به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در ابتدای قرن بیستم بازار داغ هاچبک های جمع وجور و کم مصرف، کمپانی هیوندای را بر آن داشت تا ساخت خودروهایی همچون هیوندای i20 را در دستور کار خود قرار دهد. هیوندای i20 یک هاچبک جمع وجور و دوست داشتنی است که از سال 2008 تاکنون بر روی خط تولید این کمپانی کره ای قرار دارد. نسل اول هیوندای i20 (PB) بر روی پلتفرم مشترک کیا و هیوندای بناشده که با نام Hyundai-Kia PB شناخته می شود و از آن در ساخت خودروهایی همچون هیوندای اکسنت نسل چهارم یا کیا ریو نسل سوم استفاده شده است. تا پیش از آغاز به کار نسل دوم هیوندای i20، دو نمونه فیس لیفت از نسل اول این خودرو به بازار جهانی از جمله بازار کشورمان عرضه شد. سرانجام در سال 2014 نسل دوم هیوندای i20 با چهره ای به مراتب اسپرت تر و جذاب تر جایگزین نسل اول شد. این خودرو که بر روی پلتفرم Hyundai-Kia GB طراحی و اولید شده است، از آن سال تاکنون همچنان بر روی خط تولید کمپانی هیوندای قرار دارد و شرکت سازنده نسل جدیدی از آی بیست را به بازار عرضه نکرده است. البته قرار بود در نمایشگاه ژنو سال 2020، کمپانی هیوندای از نسل سوم i20 نیز رونمایی کند، اما عدم برگزاری این نمایشگاه باعث شد تا زمان رونمایی یا عرضه این خودرو به بازار، در هاله ای از ابهام قرار گیرد.
معایب فنی هیوندای i20
بدون شک هر خودرویی دارای برخی ایرادات فنی و عملکردی است. اما چیزی که مهم است باید ببینیم با توجه به آن معایب، تا چه اندازه بابت آن خودرو هزینه می کنیم. شتاب اولیه ضعیف این خودرو یکی از ایرادات اساسی آن به شمار می رود. شتاب صفر تا 100 هیوندای I20 چیزی در حدود 11.4 ثانیه بوده که در مقایسه با سایر خودروها ضعیف محسوب می شود. در مورد شتاب ضعیف خودرو می توان به وزن بالای آن اشاره کرد. وزن آن بسته به تجهیزات به کار رفته معمولا متغیر است. اما این هاچ بک کره ای وزنی در حدود 1211 کیلوگرم دارد که نسبت به خودروهای هم رده خود بالا است.
این وزن بالا سبب شده تا خودرو شتاب اولیه چندانی نداشته باشد. بد نیست در این زمینه مقایسه ای بین شتاب اولیه خودرو مذکور با سایر خودروها داشته باشیم. به عنوان مثال، شتاب اولیه خودروهای پژو 206 و سئات لئون به ترتیب چیزی در حدود 8 و 7.2 ثانیه است. بنابراین خودرو کره ای واقعا از این جنبه ضعف اساسی دارد. نکته دیگر آنکه هر چند هیوندای I20 برای محیط های شهری خودرو تیز و مناسبی است، اما در راه های سخت و ناهموار عملکرد موتور آن به شدت پایین می آید. این موضوع خصوصا در حالتی که کولر آن نیز روشن بوده، بیشتر صدق کرده و فشار زیادی به موتور وارد می کند.
در چنین شرایطی معمولا عملکرد ترمز این خودرو نیز کاهش می یابد. تمام این موارد به قدرت موتور خودرو برمی گردد که گویا نسبت به رقبای خود از قدرت زیادی برخوردار نیست. هاچ بک کره ای معمولا در سربالایی ها و مسیرهای شیب دار خوب عمل نمی کند. به طوری که چندان قدرت ترمزگیری ندارد. این موضوع به پدال ترمز برمی گردد که بسیار نرم عمل کرده و باید فشار بیشتری بر روی آن وارد کرد.
معایب هیوندای i20 در رانندگی
یکی از مهم ترین انتقادات مالکان این خودرو به هنگام رانندگی، ترمزگیری نه چندان مناسب آن است. به طور کلی هیوندای i20 از سیستم ترمز ضعیفی برخوردار است که می تواند برای سرنشینان دردسرساز شود. این موضوع خصوصا در مسیرهای شیب دار بسیار خطرناک خواهد بود. حتی برخی از افراد به شوخی این لطیفه تلخ را در مورد ترمز این خودرو به کار می برند که هیوندای i20 ترمز ندارد.
همچنین شتاب گیری این هاچ بک کره ای بسیار کند بوده و راننده را در جاده ها و خصوصا در سبقت گرفتن ها به دردسر می اندازد. به قولی این خودرو هنگام حرکت دور موتور آن ناز زیادی داشته و طول می کشد تا شتاب لازم را بگیرد. البته این موضوعی نیست که تنها مالکان آن را بیان کرده باشند، همانطور که پیش تر نیز اشاره شد شرکت سازنده هیوندای رسما میزان شتاب صفر تا 100 آن را 11.4 اعلام کرده که نسبت به رقبای آن بسیار پایین است.
ضمن آنکه معمولا آن چیزی که شرکت های سازنده در مورد عمکلرد فنی خودرو اعلام می کنند با عملکرد واقعی آن تفاوت دارد. همچنیدن تعویض دنده ها در خودرو مذکور معمولا گاهی اوقات دچار مشکل می شود و راننده را به دردسر خواهد انداخت. از آنجا که هیوندای i20 قدرت موتور و شتاب پایینی دارد، می توان گفت که در جاده های ایران بسیاری از رانندگان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
چرا که جاده های کشور بیشتر کوهستانی و در بسیاری از مواقع حتی داری ناهمواری و پستی بلندی های زیاد است. ناهمواری هایی که قطعا در سفرهای خانوادگی، هیوندای i20 به آسانی شما را از آن ها عبور نخواهد داد.
معایب طراحی ظاهری هیوندای i20
معمولا اینگونه وانمود می شود که این خودرو به لحاظ طراحی ظاهری یک خودرو جسور، جذاب و اسپرت است. این موضوع تا حدودی برای قسمت های جلو آن رعایت شده است. اما از میانه خودرو به بعد و خصوصا قسمت عقب خودرو بسیار محافظه کارانه و ساده طراحی شده است.
به نحوی که به محض دیدن خودرو اینگونه وانمود می شود که انگار طراحی قسمت عقب و جلو آن را دو گروه متفاوت انجام داده اند. به همان اندازه که چراغ ها، جلو پنجره جذاب و برخی ویژگی های دیگر، شما را جذب می کند، به همان اندازه با نگاه کردن به طراحی ساده خودرو در قسمت عقب، حس ناخوشانیدی به شما دست خواهد داد.
شاید در نگاه اول با دیدن این هاچ بک کره ای و مقایسه آن با هاچ بک های ساخت داخل، به نظر برسد طراحی ظاهری جذابی داشته باشد. اما به این نکته باید توجه کرد که قیمت نجومی این خودرو می طلبد که آن را با خودروهای هم رده خود مقایسه و بررسی کرد.
معایب داخل کابین هیوندای i20
بزرگترین عیب فضای داخل کابین خودرو مذکور را می توان در ابعاد کوچک صندلی ها نام برد. البته صندلی های بزرگ آن تقریبا مناسب بوده و شاید چندان مشکلی نباشد. اما مشکل اساسی در صندلی های عقب آن است که بیش از حد کوچک هستند. به نحوی که قرار گرفتن سه نفر بزرگسال در کنار هم به سختی امکان پذیر خواهد بود. خصوصا آنکه در مسافرت های طولانی این موضوع می تواند برای سرنشینان واقعا آزاردهنده باشد. علاوه بر این موضوع، باید به کیفیت نامناسب متریال مورد استفاده در کابین خودرو نیز اشاره کرد. اوج بی کیفیت بودن متریال را می توان در داشبور هیوندای i20 مشاهده کرد. جایی که یک پلاستیک بسیار خشک مورد استفاده قرار گرفته است.
این موضوع باعث شده تا امکان افتادن خش و خط بر روی داشبور خودرو افزایش یابد. ضمن آنکه پلاستیک بی کیفیت به کار رفته، قابلیت این را دارد که با کوچک ترین ضربه ای آسیب ببیند. از همه مهم تر آنکه به علت به کار بردن پلاستیک خشک در ساخت داشبور، به هنگام عبور از مسیرهای ناهموار سر و صدا ایجاد خواهد شد. هر چند که شاید گفته شود که کیفیت متریال به کار رفته در این خودرو نسبت به سایر خودروها بهتر است. اما زمانی که شما بیش از 300 میلیون تومان بابت خرید یک ماشین پرداخت می کنید، قطعا انتظارات بالاتری خواهید داشت. در نهایت باید گفت صندوق عقب هیوندای نیز نکته ای است که احتمالا شما را در مسافرت های خانوادگی آزار خواهد داد. چرا که صندوق عقب آن از فضای کافی برخوردار نیست و به طور کلی هیوندای i20 را می توان به لحاظ تعداد سرنشینان، خودرو مجردها نامید و برای خانواده چندان کارایی نخواهد داشت.
قیمت بالا و خدمات پس از فروش نامناسب
بدون شک خودرو مورد بحث قیمت بالایی در بازار ایران دارد. این موضوع خصوصا با فشارهای اقتصادی یکی دو سال اخیر، برای مشتریان ایرانی قابل تحمل نیست. این خودرو در بازار ایران بیش از 300 میلیون تومان قیمت گذاری شده که با توجه به معایب گفته در مورد آن، منطقی نیست. چرا که با کمتر از این قیمت می توان به فکر خرید یک خودرو مناسب و بهتر بود. در بحث خدمات پس از فروش نیز باید گفت دو شرکت آسان موتور و کرمان موتور به ترتیب به دو صورت وارداتی و مونتاژی آن را عرضه می کنند.
هر چند که گویا واردات آن به مشکل برخورده است. با این حال، پیدا کردن قطعات چه برای خودروهای واردتی و چه مونتاژی طی یکی دو سال اخیر به مشکل برخورده است. بسیاری از صاحبان این خودروها با مراجعه به نمایندگان خدمات پس از فروش، چندان پاسخی نگرفتند. از طرفی گرانی و کمیابی قطعات در بازار داخل نیز مزید بر علت شده است.
اما نکته اساسی در خصوص هیوندای i20 مونتاژ شرکت کرمان موتور آن است که این شرکت برخی از آپشن ها و امکانات این خودرو را حذف کرده است. گویا شرکت مذکور با هدف کم کردن قیمت خودرو اقدام به حذف برخی امکانات آن کرده است. اما هر چه است باید بدانیم با پرداخت پول زیاد، خودرویی را تحویل می گیرید که با نسخه اصلی آن تفاوت داشته و کمبودهایی دارد.