دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

همه چیز درباره‌ی نگین سبز کردستان، روستای سلین + فیلم 

یکشنبه، 01 بهمن 1402
روستای سلین، از توریستی ترین روستاهای منطقه هورامانات کردستان، از نظر دسترسی به دریاچه زیبای رود سیروان است.روستای سلین بر حاشیه دریاچه سیروان (دریاچه پشت سد داریان)، در منتها الیه غربی این دریاچه قرار گرفته است.در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید تا با این روستا بیشتر آشنا شوید.

اگر دوست دارید صدای جریان آب را بشنوید و تصویر لاله‌های واژگون برابر چشمانتان باشد، اگر از هیاهوی شهری خسته شدید و دلتان می‌خواهد در آرامش یک روستا گوش به صدای طبیعت بسپارید، روستای سلین مقصد مناسبی برای سفر شما خواهد بود. در این مقاله خواهیم خواند روستای سلین کجاست و چگونه می‌توانیم خود را به آن برسانیم، روستا چه جاذبه‌های طبیعی و تاریخی‌ دارد و چه فصلی مناسب بازدید از آن است. با ما همراه شوید.


روستای سلین کجاست


روستای سلین از توابع بخش هورامان تخت شهرستان سرو آباد محسوب می‌شود. این روستا در 7‌کیلومتری جنوب‌شرق روستای هورامان تخت و 70‌کیلومتری جنوب‌غرب مرکز روستا قرار دارد. برای دسترسی به این روستا باید یک مسیر پر‌پیچ‌وخم را پشت‌سر بگذارید. از نظر زیبایی، این جاده را می‌توان مشابه جاده چالوس دانست.

روستای سلین یکی از جاهای دیدنی کردستان محسوب می‌شود. این روستا در غرب ایران قرار دارد. روستای سلین کردستان در مناطق کوهستانی واقع شده است؛ به همین خاطر خانه‌های مردم روستایی به شکل پلکانی طراحی شده‌اند. این یعنی سقف یک خانه، حیاط خانه دیگری است. از نظر معماری، خانه‌های روستای مردم سلین شباهت بسیاری به خانه‌های ماسوله دارند. در این روستا خبری از هرج‌ومرج یا شلوغی نیست. مردم این روستا با آرامش کامل کنار یکدیگر زندگی می‌کنند. اکثر مردم روستا به مشاغل سنتی خود یعنی باغداری، کشاورزی، دامداری یا زنبورداری مشغول هستند.

این روستا از توابع هورامان تخت محسوب می‌شود. به همین خاطر بسیاری از طبیعت‌گردانی که جاده مریوان به هورامان را انتخاب می‌کنند، در مسیر خود از این روستا نیز بازدید می‌کنند. جالب است بدانید تمام بخش‌های روستای سلین، در منطقه حفاظت شده کوسالان قرار دارد. از‌این‌رو در این روستا شاهد پوشش گیاهی و جانوری خاص و منحصر‌به‌فردی خواهید بود.


جاهای دیدنی طبیعی


این روستا جاذبه های طبیعی زیادی دارد در ادامه تعدادی از آن ها را به شما معرفی می کنیم

ارتفاعات شاهو


برای دسترسی به ارتفاعات شاهو، باید در امتداد روستای سلین حرکت کنید. ارتفاعات شاهو در بخشی از رشته‌کوه‌های زاگرس قرار دارد. برای دسترسی به این ارتفاعات، باید مسیر طولانی را پشت‌سر بگذارید. برای پیمودن این مسیر، باید آمادگی جسمانی کافی داشته باشید. شیب این مسیر بسیار تند است. با وجود این زمانی که از دل جنگل عبور می‌کنید، انگار بر بال ابرها سوار هستید. آسمان آبی به رویتان لبخند می‌زند و شما را مشتاق می‌کند تا انتهای مسیر پیش بروید. در طول راه، پرندگان کوچک زیر گوش شما آواز می‌خوانند. انگار که شما را برای رسیدن به خط پایان تشویق می‌کنند. زمانی که به ارتفاعات شاهو برسید، به خودتان دست‌مریزاد خواهید گفت. هرچه فراتر بروید، طبیعت مناظری زیباتر را به شما هدیه می‌دهد. در نهایت به مکانی خواهید رسید که همانند یک عقاب می‌توانید تا دورترین نقاط را شاهد باشید.

