دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / طب سنتی و گیاهان دارویی /

خاصیت فوق العاده زردچوبه در بیماری دیابت 

دوشنبه، 24 مرداد 1401
دیابت یک بیماری شایع مربوط به اختلال در سطح قند خون شماست. سطح قند خون شما نقش مهمی در نحوه متابولیسم بدن شما و نحوه استفاده از انرژی دارد. در این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی تاثیر زردچوبه بر بیماری دیابت بپردازیم.

دانشمندان معتقدند که زردچوبه دارای خواصی است که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کند ، این ها همگی عواملی هستند که در بروز دیابت نقش دارند . به همین دلیل ، آنها معتقدند که زردچوبه ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد .زردچوبه حاوی ترکیبی به نام کورکومین است که به نظر می رسد منبع بسیاری از فواید آن برای سلامتی همین ماده باشد . بیشتر تحقیقات تا به امروز بر روی کورکومین تمرکز کرده اند تا زردچوبه کامل .

نتایج حاصل از ۲۰۰ مقاله تحقیقاتی در ارتباط بین دیابت و کورکومین نشان می دهد که کورکومین می تواند به طرق مختلف از جمله بهبود مقاومت به انسولین و کنترل سطح کلسترول به افراد مبتلا به دیابت کمک کند.

مدیریت قند خون با زردچوبه

کورکومین ممکن است به افراد مبتلا به دیابت در کنترل سطح قند خون کمک کند. مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده است نشان می دهد که کورکومین می تواند بر قند خون بالا تأثیر مثبت داشته و حساسیت به انسولین را افزایش دهد . با این حال، برخی محققان همچنین به یافته های تحقیق ضد و نقیضی اشاره می کنند که نشان می دهد کورکومین تأثیر کمی بر قند خون دارد.مصرف زردچوبه یا کورکومین به طریق خوراکی ممکن است به کاهش قند خون در سطوح قابل کنترل در برخی افراد کمک کند اما برای تأیید این اثر تحقیقات بیشتری نیاز است تا بر روی انسان انجام شود .

تاثیر زردچوبه بر پیشگیری از ابتلا به دیابت

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که زردچوبه همچنین می تواند از ابتلا افراد به دیابت پیشگیری کند. بر اساس یک تحقیق معتبر مشخص شد افرادی که دارای پیش دیابت بودند و به مدت ۹ ماه کورکومین مصرف کردند، کمتر از افرادی که دارونما مصرف می کردند به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند .محققان این مطالعه همچنین خاطرنشان کردند که به نظر می رسد کورکومین عملکرد سلول های بتا را که مسئول تولید انسولین در لوزالمعده هستند ، بهبود می بخشد .این یافته ها نشان می دهد که گنجاندن زردچوبه یا کورکومین در رژیم غذایی افراد مبتلا به پیش دیابت می تواند تا حدی از ابتلای آن ها به دیابت پیشگیری کند .

جلوگیری از عوارض ناشی از دیابت با زردچوبه

ترکیباتی مانند کورکومین ممکن است به کاهش خطر یا شدت برخی از عوارض مرتبط با دیابت کمک کند :

  • سلامت کبد با زردچوبه: بسیاری از افراد دیابتی با مشکلات کبدی مانند بیماری کبد چرب مواجه می شوند. در آزمایشات آزمایشگاهی دیده شد موشهای مبتلا به دیابت که کورکومین مصرف می کردند کمتر از سایر موش ها دچار مشکلات کبدی شدند .
  • کاهش کلسترول و سلامت قلب: در یک آزمایش انسانی به ۶۳ نفر افراد مبتلا به سندرم حاد کرونری دوز کم ( ۴۵ میلی گرم ) کورکومین در روز، به مدت ۲ ماه داده شد. پس از این زمان مشاهده شد سطح کلسترول تام و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یا کلسترول “بد” این افراد پایین تر آمده بود.به نظر می رسد دیابت خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، بیماری های قلبی اولین عامل مرگ زودرس در افراد مبتلا به دیابت است.
  • نوروپاتی دیابتی: سطح بالای قند خون می تواند منجر به آسیب عصبی شود که پزشکان از آن به عنوان نوروپاتی یاد می کنند. نوروپاتی به صورت خودکار بر عملکردهای بدن تأثیر می گذارد که فرد هیچ کنترل آگاهانه ای بر آن ندارد مانند هضم غذا. نوروپاتی محیطی می تواند منجر به درد، سوزن سوزن شدن و از دست دادن حس در دست و پا شود.

