ژاپن از آن دست کشورهایی است که به دلیل فرهنگ منحصر به فردش، بسیاری را مجذوب خود کرده است و بسیاری هم علاقه دارند که دست کم یکبار به این کشور سفر کنند تا حضوری و ملوس تر افسانه هایی که از دل این کشور بیرون آماده است را مشاهده کنند. خرافات همیشه در زندگی افراد نقش بزرگی داشته اند. در بیشتر مواقع، خرافات در داستان ها و قصه ها به وجود می آیند، اما گاهی این امر غیر منطقی پا در مسائل علمی و منطقی هم می گذارد. چطور خرافات وارد منطق می شود؟ دلیل تمامی این موارد را هم اگر ریشه یابی کنیم می بینیم که اصلا منطقی نبوده و هیچ فلسفه قانع کننده ای پشت آنها وجود ندارد.برخی از عجایب میباشند که مردم و کشور ژاپن تنها انها را دارا میباشند و در این مقاله شما را با آنها آشنا می کنیم.
ژاپنی ها از عدد 4 می ترسند
عدد ۴ عددی نحس بین مردم ژاپن می باشد و دلیل قانع کننده ای هنوز برای آن وجود ندارد. تنها موضوعی که نشان دهنده ی دلیل این خرافه است، تشابه تلفظ این عدد با کلمه مرگ است. عدد چهار در کشور ژاپن به دلیل اینکه تلفظ آن با کلمه مرگ مشابه است، از دید مردم این کشور عددی نحس شناخته می شوند و این اعتقاد باعث شده است که آن ها هرگز از آن استفاده نکنند. ریشه این اعتقاد به اندازه ای قوی است که آنها حتی در شمارش عددهای خود این گونه عمل می کنند: یک، دو، سه، پنج، شش و … .
مردم ژاپن حتی از عدد ۴ برای شمارش اعداد طبقات ساختمانی در آسانسور هم استفاده نمی کنند، زیرا آنها اعتقاد دارند که اگر در طبقه چهار آسانسور گیر کنند، احتمال مرگ وجود دارد. حتی طبقات چهارم ساختمان ها هم خالی از سکنه می باشد. این اعتقاد و این حجم از پافشاری بر باور داشتن نحسی این عدد، کمی عجیب است.
شناور کردن عروسک، بخت بد دور
هینا ناگاشی که به عنوان سنت شناور کردن عروسک بر آب شناخته می شود، یکی از جذاب ترین آداب و رسوم مردم کشور ژاپن شمرده می شود که رو به فراموشی است. بر اساس این سنت کودکان عروسک های سنتی ژاپنی را در آب رودخانه و یا دریاچه رها می کنند تا بخت بد از آن ها دور شود. مردم ژاپن بر این باروند که با این کار ارواح خبیث از بچه ها دور شده و ایمن می مانند. امروزه سنت هینا ناگاشی در روز دختر در ژاپن و در بعضی معابد انجام می شود.
با رنگ قرمز نامتان را ننویسید
مردم ژاپن معتقدند اگر می خواهید به زندگی خود پایان دهید نام خود را با جوهر قرمز بنویسید. اعتقاد بر این است که نوشتن نام افراد با جوهر قرمز باعث کوتاه شدن عمر آنها می شود . این باور از رویه نوشتن نام اعضای زنده خانواده بر روی سنگ قبر خانواده ناشی می شود. بنابراین اگر هنگام سفر به ژاپن، خودکار قرمز را در خانه بگذارید. هرگز غذا را از یک چاپستیک به دیگری ندهید.
در شب ناخن نگیرید
بر اساس یک افسانه ی ژاپنی ناخن گرفتن در شب می تواند باعث مرگ شود و عمر را کوتاه کند و ارواح خبیثه را جذب کند. همچنین برخی اعتقاد داشتند که بخشی از روح شما در ناخن هایتان قرار دارد و گرفتن آن در شب باعث می شود بخشی از روح خود را در شب پر از ارواح خبیث آزاد کنید.
