به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، علی رغم بازار رو به رشد خودروهای شاسی بلند و کراس اور، وراکروز را می توان ماحصل تجربه نه چندان موفقیت آمیز هیوندای در زمینه ساخت کراس اوری بزرگتر از مدل پرفروش سانتافه دانست. این مدل تنها در قالب یک نسل (2007 الی 2012) در بازار جهانی فروخته شد و بعد از آن، هیوندای از ادامه عرضه کراس اورهای سایز بزرگ صرف نظر کرد. وراکروز در بازار ایران در حد فاصل سال های 2010 تا 2013 ارائه شد و پس از این مدت به دلیل وضع قانون منع واردات خودروهای لوکس (بالای 2500 سی سی) و توقف عرضه جهانی اش، از راهیابی به کشورمان نیز بازماند. با این وجود می توان گفت که وراکروز در زمره خودروهای محبوب کشورمان جای دارد.
معایب هیوندای وراکروز در طراحی خارجی
طراحی بیرونی هیوندای وراکروز، بویی از ماشین مدرن امروزی نبرده است و ممکن است مطابق با استانداردهای مدرن، خیلی جذاب نباشد. چراغ های جلو از نظر ظاهری شبیه به سدان هیوندای جنسیس نسل اول است. در برخی ازمدل های سفارش داده شده توسط ایالات متحده، راهنمای داخل چراغ ها، نارنجی بوده و در مدل های اروپایی iX55 دارای نور پس زمینه به رنگ سفید است. جلو پنجره آن نازک بوده و نشان هیوندای در مرکز آن قرار داده شده است.
در بعضی از مدل ها جلو پنجره به شکل لانه زنبوری و در بعضی از مدل ها دارای طرح کرکره ای است. هم چنین یک خنک کننده هوا برای خنک کردن رادیاتور در سپر جلو و در قسمت پایین سپر، نوار خاکستری وجود دارد که در امتداد جلووعقب خودرو هدایت می شود. مه شکن های هیوندای وراکروز نیز در قسمت خاکستری سپر، با طراحی نه چندان جذاب مشهود هستند.
ابعادکلی هیوندای وراکروز بزرگ است و دارای طول 4840 میلی متر، عرض 1950 میلی متر و ارتفاع 1810 میلی متر است. طراحی نمای جانبی بسیار ساده است. اگر چه طراحی جانبی جذابیتی ندارد، اما ایراد چندانی نیز در آن به چشم نمی خورد، به جز این که کمی نسبت به سلیقه روز جهانی، منسوخ شده است. رینگ ها نیز از نظر طراحی بسیار ساده هستند. از آنجایی که هیوندای وراکروز در زمان تولید، لوکس ترین شاسی بلند Hyundai بوده، سازنده در تولید آن سعی کرد باکمک نوارهای کرومی در اطراف شیشه های جانبی و دستگیره های درهای کرومی، نظر بینندگان را جلب کند.
ادامه معایب هیوندای وراکروز در طراحی خارجی
بخش اصلی نمای عقب، دارای چراغ ها و پلاک بزرگ است. طراحی چراغ های عقب مناسب است، به خصوص که مدل هایی که در بازار ایران معرفی شدند، دارای چراغ های عقب LED هستند و از چراغ های لامپی بهتر به نظر می رسند. نوار خاکستری در قسمت پایین سپر نیز، بد نیست و دارای دو خروجی اگزوز واقعی است. در قسمت پایین نیز، یک بالچه عقب در بالای محفظه صندوق وجوددارد.
به طورکلی، هیوندای وراکروز درزمینه طراحی خارجی نمی تواند افراد زیادی را به سمت خود جلب کند، مگر این که شما درانتخاب سخت گیر نباشید یا به طرح های روز علاقه مند نباشید. زیرا همان طور که اشاره شد یکی از معایب هیوندای وراکروز درطراحی خارجی، به روزنبودن مدل آن است.
معایب هیوندای وراکروز در طراحی داخلی
هیوندای وراکروز فضای کابین بزرگی دارد، به طوری که فضای لازم برای نشستن هفت مسافر را فراهم می کند. اما در مورد طراحی کابین، نباید آن را با اتومبیل های مدرن مقایسه کنید. زیرا طراحی بسیار ساده ای دارد، اما با قیاس آن با اتومبیل های هم رده خود، هم چون کیا سورنتو قدیمی و لکسوس RX متوجه می شوید که هیوندای خیلی بدنیست و به هر حال، طراحی قابل قبول در مقایسه با همسالانش دارد. کنسول میانی از یک صفحه مربعی تشکیل شده که کنترلرهای تهویه و سیستم صوتی در آن قراردارند و در دو طرف آن دو منبع تهویه عمودی وجوددارد.
