دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

خواص خرمالو برای سلامتی بدن چیست؟ 

سه شنبه، 26 مرداد 1400
خرمالو یکی از خوشمزه ترین میوه های تابستانی است که به دلیل طعم شیرین و عسلی و ظاهر دوست داشتنی نارنجی رنگش شناخته شده است. این میوه اصالتا چینی است و محبوب ترین انواع آن شامل خرمالوی هاچیا و خرمالوی فویو یا ژاپنی می باشد.

خرمالو دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی می کنند. خرمالو به اندازه ی انگور انرژی زا است. البته اگر دغدغه ی تناسب اندام دارید و نمی خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می رساند.

انواع مختلفی از این میوه ها در سراسر دنیا وجود دارند، اما معمول ترین آن ها در ژاپن است که ریشه چینی دارد با وجود این که این میوه ریشه آسیایی شرقی دارد ، نام علمی آن دیوسپیر کاکی است که با زبان یونانی مرتبط است . واژه دیوسپیر به معنای " غذا خدایان " است و در واقع خرمالو میوه بسیار مفید برای اهداف بهداشتی است. خرمالو تقریبا شبیه گوجه فرنگی است و رنگ آن از زرد به نارنجی درخشان تغییر می کند. رنگ میوه ها بسته به میزان رسیدگی آن تغییر می کند. این میوه بزرگ است و ازاندازه آن از پرتقال کوچک به یک گریپ فروت متفاوت است. حتی شکل،آن متفاوت است. می تواند گرد یا حتی چهارگوش باشد. پوست میوه خرمالو نازک وژلاتینی و بسیار شیرین است.

ارزش غذایی میوه خرمالو

خرمالو چربی و پروتئین بسیار کمی دارد و غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. آنها شامل مقدار قابل توجهی از :ویتامین A، B6 و C ؛ منگنز ؛ فسفر ؛ پتاسیم ؛ کلسیم ؛ فیبر رژیمی - هم قابل حل و هم غیرقابل حل خرمالو ادرار آور خوبی است و هم چنین همانند ملین طبیعی عمل می کند.

انواع خرمالو

خرمالو ها دو نوع هستند:گس و غیر گس . خرمالو گس قابل خوردن نیست چون حاوی سطح بالایی از تانین هستند . در حالی که غیر گس آن ، به هنگام رسیدن تانین را از دست می دهند.

این میوه می تواند خام و نیز در حالت خشک خورده شود، همچنین به تعدادی از دسرها و غذاها نیز اضافه می شود. این میوه شیرین کالری بسیار پایینی دارد. اکنون که کمی در مورد فواید و عوارض جانبی میوه دانستید، باید به دقت مصرف کنید. مقدار صحیح میوه به دلیل درست به سلامتی کمک می کند.

مواد مغذی خرمالو

خرمالو غنی از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، و ویتامین B6، و همچنین فیبر غذایی، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر است. آنها همچنین دارای ترکیبات ارگانیک هستند که حاوی کاتچین ها، گالاکتاچین، اسید بوتولینیک و ترکیبات مختلف کاروتنوئیدی هستند که در ترکیبات ویتامین B قرار دارند.هر ۱۰۰ گرم خرمالو حاوی ارزش غذایی زیر است:

  • انرژی ۶۰ تا ۷۰ کیلوکالری
  • آب ۷۵.۵ گرم
  • فیبر ۵.۹ گرم
  • قند ۲۳ گرم
  • ویتامین ث ۷.۶ میلی گرم
  • پتاسیم ۲۱۰ میلی گرم
  • منیزیم ۱۱ میلی گرم
  • آهن ۰.۱۵ میلی گرم

خواص خرمالو برای سلامتی چیست؟

خرمالو میوه پاییزی و کم کالری است که رنگ نارنجی آن با طعم گس همراه است. یونانیان باستان این میوه را به عنوان «میوه خدا» می شناختند. همانطور که یونانیان باستان اعتقاد داشتند، خرمالو دارای خواص مختلفی برای انسان است. خرمالو منبع غنی از انواع ویتامین ها، کلیسیم و ترکیبات مغذی است که برای انسان کاملاً ضروری هستند. در ادامه به صورت جداگانه به بررسی خواص خرمالو برای سلامتی، مو و پوست خواهیم پرداخت. بر اساس گزارش های سازمان غذا و دارو، یک خرمالو متوسط دارای ۱۲۷ کالری انرژی، ۰٫۸ گرم پروتئین، ۲۵ گرم قند، ۳۴ گرم کربوهیدرات و ۰٫۴ گرم چربی است.

