بی شک، کارخانجات خودروسازی در چین یکی از بزرگ ترین صنایع و مراکز در تولید و عرضه اتومبیل در بازار داخلی این کشور و سایر کشورهای جهان محسوب می شود و نمی توان منکر آن شد که چین در حال حاضر یکی از گسترده ترین سازندگان اتومبیل در جهان بوده و با پیشرفتی چشمگیر در حال نزدیک شدن به برندهای مشهور در سطح بین المللی است.رشد فروش محصولات ساخته شده در چین به لطف بازارهایی همچون ایران، آفریقای مرکزی، آسیای جنوبی و آمریکای جنوبی به حدی بوده که شرکت های فعال در زمینه ساخت و تولید اتومبیل در این کشور هر ساله با نرخ سود بیشتری نسبت به مدت مشابه در سال قبل به فعالیت خود ادامه داده و مدل های تولیدی خودشان را به بازار داخلی این مناطق ارسال می کنند.در ایران نیز حضور برندهایی همچون مدیران خودرو و کرمان موتور باعث شده تا تولیدکنندگان چینی از 11 سال پیش تاکنون در ایران حضور داشته و یکی از اصلی ترین بازار هدف خود برای فروش محصولات را مارکت داخلی ایران عنوان نمایند.
در میان خودروسازان چینی، چری خود را به عنوان بزرگ ترین صادرکننده خودرو معرفی می کند و از همین رو برای حفظ بازار صادراتی محصولاتش، استفاده گسترده ای از تکنولوژی های روز را با همکاری مهندسان غربی در دستور کار خود قرار داده و این استراتژی زمینه توسعه سریع و چشمگیر خودروهای این شرکت را پدید آورده است. مصداق چنین عملکردی را می توان در تیگو7 دید که یک کراس اور مدرن با تکنولوژی هایی پیشرفته تر از تیگو5 است و به خوبی نقش پرچم دار چری در بازارهای جهانی را بازی می کند. عرضه تیگو7 در بازار ایران از اواسط مرداد 96 به شکل رسمی آغاز شد
معایب و ایرادات خودروی تیگو 7
همانند هر خودرو دیگری در بازار ایران و جهان، چری تیگو 7 نیز مزایا و معایب متعددی دارد. با توجه به فروش انبوه این خودرو توسط مدیران خودرو و استقبال مشتریان ایرانی از آن، به نظر می رسد مزایای تیگو 7 بر معایب آن برتری دارند. با این حال شرایط اقتصادی کشور به گونه ای پیش رفته که خرید یک خودرو مستلزم صرف بودجه قابل توجهی است و مشتریان تمایل دارند تا مزایا و معایب هر خودرو را به دقت مورد بررسی قرار دهند.در ادامه به بررسی معایب تیگو 7 خواهیم پرداخت و کاستی های این کراس اوور لوکس چینی را زیر ذره بین قرار می دهیم. پس اگر مایل به شناخت بیشتر چری تیگو 7 هستید، در ادامه مطلب همراه ما باشید.
فقدان قابلیت چهارچرخ محرک
تیگو 7 در ابتدای ورود به بازار پرچمدار محصولات چری در جهان بود و همچنان یکی از لوکس ترین محصولات این شرکت محسوب می شود. در ایران نیز تیگو 7 از زمان ورود تا به امروز مجلل ترین و گران ترین محصول عرضه شده توسط مدیران خودرو است و به نظر می رسد این جایگاه در کوتاه مدت خدشه دار شود. با این وجود، تیگو 7 از سیستم انتقال قدرت چهارچرخ محرک بی بهره است که برای کراس اووری در این رده چندان رضایت بخش به نظر نمی رسد.