البته در این زمینه برخی گزینه های دور از حسن نیز وجود دارند. به عنوان مثال، کلید فلاشر سایز بزرگ یادآور خودروهای سطح پایین است. هم چنین یک نوار در سراسر کابین و روی کنسول و درها وجوددارد که برخی از آن ها دارای طراحی چوبی و بعضی دیگر دارای طرح فیبرکربن هستند. طراحی فرمان نیز ساده است و کلیدهای کنترلی روی آن هستند. پشت آمپرهای هیوندای وراکروز، با سانتافه 3.5 لیتری مشابه بوده و واقعا جذاب نیست.
در طراحی داخلی در برخی ازقسمت ها عدم کیفیت وجود دارد، به عنوان مثال از بین رفتن چرم فرمان نشان می دهد که کاورهای فرمان از کیفیت خوبی برخوردارنیستند. درن تیجه، بی کیفیت بودن کاور فرمان یکی از معایب هیوندای وراکروز در قسمت طراحی داخلی است.
معایب هیوندای وراکروز از نظر امکانات
معایب هیوندای وراکروز در بخش امکانات، نداشتن دوربین عقب است که برای خودرویی با این ابعاد بزرگ، فقط سنسورهای پارکینگ نصب شده که کافی نیست.
معایب هیوندای وراکروز از نظر تجربه رانندگی
عملکرد گیربکس نرم و تعویض آن به موقع است، اما این گیربکس چندان بی نقص نیست، زیرا در بعضی مواقع حین معکوس دادن دیر کارمی کند. برای برطرف کردن این مشکل، می توانید اهرم دنده را در حالت دستی قراردهید، اما با این حال گیربکس هنوز هم نمی تواند به خوبی عمل کند، زیرا حتی در حالت دستی، گیربکس نمی گذارد دور موتور به محدوده قرمز برسد و در صورت عدم تعویض دنده، چرخ دنده ها این کار را به صورت خودکار انجام می دهند.
از هیوندای وراکروز ازنظر تجربه رانندگی می توان چند ایراد گرفت: اولی فرمان است که علاوه بر این که احساس رانندگی خوبی به راننده نمی دهد، بلکه کمی سفت تر از کراس اوورهای دیگر است. بعدی سیستم ترمز است که نمی توان آن را خوب ارزیابی کرد. دیگری نیز، دید کم عقب خودرو است که هنگام پارک کردن مشکل ساز است و بهتراست از دوربین دید عقب خودرو استفاده شود. با قراردادن اتومبیل در حالت دنده عقب، آینه سمت چپ نیز به سمت پایین حرکت می کند تا نمای بهتری ازجدول کنارخیابان به شما نشان دهد، اما هنوز هم نمی تواند نبودن دوربین دید عقب را جبران کند.
موردآخر نیز مصرف سوخت است، متوسط مصرف سوخت آن در شهر در حدود 15 لیتر در 100 کیلومتر و مصرف آن در جاده حدود 10 لیتر در 100 کیلومتر است. شما هم چنین می توانید با رفتار رانندگی خود این اعداد را تغییردهید، به عنوان مثال با یک کروز کنترل روشن می توان به مصرف 8.5 لیتری در جاده رسید، اما اگر کمی گاز بیشتری به خودرو بدهید، میزان مصرف سوخت در شهر هر 100 کیلومتر به 16-17 لیتر هم می رسد.
معایب هیوندای وراکروز از نظر آفرود
دراین بخش تستی از هیوندای وراکروز گرفته شد و با هیوندای وراکروز به قلب طبیعت رفتیم تا قابلیت های آن را آزمایش کنیم. سیستم فرمان و سیستم چهارچرخ متحرک قادر به کنترل اکثر شیب ها بدون مشکل بودند، اما ارتفاع کف پایین با طول زیاد باعث شد کف خودرو بیش از حد به زمین گیرکند. هم چنین برخی مواقع، سپر عقب هنگام بالارفتن از شیب با زمین برخوردکرده و باعث صدمه جزئی در زیر سپرعقب شد.
توانایی های خارج از جاده هیوندای وراکروز به طورکلی برای کوهنوردی مناسب نیست و بیشتر به این دلیل است که شما در روزهای برفی دچار مشکل نشوید. سیستم تعلیق با وجود حفظ نرمی نشان داد که در صعود و شیب، مناسب نیست و چندین بار یکی از چرخ های اتومبیل بلندشد و ماشین در حالت الاکلنگی قرارگرفت.
ازمعایب دیگری که هنگام تست متوجه آن شدیم، سروصدای کابین بود. صندلی های عقب هنگامی که هیچ کس برروی آن ها نشسته نبود، موقع ضربات، سروصدا داشتند و هنگام عبور از مسیرهای سخت، صداهای مختلفی از گوشه وکنار کابین به گوش می رسید.