سقف کاذب گریلیوم یکی از انواع سقف کاذب فلزی با کاربرد دکوراتیو است. سقف کاذب گریلیوم می تواند از فلزهای مختلف و به صورت متحرک و باز طراحی و ساخته شود. ویژگی مهم سقف گریلیوم، طراحی سلولی شکل آن است، که شناسایی آن را در اماکن مختلف بسیار ساده می کند. سقف کاذب گریلیوم در اماکن مختلفی کاربرد دارد (معمولا غیرمسکونی) و نصب می شود. بیشترین مصارف انواع سقف کاذب را می توان در اجرای نمونه هایی مثل سقف کاذب آشپزخانه، پوشش سقف کاذب استخر در انواع مختلف و سقف کاذب سرویس بهداشتی برای منازل مسکونی خلاصه کرد. اما حیطه کاربردی این سازه به دکوراسیون داخلی محدود نشده و در ساختمان های تجاری، صنعتی، اداری و موارد مشابه قابل نصب است.
سقف کاذب گریلیوم چیست ؟
این نوع سقف جزء دسته های دکوراتیو می باشد که با استفاده از ورق های الومینیومی و آهن و آلیاژی تولید و ساخته میشود. به این محصول کناف سقف نیز گفته میشود، به این دلیل اینکه بعد از نصب همه چیز قابل رویت خواهد بود، یعنی بعد از نصب سقف گریلیوم شما فقط خانه های مربع و مستطیل شکلی که درست شده اند را خواهید دید. یک واژه انگلیسی می باشد به معنای مشبک. Grille گریلیوم معمولا از سقف های کاذب گریلیوم در مکان های بزرگ تجاری واداری به سبک مدرن طراحی میشود.
ویژگی ها و مزایا سقف گریلیوم
- مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی و امکان نصب در محیط های مرطوب
- قابلیت شستشو
- مقاومت در برابر شرایط جوی
- نصب آسان و سریع
- امکان نصب هواکش و لامپ
- مقامت در برابر آتش سوزی
- وزن سبک
- قابلیت تعمیر و تعویض
- قابل انطباق با هر نوع دیوار
- تنوع رنگ بالا
- قابلیت استفاده از تمام حجم پشت سقف
- قابلیت پوشاندن تاسیسات کاربردی سقف
- قابلیت اجرای نورپردازی مدولار بر روی آن
- عایق صوتی
- قابلیت رنگ آمیزی
- عدم نیاز درز انقطاع
- ضد خش
- عدم نشست گرد و خاک بر روی آن
معایب سقف گریلیوم
- تولید سقف های گریلیوم تنها تا طول 2.30 متر امکان پذیر می باشد.
- برای اجرای این نوع سقف به زیرسازی آهنی نیاز است.
کاربردهای سقف گریلیوم
- پاساژها و مراکز اداری و تجاری
- سالن های ورزشی
- کارخانه های صنعتی
- مراکز آموزشی و دانشگاه ها
- فرودگاه ها و مراکز فرودگاهی
- مراکز پتروشیمی
- رستوران های مدرن یا سنتی
- مراکز مسافربری
- مراکز درمانی و بیمارستان ها
- متروها
- ساختمان های مسکونی
انواع و دیتیل سقف کاذب گریلیوم
در ساده ترین حالت سقف کاذب سلولی گریلیوم را می توان بر اساس جنس (آهن و آلومینیوم و حتی گاهی چوب) دسته بندی کرد. البته نوع جدیدتری از سقف گریلیوم هم در بازار یافت می شود که از جنس چوب پلاست است. بنابراین یکی از سبک های سقف کاذب چوبی را می توان در ردیف انواع این سازه قرار داد. گریلیوم سقف کاذب بر اساس ابعادش هم به چند تیپ تقسیم می شود:
- تیپ A که با نمای 10 میلی متری نصب و اجرا می شود.
- تیپ B که با نمای ۲۰ میلی متری نصب و اجرا می شود.
- تیپ C که با نمای 15 میلی متری نصب و اجرا می شود.
این تیپ ها معمولا از جنس آلومینیوم آلیاژ ۳۱۰۵ با سختی ۱۶/۱۴ و ضخامت ۰.۴ تا ۱.۵ میلی متر هستند، که با رنگ پودری الکترواستاتیک (Powder Coating) به ضخامت ۶۰ تا ۸۰ میکرومتر رنگ آمیزی می شوند. در میان انواع سقف گریلیوم، سقف کاذب گریلیوم پره ای و سقف کاذب گریلیوم آلومینیومی از سایر مدل ها محبوب تر هستند.
سقف گریلیوم چگونه نصب می شود؟
ابتدا با توجه به ابعاد فضای موجود، باید زیرسازی اصلی را هم به صورت طولی و هم به صورت شبکه ای اجرا نمود. زیرسازی با استفاده از قوطی های 20×20، 30×30 و 10×30 یا زیرسازی استاندارد گالوانیزه انجام می گردد.
زیرسازی اصلی باید با رعایت تراز و کاملا دقیق براساس خواسته کارفرما انجام بگیرد، زیرا کریر سقف گریلیوم بر روی این زیرسازی قرار می گیرد به همین دلیل نحوه صحیح اجرای زیرسازی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.
پس از انجام دقیق زیرسازی آهنی با گالوانیزه، کریرها به صورت عمود بر سقف گریلیوم به زیرسازی اصلی پیچ می شوند. دقت کنید که هنگام نصب کریرها، فاصله های بین آن ها و همچنین فاصله بین اولین و آخرین کریر با دیوار رعایت شود. در نهایت پانل های سقف بر روی زیرسازی نصب و اجرا می شود.