روش های کسب درآمد از وبلاگ نویسی

  دوشنبه، 03 مرداد 1401   زمان مطالعه 29 دقیقه
روش های کسب درآمد از وبلاگ نویسی
برای کسب درامد از راه وبلاگ نویسی، روش‌های زیادی وجود دارد و انتخاب هر کدام از این روش‌ها به تصمیم شما بستگی دارد. مواردی که در ادامه خواهیم گفت، مرسوم‌ترین و پرکاربردترین روش‌های کسب درآمد وبلاگ نویسی به شما می‌روند.

حتما شما هم این روزها در مورد تولید محتوا یا کسب درآمد وبلاگ نویسی چیزهایی شنیده اید. با وبلاگ نویسی می توانید برای خود یک کسب و کار کوچک اینترنتی راه اندازی کنید که برای شما درآمد زایی هم داشته باشد. اگر هم شغل مناسبی دارید، وبلاگ نویسی می تواند به شما در موفقیت شغلی بیشتر و شناخته شدن به عنوان یک متخصص کمک کند.

وبلاگ نویسی چیست؟

واژه weblog (وبلاگ یا وب نوشت)، برای نخستین بار توسط یک وبلاگ نویس آمریکایی و به عنوان «دفترچه خاطرات آنلاین» معرفی شد. این واژه ترکیبی از دو کلمه web (شبکه جهانی) و log (گزارش روزانه) است. در واقع وبلاگ، یک صفحه شخصی یا گروهی است که هر چند وقت یک بار، با مطالب جدید به روز می شود. مطالب وبلاگ ها معمولا به صورت کوتاه تهیه شده و به ترتیب زمان انتشار مرتب می شوند. وبلاگ یک یا چندین صفحه اینترنتی شخصی یا گروهی است که در آن شخص یا گروه به نوشتن مطالب متوالی (روزانه یا چند روز در میان) در موضوعات متنوع و...

تصویر دیجیتال میز کار

وبلاگ و وب سایت چه تفاوتی با هم دارند؟

بسیاری از افراد وبلاگ و وب سایت را به جای هم به کار می برند، در حالی که این دو مفهوم تفاوت اساسی با هم دارند. وبلاگ، صرفا به منظور اطلاع رسانی ساخته شده و قابلیت ارائه خدمات آنلاین را ندارد. این رسانه معمولا در بازه های زمانی مشخص یا نامشخص به روز می شود. در حالی که وب سایت ها به منظور ارائه خدمات و کاتالوگ های آنلاین طراحی شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

وب و وبلاگ

به طور کلی در زمینه تفاوت وبلاگ و وب سایت باید بگوییم:

  • وب سایت ها معمولا رسمی و وبلاگ ها معمولا غیر رسمی (شخصی) هستند.
  • طراحی وب سایت ها پیچیده تر بوده و به روز رسانی آن ها به زمان بیشتری نیاز دارد. در صورتی که طراحی وبلاگ ها ساده تر است و به روز کردن آن ها سریع تر انجام می شود.
  • وب سایت ها معمولا به موضوعات خاص می پردازند و ساختاری ساکن و منظم دارند. در حالی که پویایی وبلاگ ها به آن ها اجازه می دهد راجع به موضوعات و حوادث متنوع صحبت کنند.
  • ارتباط وب سایت ها با مخاطبان معمولا یک سویه است، اما وبلاگ ها معمولا با کاربران از طریق دعوت به کامنت گذاری، ارتباط دو سویه برقرار می کنند.

شما تنها یک وبلاگ نویس نیستید!

لحظه ای که تصمیم می گیرید از وبلاگ خود کسب درآمد کنید، دیگر تنها یک وبلاگ نویس نیستید. در آن لحظه شما نیز به یک کارآفرین نوپا تبدیل شده اید و وبلاگ شما به یک کسب و کار کوچک بدل می شود. شما احتمالاً برنامه ریزان مالی، کارآفرینان و فعالان حوزه کسب و کار که سمینارهای رایگان برای جذب مشتریان برگزار می کنند را دیده اید، درست است؟ خب، وبلاگ نویسی هم شباهت بسیاری به این سمینارهای آزاد دارد. شما تخصص، دانش، اطلاعات و حتی علایق خود را به امید جذب خواننده و جلب اعتماد آنها به رایگان در اختیار عموم مردم قرار می دهید.

کسب درآمد از وبلاگ نویسی ، اما چگونه؟

مطمئناً قرار نیست یک روزه و با یک مقاله معجزه کنیم و شما را به درآمدزایی برسانیم. ترجیح می دهیم معقولانه راه رسیدن به کسب درآمد از وبلاگ را به مراحل مختلف تقسیم کنیم تا به خوبی نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید. اگر بخواهیم 0 تا 100 کسب درآمد از وبلاگ نویسی را فقط نام ببربم، باید بگوییم:

  1. در اولین قدم، یک وبلاگ بسازید.
  2. محتوای مفید و مناسب تولید کنید.
  3. محتوای خود را بهینه سازی کنید.
  4. به دنبال مخاطبان بیشتر بگردید.
  5. اعتماد و وفاداری مخاطبان خود را جلب کنید.
  6. و در نهایت، از ارتباط خوب خود با بازدیدکنندگان برای کسب درآمد استفاده کنید.

