کانتری گاردن (Country Garden) شرکت املاک و مستغلات چینی است، که در زمینه سرمایهگذاری و ساختوساز زیرساختهای شهری و صنعتی، مدیریت مجتمعهای مسکونی، اداری و تجاری، توسعه املاک و مستغلات، مهماننوازی و هتلداری فعالیت مینماید. در ادامه مطلب قصد داریم به معرفی تاریخچه این شرکت بپردازیم با ما همراه باشید.
داستان یکی از موفق ترین شرکت های حوزه املاک و یکی از سودآورترین کسب وکارهای آسیا و جهان از پسری شروع شد که در سال ۱۹۵۴ در بخش جنوبی چین به دنیا آمد. یانگ پسر یک کشاورز ساکن در استان گوانگ دونگ بود. یانگ دهقان زاده ای بود که در جریان سال های پس از اصلاحات در چین و دوران بعد از انقلاب فرهنگی این بخت را پیدا کرد که سخت کار کند و بختش را جدای از ارثیه کشاورزی خانوادگی، در دنیای املاک دنبال کند.
در هر طبقه از ساختمان مرکزی شرکت کانتری گاردن جملات مختلفی به دیوار زده شده است: «زندگی منصفانه نیست، به این حقیقت عادت کن. دنیا به میزان اعتمادبهنفس تو اعتنایی ندارد. دنیا از تو انتظار دارد قبل از اینکه به خودت ببالی، کاری را به ثمر برسانی.» اینها جمله های نقل قول شده از بیل گیتس، از موسسان شرکت مایکروسافت است که هزاران کیلومتر دورتر از سیلیکون ولی، از دفتر مرکزی کانتری گاردن در گوانگ دونگ چین سردرآورده است. یانگ ۶۶ ساله یکی از ثروتمندترین مردان چین به تجربه دریافته است که در زندگی عدالتی وجود ندارد.
نشریه استرِیتس در مطلبی نگاهی به گذشته یانگ داشته و در بخشی هم از قول خود او در مورد دوران تحصیلش نوشته است: «خاطرم هست ۱۶ ساله بودم و حتی نمی توانستم از پس پرداخت هفت یوآن شهریه مدرسه برآیم و مجبور بودم برگردم سر زمین و کار کنم. خوشبختانه معلمم به خانه مان رفت و به پدرم گفت که من دانش آموز بدی نیستم و درس خواندن کار خوبی است.» او توانست با بورسیه ای برای پرداخت شهریه مدرسه و کمی هم خرج زندگی، درس خواندن را ادامه دهد. اما دوره انقلاب فرهنگی خیلی زود از راه رسید و دیگر کتابی در کتاب فروشی ها پیدا نمی شد. یانگ با هم کلاسی هایش به کهنه فروشی ها می رفتند تا دسته دسته کتاب های درسی قدیمی را بخرند و وقتی کار خواندنشان تمام می شد آنها را با کتاب های دیگر تعویض می کردند.
امروزه یانگ یک دبیرستان را در همان منطقه ای که در آن بزرگ شده بود اداره می کند، مدرسه ای که تحصیلات رایگان را برای فرزندان خانواده های تهیدست فراهم می کند. از سال ۲۰۰۲ که این مدرسه تاسیس شد تاکنون بیش از ۱۸۰۰ دانش آموز از آنجا فارغ التحصیل شده اند. او همچنین دو موسسه آموزش مهارت های حرفه ای تاسیس کرده است که تحصیل در آنها هم رایگان است.
تاریخچه کانتری گاردن
یانگ هم در شالیزارها کار کرده بود و هم دامداری ها، بعد از تجربه زندگی کشاورزی مدتی را هم به عنوان کارگر ساختمانی گذرانده بود. از ابتدا یک چیز برایش مشخص بود: زندگی به عدالت تقسیم نشده پس باید سخت کار کرد. سال ۱۹۹۲ بود که او در شهر شوند در گوانگ دونگ شرکت کانتری گاردن را تاسیس کرد. شرکتی که از صفر کارش را شروع کرد اما خیلی سریع توانست جای خودش را در بازار توسعه املاک، ساخت وساز، مدیریت زمین و هتل داری باز کند.
کانتری گاردن که در بازار بورس هنگ کنگ به ثبت رسیده است از سال ۲۰۱۱ و از سوی نشریه فوربز در فهرست ۵۰۰ شرکت بزرگ سهامی عام در دنیا قرار گرفته است. این شرکت در چین کاملا معروف است و البته تلاش دارد تا این شهرت را به دیگر کشورها هم بکشاند. نخستین پروژه برون مرزی این شرکت ساخت یک شهرک در مجموعه ای ۲ هزار هکتاری در جزیره اسکندر مالزی است: کانتری گاردن دانگا بِی. شروع این پروژه و میزان فروشش در روز اول در نوع خود رکوردی محسوب می شود. در نخستین روز پروژه شرکت کانتری گاردن توانست بیش از ۱,۵ میلیارد دلار سرمایه جذب کند. حالا بیش از ۶ هزار نفر در این پروژه سرمایه گذاری کرده اند و قرار است مالک و یا ساکن این مجموعه ساحلی شوند. دومین پروژه شرکت در مالزی هم پروژه موفقی از کار درآمد، ساخت و ساز مجموعه ای در سمینوی با نام دایموند سیتی در مرحله اولش در سال ۲۰۱۴ توانست ۷۰ درصد از واحدهایش را پیش فروش کند.
کار شرکت کانتری گاردن حالا در استرالیا هم دنبال می شود. پروژه این شرکت در شهر سیدنی فروش بسیار خوبی داشت. در ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ تعداد ۲۹۶ دستگاه آپارتمان در منطقه راید گاردن، ظرف مدت ۳ ساعت به فروش رفت و ۱۶۹ میلیون دلار به درآمد شرکت اضافه کرد.
در سایت شرکت کانتری گاردن توضیح داده شده است که شرکت به سمت تمرکز بر روی بهره وری انرژی و شهرهای سبز حرکت می کند و به عنوان نمونه پروژه این شرکت در جزیره اسکندر مالزی قرار است شهری هوشمند باشد با زیرساخت متناسب با محیط زیست و نمونه ای از آنچه شهرهای آینده باید باشند. این شرکت به خاطر تاکید بر همین در کنفرانس «مسکن و توسعه شهری پایدار» موفق به دریافت جایزه «برنامه ریزی و طراحی مسکن جهانی» از سوی سازمان ملل متحد شد. این شرکت توانست با به روز کردن خود در مقاطع مختلف همگام با آنچه نیاز بازار است پیش برود. ابتدای کارش هم زمان با اوج تقاضا برای شهرنشینی و آپارتمان نشینی بود و ورود به حوزه ساخت و ساز این شرکت را وارد یکی از پرسودترین بازارهای جهانی کرد و حالا نوبت به آن رسیده است که با تمرکز بر روی شهرهای آینده و طراحی و ساخت ساختمان های سبز و متناسب با محیط زیست و البته با در نظر گرفتن بهره وری انرژی، با موج جدید شهرسازی همراه شود.
یانگ هویان
یانگ هویان دختر یانگ گائوکیانگ به خاطر میلیاردر شدن در جوانی مشهور است. هویان در سال ۱۹۸۱ در شهر شوند، همان زادگاه پدرش متولد شد. آن زمانی که پدرش کارش را در حوزه ساخت و ساز آغاز کرد هویان ۵ ساله بود. یانگ به عنوان مدیر یکی از شرکت های محلی حوزه ساخت و ساز مشغول به کار شد. سال ها از اجرای اصلاحات در چین و انقلاب فرهنگی این کشور گذشته بود و روزگار داشت راه خودش را می رفت. چین در میانه موج بزرگ شهرنشینی بود و نیاز به آپارتمان ها و مجتمع های مسکونی روز به روز بیشتر احساس می شد. همراه با اوج گرفتن شهرنشینی و نیاز به ساخت و ساز، یانگ که سال ها تجربه کار در این حوزه را هم به دست آورده بود شرکت ساختمانی کانتری گاردن را تاسیس کرد. از ابتدا این شرکت تمرکزش را بر روی ساخت و مدیریت املاک و ساختمان های مسکونی گذاشت و بعد وارد حوزه هتل داری در شهرهای مختلف در سراسر چین شد. هویان همراه با شرکت پدرش بزرگ شد و قد کشید. یانگ همان طور که برای توسعه شرکت نقشه می کشید برای آینده شرکت هم برنامه هایی داشت، آینده ای که قرار بود به دست دخترش سپرده شود و برای همین بود که از نوجوانی و زمانی که هویان دانش آموز دبیرستانی بود او را با خودش به جلسات هیئت مدیره می برد.
هویان برادر بزرگ تری هم داشت که شاید گزینه اول جانشینی پدر به شمار می رفت اما برادرش سال ها قبل درگذشته بود و پس از مرگ او بود که یانگ عمده سهام شرکت را در سال ۲۰۰۵ به دخترش منتقل کرد. اما به میراث بردن این ثروت ناگهانی نبود. هویان که از سنین کم در جریان کسب و کار پدر بود و با آنچه در جلسات هیئت مدیره می گذشت آشنا شده بود، در ۲۳ سالگی و پس از اینکه مدرکش را از دانشگاه ایالتی اوهایو در رشته بازاریابی و تدارکات گرفت، توسط پدرش به استخدام شرکت درآمد تا به عنوان منشی شخصی او مشغول به کار شود. او در شرکت بر روی استراتژی های توسعه، برنامه ریزی سرمایه گذاری و برنامه ریزی پروژه کار کرد. هایان یک سال پس از به ارث بردن سهام پدر، سهام سه نفر از دیگر موسسان شرکت را هم خرید.
وقتی در سال ۲۰۰۷ شرکت کانتری گاردن، ۱,۶۵ میلیارد دلار در عرضه سهامش در بازار بورس هنگ کنگ به دست آورد، هویان یانگ در ۲۵ سالگی تبدیل به ثروتمندترین زن چین شد. این موفقیت بزرگ سبب شد تا در جریان عرضه سهام، سرمایه گذاران بزرگی از جمله لی گا کی، چنگ یو تونگ و برابرت کاک جذب این شرکت شوند. حالا خواهر کوچک تر هایان، به نام ژیئینگ هم وارد کسب و کار خانوادگیشان شده و به عنوان مدیر اجرایی شرکت مشغول به کار است.