ساعدنیوز
ساعدنیوز

جذاب ترین اکتشافات علمی سال ۲۰۱۷

  شنبه، 25 آذر 1396 ID  کد خبر 1166
جذاب ترین اکتشافات علمی سال ۲۰۱۷
ساعد نیوز: سال 2017 چه در حوزه پیشرفت های مربوط به فناوری و چه از نظر اکتشافات علمی سالی پر بار بود؛ در این مطلب به معرفی جذاب ترین و جنجالی ترین اکتشافات علمی انجام شده در سال 2017 می پردازی

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از  برترین ها، سال 2017 چه در حوزه پیشرفت های مربوط به فناوری و چه از نظر اکتشافات علمی سالی پر بار بود؛ در این مطلب به معرفی جذاب ترین و جنجالی ترین اکتشافات علمی انجام شده در سال 2017 می پردازیم.

در عصر جالبی زندگی میکنیم؛ تلاش بی وقفه دانشمندان در پیشرفت حوزه های مختلف علمی، ابعاد جدیدی به زندگی روزمره ما بخشیده و باعث شده تا علاوه بر افزایش سهولت در زندگی روزمره، دید روشن تری درباره مسائل و پدیده های جهان هستی داشته باشیم.

1- کشف 3 سیاره شبیه به زمین

اختر شناسان در آخرین اکتشافات انجام گرفته خود موفق به رویت 7 سیاره بیرون از منظومه شمسی شده اند که همگی به دور ستاره ای به نام TRAPPIST-1 حرکت گردشی انجام می دهند، این منظومه جدید در فاصله ای در حدود 40 سال نوری از کره زمین قرار گرفته است.
سازمان NASA 3 سیاره از 7 سیاره کشف شده را مستعد وجود آب و اتمسفر مطلوب دانسته و به اصطلاح آنها را در محدوده قابل حیات قرار داده است؛ دانشمندان سازمان NASA معتقدند که این 3 سیاره تمامی شرایط لازم برای زندگی را دارا هستند و ممکن است در این 3 سیاره شاهد وجود حیات موجودات فرازمینی باشیم.

 2- نوعی میگو با توانایی تولید صداهای فوق العاده بلند و کشنده

محققان حوزه جانور شناسی با مطالعه محلی در سواحل اقیانوس آرام در کشور پاناما موفق به شناخت گونه جدیدی از خانواده میگوها شدند. این گونه جانوری می تواند با کمک گرفتن از دو چنگک خرچنگ مانند بدن خود صداهایی بسیار بلند و آزار دهنده را تولید کند که از تحمل اکثر ماهی های کوچک خارج بوده و می تواند به گیجی و حتی مرگ آنان بیانجامد. قدرت صدای تولیدی این جاندار 210 دسی بل اندازه گیری شده و جالب است بدانید که قدرت صدای موجود در یک کنسرت موسیقی در بیشترین حالت به 140 دسی بل خواهد رسید.
صدایی با شدت 140 دسی بل که در کنسرت ها و در مناطق شلوغ و پر ترافیک شهری تولید می شود، می تواند به شنوایی انسان صدمه بزند و شدت صدای 210 دسی بلی این جاندار دانشمندان را بر آن داشته که نام گذاری آن را از روی گروه موسیقی سر شناس سبک راک و یا Pink Floyd انجام دهند، نام این جاندار Synalpheus Pinkfloydi است.

 ​​​​3- متد درمانی جدید که روند پیری در موش را بر عکس کرده است

هر چه سنمان بالاتر می رود سلول های پیر و آسیب دیده به میزان بیشتری در بافت های بدن ما تجمع خواهند کرد و این تجمع سلول های آسیب دیده ما را در معرض ابتلا به بیماری های مرتبط با کهولت سن قرار خواهد داد. دانشمندان هلندی به تازگی ساختاری مولکولی را ساخته اند که می تواند سلول های آسیب دیده و پیر بدن را پاکسازی کند؛ با تحقیقاتی که بر روی موش ها انجام شد؛ تزریق این ترکیب مولکولی معجزه آسا به بدن موش باعث آغاز رشد موها، بهبود در عملکرد کلیه و دو برابر شدن سرعت دویدن جانور شد.