هرچند موارد بالا در ظاهر اندکی کلی و مبهم به نظر می رسند، اما برخی از آنها نیازمند دقت، تجربه و زمان زیادی برای تسلط کافی هستند. با این وصف به شکلی مبسوط، هر یک از مراحل ذکرشده را شرح خواهیم داد.

یک وبلاگ بسازید

کسب درآمد از وبلاگ قصۀ مرغ و تخم مرغ نیست زیرا تا زمانی که یک وبلاگ نداشته باشید خبری از درآمد نخواهد بود. در واقع، ساختن یک وبلاگ مانند خلق یک تخم مرغ است و به تنهایی شما را به درآمدزایی نمی رساند. بسیاری از افرادی که ایده ساخت یک وبلاگ به ذهنشان می رسد، پیش زمینه چندانی از مسائل تکنولوژیک مربوط به ساخت و اداره وبلاگ ندارند و تنها در زمینه تولید محتوا خبره هستند. با این حال، اگر شما هم نمی دانید چگونه باید یک وبلاگ بسازید اصلاً نگران نباشید زیرا عمده وبلاگ نویس های جهان با این مشکل روبرو هستند. سرویس دهنده های خارجی نیز وجود دارند که امکانات مناسبی در اختیار کاربران قرار می دهند اما معمولاً در بین ایرانیان کمتر شناخته شده هستند که از میان آنها می توان به ClearBlogs و Blogger اشاره کرد.

با این حال، اگر می خواهید کمی حرفه ای تر با این مسئله برخورد کنید بهتر است از سیستم های مدیریت محتوایی مانند وردپرس استفاده کنید. زمانی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید، در حقیقت وبلاگ شما به شکل یک سایت رسمی با دامنه اختصاصی به مخاطب معرفی می شود. همچنین، در وردپرس این امکان را دارید که قالبی را که بر اساس سلیقه تان را بر روی وبلاگ خود قرار دهید. با این حال باید گفت که اگر دانش و تخصصی در ساخت و مدیریت وبلاگ و وب سایت ندارید، استفاده از سیستم وردپرس، در مقایسه با سرویس های وبلاگ نویسی، برایتان هزینه خواهد داشت. اگر می توانید کمی پول در ابتدای کار خرج کنید، پیشنهاد ما سیستم وردپرس است.

وبلاگ نویسی در چه زمینه هایی قابل اجراست؟

انتخاب زمینه برای وبلاگ نویسی به سلیقه فرد وبلاگ نویس بستگی دارد و تحت تأثیر فعالیت اقتصادی یا شخصیتی اوست. به عنوان مثال ممکن است یک وبلاگ نویس تصمیم بگیرد که مطالب آن را به دست نوشته ها و شعرهای شخصی خود اختصاص دهد یا تصمیم بگیرد که وبلاگ را در کنار یک فروشگاه ایجاد کند و به آن در حوزه های مختلف کمک کند. در هر صورت، انتخاب زمینه وبلاگ موضوع چندان پیچیده ای نیست، اما کسانی که به دنبال رقابت و کسب درآمد از وبلاگ هستند، می توانند زمینه های زیر را به عنوان حوزه های اصلی فعالیت خود انتخاب کنند:

  • فشن و مدل: آرایش، زیبایی، پوشش، مو و محصولات زیبایی.
  • سفر و مسافرت: جاذبه های طبیعی و گردشگری، بهترین مکان ها، مقاصد گردشگری، رستوران ها، مکان های تفریحی؛
  • تکنولوژی: معرفی نرم افزارها، برنامه نویسی، توسعه وب، طراحی وب سایت، استارت آپ ها؛
  • کسب وکار: به روز رسانی های حوزه صنعت، گزارش های لحظه ای، نقاط کارشناسانه، بهترین شیوه برای انجام کارهای مختلف؛
  • بازاریابی محتوایی: شیوه های مختلف برای کسب درآمد، بهترین شیوه ها برای انجام سئو، شیوه های انجام کمپین های تبلیغاتی و محتوانویسی جذاب؛
  • غذا و خوراکی: دستور پخت و آماده سازی، معرفی رستوران ها و آشپزخانه ها، معرفی تجهیزات آشپزخانه و معرفی دکوراسیون آشپزخانه؛
  • مسائل مالی: رویدادهای صنعتی، روش های مختلف کسب درآمد، روش های مختلف پس انداز، روش های اختصاص بودجه به هر پروژه؛
  • سلامتی و کاهش وزن: معرفی تجهیزات ورزشی، معرفی روش های تغذیه ای، معرفی روش های تمرین، معرفی رژیم های غذایی؛
  • سبک زندگی: باغبانی، بهبود وضعیت منزل از لحاظ کارایی و دکوراسیون؛ چیدمان تجهیزات منزل، برنامه ریزی برای کارهای مختلف، مسافرت، و نحوه انجام کارهای شخصی؛
  • کارهای حرفه ای و آکادمیک: ارائه مقاله های علمی و ترجمه شده، معرفی دانشگاه ها، معرفی نحوه پذیرش در دانشگاه های مختلف خارجی و داخلی، بحث های کارشناسی در حوزه های مختلف، شناخت افراد با توجه به زمینه های فعالیت؛
  • سرگرمی: نوشته های طنز و خنده دار، داستان های کوتاه و بلند، انتشار فیلم و کلیپ، انتشار موسیقی، ساخت پادکست، معرفی شخصیت های برجسته، معرفی تکنولوژی های جدید و ارائه نرم افزارهای موبایل.