چری تیگو 7 در ابتدای ورود به بازار، دو کراس اوور هم رده خود یعنی هیوندای توسان و کیا اسپورتیج را از نظر شتاب و کشش به چالش کشید. با این وجود فقدان سیستم چهارچرخ محرک سبب شده است تا این خودرو نتواند رقبای کره ای خود را به طور کامل شکست دهد. تردیدی نیست که هیچ کدام از کراس اوورهای دو دیفرانسیل بازار، یک خودرو آفرودی واقعی محسوب نمی شوند، اما وجود سیستم چهارچرخ محرک نقش پررنگی در هندلینگ بهتر و همینطور عملکرد این کراس اوورها در جاده های ناهموار ایفا خواهد کرد.
افت قیمت زودهنگام
افت قیمت خودروهای کارکرده امری مرسوم و متداول در سراسر جهان است، اما در کشورمان که خودرو از کالایی مصرفی به کالای سرمایه ای تبدیل شده است، چندان برای مالکان اتومبیل ها خوشایند نیست. مشتریان ایرانی خودروها را به مثابه سرمایه های سودآور می بینند و هرچه خودرو خریداری شده توسط آن ها گران تر باشد، ترجیح می دهند با افزایش قیمت بیشتری همراه شود.
در چنین شرایطی، قیمت محصولات مدیران خودرو پس از مدت کوتاهی به شدت افت می کند، چرا که این شرکت تمایل دارد تا محصولات خود را به شیوه اعتباری و به همراه بازپرداخت بلندمدت به مشتریان عرضه کند. به همین دلیل برخی از مشتریان تیگو 7، ترجیح می دهند تا این خودرو را به شیوه اقساطی و در نسخه صفر کیلومتر از مدیران خودرو خریداری کنند و تمایلی به خرید تیگو 7 کارکرده نشان نمی دهند. به همین دلیل فروش نسخه های کارکرده تیگو 7 در مقایسه با خودروهای مشابه به زمان و حوصله بیشتری نیاز دارد تا مالک خودرو در روند فروش متضرر نشود. افت قیمت زودهنگام را می توان مهم ترین مورد در لیست معایب تیگو 7 ذکر کرد.
حساسیت بالای قوای فنی
تیگو 7 از ترکیب موتور 1.5 لیتری توربوشارژر به همراه گیربکس شش سرعته دوکلاچه استفاده می کند، ترکیبی رضایت بخش که این خودرو را قادر می سازد تا رقبای کره ای خود را به دردسر بیندازد. پیشرانه توربوشارژر تیگو 7 در بحث شتاب و کشش بر موتورهای تنفس طبیعی برتری دارد اما هنگامی که موضوع دوام مطرح می شود، شرایط به گونه ای دیگر است.
پیشرانه کم حجم و توربوشارژر تیگو 7 در مقابل کیفیت سوخت و نحوه نگهداری حساس است و در صورتی که نسبت به تعمیرات و سرویس های آن بی دقت باشید، شما را به دردسر خواهد انداخت. گیربکس شش سرعته دوکلاچه نیز با وجود تعویض دنده های مناسب در جاده ها و بزرگراه ها، در ترافیک های شهری آن عملکرد مناسب همیشگی را دارد و گهگاهی دچار اختلال عملکرد افزایش بیش از حد حرارت می شود. به این نکته نیز توجه کنید که پیشرانه کم حجم و توربوشارژ این خودرو در دراز مدت استهلاک بیشتری از رقبایی همچون هیوندای توسان و کیا اسپورتیج خواهد داشت.
هزینه های بالای نگهداری
موارد سوم و چهارم در لیست معایب تیگو 7 به یکدیگر مرتبط هستند، چرا که استهلاک نسبتا بالای این خودرو پس از اتمام مدت زمان گارانتی نیازمند صرف هزینه قابل توجهی جهت انجام امور مرتبط با تعمیرات و نگهداری خواهد بود. بسیاری از قطعات تیگو 7 نسبتا گران قیمت هستند و پیچیدگی گیربکس این خودرو، هزینه های سرویس دوره ای آن را افزایش می دهد. این اتفاق در حالی رخ می دهد که مصرف کنندگان ایرانی تیگو 7 را به عنوان رقیب ارزان تر اما قدرتمند برای هیوندای توسان و کیا اسپورتیج قلمداد می کنند و توقع ندارند هزینه های نگهداری یک خودرو چینی مونتاژ شده در داخل کشور با محصولات مشابه کره ای یکسان باشد.