برخی مطالعات نشان داده اند که زردچوبه ممکن است از عوارض نوروپاتی دیابتی جلوگیری کند، از جمله:

  1. مشکلات چشمی ، مانند یووئیت (تورم لایه میانی چشم) و آب مروارید
  2. گاستروپارزی (فلج معده ) که حرکت غذا را از طریق دستگاه گوارش کند یا متوقف می کند.
  3. نقص شناختی که بر پردازش ذهنی تأثیر می گذارد.

مزایای دیگر زردچوبه برای افراد دیابتی

کورکومین همچنین ممکن است به جلوگیری یا کاهش شدت موارد زیر کمک کند :

  • اختلال در نعوظ
  • نفروپاتی دیابتی، که بیماری کلیوی دیابتی نیز نامیده می شود.
  • درد ناشی از شرایط التهابی مانند آرتریت روماتوئید
  • کورکومین می تواند در برابر بیماریهای عروقی دیابتی و همچنین در تسریع بهبود زخم ها هم تاثیرگذار باشد. هنگامی که یک فرد مبتلا به دیابت زخمی می شود، بهبود آن ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد و این فرد در مقایسه با افرادی که دیابت ندارند، بیشتر در معرض عفونت قرار می گیرد. این عوامل می توانند منجر به عوارض شدید در وی شوند. یافتن راه هایی برای بهبود زخم ها می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد. در برخی مطالعات حیوانی دیده شده که زردچوبه روند بهبود زخم ها را تسریع می کند که از این الگو می توان برای انسان نیز نتیجه گیری کرد. گرچه برای اثبات آن در انسان تحقیقات بیشتری لازم است.

کورکومین و تاثیر بر دیابت نوع ۱

دانشمندان معتقدند دیابت نوع ۱ زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن به سلول های بتا که تولید کننده انسولین در پانکراس هستند حمله می کند.یک مقاله معتبر در سال ۲۰۱۴ اشاره کرد که کورکومین ممکن است نحوه عملکرد سیستم ایمنی بیش فعال را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ تنظیم کند.محققان دریافتند که کورکومین پاسخ سلول T بدن را که بخشی از پاسخ ایمنی بدن است، کاهش می دهد. این یافته نشان می دهد که کورکومین ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین می تواند عملکرد داروهای تنظیم کننده سیستم ایمنی را که پزشکان برای مدیریت دیابت نوع ۱ تجویز می کنند، تقویت کند.

مضرات مصرف بیش از حد زردچوبه

به گفته مرکز ملی سلامت تکمیلی (NCCIH) ، به نظر می رسد زردچوبه ماده غذایی بی خطری است و اکثر مردم می توانند آن را به طور منظم در رژیم غذایی خود قرار دهند .با این حال ، اگر افراد بیش از حد از زردچوبه یا کورکومین مصرف کنند، ممکن است علائم و نشانه های زیر را تجربه کنند :

  • رقیق شدن خون
  • سوء هاضمه
  • حالت تهوع
  • اسهال

در نتیجه ، زردچوبه برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند مناسب نیست.افراد مبتلا به بیماریهای خاص نیز ممکن است نیاز به پرهیز از مصرف زردچوبه داشته باشند زیرا می تواند علائم آنها را بدتر کند .این بیماری ها عبارتند از :

  • بیماری کیسه صفرا
  • سنگ کلیه
  • کم خونی

مصرف زیاد کورکومین یا زردچوبه برای مدت طولانی نیز ممکن است منجر به مشکلات کبدی در افراد شود .

تداخلات دارویی زردچوبه در دیابت

زردچوبه یا کورکومین ممکن است اثر سایر داروهای قند خون را افزایش دهد که این امر می تواند منجر به افت قند خون یا هیپوگلیسمی شود.افراد دیابتی قبل از افزایش مصرف زردچوبه یا کورکومین و یا مصرف هرگونه مکمل دیگر برای کنترل علائم خود، باید با پزشک خود مشورت کنند.

نحوه استفاده از زردچوبه برای دیابت

اگر افراد مبتلا به دیابت زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه می کنند، باید آن را در کنار دستورات رژیمی و دارویی خود استفاده کنند و مصرف زردچوبه هیچگاه نباید جایگزین یک برنامه جامع مدیریت دیابت شود.افراد مبتلا به دیابت باید برای کنترل قند خود طبق توصیه پزشک از انسولین یا داروهای دیگر خود استفاده کنند و اقدامات زیر را برای کاهش خطر عوارض ناشی از دیابت انجام دهند :

  • داشتن یک رژیم غذایی سالم حاوی مقدار زیادی سبزیجات غیر نشاسته ای و فیبر
  • ورزش منظم
  • مدیریت سطوح استرس
  • ترک سیگار در صورت لزوم و اجتناب از دود سیگار در صورت امکان
  • خواب منظم

پزشک همچنین می تواند با توجه به شرایط شما استفاده از زردچوبه به صورت خوراکی در غذا ها و یا به عنوان یک مکمل به شما پیشنهاد دهد. بنابراین باز هم تاکید می کنم به هیچ عنوان سرخود از مکمل زردچوبه در بیماری دیابت استفاده نکنید چون ممکن است با داروهای مصرفی شما تداخل داشته باشد.

