به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هر خودرو دارای یک سری اندازه های استاندارد است که خارج کردن آن ها از استاندارد ممکن است گاها باعث ایجاد مشکلاتی برای خودرو شود. یکی از این استانداردها، ارتفاع خودرو از سطح زمین می باشد که معمولا توسط افراد دستکاری شده و کم و زیاد می شود. اکثرا دستکاری ارتفاع خودرو به سبب اهدافی همچون اسپرت کردن یا تیونینگ خودرو انجام می شود. اگر این تغییر ارتفاع به درستی انجام نشود، قطعا باعث بروز مشکلاتی در آیرودینامیک و سواری خودرو خواهد شد که راننده را مجاب می کند تا ارتفاع را به حالت استاندارد خود برگرداند.
آنچه که امروزه به وفور در کوچه و خیابان دیده می شود، سیل خودروهایی است که ارتفاع به شدت پایینی دارند و گاهی نیز صدای بلندی از آن ها به گوش می رسد! این تب ارتفاع زدن، از پیکان جوانان تا ماکسیما و حتی خودروهای بالاتر را نیز در برگرفته است!
این پدیده ی نه چندان قدیمی، اختصاص به جوانان ندارد و بعضاً افراد میان سال به بالا نیز درگیر آن می باشند! البته از آنجایی که تیونینگ موتور و اجزای فنی خودروها در کشورمان چندان رایج نیست، افراد مجبورند به ارتفاع زدن و امثالهم اکتفا نمایند. البته به این پدیده القاب دیگری نیز داده اند که ما ضرورتی برای بیان آن ها نمی بینیم!
این پدیده در کشورهای خارجی به صورت علمی و معتبر پیگیری می شود تا جایی که بعضاً فستیوال های اختصاصی مانند نیز هر ساله برگزار می شود. البته لازم به ذکر است که برخی از جوانان نیز به صورت بسیار افراطی این کار را انجام می دهند، تا جایی که یک قوطی کبریت نیز در زیر رکاب خودرو جای نمی گیرد!
راه های زیادی برای این کاهش ارتفاع خودرو وجود دارد که ارزان ترین آن ها که غیراستانداردترین مورد نیز می باشد، این است که فنر لول کمک فنر را ببرید و بدین طریق از ارتفاع خودروی خود بکاهید!
روش دیگری که وجود دارد، این است که به اصطلاح کمک فنر خودروی خودتان را پیچ و مهره ای کنید، در این روش داخل فنر را با روغن مخصوصی پر می کنند و به همین خاطر شما کمک فنر نرم تری خواهید داشت. البته ارتفاع خودرو کاهش نمی یابد و برای کاهش ارتفاع باید فنر لول کمک فنر را عوض نمایید.
در نهایت می رسیم به علمی ترین و استانداردترین روش که البته هزینه ی نسبتاً بالایی دارد و آن چیزی نیست جز عوض کردن کمک فنرهای استاندارد خودرو با نمونه های اسپرت و کوتاه. کمپانی های مختلفی در این باره وجود دارند که از مشهورترین آن ها می توان به Accu air و Ksport و … اشاره کرد.
اما سؤال اصلی اینجاست، هدف از این کار چیست؟ به نظر می رسد که هدف جوانان امروزی از این کار در درجه ی اول زیبایی و بعد از آن مواردی مانند افزایش هندلینگ و نظایر آن باشد. البته در اکثر اوقات نتیجه ی چندان جالبی به دست نمی آید زیرا نرمی سواری خودرو تا حد زیادی کاهش می یابد و فرد عطای زیبایی خودرویش را به لقایش می بخشد!
علاوه بر مورد بالایی که ذکر گردید، افزایش استهلاک خودرو به خصوص در محور جلو و استهلاک جلوبندی نیز قابل ذکر است. البته این مورد به دلیل اسفالت خیابان ها نمود بیشتری دارد. با وجود این موارد، هر روز به شمار افرادی که ارتفاع خودروی خود را کاهش می دهند افزوده می شود. از دیگر معایب کم کردن بیش از حد ارتفاع خودرو می توان به سروصدا افتادن زودتر خودرو، برخورد سنگریزه و مواردی از این قبیل به خودرو و تحت فشار بودن سیستم زیربندی و فنربندی خودرو اشاره نمود.
موضوع جالب دیگری که باید به آن اشاره کرد، فروش این خودروها است! از آنجایی که نگارنده کم وبیش با بازار خودرو آشنا می باشد می توان گفت که این خودروها در میان قشر عادی و معمولی، خریدار چندانی نخواهد داشت! شاید بتوانید خودروی خود را به جوانی که دنبال این گونه خودروها می گردد بفروشید!
البته کم کردن اصولی و استاندارد ارتفاع برای خودرو، مزایایی هم دارد که شامل هدایت پذیری و فرمان پذیری بهتر، تعادل بیشتر و… می باشد.
در نهایت انتخاب با شماست! ماشین استاندارد را ترجیح می دهید یا یک “خزنده “را؟!
البته سعی کنید به این سؤال زمانی جواب دهید که با یک خودروی ارتفاع زده از یک سرعت گیر عبور نمی کنید یا با این خودرو به مسافرت نمی روید! چون مطمئنا بر روی جوابتان تأثیر گذار خواهد بود!