همینطور ساختمان هایی که در محله های پُر رفت و آمد هستند. افرادی که در این ساختمان ها زندگی می کنن، در معرض آلودگی صوتی قرار دارن. پس بهترین راه حل برای این مشکل، استفاده از سقف آکوستیک است.
سقف اکوستیک چطور صدا را جذب می کند؟
تایل های آکوستیک ، قابلیت بالایی در جذب صدا دارند. تایل ها به دلیل انتقال اصوات از طریق سوراخ های موجود روی بدنه ، باعث می شوند که نه صدایی از محیط خارج شود و نه صدایی از بیرون وارد محیط شود. همچنین ، اگر از یک لایه پشم سنگ در پشت تایل های خود استفاده کنید ، می توانید جذب صدا ها را به شکل قابل توجهی افزایش دهید.
تایل های به کار رفته در سقف های آکوستیک از تنوع بالایی برخوردار هستند. در اینجا چند نمونه از انواع تایل ها را قرار داده ایم:
• تایل های گچی : به طور معمول ، رایج ترین تایل اکوستیک ، تایل های گچی هستند. تایل های گچی از یک لایه فیلس تشکیل شده که در دو رنگ سفید یا مشکی در پشت صفحه جهت جلوگیری از فروریزی و انتشار ذرات استفاده میشه شوند .
معمولا ابعاد تایل ها از ۶۰۰ در ۶۰۰ میلی متر شروع می شوند. تایل های گچی ، با توجه به جذب صدا طبقه بندی می شوند:
- تایل گچی آکوستیک مدل ۱۸/۶ (پانچ دایره ای) : در این مدل ، سوراخ های موجود در روی تایل ها به شکل دایره هایی به قطر ۶ میلی متری که فاصله آن ها از یکدیگر ۱۸ میلیمتر است.
- تایل گچی آکوستیک مدل ۳۶/۱۲/۸ (پانچ دایره ای) : در این مدل سوراخ های موجود روی تایل ها به شکل دایره هایی به قطر ۸ و ۱۲میلی متری هستند که فاصله آن ها از یکدیگر ۳۶ میلیمتر است.
معایب استفاده از سقف کاذب آکوستیک
جدا از مزایای بسیار زیاد سقف کاذب آکوستیک، این سقف دارای معایبی نیز می باشد.
- کم شدن ارتفاع سقف با استفاده از سقف کاذب آکوستیک یکی از معایب این سقف می باشد.
- دلیل کوتاه شدن ارتفاع این سقف این است که آن بر روی سقف اصلی اتاق متصل می شود.
انواع سقف های آکوستیک
سقف های آکوستیک دو سبک اساسی دارند: سقف های کاذب یا کاذب و چسب دار. در این جا می خواهیم هر دو نوع سقف را بیشتر بررسی کنیم.
سقف افتاده یا آکوستیک نوع رایج تری است. معمولاً شامل کاشی هایی می باشد که در یک شبکه فلزی به هم پیوسته افتاده و از سقف آویزان شده اند. کاشی یا پانل بزرگ تر معمولاً برای هر قطعه ارزان تر است. همچنین می تواند سقف را با قطعات کمتری بپوشاند. نصب کاشی یا پانل بزرگ تر نیز معمولاً سریع تر است.
از طرف دیگر سقف های چسب دار کاشی هایی هستند که مستقیماً روی سقف چسبانده می شوند. هر دو نوع سقف آکوستیک قابلیت عایق صدا را ارائه می دهند و آسیب های موجود را می پوشانند. صرف نظر از سبک، احتمالاً خرید آن ها با رنگ استاندارد سفید رو به رو خواهید شد.
قیمت سقف آکوستیک
قیمت سقف آکوستیک بسته به شرکت و یا کارخانه ای که آن را ارائه می دهد کاملا متفاوت است. اما به طور کلی این مدل سقف کاذب از تعدادی تایل آکوستیک تشکیل شده است که معمولا ابعاد آن ۶۰*۶۰ سانتیمتراست و میانگین قیمت متر مربع آن از ۴۴ تا ۴۷ هزارتومان شروع می شود. روی هم رفته قیمت این نوع سقف بسته به نوع بافت، میزان تایل مورد استفاده و عوامل دیگر متفاوت است.