عدم موفقیت در بازار دسته دوم
همانند دیگر محصولات چینی، تیگو7 نیز در تفکرات اکثر مردم جامعه، یک خودروی چینی با درجه کیفی متوسط و غیر قابل اعتماد محسوب می شود و همین تفکرات باعث شده است محصولات چینی در بازار اتومبیل های کارکرده، افت قیمتی عجیب و بسیار زیاد را نسبت به نمونه های صفر کیلومتر خود پیدا کرده و فروش بسیار بدی را نیز تجربه کنند.
در واقع می توان گفت ذهنیت خریداران برای انتخاب یک خودروی چینی به دو صورت تقسیم بندی می شود، در یک بخش، برخی مشتریان اعتقاد دارند که محصولات چینی ساخته شده و یا وارد شده توسط شرکت های خصوصی و دولتی در ایران کیفیت قابل قبول داشته و می توان آنها را خریداری کرد، اما در سوی دیگر که جمعیت غالب کشور نیز به شمار می آیند، بر این اعتقاد هستند که خودروهای چینی همواره محصولاتی بی کیفیت بوده، طول عمر بالایی را به همراه ندارند و ارزش خرید نسبت به پول پرداختی را هزگر دارا نیستند.
میزان کیفیت و عملکرد خودرو در جاده ها و پیچ ها
از دیگر نقاط ضعف این خودرو برای عدم خرید، کیفیت و عملکرد این خودرو است. متاسفانه با قیمت اعلامی بیش از حد تصور برای تیگو7، این مدل در حال حاضر در بازه قیمتی خود رقبایی همچون رنو کپچر، سانگ یانگ تیوولی (ارزان تر است!) و سوزوکی گرند ویتارا را پیش رو دارد و با وجود همچین رقبایی، این خودرو دارای عملکردی ضعیف تر و خشک تر سر پیچ های جاده های خارج شهری بوده و در برخی موارد کمی گیج بودن در فرمان پذیری نیز حس می شود.از دیگر موارد منفی در این بخش پیرامون تیگو7، واکنش به فشردن ترمز است که نسبت به رقبای خود ضعیف تر بوده و در صورت رسیدن به سرعت های بالا نمی توان از کنترل کامل راننده بر روی این خودرو مطمئن بود.
طراحی داخلی
از دیگر نقاط ضعف تیگو7 برای عدم خرید از سوی خریداران، طراحی داخلی نچنان جذاب و ساده این خودرو است. این مدل با طراحی داخلی و کابینی ساده و به دور از جذابیت های معمول، دارای طرحی ساده و تکراری بوده و پس از مدتی استفاده بسیار خسته کننده خواهد شد. کیفیت ساخت کابین این خودرو به دو صورت انجام شده و به اعتقاد کارشناسان کیفیت و ساختار کابین داخلی این خودرو به صورتی یکسان و هماهنگ حفط نشده است و خریداران پس از مدتی استفاده دچار تغییر در کیفیت برخی نقاط این خودرو همچون رنگ پریدگی کلیدها خواهند شد.متاسفانه همچون سایر بخش ها، در این قسمت نیز به دلیل قیمت گذاری غیر منطقی بر روی این خودرو در مقایسه با سایر رقبا در این رده، محصولاتی همچون تیوولی و حتی پژو 2008 از کیفیتی بهتر، اتاقی زیباتر و قیمتی کم تر برخوردار هستند.