به کاهش وزن کمک می کند

با نگاهی به ترکیبات سازنده خرمالو متوجه خواهیم شد که این میوه در ۱۶۸ گرم (وزن متوسط خرمالو عادی) ۳۱ گرم کربوهیدرات و درصد ناچیزی چربی دارد. برای کسانی که دوست دارند غذا بخورند اما چاق نشوند، مسلما ترکیب غذایی که عنصر اصلی آن خرمالو است، می تواند بخش بزرگی از وعده های غذایی آن ها را تشکیل دهد.

منبع غنی فیتوکمیکال است

فیتوکمیکال یا گیاه مغذی ترکیباتی هستند که به طور طبیعی فقط در گیاهان یافت می شود و خواص درمانی فراوانی دارند. کاتچین و آنتی اکسیدان های پلی فنولیک از جمله این مواد هستند که در خرمالو وجود دارند. کاتچین به عنوان یک ضد التهاب و ضدعفونی کننده عمل می کند؛ بنابراین خرمالو می تواند در درمان التهاب و عفونت های شایع موثر باشد.

خواص خرمالو برای سلامتی چشم

بر اساس مشاهدات علمی که وجود دارد، بیان شده مصرف کردن خرمالو بعد از هویج می تواند بهترین راه تأمین سلامتی چشم و مقابله با بیماری های چشم باشد. خرمالو سرشار از ویتامین آ است. این ویتامین به طور خاص در قسمت شبکیه چشم شروع به فعالیت می کند و از بروز واکنش های رادیکالی که در نهایت منجر به آب مروارید یا تاری دید می شود، جلوگیری می نماید.

درمان هموروئید

خرمالو از زمان های بسیار قدیم به عنوان درمان کننده بواسیر رایج بوده است. در بیشتر داروهای ضد هموروئید نیز معمولا از ترکیبات موجود در خرمالو استفاده می شود.

سلامت سیستم گوارش

میوه و سبزیجات دارای الیاف گیاهی هستند که به عنوان یک روان کننده در روده عمل می کنن. استفاده منظم از میوه و سبزیجات یکی از مهم ترین عوامل برای داشتن یک سیستم گوارشی سالم است. تانن، از جمله الیاف طبیعی است که در میوه خرمالو به وفور یافت می شود. اگر شما دچار مشکلات هضم و خشکی روده هستید، مسلما مصرف کردن خرمالو با توجه به منبع غنی فیبر، می تواند مفید باشد.

خواص خرمالو در کاهش افسردگی

پاییز فصل افسردگی است. اما میوه های پاییزی برخلاف خود فصل، می توانند درمان افسردگی باشند. از جمله میوه های پاییزی، خرمالو است. مقادیر ویتامین های زیادی که در خرمالو وجود دارد باعث می شود خلق و خوی انسانی نسبت به گذشته بهبود پیدا کند.

حاوی قند سالم

اغلب افرادی که دیابت دارند، از گرسنگی های بی موقع و زود به زود رنج می برند. بر اساس فیبرهای فراوانی که خرمالو به همراه خود دارد، سیستم گوارشی، احساس سیری کاذب خواهد داشت و از این رو افراد دیابتی می توانند از خرمالو به عنوان کاهش دهنده اشتهای خود استفاده کنند. همچنین محققان به این نتیجه رسیده اند که یکی از خواص خرمالو سطح قند خون انسان را نیز تنظیم می کند.

مناسب فشار خون بالا

افرادی که فشار خون بالایی دارند، در اثر مصرف سدیم، دچار افزایش فشار خون می شوند. خرمالو از جمله میوه هایی است که در آن درصد سدیم بسیار پایین است. افرادی که مستعد فشار خون بالا هستند، می توانند از خرمالو به عنوان یک افزودنی در وعده های غذایی خود استفاده کنند و نگران بالا رفتن فشار خون خود نباشند.

خواص خرمالو در کاهش پوکی استخوان

پوکی استخوان از جمله مشکلاتی است که در دوران کهن سالی می تواند هر کسی را درگیر کند. خوشبختانه با مصرف کردن مواد غذایی سالم و غنی از ترکیبات معدنی نظیر کلسیم شما شانس این را خواهید داشت که هیچ وقت با پوکی استخوان مواجه نشوید.

از جمله خواص خرمالو به واسطه داشتن مقادیر زیاد مواد معدنی، می تواند بهبود دهنده تراکم استخوانی و همچنین کاهش درصد بروز مشکلاتی از این دست است. کلسیم و منیزیم دو عامل مهم و تأثیرگذار در افزایش تراکم استخوانی هستند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی از خواص خرمالو این است که منبع غنی ویتامین C است، مصرف مداوم آن می تواند باعث افزایش قوای ایمنی بدن و کاهش احتمال سرماخوردگی شود؛ بنابراین یکی از خواص خرمالو سپر مطمئن برای مقابله با آنفولانزا، سرماخوردگی و عفونت های شایع به مانند ریه و اسم است.

