جشن هالووین دانش آموزان تهرانی در مدارس کشور!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از شهدای ایران، در سایه عدم نظارت مسئولان آموزش و پرورش جشن هالووین در مدارس کشور برگزار شد.
بنابراین گزارش، در بسیاری از کشورها، در روز 31 اکتبر که مصادف است با دهم آبان ماه، جشنی خاص برگزاری می شود. در این جشن افراد چهره خود را نقاشی کرده و لباس های عجیب و غریب به تن می کنند.
بعد از آن که جشن آغاز می شود، کودکان کاسه و قاشق به دست گرفته و مراسمی را اجرا می کنند که بی شباهت به مراسم قاشق زنی ایرانیان در مراسم چهارشنبه سوری نیست.
کودکانی که لباس های عجیب بر تن کرده اند به در خانه ها می روند و با زدن قاشق بر کاسه های خود، صاحب خانه را مطلع می کنند. بعد از آن، صاحب خانه آجیل، آبنبات و یا خوراکی های دیگری که آماده کرده است را در کاسه کودکان می ریزد.
در کنار آن، بزرگترها نیز سعی می کنند در جشن هالووین با طراحی کدوهای تنبل و تبدیل آنها به اشکالی ویژه به نوعی ترس را با لبخند همراه کنند.
کدو تنبل، نماد ویژه جشن هالووین است. خانواده ها درون کدوها را خالی کرده و برای آن چشم و دهان می گذارند. در نهایت نیز درون کدو شمعی روشن کرده و تلاش می کنند تا کدوشان ترسناک جلوه دهد.
این رسم در بسیاری از کشورهای دنیا اکنون رواج پیدا کرده است اما در اصل این مراسم از سوی مهاجران ایرلند و اسکاتلندی در سده نوزدهم به قاره آمریکا رفته و این مراسم بیشتر در میان مسحیان رواج دارد.
در ایران نیز این مراسم غربی چند سالی است که در میان برخی اقشار که بیشتر قشر مرفه جامعه را تشکیل می دهد، رواج پیدا کرده است.
برخی خانواده ها با تبعیت از آداب و رسوم غرب و بی توجه به فرهنگ غنی ایران به تقلید از غربی ها می پردازند.
این تقلید زمانی جلوه ناراحت کننده ای به خود می گیرد که از سوی مدارس که مکانی جهت تربیت دانش آموزان که همان آیندگان جامعه هستند ترویج می شود.
در حال حاضر در برخی از مناطق شهر تهران، مسئولان مدارس اقدام به برگزاری جشن هالووین در مدرسه خود کرده اند.
فریبا جعفری، مادر یک دانش آموز کلاس اولی در خصوص برگزاری این مراسم در مدرسه فرزندش می گوید: فرزند من در مدرسه ای واقع در یکی از محلات منطقه 19 تحصیل می کند.
وی می افزاید: معلم مدرسه در دفترچه او که ویژه یادداشت های مدرسه است، برای ما نوشته که روز پنجشنبه دانش آموزان باید به همراه یک ماسک به مدرسه بیایند. ضمن اینکه از ما خواسته شده که بر تن فرزندانمان لباس های خاصی کنیم تا در مدرسه جشن هالووین گرفته شود.
جعفری با بیان اینکه " برگزاری جشنی همانند هالووین ترویج فرهنگ غرب است" می گوید: من به هیچ وجه دوست ندارم که فرزندم در چنین جشن هایی حاضر شود. اگر قرار است مراسم های ویژه ای برای دانش آموزان برگزار شود، می توانیم با اتکا به آیین و سنن کشور خودمان این جشن ها را برگزار کنیم.
وی می گوید: مراسم هایی همانند عید نوروز و شب یلدا از جمله مراسم هایی هستند که می توانند نمونه های خوبی برای گرامی داشته شدن باشند. ضمن اینکه تا زمانی که ما در فرهنگ خودمان چنین جشن هایی را داریم لازم نیست که از فرهنگ کشورهای دیگر تبعیت کنیم.
مادر این دانش آموز با اشاره به درخواست مدرسه برای آوردن لباس های ترسناک از سوی دانش آموزان می گوید: مراسمی همانند هالووین اگر هم فلسفه خاصی داشته باشند برای ما معنا دار نیستند و پوشاندن لباس های ترسناک و همراه داشتن ماسک جهت ترسیدن به هیچ وجه نمی تواند برای یک دانش آموز مطلوب باشد.
وی با انتقاد از مدیر مدرسه فرزند خود می گوید: اگر چه بعد از اعلام معلم مبنی بر برگزاری جشن هالووین در مدرسه من و برخی از مادران دانش آموزان دیگر درخواست خود را به مسئولان مدرسه ارائه کردیم و به آنها گفتیم که بهتر است این جشن را لغو کنند اما آنها توجهی به خواسته های ما نکرده و علاقه ای به لغو این مراسم نداشته اند.