وبلاگ نویسی

مراحل ساخت وبلاگ

تا اینجای کار با بخشی از پیش نیازهای وبلاگ نویسی آشنا شدیم و مشخص شد که در هر کدام از این مراحل، باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم. معمولاً بسیاری از وبلاگ نویس ها یا کسانی که به دنبال راه اندازی یک وبلاگ هستند، تا این مرحله برنامه ریزی خاصی ندارند و بدون بررسی رقبا وارد این حوزه می شود. جالب است بدانید که درصد بسیار بالایی از این افراد در همان گام های اول ناامید شده و مسیر خود در ایجاد یک وبلاگ پرکار و پرطرفدار را متوقف می کنند.

شاید اولین گام در ساخت یک وبلاگ، نوشتن یک طرح کسب وکار یا همان بیزینس پلن برای آن است که به بررسی جوانب مختلف وبلاگ و احتمال موفقیت آن در حوزه های مختلف اختصاص می یابد. البته، معمولاً کسی به صورت حرفه ای به این موضوع به شکل کسب وکار نگاه نمی کند و بیشتر برآورد شخصی خود را دارد. بنابراین، قبل از اینکه وارد مراحل وبلاگ نویسی و ابزارهای مورد نیاز آن شویم، یک برگه سفید بردارید و در آن سعی کنید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

  • هدف من از ایجاد وبلاگ چیست؟
  • برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت وبلاگ به چه صورت است؟
  • آیا این وبلاگ صرفاً به منظور کسب درآمد است یا قصد اطلاع رسانی در حوزه های مختلف را دارد؟
  • چه کسانی قرار است محتوای این وبلاگ را آماده کنند؟
  • فعالیت وبلاگ در چه حوزه ای خواهد بود؟ به صورت کلی یا جزئی به مطالب می پردازد؟
  • در صورت موفقیت، روش های کسب درآمد با این وبلاگ به چه صورت است؟
  • در مورد رقبای احتمالی و ابزارهای پیشی گرفتن از آنها، چه اطلاعاتی در دسترس است؟
  • در نهایت به کجا خواهیم رسید و نقش وبلاگ در کسب درآمد کلی به چه صورت است؟

اگر با پاسخ دادن به این سؤالات توانستید وبلاگ نویسی را برای خود توجیه کنید و مطمئن بودید که در این مسیر به موفقیت خواهید رسید، گام اول را بردارید و اسم وبلاگ را مشخص کنید.

1. انتخاب دامنه وبلاگ یا همان اسم وبلاگ

اولین گامی که در راه اندازی یک وبلاگ باید بردارید، مشخص کردن اسم وبلاگ و انتخاب یک دامنه با توجه به آن است. برای اسم وبلاگ می توانید از فاکتورهای مختلفی استفاده کنید، اما به خاطر داشته باشید که دامنه یک سایت یا یک بلاگ از قواعد و قوانین خاص خود برخوردار است و برای موفقیت در موتورهای جستجو باید به این قواعد پایبند باشید.

بطور کلی، دامنه یک سایت:

  • باید کوتاه و قابل فهم باشد؛
  • به راحتی به ذهن سپرده شود؛
  • از علائم نگارشی مانند ویرگول، خط فاصله و موارد مشابه نداشته باشد؛
  • به صورت تک کلمه ای و ساده باشد؛
  • تا حد امکان به صورت ترجمه فعالیت سایت باشد.

دامنه وبلاگ همانند انتخاب اسم برای یک انسان است و به نوعی یک شناسنامه برای وبلاگ محسوب می شود. اگر در انتخاب اسم وبلاگ حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی الامکان بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید، شانس موفقیت شما بیشتر خواهد بود. معمولاً موتورهای جستجو به ارتباط بین نام بلاگ و آدرس اینترنتی (URL) توجه ویژه ای دارند و این دامنه در رتبه بندی آن ها تأثیر گذار است.

عکس جستجوی اینترنتی

چگونه دامنه وبلاگ خود را ثبت کنیم؟

یکی از پرتکرارترین سوالاتی که افراد تازه کار مطرح می کنند، نحوه ثبت دامنه وبلاگ و نحوه کسب اطمینان از عدم تکراری بودن آن است. در این مورد شرکت های مختلفی در زمینه ثبت دامنه فعالیت می کنند که شما می توانید از آنها کمک بگیرید. با توجه به اینکه خرید دامنه در قالب های مختلف نیاز به مهارت بالایی دارند و پرداخت آن در قالب دلار انجام می گیرد، توصیه ما این است که ثبت دامنه خود را به یکی از این شرکت ها واگذار کنید. نکته دیگر اینکه این شرکت ها برای حصول اطمینان از عدم تکراری بودن دامنه وبلاگ، امکاناتی را در اختیار شما می گذارد.

