به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،لقاح آزمایشگاهی IVF شیوه ای پزشکی است که در آن سلول تخمک بالغ از زن گرفته می شود و با اسپرم مرد در خارج از بدن لقاح می یابد و رویان حاصل برای ادامه بارداری طبیعی در رحم همان زن یا زن دیگری کاشته می شود.
در ابتدا این روش برای زنانی به کار می رفت که لوله های تخمدانی شان دارای کارآیی لازم برای انتقال تخمک نبود. ولی امروزه از این روش برای موارد زیادی استفاده می شود. به طور مثال مردانی که دارای اسپرم های کافی برای باروری هستند با این روش دارای فرزند می شوند.
این روش با جمع آوری و شستشوی اسپرم و اضافه کردن آن بر تخمک در ظرف کشت انجام می شود. تمام مردانی که به دلیل کاهش تعداد و یا عدم تحرک اسپرم، نابارور هستند، می توانند از روشهای تکنولوژی IVF استفاده کنند.
همچنین خانم هایی که به عللی مانند انسداد لوله رحم و یا چسبندگی بیش از حد سرویکس (دهانه رحم) نابارور می شوند، کاندید مناسبی برای IVF هستند. میزان موفقیت روش در بهترین شرایط ۱۰ تا ۲۰ درصد است و معمولا در هر سیکل IVF سه تا پنج جنین به رحم منتقل می شود. از آنجا که درIVF استحصال تخمک بیشتر از روش های تحریک تخمدان انجام می شود، هزینه ها بالا رفته است. مهمترین عارضه ای که پس از انجام ممکن است بیمار را تهدید کند، سندرم پرکاری تخمدان است. باید مشخص شود علت عقیمی به زن یا مرد بر می گردد و با توجه به آن، درمان انجام شود
محققان نشان دادند زنانی که برای باردار شدن از لقاح آزمایشگاهی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که به طور طبیعی باردار می شوند، تا ۸۰ درصد یبشتر درخطر تولد زودرس نوزاد هستند.
تحقیقاتی که توسط پژوهشگران در بیمارستان «سن رافائل میلان ایتالیا» در خصوص ارتباط بین لقاح آزمایشگاهی و افزایش خطر تولدهای زودرس خودبخود، انجام شد نشان داد، زنانی که برای باردار شدن از لقاح آزمایشگاهی استفاده می کنند در مقایسه با کسانی که به طور طبیعی باردار می شوند، خطر تولد زودرس نوزادانشان (قبل از هفته های ۳۷ و ۳۴) تا ۸۰ درصد افزایش می یابد.
پزشکان و متخصصین استفاده از غربالگرهای اولتراسوند سرویکالی را در این افراد که در خطر بالای تولد زودرس فرزند هستند توصیه می کنند تا در صورت نیاز استراتژی های مهاری مورد استفاده قرار دهند.
به عقیده این محققان گزارش هایی که بعد از باردار شدن، در زمان تولد و بعد از تولد ثبت می شود را باید مبنایی برای اتخاذ استراتژی های باروری در نظر گرفت تا احتمال چنین تولدهایی را به حداقل برسانند.