هندورابی از توابع شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان به شمار میرود. این جزیره حدود 23 کیلومتر مربع مساحت دارد و ارتفاع آن از سطح دریا در بالاترین نقطه خود به حدود 45 متر میرسد؛ هیچگونه بلندی و کوهی در این جزیره مشاهده نمیشود و سطح آن کاملاً هموار است. در سال 1389 شمسی، به دستور رئیسجمهوری وقت، جزیره هندورابی به محدوده منطقه آزاد کیش الحاق شد تا گردشگری در آن رونق بیشتری یابد. از جزیره هندورابی با نام «ابرون» نیز یاد میشود؛ با این حال، هلندیها در سال 1645 میلادی، نام «هورن» را روی این جزیره گذاشتند؛ از همین رو احتمال دارد که این دو نام در گویش مردم و در گذر زمان، به «هندورابی» تغییر پیدا کرده باشد.
سواحل هندورابی از جمله جاذبههای شگفتانگیز در منطقه کیش میباشد. در این سواحل، میتوان به راحتی از تفریحات آبی و شنا در آبهای خلیج فارس لذت برد. شنها و ماسههای سواحل نرم هستند و در برخی نقاط میتوان صخرههای مرجانی زیر دریا را مشاهده کرد؛ چرا که آبهای پیرامون جزیره بسیار زلال هستند. عمق آب در بخشهای شمالی جزیره، نسبت به دیگر مناطق کمتر و بین پنج تا هشت متر است؛ با این حال، در سواحل شرقی و جنوبی، عمق آب از هشت متر شروع میشود و در برخی نقاط تا 18 متر میرسد. در آبهای پیرامون جزیره هندورابی، صخرههای مرجانی زیادی وجود دارند؛ از همین رو، موجودات آبزی زیادی در آنجا زندگی میکنند. از جمله ماهیهای اطراف جزیره هندورابی میتوان به جراح ماهی، طوطی ماهی، یونیک، پیکاسو، ملوان و ماهی تن دم زرد اشاره کرد. علاوه بر این، داخل جزیره، در اواخر زمستان و تا ابتدای تابستان، لاکپشتهای زیادی برای تخمگذاری به سواحل هندورابی میآیند که مناظری بسیار تماشایی و شگفتانگیز را ایجاد میکنند. پرندگانی همچون شاهین و باز نیز در هندورابی به چشم میخورند.
در بخشهایی از جزیره هندورابی صخرههایی وجود دارند که سر از آب بیرون آوردهاند. این صخرهها محیطی جذاب و تماشایی را ایجاد کردهاند که اسرارآمیز به نظر میرسند؛ از سوی دیگر، فرسایش ناشی از برخورد آب با این صخرهها، سبب ایجاد غارهای کوچک و بزرگی در کنار دریا شده است که ارزش بازدید را دارند.
در این جزیره، روستایی به نام هندورابی وجود دارد. ظاهر روستا، سنتی است و خانههای آنها از مرجان، سنگ و گچ ساخته شدهاند و نمایی سفیدرنگ دارند. در نزدیکی روستای هندورابی نیز دو روستای تاریخی «الدورات» و «الصراه» قرار دارند که در روزگار قدیم، پایگاه پرتغالیها بودند.
قرارگیری جزیره هندورابی در نزدیکی مدار استوا سبب شده است تا در بیشتر سال، آبوهوای این جزیره گرم و شرجی باشد. البته در فصلهای پاییز و زمستان، از گرما و شرجی بودن آبوهوا کاسته میشود و زمان خوبی برای سفر به هندورابی است؛ بنابراین بهترین زمان برای لذت بردن از مناطق دیدنی جزیره هندورابی در آبوهوایی مطبوع از آذر تا فروردین ماه است.