به عنوان مثال، شما با جستجوی ثبت دامنه وبلاگ در گوگل به چندین نتیجه خواهید رسید که با کلیک بر روی هر کدام از آنها، یک ابزار در اختیار شما قرار می گیرد تا بتوانید تکراری بودن دامنه خود را بررسی کنید. هزینه ثبت دامنه به قالب های مختلف آنها بستگی دارد. از آنجایی که در سیستم های اینترنتی تفاوتی بین آدرس وب سایت ها و وبلاگ ها وجود ندارد، انتخاب قسمت انتهایی دامنه به سلیقه کاربر و اصول حاکم بر آنها بستگی دارد. به عنوان مثال:

  • دامنه COM: این دامنه یک دامنه بین المللی تجاری است که از واژه commercial به معنی تجاری برگرفته شده و معمولاً در سایتهای تجاری و وبلاگ ها به کار گرفته می شود.
  • دامنه IR: این دامنه مخصوص کشور ایران است و تنها در کشور ایران کاربرد دارد. البته هر کشور دیگری نیز دامنه مربوط به خود را دارد که در مورد انگلستان از UK و در مورد فرانسه از FA استفاده می شود.
  • دامنه Info: این دامنه از کلمه انگلیسی Informal برگرفته شده است که نشان دهنده اطلاعاتی بودن سایت مورد نظر است و ممکن است در زمینه ارائه مقاله و کارهای علمی فعالیت داشته باشد.
  • دامنه net: اسم این دامنه از کلمه انگلیسی Network گرفته شده است و برای وب سایت های شبکه ای و و سایت هایی که در حوزه مخابرات فعالیت دارند مناسب است.
  • دامنه org: این دامنه می تواند معیاری برای نشان دادن فعالیت سایت در حوزه های سازمانی باشد و اسم آن به صورت مخفف کلمه Organization است. البته این دامنه در مورد برخی از وب سایت ها و فروشگاه های اینترنتی نیز به کار گرفته می شود.

دو نکته مهم در انتخاب دامنه برای وبلاگ وجود دارد که رعایت هر کدام از آنها می توانند مسیر شما را راحت تر کند. در حالت اول باید به خاطر داشته باشید که برخی از وب سایت ها به عنوان وب سایت وبلاگدهی فعالیت می کنند و زمینه استفاده رایگان شما از دامنه را فراهم می کند که در بندهای بعدی بیشتر به آن ها می پردازیم.

مورد دوم اینکه گاهی در بررسی های خود متوجه می شوید که دامنه مورد نظر شما قبلاً ثبت شده است. در این حالت مجبور خواهید بود که یک دامنه جدید برای وبسایت خود در نظر بگیریم. البته نیازی نیست که حساسیت بالایی به خرج دهید و حتی می توانید از خدمات ترجمه یا از معادل آنها استفاده کنید.

2. انتخاب سیستم هاست با توجه به هدف گذاری وبلاگ

در مرحله قبل احتمالاً یک اسم مناسب برای وبلاگ خود انتخاب کرده اید و حتی دامنه آن را نیز ثبت کرده اید. در این مرحله باید یک سیستم میزبان یا هاست برای وبلاگ خود انتخاب کنید تا بتوانید اطلاعات خود را بر روی آن بارگذاری کنید. بارگذاری محتوا در بستر اینترنت نیاز به یک فضای مشخص دارد که این فضا با استفاده از هاست فراهم می شود. شرکت های ایرانی و خارجی متعددی در زمینه ارائه هاستینگ فعالیت دارند و هر کدام از آن ها می تواند برای وبلاگ نویسی شما مناسب باشد. تأثیر هاست در یک وب سایت یا یک وبلاگ بسیار مهم است و می توانند موارد زیر را تحت تأثیر قرار دهد:

  • هاست یک سایت به طور مستقیم با سرعت آن در ارتباط است؛
  • هاستینگ می تواند مشخص کند که امنیت یک وب سایت تا چه اندازه بالاست؛
  • هاستینگ در بحث بارگذاری و دانلود مطالب وبلاگ ها و وبسایت ها تأثیر گذار است؛
  • هاستینگ مشخص می کند که ما اجازه بارگذاری و ذخیره سازی اطلاعات را تا چه اندازه ای داریم؛
  • انتخاب هاست و ظرفیت آن به طور مستقیم با حوزه فعالیت ما در ارتباط است.

نکته ای که در مورد وبلاگ نویسی وجود دارد این است که هاست در آدرس اینترنتی یا در محتوای وبلاگ آورده نمی شود و به عنوان سیستم پشت پرده فعالیت می کند. اما این باعث نمی شود که اهمیت هاستینگ کاهش پیدا کند و شما به عنوان یک وبلاگ نویس باید بتوانید بهترین هاست ممکن را برای به خود انتخاب کنید.

هاست

3. انتخاب پلتفرم مناسب برای پیاده سازی وبلاگ

تا اینجای کار، شما یک دامنه برای وبلاگ خود انتخاب کرده اید و فضای هاست را با توجه به فعالیت وبلاگ نویسی خود مشخص گردید. در اینجا باید به سراغ انتخاب یک پلتفرم مناسب برای پیاده سازی وبلاگ خود بروید. اما پلتفرم چیست؟ پلتفرم ابزار و فضایی است که به منظور نوشتن محتوا برای وبلاگ در اختیار شما قرار می گیرد. با کمک این پلتفرم شما می توانید نوشته ها، تصاویر گرافیکی، فیلم ها و سایر موارد مشابه را به دلخواه خود تغییر دهید و در قالب مشخص در وبلاگ خود منتشر کنید.

به طورکلی پلتفرم های مورد استفاده در وبلاگ نویسی به دو دسته رایگان و پولی تقسیم می شوند. پلتفرم های رایگان شامل سیستم هایی می شوند که استفاده از آنها به صورت دائمی رایگان است و شما در ازای نصب آنها پولی پرداخت نخواهید کرد. اما برای استفاده از پلتفرم های پولی مجبور هستید که به صورت اشتراکی و سالانه هزینه آن را بپردازد. به منظور آشنایی بهتر شما با این سیستم ها، دو پلتفرم رایگان خارجی را معرفی خواهیم کرد که هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارد.