طریقه صحیح مصرف زردچوبه

بهترین روش استفاده از زردچوبه اضافه کردن آن به عنوان چاشنی و ادویه به انواع غذاهاست بدین طریق شما می توانید از این ادویه پر خاصیت به صورت روزانه استفاده کنید .روش های دیگری نیز برای مصرف زردچوبه وجود دارد مثلا می توانید آن را به ماست یا شیر و غلات صبحانه (Cereal) ، بعضی از سوپ ها، سس های سالاد و … اضافه کنید.

برای اثربخشی و استفاده بیشتر از خواص زردچوبه بهتر است آن را همراه روغن و غذاهای حاوی چربی استفاده کنید همچنین می توانید یک قاشق چای خوری روغن نارگیل ( یا به جای آن ، ۱ قاشق غذاخوری ماست پرچرب ) را به یک چهارم قاشق چای خوری زردچوبه و یک هشتم قاشق چای خوری پودر فلفل سیاه اضافه کرده و روزی ۲ بار از این مخلوط استفاده کنید. اضافه کردن فلفل سیاه به همراه زردچوبه به افزایش جذب کورکومین کمک می کند .

مقدار مصرف زردچوبه در طول روز

شما می توانید روزانه به میزان ۱.۵ گرم معادل نصف قاشق چایخوری از پودر زردچوبه در غذاهایتان استفاده کنید. اگر خواستید از خواص درمانی زردچوبه بهره گیرید می توانید آن را نهایتا به میزان ۲ تا ۳ گرم در روز نیز استفاده کنید. از مصرف بیش از این مقدار خودداری کنید تا از عوارض مصرف بیش از اندازه آن در امان بمانید.اگر از زردچوبه استفاده می کنید چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید:

  • حتما برچسب روی تمام بسته های مکمل را بخوانید و دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید. اگر از دوز آن مطمئن نیستید با پزشک خود صحبت کنید.
  • مانند سایر مکمل ها اغلب عاقلانه است که با دوز کم شروع کنید و وضعیت خود را بسنجید.
  • زردچوبه ممکن است سطح اگزالات ادرار را افزایش دهد یا باعث بدتر شود کم خونی شود. اگر سابقه سنگ کلیه یا کم خونی دارید با احتیاط از آن استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که اگرچه اکثر مردم می توانند زردچوبه را تحمل کنند اما برخی ممکن است متوجه شوند که زردچوبه با معده آن ها سازگار نیست و عده ای ممکن است به آن آلرژی داشته باشند.
  • از خرید عمده خودداری کنید مانند سایر ادویه ها بهترین خواص خود را زمانی که تازه باشد دارد. چه مکمل مصرف کنید و چه تصمیم دارید زردچوبه را به غذای خود اضافه کنید فقط آنچه را که برای آینده نزدیک نیاز دارید بخرید.
  • اگر با زردچوبه آشپزی می کنید بدانید که این زردچوبه فواید سلامتی یک مکمل را ندارد. گرما مقداری از ارزش دارویی را از بین می برد.
  • ترکیب چربی یا روغن با زردچوبه می تواند جذب کورکومین را بهبود بخشد و فواید بیشتری به همراه داشته باشد.

نتیجه گیری

تحقیقات نشان می دهد که کورکومین، ماده اصلی فعال زردچوبه، می تواند تأثیر قابل توجهی بر روی برخی علائم و عوارض دیابت داشته باشد. با این حال، اکثر تحقیقات تاکنون بر روی حیوانات انجام شده و آزمایشات انسانی بیشتری برای تأیید فواید این ادویه لازم است.زردچوبه یک دارو نیست و نمی تواند جایگزین هرگونه دارو یا شیوه زندگی باشد که پزشک ممکن است برای درمان دیابت تجویز کند. مردم نباید از آن به عنوان درمان جایگزین دیابت استفاده کنند.با این حال، تحت راهنمایی پزشک، زردچوبه یا کورکومین ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد، خواه از آن به عنوان ادویه در آشپزی استفاده کنند یا به صورت مکمل آن را مصرف کنند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
سابمیت مقاله چیست؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
تبدیل پایان نامه به مقاله !