به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ،هلو دارای ویتامین سی، آهن، فیبر و پتاسیم است. تمام این مواد مغذی برای زن باردار لازم و ضروری هستند و می توان آن را با خیالی راحت در دوران بارداری مصرف کرد و در واقع بسیار مفید می باشد.
ویتامین C به ویژه برای رشد مناسب جنین ضروری است و باعث داشتن دندان و استخوان های سالم می شود. فیبر غذایی در هلو، باعث حفظ سلامت دستگاه گوارش در خانم های باردار می شود.
پتاسیم و آهن برای خانم های باردار ضروری و مفید است. نگرانی اصلی برای استفاده از هلو وجود دارد، آلودگی آفت کش ها است. با توجه به این نگرانی می توانید که هلوی ارگانیک مصرف کنید.
آیا خوردن هلو در بارداری بی ضرر است؟
خوردن هلو در حد تعادل ضرری ندارد. هلو میوه ای سرشار از آهن، پروتئین، شکر، پکتین(ژلاتین گیاهی) و زینک است. خوردن میوه مشکلی ندارد. آن را خیلی خوب شسته و آن را به صورت تازه و یا پخته شده مصرف کنید.
یک هلوی متوسط( تقریبا ۱۵۰ گرم) مواد مغذی زیر را برایتان فراهم می کند:
- کالری-۵۹
- کربوهیدرات-۱۴ گرم
- پروتئین- ۱.۴گرم
- چربی-۰.۴ گرم
- فیبر-۲.۳ گرم
- ویتامین C-10 میلی گرم
- ویتامین A-489 IU
- پتاسیم-۲۸۵ میلی گرم
- منیزیم-۱۴ میلی گرم
- آهن- ۰.۴ میلی گرم
اکنون می دانید که هلو دارای ارزش های غذایی خوبی است. اما چطور این ارزش های غذایی برای بدن تان مفید خواهد بود؟
فواید خوردن هلو در بارداری
هلوها سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند که برای شما و جنین در حال رشدتان حیاتی است.
هلو سرشار از ویتامین C است، که برای تشکیل استخوان ها، دندان و ماهیچه ها، غضروف ها و رگ های خونی جنین ضروری است. ۱۰۰گرم هلو به شما ۶.۶ میلی گرم ویتامین می دهد.
ویتامین C به جذب بهتر آهن در بدن تان کمک می کند، و از کم خونی جلوگیری می کند. همچنین شانس ابتلا به زایمان زودرس را کمتر می کند. و ترک های بارداری را کمتر می کند.
- اسید فولیک
۱۰۰ گرم هلو تقریبا ۴ میکروگرم آهن دارد.
اسید فولیک در طول سه ماهه اول بسیار ضروری است. و به رشد مغز و نخاع کمک میکند و از نقص های لوله های عصبی جلوگیری می کند همانند بیماری ستون فقرات شکاف دار.
- پتاسیم
هلو دارای پتاسیم است که شما را برای مقابله با نگرانی های دوره های بارداری آماده می کند. و مشکلاتی همانند خستگی و کوفتگی، ضعف، اضطراب، گرفتگی عضلات پا، ورم زانو ها و پاها که در طول بارداری رایج است را کاهش می دهد. و تعادل مایعات بین مادر و کودک را حفظ می کند.
- فیبر
هلو منبع غنی ای از فیبر است که تقریبا هر ۱۰۰ گرم میوه ۱.۵ گرم فیبر دارد. بنابراین، فیبر کافی را برای بدن تان در طول بارداری را فراهم می کند که بتوانید با مشکلاتی همانند یبوست، دیر هضمی، و دیگر مشکلات مربوط به معده کنار بیایید.
خوردن یک هلو در روز به شما کمک می کند حرکات روده ای داشته باشید.( دفع مزاج داشته باشید)
- سم زدای طبیعی
میوه ی هلو یک سم زدای طبیعی است. علاوه براینکه معده و روده های شما را پاک سازی می کند، سموم ناخواسته بدن و اضافات را از اندام های دیگر همانند کبد، کلیه و طحال پاک سازی می کند. به علاوه، باعث بهتر شدن عملکرد قلب نیز می شود.
- بتاکاروتن
هلوها منبع طبیعی از ویتامین های شگفت انگیزی هستند که باعث تولید ویتامین A می شوند. خوردن هلو بدن تان را به سطح مناسبی از بتاکاروتن می رساند. بتاکاروتن باعث بهبود سیستم ایمنی بدن و سلامت بدن تان می شود.
- کاهش وزن
هلو با کمک به کاهش وزن ، در بعد زایمان تان نیز به شما کمک می کند. خوردن هلو کم کالری و پر از مواد مغذی به شما کمک می کند از شر چربی های ناخواسته رها شوید و عمکرد بدن تان تنظیم شود.
- فسفر
مقدار فسفر مجاز در طول بارداری روزانه ۷۰۰ میلی گرم است، و ۱۰۰ گرم هلو ۲۰ میلی گرم مواد مغذی برایتان فراهم می کند. که باعث تقویت استخوان ها در مادر و کودک در حال رشد می شود.
- منیزیم
هلوها حاوی مقدار قابل توجهی منیزیم هستند که به جلوگیری از انقباضات زودهنگام رحم کمک می کند و گرفتگی ماهیچه های پا و یبوست در بارداری را کم می کند.
- خاصیت ضد تهوع
خاصیت ضدتهوع هلو به شما کمک می کند از دست تهوع صبحگاهی رهایی یابید. می توانید برای جلوگیری از بالا آوردن چای هلو بخورید.
بنابراین هلوها تمام خواص مفید را برای شما در بارداری دارند. اما شما نمی توانید هر چقدر که دلتان بخواهد آن را بخورید.
نگرانی هایی در مورد سموم شیمیایی و گزینه های ارگانیک
یک نگرانی بزرگ در مورد خوردن هلو مقدار بالای آفت کش ها در آن هاست. هلو یکی از ۱۲ میوه ای است که مقدار زیادی آفت کش در آن به کار برده می شود. بنابراین، برای رفع هر نوع نگرانی ای فقط هلوهای ارگانیک بخرید.
یک زن باردار چه مقدار هلو می تواند مصرف کند؟
در طول بارداری، شما باید هر چیزی را در حد اعتدال بخورید. و نباید روزانه بیش از ۵۰۰ گرم هلو در روز مصرف کنید. طبق نظر متخصصان اطفال و پزشک زنان، شما ممکن است ۴ تا ۵ فنجان میوه و سبزیجات روزانه در کل بارداری بخورید. سعی کنید مصرف هلو را به دو عدد محدود کنید و در کنارش میوه و سبزیجات دیگر مصرف کنید.
چگونه هلوی خوب انتخاب کنیم؟
- میوه باید کاملا سفت باشد. رنگ پوسته اش چیزی بین قرمز و اطرافش باید زرد یا کرمی رنگ باشد.
- نباید خیلی سفت و رنگش سبز باشد که به معنای این است که نرسیده است.
- همچنین نباید بیش از حد رسیده هم باشد.
- نباید هیچ له شدگی یا نشانه ای از خرابی روی آن باشد.
بنابراین، اکنون یک هلوی خوب را کاملا می شناسید و هلوی خوبی می خرید.
چه مقدار از هلو می توان در رژیم بارداری استفاده کرد؟
معمولا هلو ها در فصل تابستان و اوایل پاییز در دسترس هستند-که دو مدل هستند آن هایی که هسته شان راحت جدا می شود که می توان آن ها را به صورت تازه و یخ زده مصرف کرد و هلوهای که هسته شان به سختی جدا می شود که برای کنسرو کردن مناسب هستند و گاهی اوقات به صورت تازه فروخته می شود.
- میوه را خرد کنید و آن را به غلات صبحانه داغ یا سرد اضافه کنید به عنوان یک وعده صبحانه ، یا آن را به یک دسر اضافه کنید.
- یک سیخ میوه ای درست کنید، آن را برش زده و به یک سیخ چوبی بکشید و کنارش میوه های دیگر مثل هندوانه، انگور و دیگر میوه ها را به سلیقه خود سیخ کنید.
- با یک هلوی پوست کنده، موز، یک تکه آناناس و تکه های یخ یک اسموتی میوه ای درست کنید. آن ها را با هم در مخلوط کن بریزید تا له شوند و یک اسموتی خوشمزه درست کنید.
نتیجه
هلو برای سلامت شما در بارداری میوه ی خوبی است. اما به مقدار محدود از آن استفاده کنید. قبل از آن به توصیه ی پزشکتان گوش کنید. سعی کنید میوه های ارگانیک بخرید تا هیچ نگرانی ای در مورد سموم شیمیایی نداشته باشید.