وردپرس

وردپرس (Wordpress) محبوب ترین، رایج ترین و احتمالاً ساده ترین پلتفرم مورد استفاده برای گذاشتن محتوا در وبلاگ و وبسایت است. این سیستم به صورت رایگان در اختیار وبلاگ نویسان و وبمستران قرار می گیرد تا به کمک آن اطلاعات خود را بارگذاری کرده و به شکلهای مختلف ویرایش کنند. کار با وردپرس بسیار ساده است و ابزارهای آن به طور کامل و بدون محدودیت در اختیار کاربر قرار می گیرد. از مهمترین ویژگی های این سیستم، وجود افزونه ها و پلاگین های مختلف برای تغییر در ساختار سایت است که به راحتی می توان قالب سایت را به کمک آنها تغییر داد.

البته وردپرس در سه سطح مقدماتی، پیشرفته و حرفه ای در اختیار کاربران قرار می گیرد که تنها نسخه مقدماتی آن رایگان است. کسانی که قصد استفاده از این سیستم مدیریت محتوا یا CMS برای وبلاگ خود دارند، در استفاده از نسخه مقدماتی آن محدودیتی نخواهند داشت و برای داشتن نسخه های حرفه ای تر باید پول آن را بپردازند. بزرگ ترین ایرادی که برای وردپرس وجود دارد این است که سیستم پشتیبانی و پاسخگویی خاصی برای آن در نظر گرفته نشده است و برای برطرف کردن مشکلات آن باید از اینترنت و یا گروه های مربوط به آن کمک گرفت.

لوگو ورد پرس

سایت وبلاگدهی

باید این حقیقت را بپذیریم که نسل اول وبلاگ نویسی در ایران به استفاده از پنل هایی مانند بلاگفا اختصاص یافت که فضای کافی به صورت رایگان در اختیار کاربران اینترنتی قرار داده و آن ها می توانستند قالب های مختلفی را بر روی آن بارگذاری کنند. این سایت ها تحت عنوان سایت های وبلاگدهی شناخته می شوند که امکان ساخت وبلاگ بر بستر امکانات آنها را فراهم می کنند. سایت وبلاگدهی به سایت هایی گفته می شود که تمامی امکانات مربوط به مدیریت محتوا، انتخاب دامنه و فضای ذخیره سازی مطالب را در اختیار وبلاگ نویسان قرار می دهند تا آنها در کمترین زمان ممکن، قالب خود را بر روی وبلاگ موردنظر قرار دهند. تفاوت بین سایت ها و وبلاگ های معمولی که در بندهای قبلی توضیح داده شد، قرار گرفتن نام دامنه موردنظر در وب سایت شرکت است.

نمونه های مختلفی از سرویس های وبلاگدهی ایرانی و خارجی موجود است که امکانات همه آنها تقریباً شبیه است و با یاد گرفتن اصول اولیه در یکی از آنها، می توان از همه این سرویس ها استفاده کرد. معروف ترین سرویس های وبلاگدهی خارجی شامل وردپرس و بلاگ اسکای هستند که نمونه های دیگری مشابه آنها نیز ساخته شده است و محبوبیت کمتری دارند. اما سرویس های وبلاگدهی ایرانی بسیار بیشتر هستند و دسترسی به آن ها آسان تر است. چند نمونه از این سرویس ها به صورت زیر هستند:

  • سرویس وبلاگ دهی بلاگفا
  • سرویس وبلاگ دهی بیان بلاگ
  • سرویس وبلاگ دهی میهن بلاگ
  • سرویس وبلاگ دهی رز بلاگ
  • سرویس وبلاگ دهی پرشین بلاگ
  • سرویس وبلاگ دهی پارسی بلاگ

چرا وبلاگ نویسی برای کسب وکارها اهمیت دارد؟

وبلاگ به عنوان فضایی برای نوشتن تعریف می شود و وبلاگ نویسی به فعالیتی گفته می شود که به تعریف و تفسیر فعالیت های مختلف می پردازد. بنابراین وبلاگ می تواند در کسب وکارهای مختلف نقش داشته باشد و به رونق یا عدم رونق آنها کمک کند. امروزه می بینیم که شرکت های بسیار بزرگ دنیا مانند آمازون و علی بابا، با وجود داشتن آمار منحصر به فرد در فروش و جذب مشتری، کماکان از وبلاگ نویسی به عنوان یک راهکار برای جذب مشتری استفاده می کنند. به همین دلیل 5 نکته در مورد اهمیت وبلاگ نویسی برای کسب وکار فراهم آورده ایم که به شکل زیر هستند:

