دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

خاصیت لوبیا چیتی و نقش آن‌ در کاهش وزن 

یکشنبه، 28 شهریور 1400
از خواص لوبیا چیتی برای لاغری وجود فیبر فراوان و کالری کم است. این ماده غذایی تقریبا فاقد چربی است و با ایجاد احساس سیری در فرد باعث کاهش وزن می‌گردد. در عین حال پروتئین بدن را نیز تامین می‌کند.

خواص لوبیا چیتی برای لاغری به دلیل فیبر فراوان و کالری کم از سوی متخصصان تغذیه کاملاً پذیرفته شده است. چرا که این ماده ی غذایی باعث کاهش اشتها می شود. در عین حال فاقد چربی و کلسترول است. افرادی که لوبیا چیتی را به عنوان یک وعده ی غذایی کامل مصرف می کنند، از روند چاقی در آن ها جلوگیری می شود. در عین حال این ماده ی غذایی حاوی مقادیر بالایی از پروتئین است.

۴ خاصیت لوبیا چیتی و نقش آن ها در کاهش وزن

لوبیا چیتی مانند تمامی حبوبات دارای خواص بسیار زیادی است که هر یک از آن ها تاثیر به سزایی بر سلامت افراد می گذارد. با تمرکز بر لاغری و کاهش وزن، به چهار مورد از مهم ترین و اصلی ترین خواص لوبیا چیتی برای لاغری اشاره می کنیم.

۱. لوبیا چیتی دارای مقدار کمی کالری است

اصلی ترین دلیل چاقی در واقع ایجاد تعادل انرژی منفی است؛ یعنی مقدار انرژی وارد شده به بدن بسیار بیشتر از انرژی مصرف شده یا خارج شده از بدن است. این مقدار انرژی اضافه متعاقباً در بدن به صورت چربی ذخیره شده و باعث افزایش وزن می گردد. بنابراین باید با کاهش ورودی انرژی به بدن و افزایش مصرف انرژی، بر این تعادل انرژی منفی غلبه کرد.غذا هایی را که دارای انرژی پایینی هستند باید در اولویت مصرف قرار داد. لوبیا چیتی تقریبا فاقد چربی است و کالری کمی دارد.

۲. لوبیا چیتی سرشار از فیبر است

از اصلی ترین خواص لوبیا چیتی برای لاغری، مقدار فیبر موجود در آن است. لوبیا چیتی بالاترین میزان فیبر ممکن را در بین حبوبات دارد. اما چرا فیبر می تواند برای کاهش وزن این قدر مؤثر و مهم باشد؟ پاسخ این پرسش بسیار ساده است؛ فیبر ها با تأثیر بر سیری یا به عبارتی زودتر سیر شدن فرد، به کاهش وزن کمک می کنند. وقتی که فیبر وارد معده شد، با توجه به اینکه یک ماده انحلال پذیر است درون معده تبدیل به یک ماده گرانرو یا ویسکوز می شود. بر همین اساس موجب احساس سیری در فرد می شود که متعاقباً میزان ورودی غذا یا همان انرژی را کاهش می دهد و نقش مؤثری در کاهش وزن ایفا می کند.
محققان در خصوص تأثیر مصرف فیبر در کاهش وزن آزمایشی را صورت داده اند. در این آزمایش از دو گروه تحت آزمایش خواسته شد که یکی از آن ها از فیبر موجود در سبزیجات و میوه ها و گروه دیگر نیز از فیبر موجود در لوبیا تغذیه کند. بعد از اتمام آزمایش، مشخص شد که تمامی افرادی که لوبیا مصرف کردند مقدار قابل توجهی کاهش وزن داشتند در حالی که تنها نیمی از افرادی که فیبر را از منابع دیگر دریافت کردند، شواهدی از کاهش وزن را از خود نشان دادند. این نتیجه، نشان از کارایی ۱۰۰ درصدی فیبر موجود در لوبیاچیتی برای کاهش وزن دارد.

۳. سرشار از پروتئین است

مقدار پروتئین یکی از خواص لوبیا چیتی در لاغری است. لوبیا چیتی و به طورکلی تمامی انواع لوبیا ها سرشار از پروتئین هستند. تقریباً هر ۱۰۰ گرم لوبیا حاوی ۹ گرم پروتئین است. پروتئین ها نیز مانند فیبر به چند روش مختلف در سیر شدن فرد نقش ایفا می کنند. اثر کالری سوزی یا ترموژنیک پروتئین ها بالاست و مقدار بالای ترموژنیک اغلب با سیری در ارتباط است.
از سوی دیگر پروتئین ها از ترشح هورمون مربوط به گرسنگی یعنی هورمون گرلین جلوگیری می کنند. از این رو میزان گرسنگی در فرد را کاهش می دهند و بدین طریق اشتهای فرد مهار می گردد.

۴. حاوی نشاسته مقاوم است

دیگر خواص لوبیا چیتی در لاغری وجود ماده ای به نام «نشاسته مقاوم» در آن است. مقدار نشاسته مقاوم در انواع لوبیا مختلف است. نشاسته مقاوم موجود در لوبیا چیتی نقش موثری در کنترل اشتها دارد. این نشاسته در معده و روده هضم می شود و هضم آن تنها در روده بزرگ صورت می گیرد. میکروبیوتا یا میکرو ارگانیسم های همزیست موجود در روده بزرگ با تاثیر بر این نوع از نشاسته موجب تخمیر آن می شوند. یکی از محصولات فرعی این فرایند تخمیر اسید های چرب زنجیره کوتاه هستند. این نوع از اسید های چرب، مسئولیت ایجاد سیری در فرد را به عهده دارند.

تقویت حافظه در زمان رژیم لاغری

یکی دیگر از خواص لوبیا چیتی برای لاغری تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر است. این ماده ی غذایی حاوی مقادیر بالایی از منیزیم است که به بهبود حافظه کمک می کند. پس اگر در دوره ی رژیم لاغری به سر می برید، می توانید لوبیا چیتی را برای جلوگیری از فراموشی و کاهش منیزیم بدن مصرف کنید.

توصیه ی مهم برای رژیم لاغری با لوبیا چیتی

اگر قصد دارید در دوره ی کاهش وزن، لوبیاچیتی مصرف کنید، باید به تاثیرات آن برای نفخ شکم نیز توجه داشته باشید. کسانی که به گاستریت معده (ورم معده) مبتلا هستند، نباید لوبیا چیتی مصرف کنند. همچنین افراد سالم نیز باید از مصرف بیش از حد این ماده ی غذایی خودداری کنند. زیرا در دراز مدت به معده آسیب وارد می کند.
لوبیاچیتی یک غذای سنگین است که توصیه می شود از مصرف آن در زمان شب خودداری کنید. خوراک لوبیا چیتی را می توانید در زمان صبح یا به عنوان وعده ی ناهار میل کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
مراحل اکسپت مقاله
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه