به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،خودروی هوشمند (Smart car) واژه آشنایی است که امروزه زیاد شنیده می شود. خودروسازان در حال انجام تحقیقات گسترده ای به منظور ارائه خودروهای خودکار Automatic ، خودران Autonomous و هوشمند هستند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
تاریخچه خودروی هوشمند
یکی از ویژگی های دنیای معاصر ورود بی رویه فناوری به ابعاد مختلف زندگی انسان است. خودروها نیز از این قاعده استثنا نیستند و هر روز شاهد رشد روزافزون استفاده از تکنولوژی های نوین در این عرصه هستیم.
اولین باری که مبحث خودروی هوشمند مطرح گردید، مربوط به سال ۱۹۸۰ می باشد که کمپانی SMH که در اصل در زمینه طراحی ساعت های Swatch فعالیت می نمود آن را مطرح کرد. سپس شرکت های معتبر فراوانی در این زمینه تحقیقات فراوانی نموده که یکی از این کمپانی ها، شرکت بنز دایملر بود که در سال ۱۹۹۰ استارت پروژه ساخت خودروی هوشمند را زد و هم اکنون صاحب ۵۱ درصد از سهام این هوشمند سازی می باشد.
امروزه خودروهای هوشمند را بیشتر با خودروهای خودران می شناسیم که توسط کمپانی هایی نظیر گوگل و تسلا طراحی و ساخته شده اند. کمپانی گوگل بیشتر روی هوشمندسازی خودروهای طراحی شده توسط سایر خودروسازها نظیر تویوتا کار می کند در حالی که شرکت تسلا روی هوشمند سازی خودروهای ساخت خود کار کرده و در این زمینه موفقیت بسیاری نیز کسب نموده است.
خودروی هوشمند چیست؟
اصولا هوشمند به ابزاری اطلاق می شود که توانایی یادگیری و استفاده از آموزش هایی که به آن داده شده را داشته باشد. به معنی واضح تر، هر دستگاه و یا انسانی که بتواند چیزی را یاد بگیرد و یا بتواند با استفاده از داده های اولیه ای که به او داده می شود، تصمیم گیری هایی را انجام دهد و آن اطلاعات را تحلیل نماید، هوشمند نامیده می شود. هرچه مقدار یادگیری بیشتر و توانایی تحلیل داده ها در یک دستگاه هوشمند بیشتر باشد، آنگاه آن شی هوشمندتر می باشد.
در خودرو نیز هوشمندسازی به همین منوال می باشد و خودروهایی که توانایی تصمیم گیری و یا تحلیل داده ها را داشته باشند، به نوعی هوشمند محسوب می گردند. امروزه تقریبا تمامی خودروها به لطف کامپیوتر مرکزی و یا همان ECU خود، درجه ای از هوشمندی را دارا می باشند. اما این درجه از هوشمندی با خودرو هوشمند کمپانی هایی نظیر گوگل و یا تسلا اصلا قابل مقایسه نیست و این خودروها تعریف دیگری از خودرو هوشمند را ارائه داده اند.