  • وبلاگ فرصت کافی برای به اشتراک گذاری مطالب ارائه می دهد: وقتی که قصد اطلاع رسانی در رابطه با یک موضوع خاص یا نسبت به کسب وکار خود دارید و ابزارهای کافی از لحاظ خبرگزاری یا کانال های شبکه های اجتماعی در اختیار ندارید، وبلاگ ابزاری است که از طریق آن می توانید خبرهای مختلف را انتشار دهید و از این شیوه برای اطلاع رسانی در کسب وکار خود استفاده کنید. این اطلاع رسانی ممکن است در قالب برنامه های تبلیغاتی شرکت انجام گیرد یا صرفاً قصد معرفی خدمات و فعالیت های سالانه و ماهانه شرکت خود را داشته باشید.
  • وبلاگ ارتباط برند شما با افراد مختلف را تقویت می کند: وبلاگ بهترین پل ارتباطی یک شرکت به صورت اینترنتی یا واقعی با مشتریان است و در واقع آن ها می توانند به راحتی با برند شما ارتباط برقرار کنند. امروزه می بینیم که میلیون ها و شاید میلیاردها جستجو در مورد یک کلید واژه صورت می گیرد. اگر وبلاگ یک شرکت در مورد یک یا چند کلید واژه در صدر فهرست نتایج جستجو قرار گیرند، طبیعتاً تعداد بازدید کننده آن بیشتر بوده و این موضوع به شناسایی بیشتر برند کمک می کند.
  • وبلاگ کسب وکار شما را به عنوان یک صنعت پیشرو معرفی می کند: یکی از مهمترین خصوصیات وبلاگ ها، استفاده از آن به عنوان یک ابزار تبلیغاتی شخصی است و می توان اطلاعاتی در آن ارائه داد که شاید خبرگزاری ها یا سایر وب سایت ها از انتشار آنها طفره می روند. در این وبلاگ فرصت کافی در اختیار شما قرار دارد که جزئیات کسب وکار خود را به طور کامل معرفی کنید و در صورت نیاز بخش های آن را تغییر دهید. این اطلاعات کمک می کند که کسب وکار خود را به عنوان یک صنعت پیشرو معرفی کنید.
  • وبلاگ به تقویت و توسعه ارتباط با مشتریان جدید و موجود کمک می کند: وبلاگ نویسی به عنوان پل ارتباطی بین یک کسب وکار و مشتریان آن تعریف می شود و می توان از آن به عنوان یک ابزار برای جذب مشتری جدید نیز استفاده کرد. شرکت ها و کسب وکارهایی که در نوشتن وبلاگ تبحر دارند، این شانس را خواهند داشت که محصولات و خدمات خود را به شکل بهتر و قویتر معرفی کنند و از این طریق بهترین تبلیغات را برای مشتریان قدیمی و جدید خوب بیاورند.
  • وبلاگ به گرفتن امتیاز بیشتر در بهینه سازی موتورهای جستجو کمک می کند: وقتی که یک کسب وکار اینترنتی راه اندازی می کنید و برای آن وبلاگ قرار می دهید، این وبلاگ به شما کمک می کند که کلید واژه های مورد نظر خود را در مورد وب سایت و فروشگاه اینترنتی تقویت کنید و از این طریق به موتورهای جستجو اطلاع دهید که در چه زمینه ای فعالیت می کند. بحث سئو و بهینه سازی وب سایت بسیار پیچیده و پیشرفته است و در این مطلب مدنظر ما نیست. اما لازم است بدانید که وبلاگ برای گرفتن رتبه بهتر در موتورهای جستجو ضروری است.

لپ تاب و گوشی در میز کار

روش های مختلف کسب درآمد از وبلاگ نویسی

مسلماً راه اندازی یک وبلاگ و نوشتن مطالب در آن به هیچ وجه نمی تواند شما را به پول یا به روش خاصی برای کسب درآمد برساند. این شما هستید که به عنوان یک وبلاگ نویس روش های مختلف کسب درآمد از وبلاگ نویسی را باید پیدا کنید و به کمک آن وبلاگ خود را به سمت شیوه های مختلف حرکت دهید. مثلاً اگر شما تصمیم می گیرید که از روش های متنی برای کسب درآمد استفاده کنید، در کل باید مسیر وبلاگ شما به سمت این روش حرکت کرده و از این به بعد مطالب خود را در این جهت بنویسید.

- کسب درآمد با استفاده از لینک های وابسته

لینک های وابسته به لینک های گفته می شود که به عنوان پل ارتباطی بین یک وبلاگ و یک فروشگاه قرار می گیرد و باعث ارجاع بازدیدکنندگان به فروشگاه مورد نظر می شود. در واقع، استفاده از لینک های وابسته بمانند تعریف و تمجید شما از یک محصول خاص است و در نهایت به بازدیدکننده خود می گوید که می توانید این محصول را از فلان شرکت خریداری کنید. لینک های وابسته حساسیت بالایی دارند و لازم است که متن وبلاگ از جنبه تبلیغاتی خارج شود. هرچه جذابیت متن و واقعی بودن آن برای بازدیدکننده بالاتر باشد، امکان جذب بازدیدکننده از این طریق بیشتر است.

برای مثال، فرض می گیریم که شما یک وبلاگ در زمینه مدیریت کسب وکار دارید و می خواهید به عنوان عامل فروشنده برای وب سایت مدیروب عمل کنید. اگر محصول هدف شما یک بسته آموزشی در مورد محتوا نویسی باشد، در مورد محصول مورد نظر به طور کامل توضیح می دهید و در جریان آن به مخاطب خود اعلام می کنید که بسته آموزشی گروه مدیر وب بهترین کیفیت ممکن را دارد. در صورتی که بازدیدکننده از طریق شما به وب سایت مدیر وب کشیده شود و فرایند خرید را تکمیل کند، از میزان فروش مورد نظر، کمیسیون خود را دریافت می کنید.

حالا چکار کنیم؟

برای شروع کار و کسب درآمد از طریق لینک های وابسته در وبلاگ نویسی باید چند گام زیر را انجام دهید:

  • ابتدا با شرکت یا فروشگاه مورد نظر تماس بگیرید و از بخش فروش آنها در مورد لینک های وابسته کسب اطلاع کنید؛
  • یک لینک وابسته از آنها دریافت کنید که به عنوان مشخصه فروش شما باشد؛
  • لینک مورد نظر را در محتوای خود قرار دهید و به شکل طبیعی در مورد آن توضیح دهید؛
  • از ابزارهای مختلف مانند بازاریابی شبکه های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی یا همان ایمیل مارکتینگ برای معرفی محتوای خود و جذب بازدیدکننده استفاده کنید.

کسب درآمد با استفاده از تبلیغات در وبلاگ

این روش در وبلاگ نویسی به عنوان قدیمی ترین و شاید ابتدایی ترین روش به دست آوردن پول از طریق وبلاگ است. استفاده از این روش نیاز به توضیح چندانی ندارد و می توان از روش های مختلفی آن را انجام داد. رایج ترین و شاید پردرآمدترین روش در این حالت، گذاشتن بنر تبلیغاتی در وب سایت است. برای استفاده از این روش، باید نهایت تلاش خود را به کار بگیرید که رتبه وبلاگ شما در الکسا در بالاترین حد ممکن قرار گیرد و تعداد بازدیدکنندگان شما برای تیم های تبلیغاتی و بازاریابی جالب توجه و وسوسه کننده باشد.

روش های دیگری نیز وجود دارد که شما با قرار دادن تبلیغات در وبلاگ خود به پول برسید. یکی از این روش ها، استفاده از رپورتاژ خبری است. فرایند نوشتن رپورتاژ هم مانند لینک های وابسته است و در جریان آن شما یک محتوا در مورد یک موضوع خاص می نویسید و در نهایت آن را به یک شرکت یا یک محصول خاص لینک می دهید. تفاوت رپورتاژ خبری با لینک های وابسته در این است که شما در میزان فروش سهیم نیستید و تنها منبع درآمد شما، هزینه ایست که بابت گذاشتن رپورتاژ دریافت می کنید.

پول

حالا چه کار کنیم؟

اولین قدمی که در این مسیر باید بردارید، خود را در وبلاگ نویسی به حد حرفه ای برسانید و محتوای جذاب بنویسید که در موتورهای جستجو در رتبه های بالاتر قرار گیرید و تعداد بازدیدکنندگان شما بالا باشد. اگر بتوانید خود را در بین رتبه های برتر الکسا قرار دهید، شرکت های تبلیغاتی به راحتی شما را پیدا می کنند و از شما می خواهند که تبلیغات آنها را در وبلاگ خود قرار دهید. اما روش دوم و شاید روش سخت تر، گشتن در بین نتایج موتورهای جستجو و پیدا کردن شرکت هایی است که از ابزار گوگل ادوردز استفاده می کنند. از این طریق نیز می توانید پیشنهاد تبلیغات شان را در وبلاگ خودتان با آنها مطرح کنید.

- کسب درآمد با استفاده از محتوای اسپانسری شده (حمایت شده)

برای درک این موضوع می توانید محتوای یک وبلاگ را در نظر بگیرید که توسط یک شرکت به شما توصیه شده که در وب سایت یا وبلاگ خود قرار دهید. در این حالت شما نه شریک تجاری محسوب می شوید و مطلب گذاشته شده نیز رپورتاژ خبری محسوب نمی شود. در حقیقت شما به عنوان مشتری یا حامی یک شرکت مطالبی مطابق با فرمت وبلاگ خود برای مخاطبان خود می نویسید و سعی می کنید که در این محتوا به معرفی قابلیت ها و یا محصولات آن ها بپردازید. در این شیوه، معیار سنجش تعداد بازدید کننده جذب شده نیست و از روش های سنجش ترافیک ورودی برای محاسبه سهم شما استفاده نمی شود؛ تنها شرکت مورد نظر از شما می خواهد که یک محتوا برای آنها بنویسید.

محتوای اسپانسری شده یا حمایت شده می تواند یک نوشته وبلاگی، یک ویدیو یا حتی یک پادکست باشد که هدف شما از ایجاد آن معرفی یک محصول یا خدمات خاص آن شرکت به خوانندگان است. در این شیوه نیاز به فرمت محتوای خاصی ندارید و باید متن مورد نظر را با همان فرمت وبلاگ خود بنویسید. یکی از دلایل جذابیت محتوای حمایت شده، عدم نیاز به گذاشتن بنر تبلیغاتی یا لینک های زیاد است و شما تنها می توانید از شرکت مورد نظر یا محصولات آن نام ببرید.

حالا چه کار کنیم؟

اگر احساس می کنید که در زمینه نوشتن محتوای حمایت شده تبحر دارید، لازم است که زمینه های مختلف را مورد بررسی قرار دهید و بهترین گزینه ممکن و با توجه به محتوای وبلاگ خود انتخاب کنید. در این مورد می توانید:

  • یک آموزش در مورد یک خدمت یا محصول خاص بنویسید؛
  • یک پروژه در مورد دستور غذا یا استفاده از یک آیتم خاص ایجاد کنید؛
  • یک لیست تحت عنوان لیست برتر در مورد یک محصول یا یک خدمت خاص فراهم کنید؛
  • یک محصول یا یک خدمت ویژه را به طور کامل و عمیق بررسی کند؛
  • یک بررسی ویدیویی در مورد یک محصول یا یک خدمت بسازید؛
  • در مورد نکات جدید و منحصربه فرد یک شرکت توضیح دهید.