 4- اسپری جدید برای درمان پوست دارای سوختگی

اگر سوختگی در پوست قربانی شدید باشد درمان های خانگی و سنتی جوابگو نخواهند بود و بیمار باید در اولین فرصت به بیمارستان منتقل شود و حتی در صورت موفقیت آمیز بودن روند درمانی، پوست فرد همیشه آثار سوختگی را با خود به همراه خواهد داشت.

دانشمندان حوزه پزشکی دستگاهی را ساخته اند که با اسپری کردن سلول های بنیادی روی بافت آسیب دیده پوست می تواند در عرض 4 روز لایه ای جدید از پوست را تشکیل دهد؛ شرکت RenovaCare که در حوزه فناوری پزشکی فعالیت دارد تا به امروز صدها بیمار سوختگی را با این روش جدید درمان کرده است؛ البته این روش درمانی هنوز موفق به کسب مجوز از سازمان غذا و دارو آمریکا نشده است، اما در صورت کسب مجوز می تواند نحوه درمان بیماران سوختگی را برای همیشه تغییر دهد.

 5- زهر گونه ای از عنکبوت استرالیایی که از مغز در برابر آسیب های ناشی از سکته محافظت می کند

یک نیش کوچک از عنکبوت استرالیایی نژاد Funnel-Web می تواند در مدتی کمتر از 15 دقیقه مرگ انسان را به دنبال داشته باشد؛ اما محققان موفق به کشف ترکیبات شیمیایی خاصی در زهر این عنکبوت شده اند که می تواند از نابودی سلول های مغزی ما در اثر بروز سکته جلوگیری کند.
محققان می گویند که تزریق این ترکیبات به بدن انسان حتی پس از گذشت 8 ساعت پس از بروز سکته نیز کارساز خواهد بود؛ هنوز انجام این آزمایش بر روی نمونه های انسانی آغاز نشده است اما در صورت موفقیت، این اولین متد درمانی است که توانسته در برابر آسیب های مغزی ناشی از سکته ایستادگی کند.

 ​​​​​​​6- کشف نژاد دیگری از دایناسور ها

زیست شناسان شهر تورنتو کشور کانادا به تازگی موفق به شناسایی گونه جدیدی از دایناسور ها شده اند که به دلیل شباهت ظاهری این جانور به یکی از جانوران تخیلی موجود در فیلم Ghostbusters، دانشمندان نام Zuul را به آن داده اند. این دایناسور شاخ هایی را در دو طرف سر خود داشته، پوست سرش پر از پوششی میخ مانند بوده و دمی به شکل یک پتک را داشته است؛ فسیل این دایناسور در ایالت مونتانا آمریکا کشف شده است.

 ​​​​​​​7- شناخت ماده مخاطی موجود در بدن قورباغه که می تواند برای درمان سرما خوردگی به کار گرفته شود

دانشمندان متوجه شدند که ماده مخاطی و لزج مانند موجود در سطح پوست گونه ای از قورباغه هندی ترکیباتی را در خود جای داده که دارای تاثیرات ضد میکروبی و ضد ویروسی است. در آزمایشات بعدی انجام گرفته بر روی این ماده مشخص شد که این ترکیبات شیمیایی می توانند به سادگی جلوی پیشرفت بیماری سرما خوردگی را در انسان بگیرند و در عین حال باعث نابودی سلول های عادی بدن انسان نیز نخواهند شد، این متد درمانی هنوز در مراحل تحقیقاتی و آزمایشگاهی قرار دارد. ​​​

8- کشف آنتی بیوتیک جدیدی در خون اژدهای کومودور

دانشمندان موفق به کشف ترکیبی در خون اژدهای کومودور شده اند که خواصی آنتی بیوتیکی را از خود نشان می دهد، استفاده از این ماده در درمان زخم های عفونی موجود در بدن موش نتایج خارق العاده ای را نشان داده است. سرعت درمان زخم های عفونی موش با این روش بسیار سریع تر از سایر متد های درمانی ارزیابی شده و اگر این ماده بر روی بدن انسان نیز تاثیر مشابهی را نشان دهد، می توان از آن برای از بین بردن عفونت هایی که در مقابل ترکیبات آنتی بیوتیکی فعلی مقاومت می کنند، استفاده کرد.

 ​​​​​​​9- کشف آثاری از حیات انسان در کشور برزیل با قدمت باور نکردنی

دانشمندان با بهره گیری از پهپاد ها موفق به کشف محل هایی مانند پدیده Stone-henge و این بار در خاک کشور برزیل شده اند؛ این مسئله نشان می دهد که قدمت انسان ها در این مناطق بسیار قدیمی تر از تصور پیشین دانشمندان و تاریخ شناسان بوده است. هنوز نحوه استفاده انسان های ما قبل تاریخ از این عوارض محیطی در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما چیزی که مشخص است این است که این مردمان حداقل 1000 سال پیش از ورود انسان به قاره اروپا می زیسته اند.

 ​​​​​​​10- ساخت رحم مصنوعی برای محافظت از نوزادان زودرس

دانشمندان موفق به تولید رحمی مصنوعی شده اند که در آزمایشات اولیه توانسته تا به مدت 4 هفته از نوزاد نارس گوسفند محافظت کرده و رشد کامل نوزاد را به دنبال داشته است.

ساخت این رحم جدید می تواند یکی از پیشرفت های اساسی در نحوه درمان و مراقبت از نوزادان زودرس باشد.

 ​​​​​​​11- کشف قاره هشتم

دانشمندان شواهدی را بدست آورده اند که نشان می دهد در قسمت جنوب غربی اقیانوس آرام و در زیر کشور نیوزیلند قاره ای جدید به نام زیلاندیا قرار گرفته است. با وجود این مسئله که 94 درصد از سطح این قاره در زیر سطح آب قرار دارد، اما زمین شناسان معتقدند که این قسمت از کره زمین تمامی خواص و مشخصات لازم یک قاره را داراست و باید به عنوان قاره هشتم شناسایی شود.

 ​​​​​​​

12- ابداع روشی برای ویرایش ژنتیکی جنین انسان

دانشمندان چینی روشی را ابداع کرده اند که با استفاده از آن می توان ژنتیک جنین انسان را به منظور حذف بیماری های ارثی مورد ویرایش قرار داد. این متد در نوع خود بی مانند است و با توسعه آن در آینده می توان جلوی بیماری های ارثی را از انتقال به کودکان گرفت.

البته این متد و اختیاراتی که دانشمندان به واسطه آن خواهند داشت باعث ایجاد نگرانی هایی در مورد سوء استفاده از آن شده است، برخی معتقدند که این روش می تواند کمک بزرگی را به طراحی یک کودک در محیط آزمایشگاهی و مصنوعی داشته باشد و می توان از آن برای تولید آزمایشگاهی انسان استفاده کرد.

 ​​​​​​​13- تولید اولین داروی کشنده سرطان

دانشمندان حوزه پزشکی به تازگی موفق به تولید دارویی ضد سرطان شده اند که تزریق آن به خون بیمار، سلول های خونی را به شکارچیان بافت های سرطانی تبدیل می کند. این دارو در حال حاضر در صف انتظار برای اخذ گواهینامه از سازمان غذا و داروی کشور آمریکا است.

در آزمایشات انجام گرفته مشخص شد که حتی بیمارانی که بدن آنها نسبت به تمامی متد های درمانی موجود واکنش منفی نشان داده بود با استفاده از این دارو روند بهبودی را در پیش گرفته اند؛ در واقع 37 درصد از بیماران تحت آزمایش پس از گذشت 3 ماه از شروع درمان به طور کامل درمان شده اند.

 ​​​​​​​14-  تولید اولین جنین های دو رگه انسان- خوک

در حین انجام تحقیقاتی که شاید شبیه به یک فیلم تخیلی باشد، دانشمندان موفق شده اند تا اولین نمونه های دورگه از انسان و خوک را در فضای آزمایشگاهی متولد کنند. این جنین های مصنوعی سلول هایی انسانی و خوکی را به طور همزمان به ارث می برند و دانشمندان امیدوارند که شاید بتوان در آینده ای نزدیک از آنها برای تولید و پرورش اعضای بدن انسان در داخل بدن حیوانات استفاده کرد؛ دانشمندان معتقدند می توان با استفاده از این روش، اعضای بدن انسان را به طور مصنوعی تولید و در بدن این جانور نگه داری کرد تا در صورت نیاز در آینده به بیماران پیوند زده شود؛ این تحقیقات به طور جدی مورد انتقاد اخلاقی قرار گرفته است.