پیشرانه چری تیگو 7
چری تیگو7 از پیشرانه چندان ضعیفی هم بهره مند نیست و چه بسا اگر قیمت آن کمی مناسب تر بود میشد گفت که به نسبت رقبایش پیشرانه و قدرت موتور خوبی دارد. ولی چری با قیمت بالای این خودروی لوکس چینی ، رقبای بیشتری برای خود تراشیده است که در مقایسه با آنها چندان حرف خاصی برای گفتن ندارد. چری تیگو7 تیگو با پیشرانه 1.5 لیتری که به مولدهای توربو نیز مجهز شده اند و 147 اسب بخار قدرت دارند دارای شتاب صفر تا صد 11 ثانیه می باشد. برای مقایسه چری با رقبایش بد نیست بدانید که مثلا سوزوکی گرند ویتارا که برند معتبرتری از چری میباشد پیشرانه ای 2.4 لیتری با قدرتی معادل 169 اسب بخار را دارد و خودرویی دو دیفرانسیل محسوب میشود در حالیکه چری تیگو 7 دیفرانسیل جلو بوده و مناسب برای آفرود نیست. در مثالی دیگر هم میتوان جک اس5 را مثال زد که با وجود قیمت پایین تر از چری تیگو 7 پیشرانه 2.0 لیتری توربو با توان تولیدی 174 اسب بخار دارد و از قدرت بیشتری نسبت به تیگو7 بهره مند است. اگر بخواهیم باز هم مثال بزنیم و این خودرو چینی را با رقبای هم رده اش مقایسه کنیم به هایما اس7 توربو میرسیم که با حجم موتور 1.8 لیتری توان تولید 170 اسب بخار قدرت دارد که از چری تیگو7 بیشتر است درحالیکه قیمت هایما اس 7 از چری تیگو 7 کمتر است!
امکانات و آپشن های چری تیگو 7
یکی دیگر از ایرادات و معایب چری تیگو 7 ، آپشن های کم این خودرو به نسبت قیمت بالای آن است! برای ما جای سوال دارد که خودرویی با این قیمت چرا امکانات ساده ای مثل اتوهلد ، پارک خودکار خودرو و خنک کننده صندلی ندارد و تعداد ایربگ های آن هم از رقبایش کمتر است! از جمله امکانات رفاهی انگشت شمار موجود در چری تیگو 7 میتوان به سانروف، دوربین 360 درجه، صندلی برقی راننده، نمایشگر 9 اینچی و سامانه استارت بدون کلید اشاره کرد که حتی در خودروهایی با قیمت کمتر نیز مشاهده می شوند.
جمع بندی
تردیدی نیست که خودروسازان چینی در طی دو دهه گذشته پیشرفتی شگرف را تجربه کرده اند. با توجه به روابط نزدیک خودروسازان ایرانی و چینی بخشی از این پیشرفت ها را در کشورمان نیز شاهد بوده ایم که موجب تحسین و تمجید از پشتکار چینی ها شده است. شرکت چری نیز بزرگترین صادرکننده خودرو در بین خودروسازان این کشور محسوب می شود و محصولات آن در بازار روسیه، خاورمیانه و آمریکای جنوبی به فروش می رسند؛ از این رو مهندسان و طراحان این شرکت همواره در تلاش هستند تا خودروهای جذابی را با قیمت مناسب روانه بازارهای صادراتی کنند.
تیگو 7 نیز یکی از محصولات تحسین برانگیز چری است که از سال 1396 تاکنون میزبان آن در ایران بوده ایم. عرضه تیگو 7 توسط مدیران خودرو سبب شد تا دیگر خودروسازان بزرگ و کوچک نیز به این سگمنت علاقمند شوند و اکنون تنوع کراس اوورهای لوکس چینی در بازار ایران به شدت افزایش یافته است. به جرات می توان گفت که اگر تیگو 7 وارد بازار ایران نمی شد، امروزه در بحث کراس اوورهای لوکس چینی با بازاری کم تنوع تر نسبت به وضعیت فعلی مواجه می شدیم.