مثل جذاب و پرکاربرد مثل سزای گران فروش نخریدن است
بسیاری از فروشندگان برای اینکه بتوانند سود بیشتری به دست بیاورند، اجناس خود را با قیمت بالایی به فروش می رسانند و این موضوع می تواند سبب بروز مشکلات بسیاری شود. به همین دلیل مردم زمانی که فروشنده گران فروشی می بینند می گویند سزای گرانفروش نخریدن است.فروشندگان نیز به دلیل اینکه مشتریان خود را از دست ندهند، مجبور به فروش اجناس خود با قیمت کم می شوند که این موضوع به نفع مشتریان و ضرر فروشندگان است.در ادامه بیشتر با مثل سزای گران فروش نخریدن است آشنا می شوید با ما همراه باشید.
ریشه و داستان مثل جذاب سزای گران فروش نخریدن است
روزی از روزها فروشنده ای در سطح شهر به فروش مواد غذایی مشغول بود و مردم برای اینکه بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند، از او خریداری می کردند. فروشنده که می بیند همه برای تامین کردن مواد غذایی خود، مواد را با هر نوع قیمتی خریداری می کنند تصمیم می گیرد که قیمت محصولات را افزایش دهد و با این کار سود بسیاری به دست بیاورد. ولی او نمی دانست که این موضوع می تواند سبب کاهش یافتن میزان مشتریان و فروش محصولاتش شود.
پس دست به کار شد و روزانه قیمت چندین محصول خود را افزایش داد. مردم که قیمت بالای اجناس را می دیدند تصمیم گرفتند که بخاطر قیمت بالا، هیچ چیزی از این فروشنده نخرند و به جای آن از فروشگاه دیگری خرید کنند. پس با یکدیگر هماهنگ شدند و گفتند: که سزای گرانفروش نخریدن است.
آن ها برای مدتی هیچ محصولی را از این فروشگاه خریداری نکردند و سبب شدند که فروشنده ضرر بسیاری بکند و او نیز برای اینکه مشتریان خود را برگرداند دوباره همه چیز را مثل قبل کرد و محصولاتش را با قیمت ارزانی به فروش گذاشت.
کاربرد مثل جذاب سزای گران فروش نخریدن است
۱- یعنی وقتی کالایی گران شد، عدم خرید کردن مردم باعث ضرر بیشتر به فروشنده ها شده و آن ها برای جلوگیری از خسارت های بیشتر، مجبور می شوند قیمت را پایین آورده یا معتدل تر کنند.
۲- این ضرب المثل را در جایی به کار می برند که یکباره قیمت برخی کالاها به طرز عجیبی بالا می رود! برخی مردم هم به جای اینکه مدت کوتاهی از خرید آن کالا (اگر خیلی ضروری نباشد) صرف نظر کنند دقیقا برعکس عمل می کنند! یعنی همان چندساعت قبل گرانی یا بعد از اعلام آن، به فروشگاه ها رفته و بیش از مصرف خود، آن کالا را می خرند.
همین کار نه تنها نرخ آن کالا را پایین نمی آورد بلکه به بازار سیاه کمک می کند! در بیشترین کشورها واکنش مردم به گرانی ها، نخریدن کالاست. در اینصورت فروشنده ها که می بینند اگر این وضع ادامه یابد به محصولاتشان آسیب بیشتری وارد می شود، نرخ را تعدیل می کنند.
اما به یاد داشته باشید که راهکار نخریدن در صورتی مفید است که آن کالا نیاز اساسی مردم نباشد و خود فروشنده کالا را گران کرده باشد و در جای دیگری هم آن کالا یافت شود. در اینصورت خریدار از او نمی خرد و جای دیگری می رود.اما در جایی که تورم باشد و آن کالا اساسی باشد و به دلیل احتکار کم شده باشد این فرمول (نخریدن کالا) فایده ای ندارد!! بلکه باید احتکار را از بین برد؛ چرا که کالا باید در جامعه تزریق شود تا با گرانی مقابله شود!!
همراهان عزیز ساعدنیوز ، زبان فارسی یکی از غنی ترین زبان های جهان است که در آن مثل های بیشماری وجود دارد. برای آگاهی بیشتر درباره این مثل ها با بخش ضرب المثل ساعدنیوز همراه باشید.
بی صبرانه منتظر نظرات مفید و ارزشمندتان درباره سزای گران فروش نخریدن است هستیم.