به گزارش سرویس علم و فناوری پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از خبر آنلاین، طبق آخرین مطالعات، چرتهای طولانیتر سبب اختلال در عادات غذایی شبانه و همچنین الگوی خواب میشوند. محققان در اینباره میگویند چرتهای نیمروزی بیش از 30 دقیقه میتوانند با افزایش شاخص توده بدنی، فشار خون بالاتر و بروز بیماری قلبی و دیابت مرتبط باشند.
نتایج نشان داد چرتزدن بیشتر از نیم ساعت در میانه روز با افزایش خطر چاقی مرتبط است. چاقی یک نگرانی رو به رشد است که بیش از 1 میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد. تجمع چربی در بدن به نحوه هضم غذا در طی فرآیندهای متابولیک مرتبط است.
خواب، بیتحرکترین حالت بدن است و تداوم این حالت ممکن است به تدریج سبب افزایش وزن شود. همچنین چرتهای طولانیمدت باعث میشوند تا مدتها بعد از بیدار شدن احساس کسالت کنید.
اختلال در خواب شبانه: اگر چرت زدن خیلی طولانی یا دیروقت باشد، ممکن است خواب شب را با اختلال مواجه کند.
احساس گیجی: چرتهای طولانی معمولاً با احساس خوابآلودگی و گیجی همراه هستند. وقتی از خواب بیدار شوید، ممکن است احساس کسلی و خستگی هم داشته باشید، زیرا از مرحله عمیقتری از خواب بیدار شدهاید.
مطالعات همچنین نشان میدهد که چرت زدن طولانی با بسیاری از بیماریهای دیگر از جمله: فشار خون بالا، بیماریهای عروقی، افسردگی، چاقی، التهاب و آرتروز، سکته مغزی، دیابت نوع دو، تضعیف عملکرد شناختی در افراد مبتلا به زوال عقل و ... مرتبط است.
سایر اخبار علم و فناوری را اینجا دنبال کنید