ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

زندگینامه جبران خلیل جبران نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی

  یکشنبه، 23 آبان 1400   زمان مطالعه 5 دقیقه
زندگینامه جبران خلیل جبران نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی
جبران خليل جبران" در ششم ژانویه‌ي سال ۱۸۸۳، در خانواده‌ای مسیحی مارونی (منسوب به مارون قدیس) که به خلیل جبران شهرت داشتند، در "البشری"، ناحیه‌ای کوهستانی در شمال لبنان به دنیا آمد.

جبران خلیل جبران (۶ ژانویه ۱۸۸۳ – ۱۰ آوریل ۱۹۳۱) اهل بشرّی لبنان و نویسندهٔ لبنانی-آمریکایی و نویسنده کتاب پیامبر بود.

جبران خلیل جبران

دوران کودکی جبران خلیل جبران

او در ششم ژانویه سال ۱۸۸۳، در خانواده ای مسیحی مارونی (منسوب به مارون قدیس) که به «خلیل جبران» شهرت داشتند، در البشری (ناحیه ای کوهستانی در شمال لبنان) به دنیا آمد. مادرش زنی هنرمند بود که کامله نام داشت. مادر جبران کامله رحمه، سی ساله بود که جبران را از شوهر سومش خلیل جبران به دنیا آورد. شوهرش مردی بی مسئولیت بود و خانواده را به ورطه فقر کشاند. «جبران خلیل» یک برادر ناتنی به نام «پیتر» (شش سال بزرگتر از خودش) و دو خواهر کوچکتر به نام های «ماریانه» و «سلطانه» داشت که در تمام عمرش به آن ها وابسته بود. از آنجا که «جبران» در فقر بزرگ می شد، از تحصیلات رسمی بی بهره ماند و آموزش هایش محدود به ملاقات های منظم با یک کشیش روستایی بود که او را با اصول مذهب و انجیل و زبان های سریانی و عربی آشنا کرد. «جبران» هشت ساله بود که پدرش به علت عدم پرداخت مالیات به زندان افتاد و حکومت عثمانی تمام اموالشان را ضبط و خانواده را آواره کرد. سرانجام مادر «جبران» تصمیم گرفت با خانواده اش به آمریکا کوچ کند. در ۲۵ ژوئن سال ۱۸۹۵، جبران در دوازده سالگی با مادر، برادر و دو خواهرش، لبنان را ترک و به ایالات متحده آمریکا رفت و در بوستون ساکن شد. وی در بوستون به مدرسه رفت. در مدرسه، اشتباهی در «ثبت نام»، نام او را برای همیشه تغییر داد و به کهلیل جیبران Kahlil Gibran تبدیل کرد که علی رغم تلاش هایش برای بازیابی نام کامل، تا پایان عمرش بر جا ماند. «جبران» در سال ۱۸۹۶ با «فِرِد هلند دی» ملاقات کرد و از آن به بعد وارد مسیر هنر شد. وی «جبران» را با اساطیر یونان، ادبیات جهان، نوشته های معاصر و عکاسی آشنا کرد.

جبران خلیل جبران

دوران تحصیلات و رشد هنری جبران خلیل جبران

شوربختانه جبران نتوانست مانند سایر هم دوره ای های خود از تحصیلات در سن کودکی و نوجوانی بهره مند شود. اما دست روزگار او را با کشیشی آشنا کرد که مذهب و زبان های عربی و سوری را به وی آموخت. در سال 1895 میلادی، جبران به همراه خانواده اش (البته به جز پدر که تازه از زندان آزاد شده و سوداهای دیگری در سر داشت)، به آمریکا و شهر بوستون مهاجرت کردند. در آنجا جبران توانست به مدرسه رفته و شروع به تحصیل کند؛ چیزی که پیوسته آرزویش را می کشید … در سال 1896 میلادی، یکی از بنیان گذاران مرکز هنری بوستون، از جبران دعوت کرد تا به مرکز آفرینش های هنری رفته و در آن جا ادامه تحصیل دهد. اما جبران که عاشق وطن خود بود، سالی بعد به لبنان بازگشته و تحصیلات خود به زبان عربی را در آن جا دنبال کرد. در همین دوران وی در دبیرستان به مطالعه مذهب و اخلاق روی آورد. او در سال 1908 میلادی در شهر پاریس به فرهنگستان هنرهای عالی رفت و “اگوست رودن” استاد مستقیم وی بود. همین طور وی تحت تاثیر شدید آموزه های خانم “مری هسکل” قرار گرفت. در زندگینامه جبران خلیل جبران می خوانیم که وی در سال 1898 میلادی به مدرسه “الحکمه” در بیروت رفت. در این دوران او به همراه دوست صمیمی اش، “یوسف حواییک”، نشریه”المناره” را منتشر کردند. نقاشی های جبران در کنار نوشته هایشان در این نشریه، بسیار عالی بودند. همین طور او نقاشی های بی نظیری از عطار و ابن سینا را در کارنامه خود جای داد. چند سال بعد و زمانی که جبران به سن 19 سالگی رسیده بود، مادر و خواهر و برادرش را بر اثر بیماری از دست داد و دوباره تنها شد. البته خانم ماری هسکل اجازه نداد که استعدادهای این جوان از بین رفته و حمایت مالی از وی انجام داد تا به تحصیلات خود ادامه دهد.

آغاز نوشته های جبران خلیل جبران

“ماری هسکل”، مدیر مدارس بوستون بود که مسئولیت پشتیبانی از جبران خلیل را پذیرفت و او را دوباره راهی مدرسه کرد. جبران خلیل از همان زمان نوجوانی، به میدان هنر و شعر و نویسندگی گام نهاد. در پانزده سالگی، مدیر گاهنامه ی “الحقیقة” شد و در شانزده سالگی، نخستین سروده ی او در روزنامه ی “جبل” به چاپ رسید و در هفده سالگی، چهره ی بزرگانی چون “عطار” و “ابن سینا” و “ابن خلدون” و برخی دیگر از حکما و نویسندگان پیشین را نقش كرد. جبران خلیل پس از پایان دانش آموختگی رسمی خود، برای تکمیل هنر نقاشی به پاریس رفت و طی دو سال سكونت در فرانسه، افزون بر آشنایی با مكتب های گوناگون هنر نقاشی، کتابی با عنوان “الارواح المتمردة” (روان های سرکش) نوشت و در “بیروت” به چاپ رساند.

برترین آثار جبران خلیل جبران

برترین آثار جبران خلیل جبران را باید در مواردی چون “موسیقی”، ” عروسان دشت”، “ارواح سرکش”، “اشک و لبخند”، “بال های شکسته”، “کاروان ها و توفان ها” و “نوگفته ها و نکته ها” به زبان عربی و نیز “دیوانه”، “نامه ها”، “ماسه و کف”، “پیشتاز”، “خدایان زمین”، “سرگردان”، “مسیح، فرزند انسان”، “پیامبر”، “باغ پیامبر” و … به زبان انگلیسی خلاصه کرد.

سخنانی از جبران خلیل جبران

  • دریغ بر ملتی که دم برنمی آورد، مگر هنگامی که در تشییع جنازه گام برمی دارد، خود را نمی ستاید مگر در میان ویرانه هایش و عصیان نمی کند مگر هنگامی که گردنش در میان تبر و کنده قرار دارد.
  • ما غم ها و شادی های خود را خیلی پیش تر از آن که آن ها را تجربه کنیم، انتخاب می کنیم.
  • برای درک قلب و ذهن یک فرد به چیزهایی که به دست آورده است، توجه نکنید؛ بلکه به آرزوهایش توجه کنید.

وفات جبران خلیل جبران

جبران خلیل جبران در سال 1931 میلادی، بر اثر ابتلا به بیماری سیروز کبدی دار فانی را وداع گفت. پیکر او در “البشری” به خاک سپرده شده و مخالفان وی اجازه دفن او در کلیسا را ندادند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
باشگاه تراکتور قرارداد کدام بازیکنان را تمدید کرد؟
بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای
استقلالی‌ها نقل و انتقالات زمستانی شلوغی خواهند داشت!
آیا رامین رضاییان موفق به جا دادن اسمش در لیست 10 بازیکن تاثیرگذار لیگ شد؟!
جام ملت های آسیای 2026 کی شروع خواهد شد؟
درباره کافه‌هایی که تعدادشان از سوپرمارکت‌ها بیشتر شده! / چقدر درآمد دارند؟
هدیه‌ای به زبان ایتالیایی از طرف رهبر معظم انقلاب به پاپ فرانسیس + عکس / این هدیه در موزه واتیکان نگهداری می‌شود
دعوت ویژه آیت الله خامنه‌ای از هنرمندان و نویسندگان برای پرداختن به یک موضوع مهم
مهلت تایید سوابق تحصیلی تمدید شد / داوطلبلن کنکور تا کی فرصت دارند؟
خبر خوش برای بازنشستگان آموزش و پرورش / چه کسانی پاداش می‌گیرند؟
مقصد سفر این هفته رئیس جمهور مشخص شد / کدام استان میزبان پزشکیان است؟
ماجرای قسط 70 میلیون تومانی طرح نهضت ملی مسکن چیست؟ / فقط تا 30 دی ماه فرصت دارید!
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد
کد جنجالی یک احمدی نژادی در آستانه مذاکرات هسته ای: ما از مرحله ساخت بمب اتمی رد شده ایم!
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ مژده که سرگردانی و ناآرامی به زودی برطرف خواهد شد
منتخب روز   
بازگشت آلودگی هوا/ جزییات تعطیلی مدارس یکشنبه 16 دی 1403 / به‌روزرسانی لحظه‌ای تصویری تلخ از خوابیدن هادی کاظمی روی خانه ابدی مادرش+عکس/روحش شاد و یادش گرامی نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ فقط ببین این وروجک چه بلایی سر خونه زندگیو آشپزخونه آورده+ تصاویر حال زار و بیماری ساعد سهیلی، همسر گلوریا هاردی / مهمان‌نوازی به سبک شیرازی‌ها+ تصاویر شوخی بامزه رضا یزدانی با الیکا عبدالرزاقی، اعجوبه طنز ایرانی: از امین جدا شدی نیومده کنسرت+ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ لحظه باورنکردنی بیرون کشیدن پتوی 3 متری از دهان مار پینتون شکمو/ مرحبا به پزشکای استرالیایی تویوتا و میتسوبیشی وارد بازار ایران می‌شوند؛ آغاز ثبت نام خودروهای وارداتی با شرایط جدید + جزئیات زهرا جهرمی، طلای سریال «سوجان» در کنار همسر خوش تیپ و قدبلندش/ ماشاالله چقدر به هم میان نگاهی به گریم ترسناک مریم مومن به شکل گرگینه در عمارت نوفل لوشاتو/ متفاوت و مرموز می دونستید اسکویید گیم یا بازی مرکب بر اساس واقعیت است؟ / تصاویر وحشتناک و دور از تصور بازیکنان و فضای این بازی در واقعیت + ویدئو بهترین ویدئوی سال ازعاشقانه‌های ناب مادر پسری در شیراز/ دلبری‌های پسرِ مو بور گلوریا رو ببین فقط، انگار بچگیای مامانشه😍 ایران قدیم؛ 15 دی/ از استایل خفن دانشجویان دانشکده نفت 1350 هرچی بگم کم گفتم