شاید ریشه این باور و اعتقاد که نباید در شب ناخن گرفت به این برگردد که در قدیم نور کافی در شب وجود نداشت و انسان ها از نور آتش و چراغ به عنوان روشنایی استفاده می کردند و ناخن های خود را با وسایل نوک تیز می گرفتند، کمبود نور و استفاده از این وسایل می توانسته است باعث شود انسان ها در هنگام ناخن گرفتن در شب به خود صدمه بزنند. همچنین در این حالت ممکن بود تکه های ناخن در غذای انسان بیفتد و مشکلاتی برای او بوجود بیاورد.
شرکت نکردن زن حامله در عزاداری
اعتقاد به شرکت نکردن زن حامله در مجلس عزاداری است. ممکن است روح مرده وارد تن او بشود هم مادر و همجنین را با خود ببرد. همچنین طهارت اندام خود با نمک پس از بازگشت از یک مجلس عزاداری و قبل از ورود به خانه خود را مهم می دانند چرا که شرکت در مجلس عزاداری سبب می شود روح فوت شده به همراه او وارد خانه شود و در آنجا بماند.
قربانی کردن
در استان آی ایچی در شرق ژاپن در ایام باستان رسم بود در روز بد یمن شخصی را در راه خدا قربانی می کردند. به این رسم که مقدس پنداشته میشد "نااوی " می گفتند. این رسم امروزه منسوخ شده است ولی ریشه های آن پابرجاست. اهل محل از بین اشخاصی که در آستانه سن بد بودند فردی را بطور تصادفی انتخاب میکردند و تا فرا رسیدن روز بد یمن در معبد حبس میکردند. این شخص بجای تمام افرادی که در سن بد یمن قرار داشتند فدا میشد و بدین وسیله نحسی بد یمنی سن را بدر می کردند.
قربانی کردن کودک
در استان نارا امروزه رسمی جریان دارد که ریشه در مراسم باستان دارد. در معبد شیتوری آئین شینتو در فصل پائیز مرسوم است که در مقابل ظهور مادر بزرگی که ظاهراً در جایگاه خدای این معبد است عروسکی را که از حصیر ساخته شده است به درون دهان مار می اندازند تا رضایت او را کسب کنند. در ایام باستان بجای عروسک یک کودکی را قربانی می کردند. با این قربانی جان خود را برای یکسال از بالیای مار حفظ میکردند.
زن و مرد ناکام در ازدواج
از عصر ِمی جی تا اوایل شووا)اواسط قرن نوزده تا اواخر قرن بیستم( در حوالی شهرهای شمالی ژاپن مرسوم بود برای زن و مردی که ناکام از تجربه ازدواج فوت می کردند جشن عروسی می گرفتند. زن و مرد مجردی که همزمان فوت میکنند آن ها را در جوار هم دفن می کردند تا حداقل در آن دنیا به وصال یکدیگر برسند. خانواده های باز مانده زن و مرد فوت شده با توافق هم جشن عروسی رسمی را به یاد آن ها در معبد بر گزار می کردند و از آن ببعد دو خانواده نسبت به هم فامیل می شدند و همیشه در مصاحبت با هم روزگار می گزاردند.
عمل جراحی کف دست
یکی از عمل های جراحی که به تازگی در ژاپن انجام می شود و از آن استقبال هم شده، عمل کف دست است. در این جراحی فرد خطوط کف دستش را جراحی می کند تا سرنوشتش تغییر کند! در این بین، باید دانست که خرافات و اشتیاق به اعمال خرافی در همه دنیا طرفداران خودش را دارد و مخصوص یک کشور و فرهنگ نیست. به طور مثال از آویزان کردن نعل اسب برای آوردن شانس در خانه ها گرفته تا نداشتن طبقه 13 در بعضی هتل های دنیا و حتی نداشتن ردیف 13 در هواپیماها، همه و همه نشانه هایی از وجود خرافات در همه فرهنگ هاست.
گربه های سیاه محبوب
علی رغم اینکه گربه های سیاه در اکثر نقاط دنیا بدشگون هستند، ژاپنی ها آن ها را نشانه خوش یمنی می دانند. اکثر دختران ژاپنی گربه سیاه دارند، چرا که آن ها معتقد هستند، داشتن گربه سیاه خواستگاران بسیاری را به سمتشان جذب می کند.
دنیا بازتابی است از تمامی افکار و اعمال ما، برای این که آن را تبدیل به جایی بهتر برای زندگی بنماییم باید کارخانه ذهنمان مجهز به افکار روشن و منطقی باشد.