کسب درآمد از مشترکین و از Lead های وبلاگ

برای وبلاگ نویسی مسئله بدست آوردن اشتراک و مشتری و همچنین تبدیل بازدیدکنندگان به Lead بسیار مهم است. Leads به کسانی گفته می شود که هنوز مشتری دائمی وبلاگ شما نیستند، اما اطلاعات تماس خود مانند شماره تلفن یا آدرس ایمیل خود را در اختیار شما گذاشته اند. این بهترین فرصت برای کسب درآمد از وبلاگ نویسی است و به راحتی می توانید از این افراد برای به دست آوردن پول استفاده کنید.

زمانی که شما تصمیم به جذب بازدیدکننده برای وبلاگ خود می گیرید، شرایط لازم را فراهم می آورید تا اطلاعات تماس و آدرس ایمیل آنها را به دست بیاورید و در فواصل زمانی مشخص، مطالب وبلاگ خود را برای آنها ارسال کنید. این شیوه هم به ماندگاری مشتریان کمک می کند و هم به شما این امکان را می دهد که در برخی موارد از قابلیت تبلیغاتی آن استفاده کنید. پس اگر به فکر کسب درآمد از وبلاگ خود هستید، می توانید از ظرفیت مشترکین وبلاگ خود نهایت بهره را ببرید.

کلید

حالا چه کار کنیم؟

برای استفاده از مشترکین به عنوان منبع کسب درآمد باید با یک شرکت به توافق برسید که وظیفه تبلیغات آنها را در قالب ایمیل مارکتینگ یا هر روش دیگری بر عهده بگیرید. بعد از این توافق، می توانید مشترکین وبلاگ خود را در دسته های مختلف قرار دهید و در فواصل زمانی تعیین شده، برای آنها ایمیل های تبلیغاتی با معرفی شرکت مورد نظر بفرستید. در این ایمیل می توانید به محتوای وبلاگ خود نیز اشاره کنید که در آن محتوای اسپانسری شده یا حتی رپورتاژ خبری قرار داده اید. طبیعتاً مشتری های به دست آمده و ترافیک جذب شده از طرف شما برای شرکت مورد نظر، میزان درآمد ماهانه یا پروژه ای شما را تعیین می کند.

- کسب درآمد از طریق فروش محصول در وبلاگ

منظور ما در اینجا فروشگاه های اینترنتی نیست، بلکه به وبلاگ هایی اشاره داریم که در جریان آن صرفاً چند محصول خاص فروخته می شود که وبلاگ بر پایه آنها طراحی شده است. اما منظور ما از کسب درآمد از طریق فروش محصول در جریان وبلاگ نویسی، کالاها و خدماتی است که فرد در طول فعالیت خود می سازد. اگر ما وب سایت مدیر وب را به عنوان یک وبلاگ در نظر بگیریم، دوره های آموزشی گروه، فیلم های آموزشی، کالاها و خدمات آموزشی و همچنین بسته های آموزشی محتوا نویسی مواردی هستند که به عنوان منبع کسب درآمد به فروش می رسند. استفاده از این روش بسیار سخت است و شما به عنوان وبلاگ نویس باید شرایطی به وجود بیاورید که بازدیدکننده اعتماد کاملی به شما و محتوای وبلاگ شما داشته باشد.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (554 نظر) رهبر معظم انقلاب: در ایستگاه منتظر قطار بودم که فردی که اصلا نمی شناختمش شروع کرد به مسخره کردن من+ویدیو (211 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (177 نظر) میزبانی رهبر معظم انقلاب از مهمانش در ضیافتی به صرف شام +عکس/سفره ای که اُملت تنها غذای آن بود... (145 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (67 نظر) نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش/ مبارکا باشه (60 نظر) نگاهی به میز عقد ساده و با دیزاین مختصرِ زینب سلیمانی دختر کوچکِ سردار سلیمانی و همسر لبنانی‌اش+عکس/ استندهای اسم و شمع های تک رنگ (49 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (45 نظر) در خانه شهید رئیسی به روی همه مردم باز می شود (45 نظر) خلاقیت هوش پران مغازه دار کاشانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغزشو باید طلا گرفت+عکس (25 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (24 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پژو پارس حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (21 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (18 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز مغازه دار یزدی در ایام محرم/آدم حظ میکنه از اینهمه درک و شعور+فیلم (13 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج‌شنبه 28 تیر 1403
حرمت شکنی دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری کرج!
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 28 تیر 1403+فیلم
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر 1403
نگاهی به جواهرات مجلل و باشکوه خانواده آمبانی که پربازدید شد/ از زمرد نماد عشق آقای داماد تا گردنبند دستساز مادر شوهر جنجالی+عکس
7 روش تضمینی و قطعی رفع بوی بد سینک ظرفشویی
مبل‌های کثیف خانه را چگونه تمیز کنیم؟ / یک راه سریع و تضمینی
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منظور ظریف از دولت وفاق ملی چیست؟
خرید کردن پسر رهبر معظم انقلاب: از ایستادن در صف و رعایت نوبت تا لحن عادی فروشنده با ایشان مثل دیگر مشتری ها
اختلاف زن و شوهر بوکانی هفت هکتار مزرعه گندم را به آتش کشاند
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان