به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هیوندای ولوستر یک خودرو کوپه کره ای است که در سال 2011 معرفی شد و تولید نسل اول آن تا سال 2017 ادامه پیدا کرد. ولوستر خودرو کاملا جدیدی محسوب می شد و از آنجا که 3 در داشت، مورد توجه قرار گرفت. هیوندای تبلیغات زیادی هم برای همین ویژگی انجام داد.
هیوندای ولوستر در سال 2014 توسط آسان موتور وارد بازار کشورمان شد و عرضه آن تا سال 2016 هم ادامه پیدا کرد. ولوستر باوجود ظاهر نسبتا عجیب و جدیدی که داشت، مورد استقبال قرار گرفت و فروش خوبی را تجربه کرد. این کره ای کوپه همچنان هم به عنوان خودرو محبوبی میان جوانان شناخته می شود.در ادامه معایب این خودرو را برایتان شرح خواهیم داد.
پارادوکس طراحی با مشخصات فنی
در نگاه اول هیوندای ولستر یک خودروی سوپر اسپرت با شتاب بالا و بسیار جذاب به خصوص برای نسل جوان و خانم ها محسوب می شود. طراحی قدرتمند و جذاب جلوپنجره ها و چراغ های جلو، همچنین ظاهر تخم مرغی خودرو و عرضه آن در رنگ های گوناگون همه و همه باعث جذابیت بسیار این خودرو شده است. قلب تپنده این هاچ بک کوچک یک موتور 4 سیلندر MPI با حجم 1.6 لیتر است که شاید اولین نشانه ضعف این خودرو باشد. هیوندای ولستر توان تولید 128 اسب بخار قدرت و 157 نیوتن متر گشتاور را دارد و این نیرو را توسط یک گیربکس 6 دنده اتومات دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل می کند.
همه چیز تا پیش از استارت زدن و شروع حرکت با خودرو بسیار پرهیجان خواهد بود؛ ولی کافی است خودرو را روشن کرده و شروع به حرکت در جاده ها کنید؛ آن وقت متوجه خواهید شد که با پیشرانه 1.6 لیتری این خودرو نهایتاً در بهترین حالت می تواند در مدت زمان 11.5 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند که برای یک خودروی اسپرت مناسب به نظر نمی رسد. اگرچه تغییرات در مدل 2016 این خودرو در موتور و جعبه دنده دو کلاچه این خودرو توانسته است کارکرد بهتری را برای خودرو رقم بزند، اما همچنان با شرایط مطلوبی در شتاب گیری خودرو روبرو نخواهید بود.
اگر با حجم موتور پایین به مصرف سوخت پایین نیز دل خوش کرده باشید متوجه خواهید شد که این پارامتر نیز نمی تواند شما را راضی نگاه دارد؛ چراکه هیوندای ولستر با مصرف ترکیبی 7.5 لیتر در 100 کیلومتر چندان هم کم مصرف نیست. البته در کنار مصرف سوخت این خودرو یک باک 50 لیتری برای ذخیره کردن سوخت موردنیاز برای جاده های طولانی در دسترس خواهید داشت.
یکی دیگر از معایبی که برای هیوندای ولستر می تواند محدود کننده باشد، حداکثر سرعت این خودرو است. در نگاه اول طراحی قدرتمند جلوی خودرو و همچنین طراحی آیرودینامیک هیوندای ولستر این حس را به شما القا خواهد کرد که خودروی پرسرعت و پرشتاب سوار می شوید؛ اما در رانندگی با این خودرو شاید اندکی احساستان تغییر کند.
همان طور که در قبل نیز اشاره شد هیوندای ولستر شتاب چندان مناسبی را در اختیار شما نخواهد گذاشت؛پس انتظار نداشته باشید یک خودروی پرشتاب در دسترس شما باشد. این مسئله در حداکثر سرعت نیز به خوبی به چشم می خورد و با ورود به جاده های برون شهری متوجه خواهید شد که نهایت سرعتی که می توانید با هیوندای ولستر جاده ها را طی کنید، 190 کیلومتر بر ساعت خواهد بود.
شاید بتوان گفت که این سرعت در جاده های ایران با استانداردهای جاده سازی و همچنین قوانین پلیس راهنمایی رانندگی سرعت بالایی به نظر می رسد؛ ولی جدا از بحث قوانین و استانداردها شاید انتظارات ما از یک خودروی اسپرت با ظاهری کاملاً آیرودینامیک چیزی بیش از این باشد.
در کل می توان گفت خودروی ولستر به جز جعبه دنده دو کلاچه مناسب، شرایط فنی چندان دل چسبی در مقایسه با ظاهر و طراحی زیبایش ندارد.
طراحی خارجی و طراحی داخلی خودرو
در طراحی خارجی خودروی هیوندای ولستر نکات قابل توجهی نظیر خروجی اگزوز در وسط سپر و خطوط منحنی بر روی درهای کناری می تواند برای قشر جوان جذاب و هیجان انگیز به نظر برسد، اما به جرأت می توان گفت که طراحی زیبا و به روز این خودرو تنها در بدنه و طراحی بیرونی آن خلاصه می شود و فضای کابین این خودرو برای یک هاچبک اسپرت و جوان پسند مناسب به نظر نمی رسند.
طراحان کمپانی هیوندای سعی داشته اند درون کابین ولستر از المان های جذاب و جدید بهره ببرند، اما حس تکراری بودن و قدیمی بودن اجزای تشکیل دهنده کابین می تواند تا حدودی آزاردهنده باشد. در یک حرکت جالب هیوندای دکمه استارت خودروی هیوندای ولستر را در قسمت میانی داشبورد تعبیه کرده است که بسیار زیبا و جذاب به نظر می رسد، اما ممکن است که سرنشینان خودرو آن را به جای دکمه های سیستم صوتی فشار دهند.
از دیگر معایب هیوندای ولستر می توان به طراحی فضای داخلی اشاره کرد. باز هم اینجا طراحی بیرونی خودرو کار دست هیوندای داده است و شما با دیدن ظاهر بزرگ خودرو انتظار هاچبکی جادار با فضای مناسب را خواهید داشت؛ ولی به محض نشستن در هیوندای ولستر متوجه می شوید که فضای داخلی خودرو نسبت به جثه بیرونی آن بسیار کوچک تر و کم جا تر است؛ مخصوصا فضای پا و سر سرنشینان عقب هیوندای ولستر بسیار محدود است و در مسیرهای طولانی برای سرنشینان مشکل ایجاد خواهد کرد.
اگرچه هیوندای ولستر از سوی شرکت خودروسازی هیوندای به عنوان یک خودروی ۴ نفر معرفی شده است؛ ولی باید بدانید که به علت سقف خمیده آن در قسمت عقب خودرو فقط افرادی با قد کوتاه یا کودکان فضای مناسبی خواهند داشت. در یک کلام می توان گفت روی صندلی های عقب این خودرو خیلی حساب باز نکنید.
صندوق عقب با فضایی معادل 320 لیتر مناسب به حساب می آید که با جمع کردن صندلی های خودرو به 435 لیتر نیز افزایش خواهد یافت. نکته قابل توجه در قسمت صندوق عقب این است که گرچه شما فضایی 320 لیتری خواهید داشت، اما به دلیل تخم مرغی بودن و ارتفاع کوتاه سقف عملا در جا دادن وسایل و چمدان ها فضای بدون استفاده بسیاری خواهید داشت.
در فضای داخلی با یک مشکل بزرگ دیگر نیز روبه رو خواهید بود و آن حرکت در جاده های آفتابی است. خودروی هیوندای ولستر مجهز به یک سقف پانوراما شیشه ای است که متأسفانه در بسیاری از قسمت ها بدون هیچ گونه پوششی قرارگرفته است. این نداشتن پوشش می تواند در جاده های آفتابی سرنشینان خودرو را اذیت کند.