به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از ایسنا: در فوریه سال گذشته میلادی ارتش آمریکا شروع به بستن پایگاه های کوچکتر خود در افغانستان کرده و در اواسط آوریل دولت بایدن اعلام کرد که فاز نهایی خروج آمریکا از افغانستان از اول مه شروع شده و قبل از ۱۱ سپتامبر تکمیل خواهد شد.
مقام آمریکایی مذکور که نامش را فاش نساخت به آسوشیتدپرس گفت، از آن زمان ارتش مشغول نقل و انتقال تجهیزات و خاتمه دادن به قراردادهای محلی در ارتباط با خدماتی همچون جمع آوری زباله و امور نگهداری شده است.
او اظهار کرد، در حالی که تدارکات در دست انجام هستند، سربازان احتمالا تا چند هفته شروع به خروج نخواهند کرد. او اضافه کرد: ما شاهد کاهش تعداد سربازان تا زمان بسته شدن پایگاه های باقی مانده نخواهیم بود. نشانه هایی وجود دارد مبنی بر اینکه روند خروج از افغانستان می تواند قبل از تاریخ ۱۱ سپتامبر که مصادف با بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر القاعده به آمریکا به عنوان عامل کلید زننده حمله آمریکا به افغانستان است، تکمیل شود.
روز چهارشنبه وزارت دفاع آلمان اعلام داشت، بحث هایی میان برنامه ریزهای نظامی ماموریت حمایت راسخ تحت رهبری ناتو در کابل برای خارج سازی سربازان بین المللی از افغانستان تا تاریخ چهارم ژوئن در جریان است.
پنتاگون روز جمعه گذشته اعلام کرده بود آمریکا در کوتاه مدت احتمالا حضور سربازانش در افغانستان را افزایش خواهد داد و سربازان اضافی طی هفته ها و ماه های آینده به جهت کمک به وظیفه بزرگ خاتمه دادن به ۲۰ سال جنگ در این کشور در آنجا خواهند بود.
مقام وزارت دفاع آمریکا همچنین تاکید کرد، در حالی که بخش عمده تجهیزات از طریق انتقال هوایی به آمریکا برده خواهند شد، ارتش همچنین از مسیرهای زمینی از جمله در پاکستان و مسیرهای منتهی به شمال در آسیای مرکزی هم برای این منظور استفاده خواهد کرد.
همچنین آن بخش از تجهیزات آمریکا که نه به آمریکا بازگردانده شده و نه به نیروهای امنیت ملی افغانستان تحویل داده شوند به مقاطعه کاران فروخته خواهند شد و آنها هم به نوبه خود آنها را در بازارهای محلی خواهند فروخت.
مقام مذکور اظهار کرد: به احتمال خیلی زیاد شما شروع به مشاهده آنها در بازارها به عنوان لوازم دور ریختنی خواهید کرد.
از سوی دیگر طالبان نیز در پاسخ به یک پرسش آسوشیتدپرس درباره اینکه آیا شبه نظامیانش به سربازان آمریکایی و ناتو در حین خروج حمله خواهند کرد جواب قطعی نداد. محمد نعیم، سخنگوی طالبان گفت: هنوز برای صحبت درباره این مسائل خیلی زود است. هیچ چیز درباره آینده قابل گفتن نیست.