دریاچه سد داریان


دریاچه‌ی سد داریان در حاشیه روستای سلین قرار دارد. با وجود این می‌توان آن را جزء جاهای دیدنی سلین دانست. احداث این سد و به‌وجود‌ آمدن دریاچه مصنوعی، باعث جذب گردشگران مختلف شده است. مردم روستایی نیز این موقعیت را مغتنم شمردند و تفریحاتی آبی در این منطقه احداث کرده‌اند. اگر در طول تابستان عازم سلین شدید، بهتر است حتماً سری به دریاچه سد داریان بزنید. این سد فضایی بسیار زیبا را برای تفریحات خانوادگی و آبی در اختیار شما قرار می‌دهد.


رودخانه سیروان


رودخانه سیروان یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی روستای سلین کردستان محسوب می‌شود. این رودخانه مسیری بسیار پرپیچ‌وخم را از میان کوه‌های زاگرس طی می‌کند. در حقیقت روح اصلی این منطقه، همین رودخانه سیروان است. بسیاری از کارشناسان، رودخانه سیروان را عامل حیات و سرسبزی منطقه می‌دانند. زمانی که در نقشه به این منطقه نگاه کنید، فقط رنگ سبز به چشمتان می‌خورد. تمامی این سرسبزی را مدیون رودخانه سیروان هستیم. این رودخانه پرخروش، جریان قدرتمندی دارد. به همین خاطر سد داریان را روی این رودخانه احداث کرده‌اند تا از آب آن بهره‌مند شوند. این سد در روستای هجیج قرار دارد.


سوغات روستای سلین


برخی از سوغات روستای سلین به شرح زیر هستند:

  • کلاش‌بافی

  • جاجیم‌بافی

  • ارغوان‌بافی

  • نساجی

  • خشکبار

  • عسل

  • روغن محلی

  • کشک محلی

  • گردو

  • انجیر


چه زمانی به سلین سفر کنیم


با توجه به کوهستانی بودن منطقه و سرمای هوا، بازدید از روستای سلین بهتر است در بهار و تابستان و اوایل پاییز انجام گیرد. هر چند که این منطقه در زمستان نیز زیبا خواهد بود اما با توجه به پیچ و خم جاده دسترسی به آن مشکل بوده و همچنین تحمل سرمای هوا برای بسیاری از گردشگران سخت است. اگر دوست دارید در سفر به این منطقه سری هم به دریاچه پشت سد داریان بزنید، خوب است بدانید که این دریاچه در تابستان پر آب‌تر بوده و تماشای آن در این فصل لذت‌بخش خواهد بود. مناظر طبیعی در فصل بهار بسیار سرسبز هستند و شما در بهار می‌توانید لاله‌های واژگون را در دامنه کوه‌ها تماشا کنید. البته که فصل تابستان کمی گرم خواهد بود. در این منطقه باغات انار زیادی وجود دارد که انار درجه یک و مرغوبی را تولید می‌کنند و توصیه می‌کنیم اگر در فصل انار به این روستا رفتید، به باغات انار نیز سری بزنید.

به طور کلی فروردین، اردیبهشت، شهریور، مهر و اوایل آبان نسبت به دیگر زمان‌های سال برای این سفر مناسب‌تر خواهد بود.


کلام آخر


خب دوستان عزیز ساعد نیوز، نظر شما درباره روستای سلین چیست؟ آیا به بازدید از چنین روستاهای بکری علاقه‌مند هستید؟ آیا سایر جاهای دیدنی مریوان را می‌شناسید؟ اگر این‌طور است آن را به ما و سایر همراهان معرفی کنید.


16 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371
تبدیل پایان نامه به مقاله
گردش در کاخ گلستان / بازدید از آثار و بخش های زیبای بجا مانده‌ی دوران قاجار
قاب امروز؛ از لیست جهیزیه محسن تنابنده، فرش جهاز متین ستوده، کودکی های شاهرخ استخری، استخر روباز خونه ناهید مسلمی و صدف اسپهبدی و...+عکس
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی کتاب
چاپ مقاله در ژورنال های معتبر+ گارانتی چاپ فوری
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی