به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از افکارنیوز، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران مهمان برنامه «پایش» با موضوع ساماندهی دست فروشان و ماده 16 قانون بهبود محیط کسب وکار بود.
هاشمی درباره استفاده از سامانه سوت زنی اظهار داشت: «یکی از مهم ترین وظایفی که از بدو ورود به شورای شهر به دنبال پیگیری آن بودیم مبارزه با فساد از طریق گزارش دهی مردمی بوده است. با توجه به فراهم بودن سیستم هوشمندسازی موجود است؛ این امکان وجود دارد که همه داده های شهری، بر روی این سیستم ها در اختیار عموم قرار گیرند. وقتی این هوشمندسازی و شفاف سازی اتفاق بیافتد مردم می توانند هم وضعیت درخواست های خود را بدانند و هم بتوانند گزارش مشکلات را بدهند.»
رئیس شورای شهر تهران درباره شفاف سازی قراردادهای شهرداری، افزود: «در شورای شهر به سرپرستی خانم آروین یک کمیته شفاف سازی ایجاد شده است که همه مزایده ها، مناقصه ها و قراردادهای ثبتی را شفاف روی سامانه قرار داده اند. ما به دنبال بودجه انقباضی در شهرداری بودیم و وقتی با کاهش بودجه، توانستیم شهر را اداره کنیم، این موضوع خود نشان از این دارد که بخش خوبی از انحراف منابع در قراردادهای شهرداری با این شفاف سازی ها کاهش یافته است.»
هاشمی با اشاره به ساماندهی دست فروشان در کلان شهرها گفت: «در بخش دست فروشی ما دو نوع دست فروش داریم؛ یک نوع دست فروشی مبتنی بر قانون است ولی نوع دوم آن به شدت مافیایی است. در برخی مناطق موزاییک های جلوی مغازه ها در اختیار دارند و آن ها را می فروشند. با وجود برخوردها، باز هم این مافیا دوباره به وجود می آید. دست فروشی در همه جای دنیا در یک مکان مشخص و با یک زمان مشخص اتفاق می افتد ولی در شرایط فعلی تقاضا برای دست فروشی بسیار بالاست و کل تهران هم پاسخ گوی این تقاضا نیست.»
رئیس شورای شهر تهران در رابطه با شفافیت حقوق و مزایای مدیران شهری اظهار داشت: «ما در سامانه های مربوطه حقوق افراد را شفاف می کنیم اما نکته ای که در این حقوق مدیران دولتی وجود دارد؛ این است که اصل حقوق مدیران دولتی زیاد بالا نیست اما مزایا، کارانه، حق جلسه و اضافه کاری است که حقوق های نجومی به وجود می آورد. اگر بخواهیم برای شفافیت کاری بکنیم، باید این نقاط پنهان را شناسایی کنیم.»
رئیس شورای شهر تهران در رابطه با دعوای میان شهرداری و نهاد ریاست جمهوری در جماران، گفت: «نهاد ریاست جمهوری خواستار افزایش چند طبقه ای بنایی در منطقه جماران بود که شهرداری با آن مخالفت کرد؛ البته اهالی محله نیز به شدت با این موضوع مخالف بودند. موضوع در شورای عالی شهرسازی مطرح و مفتوح است و مراحل انتهایی را می گذراند.»
هاشمی درباره انتخابات 1400 اظهار داشت: « من هیچ قصدی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ندارم.»
در بخش پایانی برنامه، بخش مطالبه های مردمی به موضوع انتقاد از قیمت گذاری دستوری فولاد پرداخته شد که بیش از 27 هزار امضاکننده جمع کرده بود؛ این موضوع هفته گذشته در صحن علنی مجلس با حضور وزیر صمت بررسی شد و در پایان این جلسه، نمایندگان مجلس تصویب کردند که این قیمت گذاری دستوری باید برداشته شود.
موضوع دوم مطالبات مردمی به موضوع انتقاد به ضریب بومی گزینی آزمون استخدامی بود. مجلس در 16 شهریور تصویب کرد که برای استخدام در شهرستان ها افراد بومی دارای یک ضریب بالاتر برای استخدام باشند. موضوعی که موجب شد در بخش مطالبات مردمی با جمع کردن 25 هزار امضا به بحث مهمی تبدیل شود. پیشنهاد در این موضوع به این شکل است که ضریب تعیین شده به جای تاثیر روی امتحان کتبی در مصاحبه شفاهی مورد محاسبه قرار گیرد و تاثیری در انتخاب میان پذیرفته شدگان آزمون کتبی نداشته باشد.