 ​​​​​​​15- تولید حالت چهارم ماده

همه ما با حالات سه گانه مواد آشنا هستیم؛ گاز، مایع و جامد تا به امروز تنها حالات موجود برای ماده را تشکیل می دادند اما به نظر می رسد که این قضیه علمی رسما تغییر کرده است. دانشمندان موفق به تولید حالت چهارمی برای ماده شده اند که نام کریستال زمانی به آن داده شده است، ساختار اتمی مواد موجود در این حالت فیزیکی، نه تنها در فضا بلکه در زمان نیز به صورت منظم تکرار می شوند. حالت چهارم ماده می تواند تمامی قواعد موجود در تحقیقات فیزیکی و شیمیایی را تغییر دهد و موج جدیدی از تحولات علمی در این حوزه ها را به راه خواهد انداخت.

 ​​​​​​​16- منبع انرژی جدید و البته عجیب: اسید معده انسان

دانشمندان دانشگاه MIT به تازگی موفق به تولید یک سلول الکتریکی شده اند که می تواند اسید معده انسان را به انرژی الکتریکی تبدیل نماید، انرژی حاصله از این سلول الکتریکی می تواند در تامین انرژی مورد نیاز سنسور های درمانی در سیستم گوارشی انسان نقش داشته باشد؛ این سنسور ها به منظور مطالعه و زیر نظر داشتن علائم حیاتی و گاها برای آزاد کردن مواد دارویی در سیستم گوارشی افراد مورد استفاده قرار می گیرند. با توجه به اینکه انرژی مورد نیاز این سنسور ها تا قبل از این توسط باتری تامین می شده است، تامین انرژی الکتریکی آنها از طریق اسید معده به ایمنی بیشتر آنها خواهد انجامید و همچنین پس از این دیگر نگرانی ای از بابت اتمام انرژی باتری این سنسور ها وجود نخواهد داشت.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
اگر یک بار تنگه هرمز را ببندیم تا شریعتمداری دلش خوش بشود و حکومتی هم به جلیلی بدهیم، دیگر همه چیز تمام و مشکلات حل می‌شود (3 نظر) نگاهی به عکس شناسنامه بازیگران و سلبریتی های مشهور سینمای ایران+عکس/ از شیلا خداداد و شهاب حسینی تا بهرام رادان و مرتضی پاشایی (1 نظر) کنایه سنگین جمهوری اسلامی به قالیباف: با فقط 6 درصد آراء حوزه انتخابیه رئیس مجلس شده است! (1 نظر) خانه ابدی مشترک آزاده نامدای و هنرمندی که سنگ قبرشان یکی است/روحش شاد و یادش گرامی (1 نظر) ذکر امروز با ناصر رفیعی برای "افزایش روزی" / توصیه پیامبر به دخترش فاطمه (س)؛ بگو یا رب العالمین... (1 نظر) خبر بسیار امیدبخش یک دیپلمات معروف درباره توافق قریب الوقوع ایران با دولت ترامپ در روزنامه دولت (1 نظر) رئیس دفتر آیت الله خامنه ای: اگر قدرت نظامی نداشتیم تا الان ما را خورده بودند (1 نظر) قاب ایران قدیم/ 3 تصویر خاطره‌انگیز از دختران شیک پوش بالاشهری در دهه 70 (1 نظر) (تصاویر) عاقبت شوم بشار اسد بعد از فرار به روسیه: لنگه کفش در دهان رهبر سابق شام (1 نظر) حسن خمینی: خدا نکند پرچم بیفتد! آنگاه رفقای دیروز هم سنگ می‌زنند (1 نظر) نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو (1 نظر) تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند (1 نظر) سلفی یلدایی عبدالله روا، مجری برنامه ویدیوچک با خواهرزاده بانمکش/ چقدر شبیه همدیگه هستن+عکس (1 نظر) برای اشک‌های پزشکیان! (1 نظر) اجرای بی نظیر آهنگ مادر توسط آرون افشار برای مامانای آسمونی +فیلم/ بگو باران ببارد...