خرمالو ضد سرطان

رادیکال آزاد از جمله عوامل تشکیل تومور و سلول سرطانی است. تنها ترکیباتی که می توانند رادیکال های آزاد را خنثی کنند آنتی اکسیدان ها هستند. خرمالو منبع غنی از آنتی اکسیدان ها در غالب ویتامین است که باعث می شود احتمال بروز سرطان های گوناگون در بدن به شدت کاهش پیدا کند. البته نمی توان گفت یکی از خواص خرمالو پیشگیری از سرطان است و حتما باید با پزشک خود مشورت کنید.

خواص خرمالو در بدنسازی

اگر علاقه مند به بدن سازی هستید باید در مورد خواص خرمالو شنیده باشید. میوه خرمالو همان طور که در ارزش غذایی ذکر شده برای آن مشاهده کردید دارای مقدار زیادی پتاسیم و همچنین قند طبیعی است. برای یک بدن ساز وجود این دو عامل می تواند نشان دهنده انرژی زا بودن میوه مربوط باشد. همچنین بدنسازان دوست دارند از مواد غنی از کلسیم و قندهای طبیعی استفاده کنند تا زمان ریکاوری آن ها کاهش پیدا کند.

همچنین مشاهده شده است که بدنسازان با مصرف کردن خرمالو، مقدار کمتری از مواد مغذی بدن خود را طی انجام دادن فعالیت های سنگین بدنی از دست می دهند و به عبارت بهتر، خرمالو می تواند جایگزینی مناسب برای تأمین مواد مغذی بدن باشد.

افزایش قدرت دید

ویتامین A موجود در خرمالو، از جمله مواردی است که بر روی افزایش قدرت دید تاثیر می گذارد و دید شما را بهتر از قبل می کند. برای لمس این اتفاق شما باید در مدت زمان طولانی، به صورت مداوم از خرمالو استفاده کنید.

بهبود تولید گلبول های قرمز

رنگ نارنجی و سرخ فام در میوه، به معنی وجود آهن در آن است. خرمالو نیز دارای مقادیر زیادی ترکیبات آهنی در خود است. آهن از جمله المان های مهم برای تولید گلبول های قرمز و بهبود عملکرد آن ها است. از این رو با خوردن خرمالو، روند تولید گلبول قرمز و قدرت اکسیژن رسانی خود افزایش می یابد.

خواص خرمالو در چربی سوزی

بارها به این خواص خرمالو در قالب کاهش وزن افراد با استفاده از خواص خرمالو و همچنین تأمین سلامتی قلب با مصرف خرمالو صحبت کردیم. زمانی که شما از خرمالو استفاده می کنید، مقادیر زیادی فیبر به صورت محلول و نامحلول وارد سیستم گوارشی می کنید. قسمتی از فیبرهای محلول در روده به عنوان تأمین کننده نیاز باکتری های پروبیوتیک مصرف می شود و باقی فیبرهای نامحلول به عنوان افزایش دهنده ترشح صفرا و همچنین حرکت مواد زائد در روده استفاده می شود.

هم زمان با افزایش ترشح صفرا، میزان مصرف چربی های مضر در بدن افزایش پیدا می کند و به این صورت می توان گفت که یکی از خواص خرمالو می تواند کاهش چربی مضر در بدن باشد. که در نهایت منجر به کاهش وزن و سلامتی قلب می شود.

درمان اسهال

خرمالو تازه و خرمالو خشک از مواد طبیعی هستند که برای درمان درد شکم و اسهال مفید می باشند. ۲ تکه خرمالو خشک را در آب بجوشانید و سپس با آب لیمو ترش تازه و بلغور مخلوط کنید و ۳ بار در روز از آن بخورید تا اسهال را درمان کند.

خواص خرمالو رسیده در درمان یبوست

در ادامه خواهید خواند که خوردن پوست و همچنین خرمالو نارس می تواند منجر به یبوست شود. این در حالی است که مصرف کردن خرمالو رسیده دارای خواص ضد یبوست و افزایش دهنده دفع مواد زائد است. یبوست در نهایت می تواند منجر به دردهای شکمی و همچنین مشکلاتی به مانند بواسیر شود.

