به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سایپا کوییک – Saipa Quick بر روی پلت فرم X200 – مشترک با تیبا 2 – ساخته شده است. همان ابتدا که این خودرو در نمایشگاه خودرو تهران به نمایش درآمد، نقد های زیادی در زمینه ی کیفیت کابین و قیمت این خودرو انجام شد. سایپا در قرار دادن امکانات این خودرو دست و دل بازی کرده و بر روی کوییک امکانات رفاهی زیادی قرار داده است در حالی که کیفیت مونتاژ و ادوات داخلی آن هنوز در سطح حداقل قرار دارد. پیشرانه ی کوییک همان پیشرانه ی 1.5 لیتری می باشد که پیش از این بر روی تیبا و ساینا نیز قرار گرفته بود. در نسخه های اتوماتیک، از جعبه دنده اتوماتیک پیوسته ( CVT ) ساخته کمپانی Punch Powertrain بلژیک – مشترک با ساینا اتوماتیک -استفاده شده است. کوییک در 3 تیپ عرضه می شود که 2 تیپ از آن اتوماتیک و دیگری دنده دستی می باشد.
پیشرانه ضعیف، جدی ترین گزینه از معایب سایپا کوییک
نخستین گزینه از معایب سایپا کوییک که افراد با نگاهی گذرا به کاتالوگ این محصول متوجه آن می شوند، پیشرانه ضعیف و ناکارآمد این خودرو است. این مشکل باعث شده است کوییک در مقابل حریف قدرتمند و پرشتابی همچون پژو 206 تیپ 5 هیچ حرفی برای گفتن نداشته باشد.
در بخش فنی کوییک نیز به همان موتور 1503 سی سی با کد M15 مجهز شده است که پیش ازاین در محصولاتی همچون تیبا و ساینا نیز مورداستفاده قرار گفته بود. این موتور درواقع نسخه تقویت شده موتور پراید به شمار می رود که کمی حجیم تر شده و توان خروجی بیشتری را ارائه می دهد. بااین وجود توان خروجی موتور M15 سایپا کوییک تنها 87 اسب بخار قدرت و 128 نیوتن متر گشتاور است که در مقایسه با اغلب موتورهای 1.5 لیتری موجود در بازار بسیار کمتر بوده و به هیچ وجه قابل قبول به نظر نمی رسد.
یکی از معایب سایپا کوییک این است که موتور این خودرو مانند موتورهای قدیمی همچنان از هشت سوپاپ برخوردار است؛ درواقع یکی از مهم ترین دلایل راندمان پایین موتور کوییک نیز به سیستم قدیمی سوپاپ های آن بازمی گردد. شاید در مدل های مجهز به گیربکس دستی چالاکی این خودرو تا حدودی بتواند خریدار خود را راضی نگه دارد، اما در نمونه های مجهز به دنده اتوماتیک، سایپا کوییک برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد، به زمانی در حدود 15 ثانیه نیاز دارد که برای خودرویی در این رنج قیمتی بیش ازحد کند به نظر می رسد.
عیب دوم، طراحی ناهماهنگ
طراحی ناهماهنگ یکی از جدی ترین معایب سایپا کوییک است. پلتفرم X200 سایپا نسخه ارتقا یافته پلتفرم پراید است که خودروهایی همچون تیبا و ساینا بر اساس آن توسعه یافته اند. این پلتفرم چندان بروز نیست و نمی توان خودروهایی مدرن و بی نقص را بر روی آن طراحی کرد. البته به دلیل شرایط عجیب موجود در بازار ایران، هر خودرو جدیدی که از راه برسد به سرعت در بازار خریدوفروش می شود؛ بنابراین سایپا لازم نمی بیند که هزینه گزافی را صرف طراحی موزون و بروز محصولات خود کند.
کوییک نسخه هاچبک ساینا است، البته خود ساینا نیز نسخه فیس لیفت تیبا محسوب می شود؛ به همین دلیل حاصل کار نسبتا پیچیده از آب درآمده است! نمای جلویی کوییک و ساینا شباهت های انکارناپذیری به یکدیگر دارند و نمای جانبی نیز همانند تیبا و ساینا طراحی شده است. پلتفرم X200 سایپا برای طراحی خودروهای هاچبک مناسب تر است؛ ازاین رو نمای ظاهری کوییک در مقایسه با ساینا معایب کمتری دارد. مانند آنچه در تیبا 2 نیز شاهد آن بودیم نمای پشتی کوییک کمی جذاب تر از سایر بخش های این خودرو به نظر می رسد، بااین حال چراغ های عقب بیش ازحد بزرگ بوده و از هماهنگی چندانی با سایر اجزای خودرو برخوردار نیستند.
عیب سوم، طراحی داخلی ضعیف
سایپا در طراحی کابین کوییک هیچ گونه ابتکاری به خرج نداده و عینا داشبورد ساینا را در کوییک نیز تکرار کرده است. در تبلیغات اولیه سایپا، کوییک به عنوان محصولی جدید معرفی شده بود، از همین رو انتظار می رفت که کابین این خودرو جدید از طراحی تفاوتی با ساینا برخوردار باشد اما برخلاف انتظارات حاصل کار تفاوت چندانی با ساینا نداشت.
تنها تفاوت کابین کوییک و ساینا در وجود صفحه نمایشگر و نصب فرمان جدید خلاصه می شود و سایر قسمت ها هیچ تفاوتی با ساینا ندارند. عایق بندی کابین خودرو نیز مناسب نیست و صدای موتور به راحتی درون کابین نفوذ می کند. در ساخت اجزای کابین این هاچبک ایرانیزه از پلاستیک خشک استفاده شده است؛ به همین دلیل می توان انتظار داشت که پس از مدت کوتاهی کابین کوییک کیفیت اولیه خود را ازدست داده و با ایجاد صداهای اضافی موجبات آزار سرنشینان را فراهم کند.
عیب چهارم، ایرادات مونتاژی
یکی دیگر از معایب سایپا کوییک مربوط به ایرادات مونتاژی این خودرو است که در تمام خودروهای داخلی دیده می شود و کوییک نیز به عنوان یکی از شاهکارهای شرکت سایپا از این قاعده مستثنی نیست. استفاده از قالب های بی کیفیت در ساخت اجزای بدنه این خودرو، موجب ایجاد فاصله های ناموزون در قسمت های مختلف بدنه شده است؛ علاوه بر این ضعف موجود در سنسورهای موتور M15 که در تیبا و ساینا نیز وجود داشت، در سایپا کوییک نیز تکرار شده است. به نظر می رسد مدیران سایپا هیچ تلاشی برای بهبود کیفیت محصول جدید خود نداشته اند و خرید محصول گران تر هیچ تفاوتی را ازنظر کیفیت برای مشتری ایجاد نمی کند.
از طرف دیگر سایپا برای جلب نظر مصرف کنندگان، انبوهی از امکانات و تجهیزات رفاهی را برای کوییک تدارک دیده است، اما در کمال تأسف آپشن های کوییک کیفیت جالبی ندارند و اغلب ساخت چین هستند. این تجهیزات بی کیفیت در بازه های زمانی کوتاه دچار اختلال شده و مالک خودرو ناچار است با صرف هزینه های فراوان نسبت به تعویض آن ها اقدام کند.