تیتر امروز   
آیا هوش مصنوعی هم دچار آلزایمر می‌شود؟
جلسات 1+4 پزشکیان با مطرح‌ترین چهره‌های سیاسی اصلاح طلب؛ آیا این چهره‌ها به رئیس‌جمهور کمک خواهند کرد؟
عراقچی از علت حضورش در رستوران معمولی در سوریه و شاورما خوردنش پرده برداشت
کله‌پاچه میلیونی؛ صبحانه‌ای که از سفره‌ها پر کشید
آئین تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید "دانشگاه تبریز" با حضور مشاور وزیر علوم برگزار شد
ضرایب کنکور 1404؛ همه آنچه باید بدانید
با این 8 کانال یوتیوب، زبان انگلیسی را سریع‌تر از همیشه یاد بگیرید؛ از BBC تا Shaw English!
عملکرد مثلث هجومی پرسپولیس به انتخاب کریم باقری در بازی امروز چگونه خواهد بود؟!
اظهارات جنجالی نماینده دانشجویان خراسان شمالی مقابل رئیس‌جمهور؛ از درخواست اقدام قاطع علیه شرارت رژیم صهیونیستی تا تأکید بر چالش‌های دانشگاه و انتصاب مدیران مجرّب + ویدئو
ویدیو آموزشی / یادگیری آسان زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار و جذاب «Angrny Bird» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
(ویدیو) خنده‌های هیستریک "محمدرضا گلزار" سر اطلاعات عمومی این نیمچه اینشتین‌ها دیدنیه! / این سوال رو از یه بچه کلاس اولی هم می‌پرسیدی درجا جواب می‌داد
عکس| خاطره‌بازی ناب از سال 1362؛ تصویر کمتر دیده‌شده از "اکبر عبدی" و "مهین شهابی" در پشت صحنه سریال بی‌نظیر «بازم مدرسم دیر شد»
(ویدیو) این سوتی دوران دانشجویی "رضا عطاران" رو تاریخ فراموش نمی‌کنه!😂😂 / بابا ایول "مهران غفوریان" هم تو زمینه تقلید صدا دستی بر آتش داره!
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز جمعه 7 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز جمعه 7 دی 1403
منتخب روز   
نگاهی به عجیب و غریب‌ترین گریم صبا راد در ترکیه/ عمرا اگه بتونی بشناسیش! عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‎گیر و خیره‌کننده هوتن شکیبا و عرفان برزین؛ حبیب و حمید سریال «لیسانسه‌ها» بعد از 8 سال در 40 سالگی و 17 سالگی رونمایی افسانه پاکرو از عکس برادرزاده اش/ گذر زمان چه بر سرش آورده؟ جدول زمانبندی قطعی برق امروز جمعه 7 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک عکسی که ثابت می کند نیما فلاح و سحر ولدبیگی عاشق ترین زن و شوهر سینمای ایران هستند/ این شکلی به پای هم پیر بشید نوستالژی روز/ تیتراژ جذاب کارتون خاطره‌انگیز بچه‌های دهه60 و 70؛ «کاراگاه گجت»/ آخرشم نفهمیدیم کی پشت اون صندلی نشسته 🤣 داستان های هزار و یک شب / شب سی‌ و یکم؛ مرد گوش بریده و خیال ازدواج با دختر کم سال وزیر (ویدئو) مستند حیات وحش/مادر تو هر شکلی مادره/ فداکاری‌های عاشقانه گورِخر شجاع برای نجات کُره‌اش از چنگال شیر بی‌رحم! قاب ایران قدیم/ از بابانوئل در دبیرستان دخترانه سال 78 تا استایل دانشجویان دانشکده هنر سال 70 این املت خوردن داره/ راز خوشمزگی املت قهوه‌خانه‌ای استقبال ویژه و منحصربفرد از مسعود پزشکیان با رقص محلی و جمله آذری که به مذاق رئیس‌جمهور خوش آمد+ویدیو 7 کتاب موفق و پرفروش که قبل از ازدواج حتما باید بخوانید