بسیاری از خانم ها هنگام مراجعه به مطب های پوست و مو از ریزش مژه ها و کم پشت شدن آنها شاکی هستند.بسیاری از خانم ها هنگام مراجعه به مطب های پوست و مو از ریزش مژه ها و کم پشت شدن آنها شاکی هستند. فرم مژه ها و میزان پرپشتی و طول آنها موضوعی است که به طور ژنتیکی تعیین می شود، ولی اگر شما قبلا مژه ای پرپشت یا بلند داشته اید و حالا دچار ریزش مژه شده اید، در این صورت علل متعددی می تواند عامل این موضوع باشد که به ترتیب اهمیت، توسط متخصص پوست باید بررسی و درمان شود.ریزش موهای مژه می تواند ناشی از انواع التهاب موضعی و عفونت ها، بیماری های خودایمنی، بعضی از تومورهای لبه پلک، بیماری های داخلی و غدد، وضعیت روحی و روانی و میزان استرس های وارده به فرد و نیز عوارض مصرف برخی از داروها باشد
اختلالات تغذیه ای از جمله کمبود پروتئین، کمبود بیوتین و کمبود آهن از سایر دلایل ریزش ابرو و مژه هستند. برخی عفونت ها مثل سیفلیس، عفونت ویروسی مثل ویروس تب خال، جذام، عفونت های قارچی و برخی دلایل عفونت های انگلی نیز منجر به بروز این عارضه می گردد. از جمله demodicosis که نوع فولیکولاروم آنها با عارضه ریزش مژه به همراه شوره همراه است. ضربات یا تروماها از دلایل دیگر ریزش مژه ها هستند، مثلاً کسانی که دچار تریکوتیلویانیا هستند و عادت به کندن مژه ها دارند با کاهش حجم ابرو یا مژه ها مواجه می شوند.
جلوگیری از ریزش مژه ها
در حالی که حوادث همیشه اتفاق می افتند و همیشه نمی توان از ریزش مژه ها جلوگیری کرد اما راه هایی وجود دارد که با استفاده از آنها احتمال ریزش مژه ها را می توان کاهش داد:خوردن رژیم غذایی سالم: برخی از کمبودهای تغذیه ای ممکن است باعث ریزش مو شوند که می تواند بر ریزش مژه ها نیز اثر بگذارد. مواد مغذی که در سلامت مو نقش دارند شامل ویتامین های C و B و D، فلزهای روی و آهن و پروتئین ها هستند.
اجتناب از فر مژه: افرادی که از دستگاه های فر مژه استفاده می کنند ممکن است به طور اشتباه باعث کشیده شدن مژه ها و آسیب دیدن فولیکول های مو شوند.
شست و شوی آرایش در شب: آرایش چشم در شب می تواند باعث خشکی مژه ها شود و مژه های خشک احتمال بیشتری برای شکسته شدن یا ریزش دارند.
اجتناب از مالیدن چشم ها: مالیدن چشم ها با شدت زیاد می تواند به ریزش مژه ها منجر شود. چرا که موها بسیار حساس هستند بنابراین هنگام تماس با چشم ها با ملایمت برخورد کنید.
رشد مژه ها چرخه طبیعی دارد و ریزش آن ها می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. اگرچه اغلب مژه ها با گذر زمان و بدون نیاز به درمان خاصی رشد می کنند اما در صورتی که علت اصلی ریزش مژه های خود را نمی دانید بهتر است برای تعیین علت اصلی و درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
کاشت مژه موجب ریزش مژه های طبیعی می شود؟
آرزوی همه خانم ها داشتن مژه هایی بلند است و گاهی برای رسیدن به این هدف دست به هر کاری می زنند مانند استفاده روزانه از مژه های مصنوعی تا کاشت مژه مصنوعی.
اما محققان هشدار داده اند استفاده روزانه مژه مصنوعی و کاشت مژه می تواند سلامت چشم را به خطر اندازد که خطرات عمده ناشی از این لوازم آرایشی عبارتند از:
- ریزش مژه های طبیعی: به دلیل وزنی که مژه های مصنوعی دارند، مژه های طبیعی می توانند دچار ریزش شوند.
- عفونت چشم و آلرژیک: به دلیل چسبی که برای چسباندن این مژه ها استفاده می شود ریزش مژه رخ می دهد. به خصوص چسب هایی که حاوی فرمالوئید هستند می توانند باعث ایجاد آلرژیک در چشمان شوند. همچنین باکتری ها و میکروب هایی می توانند در گوشه این مژه ها جمع شوند و وارد چشم شده و سبب بروز عفونت چشمی شوند.