به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، این روزها کراس اوورها (Crossover)، چه در بین خانواده های در حال رشد جمعیت و چه در بین مجردها، محبوبیت خاصی دارند. به گونه ای که در اندازه های متوسط، جمع و جور و گاه فوق جمع و جور طراحی و عرضه می شوند.
باید گفت که گروه کوچکی از SUV ها، در اندازه های متوسط و بزرگ، برای افراد با سلیقه های خاص تر نیز طراحی و عرضه می شود.
در حالی که بیشتر شاسی بلندها ذاتا همانند کامیون هستند، کراس اوورها اما با حفظ طراحی بزرگ داخل کابین، بدنه کشیده تر و طراحی بیرونی بهتری دارند.
این ماشین ها که روی فریم های خودروهای معمولی ساخته شده اند، دارای ارتفاع کمتری نسبت به شاسی بلندها دارند رانندگی را تا حد زیادی راحت، ساده و نرم تر می کنند.
کراس اوورها از نظر ابعاد و اندازه به سه دسته متوسط (هوندا Pilot)، جمع و جور ( فورد Escape) و فوق جمع و جور (بیوک Encore) تقسیم می شوند.
با گسترش محبوبیت طراحی این خودروها، یک گروه اسپورت تر از این اتومبیل نیز در حال شکل گیری است که شامل مدل هایی همانند پورشه ماکان و جگوار F-Pace می شود.
تفاوت خودروهای شاسی بلند و کراس اوور در پلتفرم خودرو
مهمترین و واضح ترین تفاوت دو کلاس SUV و کراس اوور در پلتفرم طراحی این دو خودروست. معمولا در تولید خودروهای شاسی بلند یا suv از شاسی وانت پیکاپ و یا کامیونت ها استفاده می شود.
در خودروهای شاسی بلند عمدتا هدف دستیابی به قدرت بالا، فضای زیاد و رانندگی های آفرود است، برای مثال می توانیم از تویوتا لندکروز 2017 به عنوان یک شاسی بلند قدرتمند یاد کنیم. در حالیکه کراس اوور ها معمولا مبتنی بر شاسی خودروهای سدان تولید شده و سواری نرم تری در مقایسه با suv ها دارند.
کراس اوور و شاسی بلندها چه تفاوتی در تولید دارند؟
اگر اطلاعات کمی در ارتباط با خودرهای سدان داشته باشید احتمالا می دانید که خودروهای سدان دارای طراحی یکپارچه در بدنه هستند. این درحالی است که در خودروهای شاسی بلند فلسفه تولید متفاوت است. در خودروهای suv بدنه و فریم به صورت جداگانه تولید می شوند و در نهایت فرایند مونتاژ انجام می شود. دلیل انجام این کار ایجاد استحکام بیشتر در خودروهای suv است تا در هنگان رانندگی در جاده های صعب العبور به کمک شما می آید.
به دلیل همین سبک از طراحی در این دو کلاس خودرو، شاهد رانندگی نرم تری در خودروهای کراس اوور در مقایسه با خودروهای شاسی بلند هستیم. برای مثال ساندرو استپ وی نمونه مناسبی در دسته کراس اوورهاست.
خودروهای شاسی بلند بزرگتر اند یا خودروهای کراس اوور؟
حتی در یک نگاه سرسری هم می توان فهمید که شاسی بلندها به مراتب بزرگتر از کراس اوور ها هستند. این مورد حتی در کراس اوورهای کامپکت نیز قابل ملاحظه است. طراحی و ابعاد مناسبی که در کراس اوور ها وجود دارد، این خودروها را برای مصارف شهری و رانندگی های درون شهری بهترند.
در خودروهای شاسی بلند نیز ارتفاع بلند خودرو تسلط بیشتری در حین رانندگی به شما می دهد. همچنین فضای داخلی بیشتر و حجم بار بیشتری درون خودرو وجود دارد که از دیگر مزایا استفاده از خودروهای شاسی بلند است. البته این ابعاد بزرگتر مسلما منجر به افزایش وزن می شود که در پی آن سوخت بیشتری نیز مصرف می شود. همین عامل باعث می شود که بیشتر افراد به فکر خرید خودروهای کراس اوور باشند.
تجربه رانندگی با خودروهای suv و کراس اوور
اگر در جاده های درون شهری رانندگی می کنید مسلما هیچ خودرویی بهتر از سدان ها برای شما وجود ندارد. اما اگر در جاده های بیرون از شهر و نا هموار باشید به خوبی متوجه نقص خودروهای سبک می شوید.
رانندگی با کراس اوورها در مقایسه با خودروهای شاسی بلند تجربه بهتری به دست می دهند، اما قابل مقایسه با سدان ها نیستند. البته این مقایسه در شرایط جاده های درون شهری است، اما اگر شرایط را به جاده های آفرود و خارج از شهر تغییر دهیم قانون بازی به کلی تغییر می کند.
اما خودروهای شاسی بلندی مانند پژو 2008 در جاده های آفرود سواری نرم تری از خود نشان می دهند و به سبب داشتن سیستم تعلیق سفت تری که دارند، در شرایط جاده های بیرون شهری و ناهموار عملکرد مناسبی دارند.
بررسی سیستم متحرک کلاس شاسی بلند و کراس اوور
معمولا شاسی بلند ها دارای سیستم متحرک عقب هستند و در برخی نمونه ها نیز شاهد سیستم چهار چرخ متحرک هستیم. این درحالی استکه در خودروهای کراس اوور سیستم محور جلو و تمام چرخ متحرک یا AWD نیز در بازار وجود دارد.
البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که سیستم چهار چرخ متحرک بیشتر برای مناطق کوهستانی سیستم ایده آلی است و شاید در جاده های درون شهری مطلوبیت چندانی برای کاربر نداشته باشد.
در بحث پیشرانه نیز معمولا کراس اوور های با موتورهای سبک تری تولید می شوند. چرا که وزن کمتری دارند و به طبع نیروی کمتری برای حرکت هم نیاز دارند. معمولا موتور بیشتر کراس اوور ها از نوع چهار سیلندر است، اما در آن سوی قضیه در خودروهای شاسی بلند بیشتر از موتورهای سیلندر استفاده می شود و از نوع V شکل هستند.