خرمالو به واسطه داشتن مقادیر زیاد فیبر نامحلول، باعث می شود که حرکت مواد غذایی در داخل روده ها با کیفیت و سرعت بیشتری انجام شود و در نهایت شما جذب و دفع راحت تری داشته باشید. خرمالو رسیده یکی از پیشنهادهای طب سنتی برای درمان یبوست شدید است.

درمان سنگ کلیه

خرمالو به دلیل مقادیر بالای پتاسیم و کلسیم به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند که می تواند به پاک سازی مثانه و کلیه کمک کرده و برای درمان بیماری های کلیه و سنگ کلیه مفید باشد.

سلامت قلب

مقادیر بالای فیبر محلول و آنتی اکسیدان های موجود در خرمالو برای کاهش فشار خون بالا و جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید هستند. بنابراین یکی از خواص خرمالو بهبود سلامت قلب است.

خواص خرمالو در جبران کم خونی

کم خونی از جمله مشکلاتی است که می تواند زندگی شما را به حاشیه بکشاند. افرادی که دچار کم خونی هستند عموماً انرژی لازم برای انجام فعالیت های روزانه و همچنین سلامت جسمانی مناسب ندارند به همین دلیل شما باید بتوانید از کم خونی دوری کنید. یکی از بهترین میان وعده هایی که شما می توانید از آن به عنوان کاهش دهنده درصد کم خونی استفاده کنید، میوه خرمالو است.

بر اساس مشاهدات و تحقیق های انجام شده یکی از خواص خرمالو کاهش درصد کم خونی است. به واسطه مقدار زیاد آهن و همچنین ترکیبات مؤثر در خون رسانی و تولید گلبول های قرمز، مصرف خرمالو در کنار سایر مواد غذایی خون ساز کاملاً مؤثر و توصیه شده است.

جلوگیری از بروز سرطان

خرمالو حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن و فلاونوئید فیزیتین است که نقش مهمی برای پیشگیری و درمان انواع سرطان ریه، سرطان استخوان و سرطان کولون دارد. همچنین خرمالو حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان های فلاونوئید و پلی فنول های کاتچین و گالاکتوچین است که برای جلوگیری از ایجاد تومور مفید هستند.

کبد سالم

زندگی ماشینی و خوردن مواد غذایی فراوری شده باعث تجمع رادیکال های آزاد در اعضای مختلف بدن از جمله کبد شده است. رادیکال های آزاد ترکیبات سمی هستند که باعث تخریب سلولی و سرطان می شوند. یکی از خواص خرمالو دارا بودن انواع آنتی اکسیدان ها توانایی پاکسازی کبد از آنتی اکسیدان را دارد. با خوردن خرمالو، کبد سالم تر داشته باشید.

خواص خرمالو برای کودکان و نوزادان

خرمالو مواد معدنی فراوانی در خود دارد و وجود این مواد معدنی کمکی برای نوزادان و همچنین کودکان در حال رشد برای تأمین انرژی و همچنین قوای حرکتی است. اگر فرزند شما دوست دارد که تحرک زیادی داشته باشد اما زود خسته می شود می توانید از خواص خرمالو استفاده کنید. با مشورت گرفتن از پزشک کودکتان، میوه خرمالو را به یکی از میوه های اصلی در میان وعده های او تبدیل کنید.

یک انرژی زا طبیعی

به دلیل وجود پتاسیم و ترکیبات قندی زیاد در خرمالو، آب میوه خرمالو به عنوان یک انرژی زا طبیعی محسوب می شود. همچنین بنا به خواص ضد التهابی و استرسی، با خوردن خرمالو یا آب آن شما تمدد اعصاب و ارامش کافی به همراه انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه و فعالیت های شدید را خواهید داشت.

عوارض و مضرات مصرف خرمالو

خرمالو را ناشتا نخورید چون می تواند باعث انسداد دستگاه گوارش، درد شکمی و استفراغ شودپوست خرمالو حاوی تانن می باشد که می تواند باعث یبوست شودخرمالو حاوی قند فراونی می باشد که می تواند به هیپرگلیسمی در افراد مبتلا به دیابت منجر شودخرمالو دارای قند و پکتین بالایی است که می تواند باعث پوسیدگی دندان شود پس بهتر است بعد از خوردن خرمالو دهان خود را با آب بشوییدافرادی که فشار خون پایین دارند بهتر است در مصرف خرمالو احتیاط کنند چون ممکن است باعث کاهش ناگهانی فشار خون در افراد شودخرمالو کال در بعضی از افراد می تواند باعث واکنش های آلرژیک شودخرمالو گس ممکن است باعث یبوست در بعضی افراد شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
سابمیت مقاله چیست؟
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری